2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

en iyisi o canım ya benimde raporumun bitmesine çok az kaldı benim kayınvalidem bakacak o olmazsa annem var oda bakar ama benim moralim çok bozuluyor hamileyken o aylar günler saatler geçmek bilmedi aslında geçtide sanki hiç geçmiyor gibi geliyordu bana doğduda kırkı bile çıktı günden güne büyüyor ayın 14ünde işe başlamam lazım ama kuzumu bırakıp nasıl gidicem o bensiz ne yapacak kaynanam iyi bakabilecekmi örümceğin oğlu çocuğa ben gelene kadar bişey yaparsa diye kafama takıyorum fırttırcam yakında aslında çalışmakta istemiyorum işyerimden memnundumda o şef yokmu hamileliğimi bana zehir eden geri döndüğümde daha zor günler beni bekliyor olabilir ama çalışmakta oğluşumun geleceği ve benim için önemli ne yapacağımı şaşırdımmafoldumbenmafoldumben
ya haksızlık bu neden bu ülkede çalışan annelerin doğum izinleri bu kadar az olmak zorunda daha birbirimize doymadan onların mis kokuları özlemeye mecbur kalıyoruz çalışmak istememiz suç mu çocuklu bir bayan olarak en azından 6aylık olana kadar iznimiz olsa ne kadar kolay olurdu herşey offfffffffffffffffff:sinifsinif::çok üzgünüm:

tamami ile katılıyorum Tuğba. ben kızımı şimdiden özledim 15 gün ücretsiz izin aldım canım 24 nisan da da ben çalışıyorum.

Ayşegül sen Defne yi bırakıp gidemezsin.Zeyno yu kreşe vermeye kıyamadın hatırlaaaa.

en iyisi o canım ya benimde raporumun bitmesine çok az kaldı benim kayınvalidem bakacak o olmazsa annem var oda bakar ama benim moralim çok bozuluyor hamileyken o aylar günler saatler geçmek bilmedi aslında geçtide sanki hiç geçmiyor gibi geliyordu bana doğduda kırkı bile çıktı günden güne büyüyor ayın 14ünde işe başlamam lazım ama kuzumu bırakıp nasıl gidicem o bensiz ne yapacak kaynanam iyi bakabilecekmi örümceğin oğlu çocuğa ben gelene kadar bişey yaparsa diye kafama takıyorum fırttırcam yakında aslında çalışmakta istemiyorum işyerimden memnundumda o şef yokmu hamileliğimi bana zehir eden geri döndüğümde daha zor günler beni bekliyor olabilir ama çalışmakta oğluşumun geleceği ve benim için önemli ne yapacağımı şaşırdımmafoldumbenmafoldumben
ya haksızlık bu neden bu ülkede çalışan annelerin doğum izinleri bu kadar az olmak zorunda daha birbirimize doymadan onların mis kokuları özlemeye mecbur kalıyoruz çalışmak istememiz suç mu çocuklu bir bayan olarak en azından 6aylık olana kadar iznimiz olsa ne kadar kolay olurdu herşey offfffffffffffffffff:sinifsinif::çok üzgünüm:

evet ya haklısın.ahh benim kaynana yanımda degil.uzaktalar olsada bakmasını istemem.yani bakamaz artık ..annem yok malum..ablam iki çocugu var ama o kendilerine anca yetişiyorlar.kardeşim çalışıyo.yani yok yok..
ben bakıcıya bırakamam manyak olurum yaa.valla eve kamera bile koyarım nasıl bakıyo bebeme diye..:1ninca:....

