• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Şubat Anneleri

GERÇEKTEN HELE ŞİMDİDEN BOŞ GEBELİK FALN HİÇ DÜŞÜNME
BENZETMEK İSTEMİYORUM AMA KENDİMDEN ÖRNEK VEREYİM
EVLENDİM İLK AYDAN HAMİLE KALDIM DAHA HİÇBİRŞEYDEN HABERİM YOK
GÜNÜMDEN BİR GÜN ÖNCE BAKTIM İDRARDA HAMİLEYİM UÇTUM TABİ
HEMEN GİTTİM DOKTORA ÜST ULTRASONDA KESE YOK
VAJİNALDE ZOR BELA GÖRDÜ
BEN BİRDE 2 GÜN ÖNCE TERAFLU İÇMİŞİM TEDİRGİNİM
DOKTOR DEDİ KANAMAN OLURSA GEL DEDİM KESİN DÜŞECEK
O PSİKOLOJİYLE HEM KENDİMİ YEDİM HEM EŞİMİ HEM TÜM ÇEVREMDEKİLERİ
DURMADI DÜŞTÜ BEBİŞİM HEP KENDİMİ SUÇLADIM OLSA BU GÜNLERDE DOĞACAKTI
AMA BAK BEN YİNE HAMİŞİM VE BU KEZ SIMSIKI TUTUNUYORUM ONA
SÖZ VERDİM KENDİME ONU NE ŞİMDİ NE DE YARIN ÜZMEYECEGİM
BİLİYORSUN ARTIK HİSSEDİYOR BİZİ
O KADAR KÜÇÜKKİ SEVGİMİZE İHTİYACI VAR HÜZNÜMÜZE DEĞİL

KANAMAN YADA KAHVERENGİ AKINTIN MI VAR? YADA ÇOK ŞİDDETLİ SANCIN?
YAZDIKLARINI OKUDUĞUM KADARIYLA YOK
RAHAT OL BEBİŞİN SENİNLE GÜVEN ONA kaydirigubbakcemile5

bülbülcüm hiiiiiç tasalanma kuşum bendede allaha şükür bulantını b si bile yok bazen oturum kendimi dinliyorum bulanıyoda benmi hissetmiyom diye:)) ama yok işte bende senin gibi korktum çok ama artık alıştım canım demekki bizim hamileliğimizde böyle geçecek hem bulansaydıda bebeğimizi besliyemiyoruz diye üzülecektik bişey oldu bebeğime diycektik canım nasibimizde yavrularımıza kavuşmak varsa mutlaka kavuşcaz takma bunları:)))

yarencim benim son satım 14 mayıs yaşım 26 tahmini doğum tarihimde 18 şubat geçen cuma keseyi gördüm

Seninle aynıyız canım.Benim de SAT 14 Mayıs.Yaş 26.Tahmini doğum 18 Şubat... Bulantı,kusma var mı canım sende? Ben de bulantı kusma yok.Yemek bile yapabiliyorum..Ama sabah kahvaltı sırasında biraz bulantı oluyor.Ayrıca eşim Amerika sitelerinden okumuş mide bulantısı ve kusma için ne midenizi çok boş bırakın ne de çok dolu..Kararında yani. Bende öyle yapıyorum ama folik asit midemi taş gibi yapıyor...

Çok teşekkür ederim arkadaşlar ya. Hayır akıntım ya da kanamam yok. Hiç bir şeyim yok :) Bugün kendimi baya kötü hissetmiştim ama şimdi sayenizde üzerime çöken sis açıldı biraz. Seviyorum ben sizi ya opuyorumnanaktan

bazı arkadaşlar m,deleri bulanmadığı için üzülmüşler :roflol:
benim midem çok hassastır kendimi bildim bileli bulanır hamile olmama gerek yok.
bir de gebelikten önce midem sürekli gaz yapıyordu yani zaten rahatsızdı hamilelikle de iyice arttı. afedersiniz ama artık geğirmekten bıktım. rennin bile iğrenç geliyor artık. hiçbirşey yiyemiyorum, en son cuma günü doğru düzgün yemek yedim. kahvaltı yapamıyorum. benim durumumda olmayanlar üzülmek yerine Allah'a şükretsinler.
ki daha bulantı için erken bir dönem. birkaç hafta sonra yataktan kalkar kalkmaz lavaboda soluğu alacağız. bu 6-7. haftalarda kusmak yoktur daha.
Allah mide rahatsızlığı olanlara yardım etsin.
benim bir de idrar yolu enfeksiyonu var :bbo: gerçi çok su içtiğimde rahatlıyorum ama bu kez de sudan dolayı midem başlıyor.
şu sekiz ay geçecek mi?

