2010 Şubat Anneleri

kızlar cinsiyeti öğrendik ya artık yavaş yavaş cicilere başlarız...
şimdiki listeyi görünce insanın hemen başlayası geliyor, doğuma kadar ancak biter :roflol:
ben bugün lila renkli içekli bir takım aldım çıtçıtlı badysi ve üstüne çıtçıtlı tulumu var çok cici :asigim:
bu listeyi kasım annelerinden buldum bir bakın isterseniz...

İHTİYAÇ LİSTESİ
BeslenmeBiberon
Biberon Başlığı
Biberon Fırçası
Biberon Süzgeci
Biberon Isıtıcısı
Termos Biberon
Termos Çanta
Sterilizator
Steril Suyu
Emzik
Emzik Zinciri
Mama Tabağı
Mama Saklama Kabı
Çatal / Kaşık
Bardak
Pelikan Önlük
Uyku VaktiKayrola / Şilte
Nevresim
Yorgan
Yastık
Çarsaf
Muşambali Çarşaf
Battaniye
Çevre Yastığı
Cibinlik
Perde
Abajur
Duvar Kağıdı
Bordür
Seyahat Yatağı
Oda Termometresi
Gece Lambası
Dönence
Lastikli ÇarşafTaşımaİlk Oto Koltuğu
Oto Koltuğu
Puset
Puset Yağmurluğu
Puset Filesi
Port Bebe
Kanguru
Ana Kucağı
Stor Güneşlik
Dikiz Aynası
Süt Minderi
Ne Giyelim Zıbın
Bady
Patikli Pantalon
Patik
Eldiven / Başlık
Çorap
Göbek Baği
Mendil
Tulum
Pijama
Hırka / Yelek
Önlük
Uyku Tulumu
Hastahane Cıkışı SizEmzirme Sütyeni
Gögüs Pedi
Gögüs Pompası
Gögüs Ucu Koruyucu
Gögüs Kremi
Hamile Kremi
Tirle DiğerÇıngıraklar
Diş Kaşıyıcıları
Elbise Askısı
Burun Aspiratörü
İlaç Biberonu
İlaç Kasigi
İlaç Damlalığı
Ates Ölçer
Buyot
Priz Koruyucu
Köşe Koruyucu
Buhar Makinesi
Bebek Dinleme Telsizi
Park
Mama Sandalyesi
Yürüteç
Salıngaç
la
Yürüme Kayışı
Çengelli İğne
Diş Fırçası
Kirli Torbası
Banyo Zamanı Bebek Banyosu
Banyo Ayağı
Banyo süngeri
Banyo Havlusu
Banyo Termometresi
Banyo Filesi
Banyo Paspası
Banyo İskemlesi
Banyo Köpüğü
Şampuan
Losyon
Bebe Yağı
Bebe Sabunu
Pudra
Pişik Kremi
Islak Mendil
Çocuk Bezi
Saç Firçası
Tırnak Makası
Kulak Çubuğu
Alt Açma Minderi
Bakım Çantası
Şampuan Speri
Bebe Bornozu Tuvalet Eğitimi Oturak
Tuvalet Adaptorü
Alıştırma Külodu
Banyo Basamağı
Klozet Kilidi B
Biraz lüksemi kaçtım ne :)))))

bir liste daha buldum kızlar
ben bugün kıyafetlerimizi oturdum saydım saydım yazdım. eksikler nelermiş sabahtan beri araştırıyorum. kıyafetleri tam olursa diğer ürünleri almaya başlarım diye düşünüyorum. çünkü kıyafetler 10-20 ödeniyor ama diğer şeyler pahalı oluyor..
bakın listeme, bunu da ocak annelerinden buldum yerimseniben

