2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

gaz sancısına ne yapabilirdik kızlar kızım bir yanda ben bir yanda gazdan ölüyoruz.
dün kynanam karalahana pişirmişti kesin ondan oldu :(

Rüveyda canım çnce senin gazsız olman lazom. Sütten geçer çünkü.
Ben iki gündür esra ya kimyon çayı yapıyom rahatladı gazı. Tane kimyonu demliyom çay gibi. bir çay kaşığı içiriyom.

selam havvacım nasılsın esra kuzucum nasıl valla beşik süpermiş keşke böle bişeyler satılmaya başlasa da hemen gidip alsam zira sağ kolum beşiği sallamaktan kireçlenme olcekkkaydirigubbakcemile3

selam kızlar...
güzel bi pazar geçirin inş bebeişlerle...

umarım herkes iyidir ve keyifler yerindedir.

havva: senin örümcek kafayı yemiş galiba. cahiller için kafanı yorma. kızına bak sen.

ıpek dunden berı fena huysuz kafayı yemek uzereyız babasıyla naptıysak susmuyo durmuyo gundu uykusu sıfıra ındı gecede habıre uyanıyo uykuya dalamıyo aglıyo offfffffffffffffffff benneyaptımki

bu arada hasta olan tum bebıslere gecmıs olsun...
fatoscum uzulme canım bız bıyonık degılız robot degılız ınsanız... ılk bebegımız tecrubesızız yorgunluk uykusuzluk hat safhada bılerek yapmadın ya. hem sen annesısın senden daha cok kım dusunebılır aras ı?
o kadar kazalar olucaktır elbet ama sen yınede bı dr alo de. cok gecmıs olsun tatlım...
bırısı kac dk emzırıyosunuz dıye sormus. ıpek 10 dk yı bulmuyor emmesı. cogu zaman 5 dk da bıtıyo. 2 saate bı emıyo bole. bazen 3 saatı buluyo bazen yarım saat sonra gerı ıstıyo. dr sordum. kılo alımı cok ıyı oldugundan endıse etme dedı. sutunle alakalı yanı 15 dk damla damla cekmesıyle 5 dk hızlı hızlı cekmesı aynı hesaba gelır sutun coksa hızlıca cekıp doyuyodur dedı...

bi tatlı kaşığı rezene ve bi çay kaşığı kimyonu demle bir fincan çıkıyo.biraz sen iç biraz bebişe ver..canım yaa...

sıbelcım ewde toz kımyon war onu demleyıp verıyodum zaten de 2-3 gundur pek etkı etmıyo gıbı cevremde bana tane kımyonu suda demle tozdan daha etkılı dedıler ama ne kadar suda kac tane demlıcem onu bılmıyorum kı.
bu arada humana kımyonlu rezene cayı sabah aksam verıyorum zaten ıpege ustten cıkarıyo gazı ama bagırsaktakı gaz ıcın kıvranıyo yawrum pırtlayabılmek ıcın...