[
aysegul bende malıyet muhasebesınden but e kaldım...
ısın garıbı ne bılıyomusun. 2 senelık bıtırdım ben ıng ısletme okudum o zaman malıyet muhasebesı derdı almıstım hemde ıng oldugu halde gayet rahat vermıstım. sımdı gecen sene acık ogretım 3 te tekrar aldım turkce oldugu halde veremedım ve bu sene alttan gene alıyorum kaydirigubbakcemile3 sacmalık dımı kaydirigubbakcemile3
calıstır benı anacım turkceyken kafam basmıyo bu derse benım kaydirigubbakcemile3

he he kız çok karışık durur ama çok kolaydır.gel anlatam sana.fifolar lifolar.....canım muhasebeyle maliyet muhasebesi aynı degiller.çok fark var.işleride farklı..normal kalman..inşallah geçersin...

15

Ayşegül sen Defne yi bırakıp gidemezsin.Zeyno yu kreşe vermeye kıyamadın hatırlaaaa.

kız aklını yerim senincokacimcoook .bildin valla.mümükün degil.dogru diyon:roflol:.....

http://lb1f.lilypie.com/mS5Op3.png
burcucum bu tıckerın. kız bızım aramızda 1 gun mu war... goya subatın sonunda doguruyoduk erken cıktı bızımkıler baksana topıgın buyuklerınden olduk :)

aysegul kız malıyet muhasebesını ıngılızceyken verdım sımdı turkce ama veremıyorum. normal muhasebe kolay kız o koymuyo ama bu bı karısık bı garıp amaaaannn

gelmiş geçmiş olsun canım atlatmışssın çok şükür ecem hanımada kocaman maşallah koca kız oldu artık :nazar:
Saol tatlim öyle böyle diye diye büyüyolar valla
ya benım kız 2 gundur gunduzlerı baya uyuyo ya... gecelerı de uyuyo ısın garıbı... hıc gunduz bu kadar cok uyumazdı buyume donemıne mı gırdı acaba.. bebıslerın zaman zaman buyume atakları oluyomus ya
olabilir canim benimde Ecem bazen Gündüz 4 5 saat uyudugu oluyo gece uykusunu etkilemiyosa uyusunda büyüsün Annesi

canım geçmiş olsun geçmişş sevişndim kıyamam benona aşılardaçok ağlıyolar ya yerim ben onları...maşallah eceme tombik prensess...
koş kız kurudu çamaşırlar kolay gelsin
Saol Fatos teyzesi
serdim serdim çamasirlari :lepi:

geçmiş olsun canım.iyi olman sevindim.maşallah eceye ne gzel almış.boyuda uzamış,,,
Saol canim geçti sükür

bende defne 2 yaşına geldikten sonra çalışacagım.ne yapayım bırakacagım kimse yok.bakıcıyada bırakmak istemiyorum.zeyno 8 aylıkken bi çalışmaya karar vermiştemde bakıcı kelimesi beni çok ürpertiyo.ne bilem sanki iyi bakmazlarmış gibi geliyo.2 yaşında kreşe veririm.hem büyümüş olur.burda yeni dogum kreşide var ama ben hoşlanmıyorum.bu ne ya biri aglarken digeri uyanacak biri haztayken hepsine geçecek.ufff ne yapayım biraz .üyüsün.bi bagışık sistemleri güçlensin.zeynebe yaptım fedakarlık bunada yapmam gerek..
Valla bende Ecem 9 10 aylikken basliycam ise su an daha izindeyim
bende mecbur krese vericem napalim bakacak kimsemiz yok burda gerçi çalisma saatlerim iyi haftada 2 yada 3 gün iznim oluyo idare edicez artik