uzun kollu body 0-3 ay 8-10 tane
battaniye 2-3 tane penye, 1 tane örgü, 1 tane kadife, 1 tane kapitone
hastane çıkışı 1-2 takım
iç zıbın takımı-2-3 tane
patikli alt-8-10 tane
eldiven 4-5 tane
önlük- bol miktarda
yeni doğan zıbın takımları(dış kıyafeti gibi olanlardan) 3-4 tane
0-3 ay tulum tercihen kadife 3-4 tane
alt üst takımlardan 3-4 tane
banyo havlusu 2 tane
ağız silme mendilleri bol miktarda
gaz çıkarma bezleri 4-5 tane (gazını çıkarırken omuzuna koyuyorsun kusarsa üstün kirlenmesin diye)
nevresim takımı 1-2 tane
uyku seti
küvet-kova
yenidoğan ıslak mendil (ben mustela aldım hastanede kullanmak için sonrasında ne alacağıma karar vermedim çok da farketmez çünkü yıkayıp kullanmayı düşünüyorum)
şampuan, sabun, bebe yağı vs bunları da mustela aldım
biberon- şimdilik 1tane dr browns almayı düşünüyorum
emzik-1 tane
kendim için 1 tane pijama-sabahlık, 1 tane de gecelik-sabahlık takımı
göğüs pedi

selam akpak canım iyi akşamlar.. ne kadar çok alınacak şeyler varmış ben daha hiç bişey almadım ama yavaş yavaş alsam iyi olcak galiba:)
paylaştığın için sağol canım

önemli değil bitanesi
alınacak çok şey var
benim evdekiler şunlar:
çıtçıtlı bady-5
zıbın-5
pantolon(pijama altı da denebilir)-8
bady-3
tulum-2
atlet-kilot takımı-5
havlu-1
battaniye-1ince,-2kalın
çorap-5
patik-2
ağız silme bezi-8
el örgüsü yelek-3(ama annem ve kaynanam daha örer)
bere-5
galiba adet olarak eksikler.. ama bir tecrübeliye danışmak gerek tabi.
ya şubat anneleri hep gündüz takılıyor gece sakin oluyor buralar... neden ki?

maşaallah canım ya sen yarılamışsın listeyi,genelde burdaki annişler iş yerinden nete giriyolar ondan galiba bu sessizlika.s

cnm cok sacma ilk liste her alan bunlari bir defada alinmaz bazilari 1 yasindan sonra gerek bu kadar sey abartmis arkadas islak mendil cok depolamaliyiz

liste için sağol canım çok işime yarıycak. gerçi annem yapıcak herşeyi ama o kadar hepsinide alamaz yarısınıda yavaştan almaya başlıyım ben.

maşaallah canım ya sen yarılamışsın listeyi,genelde burdaki annişler iş yerinden nete giriyolar ondan galiba bu sessizlika.s
benimkiler geçen gebeliğimden yoksa ben bir tane takım aldım onu da bugün aldım
anamm bunlar al al bıtermı :ecrin_bebek:

bitmez galiba :roflol:

evet ilk liste biraz abartılmış. daha doğrusu ilk yıl ne gerekse hepsini yazmış kaydirigubbakcemile3 sonra da alınabilir yazdığı bazı şeyler.
ama yine de alacaklarımız az değil...
bir yerde sadece kıyafetlerin 1500 tl tuttuğunu okumuştum. delikafadulden

cnm bende olanlar sunlar simdilik cit citli bady 5 adet 3 tanesi uzun kolu 2 si kisa 4 adet yeni dogan icin uzun kolu bluz 4 corap alt deyistirme minderi 1 adet 7 adet ayakabı kıslık sapka eldivenlerile yazlik sapka eldivenlerile yeni dogan bebek icin 1 adet yelek fermaurlu satin alma 1 kız icin takim 03 aylik pantolon bluz 1 adet pantolon bluz erkek takimi 1 adet bebek bornozu 1 adet bebek havlusu kısa kolu bluz 4 adet hatane cikisi 1 adet 3 adet ıslak mendil 1 adet sampoan 1adet vicut sampoani 1 adet sabun4 adet 2 adet biberon sise da 3 adet bataniye 1 adet orme bataniye bebek telsizi onluk beyaz 4 adet eldiven beyaz 4 adet da vardir aklima gelmeyen bende bunlar var da cinsiyet bilmiyoruz ogrenelim yine almaya devam baslicaz kızlar

