• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Şubat anneleri zayıflıyor..

kızlar burası pek yeri değil ama bu yazıyı okumanızı istedim okuyunca kaldırırım kahvaltı menümü koyarım bi arkadaş paylaşmış kk da ondan alıntı bu anne baba olup ruh ve beden sağlığı düzgün çocuklar yetiştirebilmek ne kadar zor allah yardımcımız olsun hayırlı evlat ve hayırlı insanlar olsunlar inşallah

Prens ve prensesler büyüyünce narsist oluyor!
Bazı anne-babalar, günlük yeme-içme, giyim-kuşamdan öte eve alınacak mobilyanın renginden arabanın markasına kadar küçük çocuklarına soruyor. Ebeveynler, çocuklarına prens ve prenses muamelesi yapıyor ve onların onayını almanın 'iyi bir anne-baba rolü' olduğuna inanıyor. Halbuki bu tavırlar çocuğa öz saygı kazandırmadığı gibi geleceğin kibirli, sorumsuz, öfkeli, kıskanç kişilerini yetiştirmekten öte geçmiyor.

Günümüzde çocuk kıyafetlerinin hemen hepsinde 'süper model', 'prens', 'prenses', 'patron benim' yazıları hâkim. Çocuklara düzülen bu methiyeler sadece kıyafetlerle sınırlı kalmıyor. Onlar aynı zamanda anne-babasının da prens ve prensesi. En küçük normal davranışları bile büyük olaymış gibi alkışlanan, abartılan, övülen 'prens ve prensesler' ailenin gözbebeği. Ebeveyn bu dünya güzeli veya yakışıklısını mutlu edebilmek için her dileğini yerine getiriyor. Sürekli övüyor, otoriteyi dahi ona bırakıyor. Öyle ki cevap veremeyecek kadar küçük olsa bile hangi yemeği istediği soruluyor. Hatta eve alınacak mobilyaların renk seçimi çocuğun tercihine bırakılıyor. anne-baba bu tavırlarıyla çocuğunu mutlu ettiğini veya öz saygısını yükselttiğini düşünse de çocuğa en büyük kötülüğü yapıyor. Çocuk ve ergen psikiyatristi Gözde Melek Luş'a göre aşırı müsamaha gösterilen, övülen, prens veya prenses gibi büyütülen çocuklar ileride narsist kişiliğe sahip oluyor. Farkında olmasa da ebeveynler geleceğe kibirli, sorumsuz, öfkeli, kıskanç kişiler yetiştiriyor.

Otoriteyi küçük çocuklara bırakan, hak etmedikleri övgüleri yağdıran, öğretmenlerinin eleştirilerinden koruyan, onların her isteğini yerine getiren, özgürlük tanırken beraberinde sorumluluk vermeyen anne-babalara sık rastlanıyor. Ayrıca bugün, ebeveynler çocuklarının kendilerine saygı duymalarından ziyade kendilerinden hoşlanmasını ve sert anne-baba olmaktansa onların arkadaşı olmayı yeğliyor. Geçmişte, anne-babasının onayını almak için çabalayan çocuklar idealinin aksine, anne-babalar çocuklarının onayını almak istiyor. Ebeveynlikte görülen bu değişimin en büyük sebebi; anne-babanın kendisine olan hayranlık duygusunun artması ve ebeveyn ve çocuk arasındaki eşitliği teşvik eden kitapların etkisinde kalınması.

2004 yılında Amerika'da yapılan bir araştırmada, "Çocuğun hayata hazırlanması için öğrenmesi gereken en önemli şey nedir?" sorusuna ebeveynlerin 'kendi adına kararlar vermek' cevabını vermesi de çocuklara prens ve prenses gibi davranıldığını doğruluyor. Ancak ebeveyn çocuğu mutlu etmek ve öz saygısını yükseltmek isterken onu narsist bir kişiliğe dönüştürüyor. Gözde Melek Luş, okulöncesi dönemde çocuğun seçim yapma ve karar vermeye yönlendirilmesinin çocukta kaygı, yetersizlik ve kızgınlık hissine sebep olduğunu söylüyor. Luş, "3 yaşındaki çocuğa gidilecek yerin, yatma saatinin, yemesi, giymesi, izlemesi ve yapmaması gereken şeylerin seçimini bırakmak demokratik aile ya da kişilik veren aile olmayı sağlamaz. Aksine sorun meydana getirir. Çocuk narsist bir kişiliğe dönüşür. İleriki zamanlarda bedel ödemeyi bilmeyen, sınırsız, bencil, umursamaz ve öfkeli çocuklara dönüşürler." diyor.