oyy şu siteye girip doya doyaa uzun uzun konuşmayı özledim yaa...
geçmişe bakamıyorum kızlar sanırım rahatsız minikler var geçmiş olsun hepsine
Ecenaz çok yoruyo beni uyku yok,sürekli bi huzursuzluk,mıkırdanma...vs.
bide 5 gündür kaka yapamadı off
canım beniminan bana bende çok özledim.arasa zeytin yağı hergün katıyorum mamasına yoksa yapamıyo çok zorlanıyo canım doktor kat demişti sende katsaydın keşke neden bekledin çatlamıştır yavrum..
offf çok yoruldum hira yine çok ağladı hem meme istiyor hemde memeyi çekiştirip ağlıyor sütüümde var akıyor hatta nesi var bilmiyorum ama hep akşam yapıyor gece uyuyor bişeyei yok sabahta gülücükler atıyor ama akşamdan sonra hep böyle. şimdi banyo yaptırdım uyudu çok şükür.ya kızlar ne kadar daha devam eder huzursuzlukları çok üzülüyorum ya
valla canım bi anlayabilsek dertlerini insan bişi yapamıyo çok zor ya ama büyüdükçe düzene giriyo gibi...
iyi aksamlar kizlar bebisleri hasta olan arkadaslara allah acil sifalar versin yardimcilari olsun hepsi huysuz galiba bebeklerin bende tek benimkimi diyodum bu gunlerde bazen cok miz miz oluyo gunduzde 4 sate bir 20 dakika uyuyo ozge hanim sanki enerji dopinkliyo kendine benden sakli kaydirigubbakcemile3
fatoscum gecmis olsun arasa allah korumus vala bende aksam uyuku sersemi mama yaparken emzik yerine tek siseyin kapani koyup cocuga iciricektim gozlerimi zor aciyorum vala
hava cnm ozgede mome hic almadi hep sagmaya ugrastim cikti kadar ama bu ara cok stresli cok uzuntuler yasadim icin sutum cok azaldi 20 cc bile cikmiyo 3 gundur 5 dakika emiyo acsa galiba yavas yavas alicicak ama ac dilse resmen ter icinde kaliyorum momeyi al diye almiyo inat ya sempatiksalakcinni emzirmeyin yasi yok bence bize dil bebeklere bagli emeleri biz nazli emeyen bebeklere sahibiz galiba
saol canım ya evet hep yorgunluk sebep oluyor...
günaydın ama sizeee..
off zeyno iyice agırlaştı maalesef.akşam ateşi çıktı kızı soyup ateş düşürücü verdik.ama nasıl.içmem deyip duruyo.babasıyla yapmadıgımız şebeklik kalmadı artık dikkatini dagtıh içirdik şükür.yarım saat sonra düştü ateşi.atrtık yatıkta hoplayıp zıplayalım uyumayalım deyip durdu.artık babası onla yattı ben babarım sen defneyle kal dedi.ben yanlaından gittim aam babası olmaına ragmen saat başı gidip ateşini kontrol ettim.biliyorum babası var ama yok illaki bakacagım içim rahat etmiyo.ilk defa hastalıgında yanında yatmadımkendimi kötü hissetti.alışocagız arıtk.bugünde ailem gelecek yemekli.bu kız ne yapacak kalabalıkta bilmem.bende pek iyi degili.ıhlamur nane limon.portakal limon yapmadıgım yok.şimdilik defne iyi duruyo allahım o hastalanmasın bari .hastalanırsa ne yaparım..neyse böle işte..
fatoşcum benim kız isterse 5 saat uyumak istesin 4 saat geçtimten sonra uyusada uyandırıyorum.emziriyorum öyle tekrar yatmak isterse izin veriyorum.ama çarşamba kontrol var soracagım elleyeyimmi bırakayımmı diye...
benim kırk bitti adetimde bitti ve hala olmadımbi damla bile yok.zeynoda 5.ayını bitirdiginde adet olmuiştum.buda öyle olur diye bekliyom.erken olmaz sanırım..

canlar böyle hepinizi öpüyorum..
canım ii düşmüş abri ateşi allah korusun inşallah çabucak atlatır tekrar egçmiş olsun..
günaydın annişler.bugün uykumu aldım.eşim erken geldi akşam burağı teslim ettim ve yattım.8gibi falan yattm.burakta 2saatte bi uyandı.valla çok ii geldi.uzun zamandır böyle güzel yatmamıştım..
oo ne güzel dinlenmişsindir canımii gelmiştir tabi...
slm kızlar herkese benım oglanda nıhaye bı uyududa bend ekafa dagıtıyorum.kızım bademcık enfeksıyonu gecırdı yıne cok sık enfeksıyon gecırıyo amelıyat olması gerekıyormuş.işin kotusu bebegede bulaştırma ıhtımallı yuksek.gızlı gızlı gidip kardesını opuyor oglanda oksurmeye basladı offfffffffffffffff
geçmiş olsun canım aman dikkat et bebekler hemen kapıyo çünkü...
selam kızlar...