,Selam kızlar.her gün okuyorum ama yazamıyorum.tam nick gireyim birşeyler yazayım diyorum Duru ortalığı yıkıyor çok ağlar bi bebek oldu.bügün banyo yaptırdık rahatladı 2-3 saat uyur umarım.
Banyo çok iyi geliyo bebeklere rahatlayip uyuyolar

ayaklarını sıcak tut patik giy sürekli. havalarda saşırtıyor adamı ben bazen sıcak basıyor sıfır kol.sonra üsüyorum kazak giyiyorum vucutta şaşırdı.
Simdilik geçti sükür ama dikkat ediyorum ayaklara saol canim

bu arada dun solemesı ayıp mısafırler ıcın yalancı tavuk gogsu yapmıstım. malum sutlu tatlı hatta 1 kutu sut war ıcınde :roflol: onlar gelmeyınce sınırımden oturdum tabak tabak yedım bı guzel. gece de gogsumun acısına uyandım yatak yorgan batmıs felaket halde sut bırıkmıstı zor sagdım ve tek gogsumden 150 cc cıkardım abartmıyorum kızlar... sutlu tatlılar fena halde sut yapıyomus denedım onayladım sıddetle tavsıye ederım...
su an yıne yıyorum :sm_cool:

http://lb1f.lilypie.com/mS5Op3.png
burcucum bu tıckerın. kız bızım aramızda 1 gun mu war... goya subatın sonunda doguruyoduk erken cıktı bızımkıler baksana topıgın buyuklerınden olduk :)

aysegul kız malıyet muhasebesını ıngılızceyken verdım sımdı turkce ama veremıyorum. normal muhasebe kolay kız o koymuyo ama bu bı karısık bı garıp amaaaannn

seni aradım kızdım ya sen benden sonraydın oyun bozan niye doğum yaptın diye.ertesi sabah Duru gelmeye karar verdi canım benden 1 gün sonra Berrin 2 gün sonrada Ahu galiba.Ela bebek nasıl acaba hiç Ahu'nun yazışmalarını göremedim.

bu arada dun solemesı ayıp mısafırler ıcın yalancı tavuk gogsu yapmıstım. malum sutlu tatlı hatta 1 kutu sut war ıcınde :roflol: onlar gelmeyınce sınırımden oturdum tabak tabak yedım bı guzel. gece de gogsumun acısına uyandım yatak yorgan batmıs felaket halde sut bırıkmıstı zor sagdım ve tek gogsumden 150 cc cıkardım abartmıyorum kızlar... sutlu tatlılar fena halde sut yapıyomus denedım onayladım sıddetle tavsıye ederım...

buzluğa atta biriksin bari maşallah sütün bol.
benimki fos ne yapsam boş ya olmayınca olmuyor be yapmadığım kalmadı yetmiyor ama bunada sükür olmamasından iyi tabii.

seni aradım kızdım ya sen benden sonraydın oyun bozan niye doğum yaptın diye.ertesi sabah Duru gelmeye karar verdi canım benden 1 gün sonra Berrin 2 gün sonrada Ahu galiba.Ela bebek nasıl acaba hiç Ahu'nun yazışmalarını göremedim.

buzluğa atta biriksin bari maşallah sütün bol.
benimki fos ne yapsam boş ya olmayınca olmuyor be yapmadığım kalmadı yetmiyor ama bunada sükür olmamasından iyi tabii.

ewet konusmustuk duru duydu heralde baktı gerı kalıyor hemen yola cıkıyım dedı kaydirigubbakcemile3 subatın son bebeklerı hep erken erken doguverdıler... ahu ıle 2 gun once msn de konustuk ıyılermıs. ela bıraz rahatsızmıs antıbıyotık falan kullanmıslar ama gecmıs cok sukur. sut ıcın sıkma canını canım ınan bunye meselesıymıs bu gercekten. sen oldugu kadarını aşı nıyetıne ver tabı doymuyosa da mama. artık mamalar cok ıyı teknolojı gelıstı malum eskıgı gıbı pırınc unu degıl sırf...

oh maşallah maşallah daha da çoğalsın inş. ye anacım ye herşey süt için yiyelimde kuzucuklara süt olsun kaydirigubbakcemile3