Nedir narsisizm?

Narsisizm kendini beğenmişlik hastalığıdır. Narsist kişiler her şeyi çok iyi bildiklerini düşünür, başkalarının ne hissettiğini dikkate almaz. Kendileri çok özeldir, eleştirenleri hiç sevmezler. Vefasızlık onlar için normaldir. Her başarıyı sahiplenir, takdir edilmeyi beklerler. Narsist kişiler menfeatçi, kontrol etmeyi seven istediğini elde etmek için şiddete meyilli, eşlerini aldatma riski yüksektir.

anne babalara tavsiyeler

'Hayır' deyin ve kararlı olun: Çocuğa 'hayır' ifadesini kullanmakta herhangi bir yanlış taraf yoktur. Ama bu konuda kararlı olunmalı. 'Hayır' deyip, çocuk mızmızlandıktan sonra pes ederseniz, çocuğa mızmızlanmanın etkili olduğunu öğretmiş olursunuz. Bol bol sevgi ama aynı zamanda da doğru miktarda yönlendirme.

Çok fazla yetki vermeyin: Küçük bir çocuğa karşı 'İster misin?' sorusunu idareli kullanın. Okulöncesi bir çocuk, yiyecek ya da giyeceklerini sürekli kendisi seçmemeli. Küçük yaştaki çocuklar ne istediklerini tam olarak bilemez.

Çocuğunuza aldığınız kıyafetlere dikkat edin: Çocuklara 'prenses', 'şımarık', 'patron benim', ben muhteşemim, annem de öyle' vb. yazılı kıyafetler almayın. Bunlar 'şirin' gibi gözükse de çocuğa etkisi çok büyük.

Zaman

selam kızlar kilo veren arkidişlerim hepinizi tebrik ederim

benimde cuma cumartesi pazarım berbat geçti ipin ucu gittimi gidiyo bide bu hafta wc ye 3kere çıktım desem inanırmısnız aşırı karnım şiş ve rahatsızım bu konudam biberiye topladım inş. fayda eder

bende hedefime ulaşamadım çok üzgünüm 69.7yim 2oogrcık gitmiş bu hafta

artık kendimi 8hazira kadar şartlamam lazım 65 için doğum günümde kendime bunun için söz verdim hadi bakalım

fato kız üzülm e bacım.bende çok kaçırıyorum ipin ucunu hafta sonu.asylında ben 1,5 kilo vermiştim ama 500gr gitti hafta sonu.çok züldüm o kadar emek bi günde gitti..seni aslında merak ediylordum şu torhum otunu iciyormusun düzenli aceba verdirecekmi kilo merake ttim.

öznur yazdıkladın doğru canrım.aslında ailelelerin yanlış yönlerdirmesiylede çocuklar böyle oluyo maaleseff
didem kız gitmedinmi doktora senn

sabah
1 dilim ekmek
beyaz peynir
domates salatalık çay

ara bi pide yedim:78:..kalmadı bari bitti.zeynepten kalan.yemeyecegim deyip tutturdu..benim mideye gitti..eritirim inşallah sporla..

ayşegülcüm bende 16 mayıs için 67.5 diyorum ozaman hadi bakalım

ben o tarhun çayını sadec2 akşam içebildim bugün gene kaynatıyım bi hafta içiyim bakalım sonuçları yazarım cnm

günaydın kızlar bütün çabalara rağmen hedef tutmadı 63.7 yim neyse pazartesine göre 1100 gr vermişim zaten buda sondur 1 kilo vermeler 60kilolarda olan insanların haftada 1 kilo vermeleri filan sakıncalıymış ancak ayda 1-1,5 kilo verilebilirmiş bende bir hafta 300 bir hafta 400 olmak üzere ayda 1500 gr vercem hedef kiloma ulaşmam biraz uzayacak ama olsun geç olsun sağlıklı olsun yada 60 kiloya kadar 500 500 vermeye çalışırım haftalık