kızlar walla ben cok fazla yenıdogan kıyafetı almayı dusunmuyorum. ınsan hepsıne heves edıyor ama 2 ay sonra hıcbırı olmayacak kı uzerıne. az az 2 ayda bı almayı dusunuyorum. hepsınden yetıcek kadar,fazlası olmıcak yoksa bosa almıs olucaz. ablamda kalın bebek battanıyesı,mama sandalyesı,yurutec var mesela kendı kızından kalma cok da temızler onları verıcek bana. babanem sagolsun yelektır patıktır baslamıs bıle. ablamlarda bı cok sey var temız kullanılmıs. bızde hep onların seylerıyle buyuduk o yuzden bu tıp seylerı onlardan edınebılırım. banyo yapılıcak mınık seylerden bıle war mesela. ne de olsa ekonomı devrı zaten cok fazla gıder olucak. e kocam da sabancının torunu degıl ıdare etmek lazım bazı seylerde sırnaşık şey ama odası gıbı mesela bazı seylerde de masraftan kacmam alkisalkisalkis

anaa sız baya baya almıssınız benım kuzumun 1 yelegı 1 zıbını 1 de hastane cıkısı war daha daha cok erken dıye almadık bısey. gelenlerıde baskaları getırdı zaten :)

he bıde ben oyle pembelı mavılı bebek odası almayı dusunmuyorum. daha cok azcık buyuyunce de hıtap edebılecek renkler. bambulu falan mesela krem bej tonları kızada erkegede gıdıcek renkler dusunuyorum. bıde bebek odası degıl cocuk odası alıcam ben. yatagına korkuluk koydurucaz esımle oyle konustuk bıde ılaveten bızım odamız ıcın besık. kucuk besıkler var cok pratık evın her yerıne tasıyabılıyorsun. bıraz buyuyunce bebek odası esprısını kaybedıyor bende dırek cocuk odası bakınmaya basladım. yatagınıda ona gore ayarlıcaz... bebege verıcegımız odanın perdelerı halısı falan hep bambu tonları zaten :)

valla güzel düşünüyosun canım katılıyorum. odası olsaydı bebişimin bende öle yapardım ilerde bidaha değişmek ağır olur diye. ama şimdilik biz sadece büyüyen karyola alıcaz ilerde odası olursa bakarız renkte dediğin gibi gerçekten çok güzel olur.. benim ilk bebişim o yüzden herkes başladı almaya bide 4 tane teyze olunca kaydirigubbakcemile3 ama o çıtçıtlı badilerden fazla almak gerek çok kullanılıyo bide kusan bebek olunca yetmiyo bile o kıyafetler yiğenimden bilirim. bence tedbirli olmak lazım.. tabi bu benim düşüncem

cnm azar azar aliyoruz almak lazim benim bazi 03 bazi 3 6 ay corap cit cit boy boy almak lazim kızlar

ya bızde bı kere ıyı bı oda takımı alalım sonradan da kullansın dıye dusunduk. rengınıde onun ıcın oyle belırledık. zıbın falan bol bol alınıcak canım benım kastdettıgım hanı boyle mınık elbıseler etekler falan cok asırıya kacmam cok gıyemıcek zaten. yalnız benımkının cınsıyetı bellı de degıl neden oyle elbıse etek dedıysem opuyorumnanaktan

ya biz hani çıtıtlı atlet kullanıyoruz ya aklımda nedense öyle kalmış ben çıtıtlı badylerini hep sıfır kollu almışım. hiç uzun kollumuz yok.. bundan sonrakileri hep uzun kollu alayım bari.
hiç ayakkabı almadım. giydirmem de ayakkabı. yürüyene kadar patik giydiririm. bebişimin ayakları ayakkabıda sıkılmasın :ecrin_bebek:
meleksen 4 tane hastane çıkışı almışın ya onlar küçük olanlardan mı? benim bir tane vardı 20 küsür parça. ben o parçaları ayrı ayrı yazdım. bi de bu aldıkların hangi renk?
inşallah bi dahaki kontrole sen de cinsiyetini öğrenirsin..

içinden kız geçiyor herhalde senin :jeyyar: hadi hadi itiraf et zeynep :icecream:

ben hamile kalmadan önce bebek odalarına bakmıştım. baya büyük oluyorlar zaten, 5 yaşına kadar kullanılıyormuş. e beş yılda biz bile eskiyoruz. beş yıl sonra yenisini alırız diye düşündük. bir de babası çocukken kapı mapı nerde tahta bulsa bıçakla oyarmış :roflol: belki beş yıl bile dayanmaz delikafadulden
yanlış mı düşünüyorum acaba?!

haklısın inanki 5 yıl dayanmaz öle olursa bide erkekse hiç şaşırmam..kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…