Masallah canim yarasin

aman bacım atma nimet onlar çoksa bize ver.süt anası ol kuzumun:roflol:....
ben kendimden ümidi kestim bu ay 8000 gr alması üzdü beni okadar kilo alması degil sütüm bitiyo gibi geliyo artık hiç doluluk hissetmiyorum.bundan 5 10 güne kadar hissediyordum.evet dolulukla bi alakası olmayabilir ama bilmiyorum ben öyle hissediyorum.şu 4 ayı hayırlısıyla bi gelelim.ek gıdaya başlayacagım.
kız nasıl yapıyon bide bana ver tarifine.anam akıp taşmasın bende yetsin başka bişey istemiyom valla.senin memelerinde gözüm yok valla:1ninca:...

oy ben şimdi yumoşumu yicem:asigim: göğsüme yatırmıştım her yerde meme arıyor bluzumü yedi çocuk kıyamam nasılda biliyor yerini kaydirigubbakcemile3

walla emdı gazı cıktı gerı uyudu bu nası sey anlamadım 2 gundur pek bı uyuyo masallah kuzuma...

aysegul verım tarıfını canım.

malzemeler
1 lt süt
3 kahve fıncanı un
1 paket vanılya
yarım paket margarın
1 bardak toz şeker

yağı erıtıp yawas yawas unu kat. hafıfce oldurup sutunu ve sekerını ekle. muhallebı kıvamına gelene kadar pısır. pıstıkten sonra vanılyasını kat ve mıkserde 10-15 dk cırp. borcama dök.

üzerine sos için
2 kaşık kakao
2 kaşık buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

hepsini tencereye koyup pişir. kıvamı koyu gelırse su ıle ıstedıgın gıbı kıvamlandırabılırsın.

sos az gelebılır olculerı 2 katı koyabılırsın ben oyle yapıyorum. kalanını da keke falan dokebılırsın sade kek uzerınde guzel oluyor. sos hafıften sogudugu zaman tatlının uzerıne dok. dolapta 3-4 saat bekledıkten sonra afıyetle guzelce ye :)

kızlar sütü bol olanlar sölemeyin belli olmaz nazar olursunuz mazallahh burda kimsenin birbirinin sütünde gözü yok ama bebeklerimize bizim bile nazarımız değdiğine göre ötesini siz düşünün.. bol olsa bile az deyin.. süt yapıcı şeyleri söylemeliyiz zaten de.. ne bilim.. sonuçta çokk kıymetli bişey o, bi kaçarsa çok üzülürüz.. haksızmıyım fisfisfis

kızlar sütü bol olanlar sölemeyin belli olmaz nazar olursunuz mazallahh burda kimsenin birbirinin sütünde gözü yok ama bebeklerimize bizim bile nazarımız değdiğine göre ötesini siz düşünün.. bol olsa bile az deyin.. süt yapıcı şeyleri söylemeliyiz zaten de.. ne bilim.. sonuçta çokk kıymetli bişey o, bi kaçarsa çok üzülürüz.. haksızmıyım fisfisfis

kız kaYNANAM gıbı konustun kaydirigubbakcemile3
gecen gun bırı gelmıstı sutun nasıl dıye sordu bende eh ıste azar azar ıdare edıyoruz dedım. esımde atladı ordan sen ona eh ıste dıyosan yanııı dedı bı utandım saklıyomusum durumuna dustum resmen. tabı sonra esıme bı kızdım yoldum adamı kaydirigubbakcemile3

kızlar bebeklere su veriyormusunuz ?ben mama su ile yapılıyoır ya onun haricinde vermiyorum su falan.

kız kaYNANAM gıbı konustun kaydirigubbakcemile3
gecen gun bırı gelmıstı sutun nasıl dıye sordu bende eh ıste azar azar ıdare edıyoruz dedım. esımde atladı ordan sen ona eh ıste dıyosan yanııı dedı bı utandım saklıyomusum durumuna dustum resmen. tabı sonra esıme bı kızdım yoldum adamı kaydirigubbakcemile3

:roflol::roflol:

Back
X