havva: senin örümcek kafayı yemiş galiba. cahiller için kafanı yorma. kızına bak sen.
saol hülyacım sende güzel bi pazar geçirinşallah...
ıpek dunden berı fena huysuz kafayı yemek uzereyız babasıyla naptıysak susmuyo durmuyo gundu uykusu sıfıra ındı gecede habıre uyanıyo uykuya dalamıyo aglıyo offfffffffffffffffff benneyaptımki
canım benim ya acaba poposundanmı oluyo zeynepçim ya kıyamam ben ona
şu tane kımyonu nasıl demlıyorsunuz onu denıyım bıde gazdan çatlamak üzere cocuk ya
sen bana öğretmiştin ya o işe yaramıyomu canım beniçiyom ama arasa vermedim hiç.
bu arada hasta olan tum bebıslere gecmıs olsun...
fatoscum uzulme canım bız bıyonık degılız robot degılız ınsanız... ılk bebegımız tecrubesızız yorgunluk uykusuzluk hat safhada bılerek yapmadın ya. hem sen annesısın senden daha cok kım dusunebılır aras ı?
o kadar kazalar olucaktır elbet ama sen yınede bı dr alo de. cok gecmıs olsun tatlım...
bırısı kac dk emzırıyosunuz dıye sormus. ıpek 10 dk yı bulmuyor emmesı. cogu zaman 5 dk da bıtıyo. 2 saate bı emıyo bole. bazen 3 saatı buluyo bazen yarım saat sonra gerı ıstıyo. dr sordum. kılo alımı cok ıyı oldugundan endıse etme dedı. sutunle alakalı yanı 15 dk damla damla cekmesıyle 5 dk hızlı hızlı cekmesı aynı hesaba gelır sutun coksa hızlıca cekıp doyuyodur dedı...
saol canım evet düşe kalka büyüyecekler ama insan üzülüyo işte ben sormuştum canım ne kadar emziriyonuz diye saol anladımm...

havaccım alıntı yapacaktım yazdığını bulamadım lütfen üzülme senin kadar kim düşünür esrayı sinir ediyolar insanı biri ne güzel demiş cahil işte çocuk yaaşta anne olmuş sana akıl veriyor allah bizi böle insanlardan uzak tutsun banada çok diyolar sütün az diye olanıda kaçırdılar...

canım beniminan bana bende çok özledim.arasa zeytin yağı hergün katıyorum mamasına yoksa yapamıyo çok zorlanıyo canım doktor kat demişti sende katsaydın keşke neden bekledin çatlamıştır yavrum..

valla canım bi anlayabilsek dertlerini insan bişi yapamıyo çok zor ya ama büyüdükçe düzene giriyo gibi...

saol canım ya evet hep yorgunluk sebep oluyor...

canım ii düşmüş abri ateşi allah korusun inşallah çabucak atlatır tekrar egçmiş olsun..

oo ne güzel dinlenmişsindir canımii gelmiştir tabi...

geçmiş olsun canım aman dikkat et bebekler hemen kapıyo çünkü...

saol hülyacım sende güzel bi pazar geçirinşallah...

canım benim ya acaba poposundanmı oluyo zeynepçim ya kıyamam ben ona

sen bana öğretmiştin ya o işe yaramıyomu canım beniçiyom ama arasa vermedim hiç.

saol canım evet düşe kalka büyüyecekler ama insan üzülüyo işte ben sormuştum canım ne kadar emziriyonuz diye saol anladımm...

canım muhtemelen poposundan kaka yapamayınca alttan gazıda cıkmıyo dogru duzgun... toz kımyon bende ıcıyorum ama tane daha etklılı dedıler bıde onu denıyım dedım de nasıl demlıcem onu bılmıyorum

kızlar bebeişere eldiven şapka hala takıyomusunuz takmıyosanız odanın sıcaklığı kaç derece oluyo..normalda sıcaklığı kaç yapıyonuz..

canım muhtemelen poposundan kaka yapamayınca alttan gazıda cıkmıyo dogru duzgun... toz kımyon bende ıcıyorum ama tane daha etklılı dedıler bıde onu denıyım dedım de nasıl demlıcem onu bılmıyorum

anladım canım valla bende bilmiyom ki hava yapıyodu online olunca cevaplar...