Seninle aynıyız canım.Benim de SAT 14 Mayıs.Yaş 26.Tahmini doğum 18 Şubat... Bulantı,kusma var mı canım sende? Ben de bulantı kusma yok.Yemek bile yapabiliyorum..Ama sabah kahvaltı sırasında biraz bulantı oluyor.Ayrıca eşim Amerika sitelerinden okumuş mide bulantısı ve kusma için ne midenizi çok boş bırakın ne de çok dolu..Kararında yani. Bende öyle yapıyorum ama folik asit midemi taş gibi yapıyor...

aa ne güsel ayn herbişeyimizkaydirigubbakcemile5
cnm bulantıda kusmada yok bende .bende yapabiliyorum yemek :kedi:
ara ara midem bulanır gibi oluyo o kadar iştahta yok ama :çok üzgünüm: zorla yiyorum

HOŞGELDİN CULNUR SENLE AYNI GÜN HAMİŞİZ opuyorumnanaktan
BENDE PROGESTAN KULLANIYORUM BAŞTA ÇOK KORKTUM AMA ŞİMDİ RAHATIM
BENİM HİÇ BELRİTİM YOK DOKTOR SABAH AKŞAM VERDİ
BEBEGİN TUTUNMASI İİN ZATEN KENDİ VUCUDUMUZ BU HORMONU SALGILIYORMUŞ
DOKTORUM BUNU VERMESİNİN AMACI YETERSİZ KALMASI HALİNDE İLAÇ DESTEĞİYLE BEBEGİ KOUMAKMIŞ
HİÇ KORKMAYIN PROGESTAN ZARARLI DEGİL

AYRICA ELEVİT VE FOLİK ASİTTE VUCUT DİRENCİ AÇISINDAN YARARLI
BEN ŞUAN GÜNDE 3 TANE FOLİK ASİT 2 TANE PROGESTAN KULLANIYORUM
BANA ELEVİT VERMEDİ AMA ELEVİT VİTAMİN HAPI YANİ KORKMAYA GEREK YOK

canımmm çok sevindimmzemuszemus banada doktorum bir ay sonera gel dedi ilk gittiğimde 4 haftalıktım. Çok geç gel dedi diye düşündüm ama şimdi yazılanları okuyorumda erken gidersem kalp atışı falan duyulmaz gereksiz endişeye kapılırım. E azından gittiğimde 8. haftamı bitirmiş olacağım . Daha kesin bilgiler alırımopuyorumnanaktan

aa ne güsel ayn herbişeyimizkaydirigubbakcemile5
cnm bulantıda kusmada yok bende .bende yapabiliyorum yemek :kedi:
ara ara midem bulanır gibi oluyo o kadar iştahta yok ama :çok üzgünüm: zorla yiyorum

Evet canım herşeyimiz aynı:) Benim de ara ara midem bulanıyor;ama iştah konusunda herşey yerinde. Sadece çalıştığımdan dolayı öğlen ne yesem diye kara kara düşünüyorum.Sanırım artık evden getireceğim...Bizim 2 hafta sonra dr.la randevumuz var kalp atışları için.Umarım bir aksilik çıkmaz.Senin ne zmn?

kızlar biliyoruz ki hazır yemememiz lazım. jazmin yazınca hatırladım ben de.
ben ne yiyeceğimi şaşırıyorum zaten hiçbirşey yiyemiyorum. midemi yatıştırmak için biskivü veya kraker yerken bile tereddütteyim.
bi de canım hamburger çekiyor ama içinde ne olduğunu bilmediğim bi köfte çiğ yumurtalı mayonez ve keccap çok zararlı :(

internette bir araştırma yaptım..
midem beni öldürmeden bir aresini bulmalıyım
bakın ne buldum
ADAÇAYI
Mide ve bağırsak gazlarını giderir. Mide bulantısını keser. Hazım sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. Kan dolaşımını hızlandırır. Kanamaları keser. Göğsü yumuşatır. Öksürüğü keser. Astım hastaları için yararlıdır. Böbrekleri çalıştırır. Sindirime iyi geliyor. Ağız, boğaz ve dişeti antiseptiği olarak kullanılıyor.

internette bir araştırma yaptım..
midem beni öldürmeden bir aresini bulmalıyım
bakın ne buldum
ADAÇAYI
Mide ve bağırsak gazlarını giderir. Mide bulantısını keser. Hazım sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. Kan dolaşımını hızlandırır. Kanamaları keser. Göğsü yumuşatır. Öksürüğü keser. Astım hastaları için yararlıdır. Böbrekleri çalıştırır. Sindirime iyi geliyor. Ağız, boğaz ve dişeti antiseptiği olarak kullanılıyor.

