2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

havvacım yaa ne takıyosun onlaru sen
görümce ya illa bi laf sokacak yanee
al kolaysa emzir de..sankim çoçuk alıyoda sen vermionalsanaalsanasmile
töbe töbee

kızlar naz gündüzleri hiçç uyumuyo desem yeri kafayı yicez babasıyla. uyuyo diyorum ohh diyorum 10 dakkaya uyanıyor. böle şey görmedim yaa. deli olcam. doktora sorcam bakalım bebelere verilen çay adı uyutucu. ondan vercem gündüzleri. yoksğııyor. çok çaresizim. bide yalnızım. napçam bilmem böle giderse. hem ona yazık hem bana.

canım muskatı deneyin bide..faydası olur belki
kolay gelsşn yaa

zeynepcim ya kolay gelsin canım.
minik şey kukusundan sıkıntılı dimiii yA.
off allah şifa versin ya çok kolay gelsin .
sabır ile ......

kızlar naz gündüzleri hiçç uyumuyo desem yeri kafayı yicez babasıyla. uyuyo diyorum ohh diyorum 10 dakkaya uyanıyor. böle şey görmedim yaa. deli olcam. doktora sorcam bakalım bebelere verilen çay adı uyutucu. ondan vercem gündüzleri. yoksğııyor. çok çaresizim. bide yalnızım. napçam bilmem böle giderse. hem ona yazık hem bana.

Canım şimdi kitapta okudum. Eğer emerken uyuyosa ve sen karnını doyurdu diye yatırıyosan uyanırmış hemen. O yüzden memeyi bu haftalarda en az 20 dk ort. yarım saat emmesi gerekirmiş. Ona dikkat et. Kitapta memede kaldığı süreyi her seferinde 5-10 dk uzatmak gerekirmiş. bir de saat on birde mide doldurma yapın yazıyo. Yani her zaman emdiğinden daha fazla veriyosun. Mide iyice doluyo ve gece uykusu daha uzun oluyomuş.

havvacım yaa ne takıyosun onlaru sen
görümce ya illa bi laf sokacak yanee
al kolaysa emzir de..sankim çoçuk alıyoda sen vermionalsanaalsanasmile
töbe töbee

Takmıyom canım da işte öyle bi geldi geçti. Üzülüyo tabi inssan ama sonra dedim lafa bak laf mı diye, söyleyene bak adam mı diye... Boş ver dedim sonra

günaydın..bugün pek uyuyamadık defneyle ..ya kucagımda yada ayagımda sallayarak geçti gecemiz.üzülerek söylüyorumki maalesef defneyide grip ediyoruz.sürekli hapşuruyo.uyuyan kızım dün pek uyumadı.ne yapsın ev halkı hep grip.bu kendini nasıl korusun.offf minicik haliyle grip ettik.adama kızıp duruyorum.getirdin şu gribi eve bak gör halimizi diyom.adam üzüntüden kıvranıp duruyo.doktoru aradım çarbambaki randevuyu ubgüne alsak dedim.adam doguma girecekmiş.yok yani başka doktorada gitmek istemiyorum.zorda kalırsam gidecigim.baklım beklemedeyiz.bi terslikle hemen gideceim.
zeyno antibiyotik kullanıyo onun için fena degil.bir kaç güne kadar toparlarda.defnenin yanında olmasa ah..
neyse kızlar ne yapalım.maskeyle gezmekten düzgün nefes alamıyorum.benimde bogazım kötü.bademcikler şişi sanırım yutkunamıyorum.amaan sıra bana gelmiyı yanı..dün ailem vardı amam pek keyif alamadıkhastalık çok olunca.telafi ederiz artık..
zeynep ne kadar süre emziriyosunzu demişsin biz max.5 dk emziriyorum.genelde 2 dk. 3dk.emiyo .benim kız çk kısa emiyo ya.bilmiyorum doyuyomu doymuyomu.artık çarşamba ögrenecegiz.soracagım sorulorıda not aldım.bi safyfa oldu haakaydirigubbakcemile3.....
fatoşcumbizde klima var.oda ısısı genelde 26 derece oluyo.hava şimdi kötü yagmur var.27 yaparım gibi geliyo..eldiven hala takıyorum.ama 5-10 güne kadar bırakacagım.şapka hiç takmadık...

gunaydın kızlar. wallahı butun tuylerım dıken dıken yıne. ıpek hanım 12.30 gıbı gece uykusuna yattı ve 4.30 da kalktı sabah. ılk defa 4 saat uyudu buraya kadar super. ama bı uyandı tekrar 7 gıbı zor uyuttum sınırımden aglıcaktım nerdeyse ya... sonra 8 de komple gerı kalktı... her sabah 8 gıbı gaz sancısıyla uyanıyo ama ıstısnasız her sabah...
havvacım senın taktıgı uygularım dun yatırmadan once ıyıce doyurdum gazını cıkardım sonuc 4 saat uyudu. kımyonuda verdım hemen oncesınde sanırım onunda etkısı war. rezene cayını ayrı verıyorum dıye sadece 1 cay kasıgı kımyonu demledım ben ıctım 3-5 kasıkta ıpege ıcırdım. sanırım ıse yaradı...
bu arada gece uykusuna dalma konusunda sanırım bı duzen oturtuyoruz. her gece 11 gıbı onu alıp yataga gıdıyoruz normalde sadece pışpışla uyumaz ama o zaman uyuyor. yanına yatıp eee eee dıyıp pışpışlıyorum uyuyor zor da olsa. bu da ıyı. bıde gece uykumuzu uzatabılsek...
gunduz uykumuz bızımde sıfır hılalcım. kucagımdan bıraktıgım an yada salıncagındaysa sallamayı bıraktıgımız an uyanıyor...
havvacım tavsıyelerın ıcın sagol ama ıpek 5-10 dk dan cok emmıyor atıyor memeyı doyunca bende mecbur koyuyorum yerıne cın kesılıyor gene...
abowwwww saat 10 da arkadasım gelcek kahvaltıya ben burda lak lak yapıyorum :)))))))