BAK BU KİLOLARA SAKIN KAPILMA.BENDE 1 KİLO VERDİM DEDİM ERTESİ HAFTA 2 KİLO ALDIM :(
ohh vermişim diye saldım birde hastalık vurunca hiç dikkat etmedim.dikkat et hemen alınıyor geri.

eveett hedefi değiştiriyoruz arkadaşlar.bu sefer 1 aylık değil.uzun oldu.yayıldık bence.şimdi 15 günlük bi hedef olsun.sonra yine bi 15 günlük olur.
işmidi hedeff 16 mayıs 16 mayısta kaç olcazz yazalım lütfenn..bide accık bi rakam yazmayın.biraz ulaşmaya çalışayım biraz zor olazın seçelim tamamıı...
ilk ben diyorum.
şuan 57 kiloyum 16 mayısta hedef 54.5 tamamı.2,5 kilo vercemm.herkes profilinie yazsın bunu .takip edelim..siz ne koyuyursunuz hadin diyinn..

bende 61 olayım diyorum 3 kilo fazlam ve 1 ay vaktim var çok zorlamadan vereyim.bianda aç kalıp verince haftasında geri alıyorum valla öylee gözlemledim ben.

bende tcikermı değiştireyim geçen haftada değiştimemişim bende 16 mayısa 68 olucam inş. ama artık yorullduk diyettende ondan off yaaa bende galeta yedim sabah 1 ltrede suu

kızlar mesajı düzenle bölümü kaldırılmış sanırım yada ben bulamadım silemedim üstteki mesajı neye yeniden yazıyım buraya

sabah

1 bardak ılık su
1 elma

kahvaltı

1 domates
yarım salatalık
bol limonlu roka ve yeşil soğan
krem peynir
2 dilim ekmek

500 ml su içtim
1 kupa yeşil çay
3 küçük kare çikolata yedim arkadaş getirdi ara ögünümde yoktu yedim gitti:36:

bende 16 mayısa kadar 2,5 kilo hedef koyayım bari yani 66,4 olayım

afiyet olsun kızlar..
tabi öyle aç kalmayalım ama abur cubur olayından biz hep kilo alıyoruz onu bi çıkarsak ah işte...aslında daha kolay veririz..neyse hedefimiz olsunda..bakalım..
serap değiştir tickerini kaç kilo oldun oda bilmiyloruz..

500 ml su içtim
1 kupa yeşil çay
3 küçük kare çikolata yedim arkadaş getirdi ara ögünümde yoktu yedim gitti:36:

bende 16 mayısa kadar 2,5 kilo hedef koyayım bari yani 66,4 olayım

56,4 olcan dimi..66.4 değil ha..:1:
kız çikolatamı..ye bacım yee:57:

BAK BU KİLOLARA SAKIN KAPILMA.BENDE 1 KİLO VERDİM DEDİM ERTESİ HAFTA 2 KİLO ALDIM :(
ohh vermişim diye saldım birde hastalık vurunca hiç dikkat etmedim.dikkat et hemen alınıyor geri.

bende 61 olayım diyorum 3 kilo fazlam ve 1 ay vaktim var çok zorlamadan vereyim.bianda aç kalıp verince haftasında geri alıyorum valla öylee gözlemledim ben.

her iki konudada katılıyorum canım ani verince fazlasıyla geri alıyoruz

eveett hedefi değiştiriyoruz arkadaşlar.bu sefer 1 aylık değil.uzun oldu.yayıldık bence.şimdi 15 günlük bi hedef olsun.sonra yine bi 15 günlük olur.
işmidi hedeff 16 mayıs 16 mayısta kaç olcazz yazalım lütfenn..bide accık bi rakam yazmayın.biraz ulaşmaya çalışayım biraz zor olazın seçelim tamamıı...
ilk ben diyorum.
şuan 57 kiloyum 16 mayısta hedef 54.5 tamamı.2,5 kilo vercemm.herkes profilinie yazsın bunu .takip edelim..siz ne koyuyursunuz hadin diyinn..