cnm ben adaçayının hamillere pek ii gelmediğini biliyorum öle bişi okumuştum sanki iice araştır ondan sonra iç derim

Evet canım herşeyimiz aynı:) Benim de ara ara midem bulanıyor;ama iştah konusunda herşey yerinde. Sadece çalıştığımdan dolayı öğlen ne yesem diye kara kara düşünüyorum.Sanırım artık evden getireceğim...Bizim 2 hafta sonra dr.la randevumuz var kalp atışları için.Umarım bir aksilik çıkmaz.Senin ne zmn?

cnm ben en son geçen cuma gittim doktora o zaman sadece kesem göründü bebeğim görünmemişti daha kendime bi doktorda bulabilmiş değilim aslında bu cuma başka bi doktora gidicem inş onda karar kılarım ve bebğimi görürüm:Saruboceq:
sen gördünmü cnm bebeğini kesen ne zaman görünmüştü

kızlar biliyoruz ki hazır yemememiz lazım. jazmin yazınca hatırladım ben de.
ben ne yiyeceğimi şaşırıyorum zaten hiçbirşey yiyemiyorum. midemi yatıştırmak için biskivü veya kraker yerken bile tereddütteyim.
bi de canım hamburger çekiyor ama içinde ne olduğunu bilmediğim bi köfte çiğ yumurtalı mayonez ve keccap çok zararlı :(

Canım bende sürekli öğlenleri dışardan söylüyorum.Tavuklu salata,sebze yemekleri..Bana zararı olmadığını düşündüğüm şeyler;ama baktım bugün olmayacak böyle.Yani nasıl ve hangi şartlarda yapıldığını bilmiyoruz ki... Ben de salata malzemeleri alacağım.Salata yapacağım.Dolma yapmayı düşünüyorum.En azından ısıtmadan yiyebileceğim şeyler bunlar. Ayrıca bana doktorum bitki çayını yasakladı.Daha doğrusu çay,kahve,bitki çayları içemiyorum.Bunun yerine bol bol su,süt,ayran,kayısı yada şeftali suyu.Sabah kahvaltısını da evden getiriyorum.Hergün 1 adet yumurta yiyorum.Sabah kalvaltısı ve akşam yatarkn de süt.

Canım ben adaçayını zararlı diye duymuştum.Düşüğe sebep oluyormuş.Kabak çekirdeği,nane,maydanoz,kimyon da aynı şekilde...

PAPATYA ÇAYI
Spazm çözücü, gaz gidericidir. ıltihapları iyileştirir. Ülsere karşı koruyucu etkisi vardır. Ağrılı adet şikayetlerini giderir. Bağırsakları çalıştırır. Romatizma ağrılarını hafifletir. Gargara suyu halinde kullanıldığında ağız ve boğaz yaralarını giderir. Papatya suyu ile sabah akşam göz banyosu yapıldığında, çapaklar engellenir. Saça sürülüp güneşe çıkıldığında saçın rengini açar.

kızlar evde papatya vardı içiyorum daha bardağımı bile bitirmedim ama midem biraz rahatladı. gerçi bir hıçkırık tuttu ama hayırlısı artık.

cnm ben en son geçen cuma gittim doktora o zaman sadece kesem göründü bebeğim görünmemişti daha kendime bi doktorda bulabilmiş değilim aslında bu cuma başka bi doktora gidicem inş onda karar kılarım ve bebğimi görürüm:Saruboceq:
sen gördünmü cnm bebeğini kesen ne zaman görünmüştü

Geçen perşembe gittim canım ben doktora.Salı test yaptım çift çizgi çıktı.Hemen doktorumu aradım,kan testi istedi.Değer de yüksek çıkınca hemen çağırdı beni.Geçen perşembe de keseyi gördün.3 hafta sonra gel dedi.1 hafta geçti bakalım kaldı 2 hafta.İnşallah bir aksilik çıkmaz canım.:Saruboceq:

merhaba arkadaşlar ben geldim.ufaklıgı uyuttum.rahatım.kızlar evde bi çocuk oluncada zor oluyor ikinci hamilelik

Belli başlı bazı bitkisel çayların içinde bulunan etken maddeler özellikle çocuklarda ve hamile kadınlarda sorunlara neden olabilir. Eczaneden alınan ilaçların içerdikleri etken maddelerin her biri ve miktarları net olarak bilindiği halde bitkisel çaylar birden fazla etken madde içerebiliyor ve etken madde miktarının net olarak bilinmesi imkansızdır.