fatoş benim kız sürekli terleyip duruyor. ensesinin geldiği yer döşeği bile ıslanıyor düşün artık. çok üzülüyorum. üstünü ince yapınca da bakıyorum vücudu ısınmammış öyle de olmuyor bir türlü dengeyi bulamadım :( bu sırada oda 26-27 derece oluyor direk güneş alıyor.
eldiven mecbur takıyorum çünkü yüzünü çok çiziyor geçen kanattı bile. ama bere hiç takmadım doğduğundan beri. zaten sevmiyor hemen çıkartmamı istiyr ağlıyor. terleyince sürekli bezle siliyorum.
bu sırada odada biz de sabaha kadar terliyoruz, üstümüzü örtmesek o zaman da üşüyoruz. bizim ev bu konuda kötü. yaz gelince ne yapacağım bilmiyorum

bu sırada kızlar aklıma ne geldi: hepimiz bir evde olsak. bence çok güzel olurdu. yalnız bebekler diğer bebeklerin ağladığını duyunca kötü olurdu. hep bir ağızdan ağlayan bebekler akannehir

benim tickerda neden bir ay ka günlükolduğu yazmıyor yeniledim ama olmuyo
bir bilen yardım etsin

Son düzenleme:
fatoş benim kız sürekli terleyip duruyor. ensesinin geldiği yer döşeği bile ıslanıyor düşün artık. çok üzülüyorum. üstünü ince yapınca da bakıyorum vücudu ısınmammış öyle de olmuyor bir türlü dengeyi bulamadım :( bu sırada oda 26-27 derece oluyor direk güneş alıyor.
eldiven mecbur takıyorum çünkü yüzünü çok çiziyor geçen kanattı bile. ama bere hiç takmadım doğduğundan beri. zaten sevmiyor hemen çıkartmamı istiyr ağlıyor. terleyince sürekli bezle siliyorum.
bu sırada odada biz de sabaha kadar terliyoruz, üstümüzü örtmesek o zaman da üşüyoruz. bizim ev bu konuda kötü. yaz gelince ne yapacağım bilmiyorum

bu sırada kızlar aklıma ne geldi: hepimiz bir evde olsak. bence çok güzel olurdu. yalnız bebekler diğer bebeklerin ağladığını duyunca kötü olurdu. hep bir ağızdan ağlayan bebekler akannehir

ilahiiii.valla süper olurdu viyak viyakhihoyyyt

selam havvacım nasılsın esra kuzucum nasıl valla beşik süpermiş keşke böle bişeyler satılmaya başlasa da hemen gidip alsam zira sağ kolum beşiği sallamaktan kireçlenme olcekkkaydirigubbakcemile3

Sağol teyzesi iyiyiz çok şükür...

selam kızlar...

opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

şu tane kımyonu nasıl demlıyorsunuz onu denıyım bıde gazdan çatlamak üzere cocuk ya

Canım sibelce yazmış ama bi de ben yazayım. bir çay kaşığı tane kimyon bir çay kaşığı da rezen at fincana sıcak suyu dök üstüne. 5 dk bekle süz, içir. Canım.

havaccım alıntı yapacaktım yazdığını bulamadım lütfen üzülme senin kadar kim düşünür esrayı sinir ediyolar insanı biri ne güzel demiş cahil işte çocuk yaaşta anne olmuş sana akıl veriyor allah bizi böle insanlardan uzak tutsun banada çok diyolar sütün az diye olanıda kaçırdılar...

opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

kızlar bebeişere eldiven şapka hala takıyomusunuz takmıyosanız odanın sıcaklığı kaç derece oluyo..normalda sıcaklığı kaç yapıyonuz..

Canım ebe 1 aylık olunca eldiven kullanma dedi. Ellerini tanımaya başlıyolar dedi. ben de çıkardım artık hiç takmıyorum. tırnaklarını da uzadıkça kesiyorum. uyurken kesiyorum daha rahat oluyo. Şapkayı da takmıyoz. Sadece banyodan sonra saçlarını kuruttuktan sonra takıyom. Odası maksimum 25 derece.. Kombiyi 1. derecede yakıyoz yetiyo. Yazın zor olacak ev çok sıcak oluyo.

Anammm yüze yakın bebek aynı anda ağladıklarını düzün akannehirakannehirakannehir

kızlar naz gündüzleri hiçç uyumuyo desem yeri kafayı yicez babasıyla. uyuyo diyorum ohh diyorum 10 dakkaya uyanıyor. böle şey görmedim yaa. deli olcam. doktora sorcam bakalım bebelere verilen çay adı uyutucu. ondan vercem gündüzleri. yoksğııyor. çok çaresizim. bide yalnızım. napçam bilmem böle giderse. hem ona yazık hem bana.

Back
X