ayşegülcüm ben şuan hamilelik öncesi kilomunda altındayım normal hayatımdada yani en zayıf hallerimdada 64-65 kilolordaydım onun için artık çok yavaşladı inan bana o kadar asıldım perşembeden bu yana haftasonu *0* kaçamak 300 gitti perşembeden bu tarafa toplamda 1100 gitti ama öbür hafta vedğimi almıştım bir iki günde o şişkinlik indi sonraki 4 gün anca 300 verebildim onca çabaya.onun için hadi senin gül hatırın için az gelebilir ama 62 diyorum hedefe biraz uzun oldu ama inşallah anlatabilmişmidir:44:

zaten 1. sayfadaki listeye bakarsan iki aydır berbat durumda olduğumu görürsün geçen ay 1400 gr vermişim bu ayda 1800 :14: 2 haftada 1.7 kg verirsem süper olur yani bi hafta 1 küsür kilo verip öbür hafta üstüne çıkıyom geri verdiğimin diğer hafta eski halini tutturmaya çalışıyorum karman çorman bişiy işte aman kafam karıştı benim bile:37: inşallah siz anlarsınız

her iki konudada katılıyorum canım ani verince fazlasıyla geri alıyoruz

ayşegülcüm ben şuan hamilelik öncesi kilomunda altındayım normal hayatımdada yani en zayıf hallerimdada 64-65 kilolordaydım onun için artık çok yavaşladı inan bana o kadar asıldım perşembeden bu yana haftasonu *0* kaçamak 300 gitti perşembeden bu tarafa toplamda 1100 gitti ama öbür hafta vedğimi almıştım bir iki günde o şişkinlik indi sonraki 4 gün anca 300 verebildim onca çabaya.onun için hadi senin gül hatırın için az gelebilir ama 62 diyorum hedefe biraz uzun oldu ama inşallah anlatabilmişmidir:44:

ee yeriz kilo alırız.yemeyiz gene az verdi deriz aslında bizdan kaynaklanıyo.matabolizmaya bi yerleştiremedikki.yazık vucütta sapıtıyo bi zamandan sonra..bi yiyoz sonra bi kesiyoz.benim gül hatırıma haa.hadi bakalım ulaşta o hedef önemli diill:61:

zaten 1. sayfadaki listeye bakarsan iki aydır berbat durumda olduğumu görürsün geçen ay 1400 gr vermişim bu ayda 1800 :14: 2 haftada 1.7 kg verirsem süper olur yani bi hafta 1 küsür kilo verip öbür hafta üstüne çıkıyom geri verdiğimin diğer hafta eski halini tutturmaya çalışıyorum karman çorman bişiy işte aman kafam karıştı benim bile:37: inşallah siz anlarsınız

kız bende ayda anca 3 kilo veriyorum.zoraki işte.artık benimde durdu.iyice azaldı..yavaş yavaş gidiyo ne yapalım.bende senin gibiyim.taa üç hafta önce 57 idim.sonraki hafta 58.oldum daha bu hafta tekrardan 57 oldum.bi 56 ya inemidim.aldım verdim..aldim verdim.off

öglen menüm
1 kase bulgur çorbası
1,5 ince dilim ekmek
yarım kaseden az yogurt
domates salatalık

ara biraz ceviz ve fındık yedim.
ögle
pırasa
yogurt
1 dilim ekmek
bitane gofret:77: buda bana gelsin:57::57::41:

ben geldim gittim diyetisyene makinayla ölçtü 9 kg yağ 2 kg kas fazlam var güzel bir liste yazdı sabahları tost var bu hafta sabah ara öğününde kahve ve 2 tane kepekli bisküvi öğlen 8 kaşık sebze ve salata ikindi ara öğününde activa ve 10 tane fındık var akşam bir akşam sebze çorba salata 1 akşam et yoğurt var yatarkende bir tane meyve

kızlar yaa dukan diyeti hakkında ne düşünüyorsunuz.hımm.çok kısa sürede kilo verdiriyo:(((

Back
X