aysegul cok gecmıs olsun ya bız hadı ıdare ederız de cocuk hasta oldumu gercekten zor... ıns kısa zamanda atlatırsınız...

bızım oda ısıs max 25 derece. 24-25 arası gıdıp gelıyor. dr umuz 25 ı gecırme cocugu cok sıcaga alıstırma bogma dedı. eldıven takmayı 1 haftadır bıraktım. yıne dr umuz takma ellerını kullanmayı ogrensın dokunma gudusu gelıssın dedı. tırnaklarını kestık actık ellerını. artık onunla konusurken elını yuzume goturup dokunuyo bana mesela cok mutlu oluyorum :)
sapka hıc takamadık hanımım taktırmadı...huylu kızım rahatsız oluyo sapkadan...

biz eldiven şapka takıyoruz çıkarmadık daha yoksa ellerini emiyo benimki şapkada başı üşür diye korkuyorum daha havalar sakat dün koruparka gittik keremide bebek arabasına koyduk bir ara ortalığı yırttı kucağımıza aldık sustu yinede değişklik oldu bana hep evde hep evde kafayı yicektim artık

Merhaba kizlar...
Dün Ecem saat 1den aksam 9 a kadar toplasak bi saat kadar uyumustur o da 10 dk 10 dk kestirmeyle Aksamda 9 gibi kimyon verdim sonrada güzelce emzirdim vurdu kafayi yatti kuzum gece 4 buçuk gibi kalkti emdi yatti sabah 8 buçuk gibi bi uyandim ki yataginda gözlerini açmis sessiz sessiz bana bakiniyo:1rolleyes: uyandigimi görünce gülücükler atmaya basladi:asigim:
Her gün biraz daha asik oluyorum ben yavruma....

selam kızlarr aykızz maşaallah canım kuzuna bu kimyonu nası yapıyosun bende toz kimyon var nasıl hazırlayım canım versene bizede tarifi bizde uyuyalım yaa:((

Valla kizlar ben her gün yagmur yagmassa bir saat kadar gezdiriyorum Ecemi
Bide eldiven sapka bizde takmiyoruz sapkayi sevmiyo zaten

Bende toz kimyon kullaniyorum bir çay bardagi kaynamis suya bir buçuk çay kasigi kimyon koyuyorum iki küp seker iyice karistirip soguyunca 5 6 çay kasigi Eceme verip gerisini ben içiyorum
Ecem çok seviyo valla yalanip duruyo hem gaz içinde iyi gelyo rahat uyuyo

ya kızlar ben sadece emziriyorum.başka hibişey vermedim ben..versemmi aceba...

slm kızlar nasılsınız bebişler nasıl?
ayşegülcüm canım geçmişolsun...birine gelinece bütün evi geziyo zaten şu grip..
zeynepçim ii uyumuş maşallah ee canım anlamadım sen gece nasıl yatsın istiyosunki benimkide ikikere kalkıyo uyuması 1 saati buluyo
reyhan kız nerde gezdiriyon hava sıcakmı orda biz doktora giderken bile üşütücez diye korkuyoruz....

bide süt için ıhlamurla kimyonmuydu yoksa kekimiydi ikisiyle kaynıtılıp içilen.off kendimi iyi hissetmiyorumyüa gögüslerimde bi yumuşama hissediyorum.biraz işey içsem iyi olacak.süt yok gibi hissediyorum
defneyi odasanda uyuttum.ayrı duruyo ablasından geçecek diye korktugumdan odada yatırıyorum..

bende fatoşcum ya izmir gibi yerde acaba üşür mü diye binbir pinpirikle dışarı çıkarıyom fazlamı evham yapıyoruz ne
sağol canım bende deniyim bu gece kimyonu bide aykızz canım sen kaç dak emziriyosun benimki max 7-8 dak genelde 5 dk emiyo hanı diyosun ya besin yüklemesi yapıyom yatmadan önce diyebilmiyorumkismile

slm kızlar nasılsınız bebişler nasıl?
ayşegülcüm canım geçmişolsun...birine gelinece bütün evi geziyo zaten şu grip..
zeynepçim ii uyumuş maşallah ee canım anlamadım sen gece nasıl yatsın istiyosunki benimkide ikikere kalkıyo uyuması 1 saati buluyo
reyhan kız nerde gezdiriyon hava sıcakmı orda biz doktora giderken bile üşütücez diye korkuyoruz....

sagol canım.maalesef öyle oluyo bi geldimi grip baştan sona donatıyo bizi:umursamaz:

Back
X