Hamilelik döneminde kadınların çoğu zencefil, ıhlamur, papatya, rezene, kuşburnu, normal çay, yeşil çay ve meyve çaylarını bulantı gidermek için (zencefil), sıvı ihtiyaçlarını gidermek için, sakinleştirici özelliklerinden faydalanmak için (rezene) veya lohusalık döneminde süt yapımını artırmak için (papatya, rezene, ısırgan otu çayları) kullanmaktadırlar. Bu sayılanlarda günlük miktar iki fincanı aşmadığı sürece sorun yok gibi görünmektedir.

Halbuki ismi masum gözüken ve bize aşina olan çeşitli bitki çayları, örneğin adaçayı, sinameki, fesleğen, keten tohumu, ahududu çayı gibi çaylar sıkça tüketildiğinde düşük yapma riskini, gebelikte kanama riskini ve rahim kasılmalarını artırarak erken doğum yapma riskini artırabilmektedir.

Ahududu çayının doğum kasılmalarını başlatıcı etkisi yüzyıllardan beri bilinmekte ve ebeler tarafından bu çay gecikmiş doğumları başlatmak için kullanılmaya devam etmektedir.

Bunlar yanında üçüncü bir grup bitki çayı ise artık hemen her markette rastlayabileceğimiz isimlerini az duyduğumuz veya hiç duymadıklarımız: Fesleğen, Biberiye, Lavanta, yaban mersini, sarı kanturon, melisa yaprağı, kediotu, oğul otu, aloe vera, karahindiba bunlara örnek verilebilir. Bu sayılan bitki çaylarının ortak özelliği gebelik döneminde kullanıldıklarında erken doğum, gebelikte kanama ve düşük riskini artırma olasılıklarının bulunması ve bu nedenle kesinlikle kullanılmaması gerektiğidir.

Bazı bitkilerin aşırı kullanımda sakat doğuma yol açtıklarına dair bazı bulgular bile mevcuttur.

Özet olarak hamilelik döneminde bitkisel çaylara masum gözüyle bakmak yerine günümüzde kullanılan ilaçların kökeninde bitkiler olduğu gerçeği göz önünde bulundurulmalı ve bitkisel çayları kullanmadan önce mutlaka doktora danışılmalıdır.

Bitkiler her zaman masum değildir.”Bitkisel tedavi ilaç tedavisinden iyidir” düşüncesiyle aktarlardan içeriği ve ne işe yaradığı bilinmeyen bitkilerin alınması ve kullanılması ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Bitkisel tedavi ancak bu konuda özel eğitim almış bir doktor tarafından yürütülebilir.

Hamilelik Döneminde Hangi ıçecekler Güvenlidir?

Hamilelik döneminde en iyi tüketilecek sıvılar içme suyu, taze meyve suları ve süttür. Bunun yanında sıcak içecek olarak yine süt, sıcak çikolata, salep gibi içecekler tercih edilmelidir. Kolalı içecekler, çay, yeşil çay ve kahve kafein içerikleri nedeniyle günlük kullanımı maksimum iki birim (fincan veya bardak) ile sınırlanmalıdır.
Son zamanlarda sıklıkla reklamları yapılan enerji içeceklerinin içerdiği katkı maddeleri hamilelikte şeker metabolizmasını bozabileceğinden bu içeceklerden kesinlikle kaçınılmalıdır.
Alkol nörotoksik bir madde olarak gelişmekte olan bebeğin beyin hücrelerinin gelişimini engelleyen bir maddedir ve hamilelikte kesinlikle uzak durulmalıdır. Aşırı alkol tüketen toplumlarda çocuklardaki zeka geriliğinin en önemli nedeni anne adayının alkol kullanımıdır.
Diyet içecek ve gıdaların içeriğinde ve suni tatlandırıcılarda bulunan aspartam her ne kadar bebeğe zararlı bir madde olarak görülmese de (gebelikte ilaç kategorisi B, yani kullanımı uygun) tatlandırıcı olarak diğer maddeleri içeren diyet ürünlerden ve mümkünse tüm diyet ürünlerinden tümüyle uzak durulmalıdır.
Light süt ise yalnızca yağı azaltılmış bir ürün olduğundan kalsiyum kaynağı olarak gebelikte güvenle kullanılabilir.
Probiyotik bakteri içeren ürünler (probiyotik yoğurtlar) iyi huylu bu bakterilerin etkisiyle sindirimin kolaylaşmasını sağlar ve kabızlığı önlerler ve hamilelik döneminde de rahatlıkla kullanılabilirler.
Kefir eski bir ürün olsa dahi tıp literatürüne yeni girmeye başlamış bir içecektir. Masum bir içecek olduğu düşünülmekle beraber hamilelik döneminde kullanımı konusunda henüz yapılmış kontrollü çalışmalar bulunmamaktadır.

Back
X