bir liste daha buldum kızlar
ben bugün kıyafetlerimizi oturdum saydım saydım yazdım. eksikler nelermiş sabahtan beri araştırıyorum. kıyafetleri tam olursa diğer ürünleri almaya başlarım diye düşünüyorum. çünkü kıyafetler 10-20 ödeniyor ama diğer şeyler pahalı oluyor..
bakın listeme, bunu da ocak annelerinden buldum yerimseniben
uzun kollu body 0-3 ay 8-10 tane
battaniye 2-3 tane penye, 1 tane örgü, 1 tane kadife, 1 tane kapitone
hastane çıkışı 1-2 takım
iç zıbın takımı-2-3 tane
patikli alt-8-10 tane
eldiven 4-5 tane
önlük- bol miktarda
yeni doğan zıbın takımları(dış kıyafeti gibi olanlardan) 3-4 tane
0-3 ay tulum tercihen kadife 3-4 tane
alt üst takımlardan 3-4 tane
banyo havlusu 2 tane
ağız silme mendilleri bol miktarda
gaz çıkarma bezleri 4-5 tane (gazını çıkarırken omuzuna koyuyorsun kusarsa üstün kirlenmesin diye)
nevresim takımı 1-2 tane
uyku seti
küvet-kova
yenidoğan ıslak mendil (ben mustela aldım hastanede kullanmak için sonrasında ne alacağıma karar vermedim çok da farketmez çünkü yıkayıp kullanmayı düşünüyorum)
şampuan, sabun, bebe yağı vs bunları da mustela aldım
biberon- şimdilik 1tane dr browns almayı düşünüyorum
emzik-1 tane
kendim için 1 tane pijama-sabahlık, 1 tane de gecelik-sabahlık takımı
göğüs pedi
benimkiler geçen gebeliğimden yoksa ben bir tane takım aldım onu da bugün aldımmaşaallah canım ya sen yarılamışsın listeyi,genelde burdaki annişler iş yerinden nete giriyolar ondan galiba bu sessizlika.s
anamm bunlar al al bıtermı :ecrin_bebek:
he bıde ben oyle pembelı mavılı bebek odası almayı dusunmuyorum. daha cok azcık buyuyunce de hıtap edebılecek renkler. bambulu falan mesela krem bej tonları kızada erkegede gıdıcek renkler dusunuyorum. bıde bebek odası degıl cocuk odası alıcam ben. yatagına korkuluk koydurucaz esımle oyle konustuk bıde ılaveten bızım odamız ıcın besık. kucuk besıkler var cok pratık evın her yerıne tasıyabılıyorsun. bıraz buyuyunce bebek odası esprısını kaybedıyor bende dırek cocuk odası bakınmaya basladım. yatagınıda ona gore ayarlıcaz... bebege verıcegımız odanın perdelerı halısı falan hep bambu tonları zaten :)
ya bızde bı kere ıyı bı oda takımı alalım sonradan da kullansın dıye dusunduk. rengınıde onun ıcın oyle belırledık. zıbın falan bol bol alınıcak canım benım kastdettıgım hanı boyle mınık elbıseler etekler falan cok asırıya kacmam cok gıyemıcek zaten. yalnız benımkının cınsıyetı bellı de degıl neden oyle elbıse etek dedıysem opuyorumnanaktan
içinden kız geçiyor herhalde senin :jeyyar: hadi hadi itiraf et zeynep :icecream:
ben hamile kalmadan önce bebek odalarına bakmıştım. baya büyük oluyorlar zaten, 5 yaşına kadar kullanılıyormuş. e beş yılda biz bile eskiyoruz. beş yıl sonra yenisini alırız diye düşündük. bir de babası çocukken kapı mapı nerde tahta bulsa bıçakla oyarmış :roflol: belki beş yıl bile dayanmaz delikafadulden
yanlış mı düşünüyorum acaba?!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?