2010 Şubat Anneleri

kızlar yakın arkadaşımın kız bebeği oldu ne hediye alayım sizce bana biraz fikir verirmisiniz

iyi diyelim iyi olsun canım saol...
taşınma işleri ile uğraşıyoruz bu ara tartışmaya fırsat olmuyo yani :)
sen nasılsın

Camdankalp eşin ramazandan sonra belki düzelir diye düşünmüştüm. Umarım öyle olmuştur. Ama taşınırken de sakın dikkatsiz davranma. Herşeyden önemlisi bebeğinin ve senin sağlığın biliyorsun. Zaman zaman eşine tatlılıkla anlatmaya çalış bence şu sıralarda en çok onun desteğine ve sevgisine ihtiyaç duyduğunuzu(her ikinizinde) Allahım yanında olsun canım.

iyi diyelim iyi olsun canım saol...
taşınma işleri ile uğraşıyoruz bu ara tartışmaya fırsat olmuyo yani :)
sen nasılsın

aman bu halinle taşınmak da ne zordur hele ki kayserinin bu soğuğunda.
bugün antalyadan geldim orda klimayı açıyorduk hep burda da elektrikli sobayı delikafadulden kaleriferleri yaksalarda ısınsak biraz. çok üşüyorum :1ninca:
aman canım geçmiştir. bazen bize de geliyor geçiyor. eşler arası hep tatlı olmuyor ki hele de hamileysen ve ilgi bekliyorsan. kocalar alışmış tabi tüm ilginin onlarda olmasına, kıskanıyorlar. mesela lohusa depresyonuna eşleri girdiğinde erkekler de çok etkileniyormuş, olumsuz yönde. Allah uzak tutsun bizlerden.
ben de işte bebeğime alışmaya çalışıyorum. bazen doğumdan sonrasını düşünüp korkuyorum. acaba yapabilecek miyim, becerebilecekmiyim diye tereddütleniyorum :sm_confused:

ben doğumdan ve doğumdan sonra bir haftadan korkuyorum
ben daha hiç alt değiştirmedim
hiç bebek kıyafeti değiştirmedim
nasıl olacak bilmiyorum.

kasım başında buralarda halılar serilecek bende büyük temmizlik yapacam inş.
ondan sonra bebişimin dolabını odasını hazırlamaya başlıyacam inş.

bu tür şeyleri düşününce kendimi iyi hissediyorum
.

essema cım cok sagol canım...............artık hareketlerıde duyduk ınş hızla buyucek bebışlerımız saglıkla gelsınler ınş kızlar................cok ış yapmayın dıkkatlı olun

canlar bence de sizin hissettiğiniz bebek hareketidir. ilk hareketleri çok cılız oluyor gerçekten. böyle kelebek gezer gibi, ya da içerden gıdıklıyor gibi. gaz hareketinden çok farklı bişey aslında. sonra kilo aldıkça kuvvetleniyor, sonra da can yakmaya başlıyor. cumartesi dr'a gittim ya (ayrıntılı için, çok şükür herşey yolunda) benim sıpam şimdi 460 gr olmuş :nazar: tekmelediğinde karnım acıyor. ilerleyen zamanda ne yapcaz valla onu düşünüyom ben.

Maşallah ben en son 1 ay önce gitmiştim doktora o zaman 150 gr dı benim paşam şimdi ne durumda çok merak ediyorum.. yarın doktor kontrolumüz var.. bu arada ayrılıntılı usg ben hiç yaptırmadım.. Doktora söylemem mi gerekiyor acaba yoksa o kendisimi öneriyor.

Camdankalp eşin ramazandan sonra belki düzelir diye düşünmüştüm. Umarım öyle olmuştur. Ama taşınırken de sakın dikkatsiz davranma. Herşeyden önemlisi bebeğinin ve senin sağlığın biliyorsun. Zaman zaman eşine tatlılıkla anlatmaya çalış bence şu sıralarda en çok onun desteğine ve sevgisine ihtiyaç duyduğunuzu(her ikinizinde) Allahım yanında olsun canım.

ya ben iyimişimde herşey yolunda gidiyomuş bunu çok iyi anladım...ben sesimi çıkarmaya başlayınca herşey ortaya çıktı...susar her dediğini yaparsam iyiz ama karşı çıkarsam benden kötüsü yok...
neyse boşverin...

aman bu halinle taşınmak da ne zordur hele ki kayserinin bu soğuğunda.
bugün antalyadan geldim orda klimayı açıyorduk hep burda da elektrikli sobayı delikafadulden kaleriferleri yaksalarda ısınsak biraz. çok üşüyorum :1ninca:
aman canım geçmiştir. bazen bize de geliyor geçiyor. eşler arası hep tatlı olmuyor ki hele de hamileysen ve ilgi bekliyorsan. kocalar alışmış tabi tüm ilginin onlarda olmasına, kıskanıyorlar. mesela lohusa depresyonuna eşleri girdiğinde erkekler de çok etkileniyormuş, olumsuz yönde. Allah uzak tutsun bizlerden.
ben de işte bebeğime alışmaya çalışıyorum. bazen doğumdan sonrasını düşünüp korkuyorum. acaba yapabilecek miyim, becerebilecekmiyim diye tereddütleniyorum :sm_confused:

evet canım ya daha çok soğumadan yağışlar başlamadan yeni eve geçelim diyoruz inş...tuttuğumuz evin içinde kiracı var pazar günü çıkıyomuş ondan sonraki pazarada biz taşınırız heralde...
valla bizde ufo yakıyoruz akşamları...

Volescim bence doktorundan memnunsan değiştirme. Ben de çok yüksek rakamlar ödemek zorunda kalacağım doğum için ama herşey bebeklerimizin sağlıkla gelmesi için. Ya da bir an önce başka bir doktor bul. Çünkü doğum anında ne eşin ne annen hiç biri değil sadece doktoruna güveneceksin ve onu yanında isteyeceksin diyorlar.
Bu arada inşallah hepimiz kolaycacık normal doğum yaparız.En sağlıklısı normal doğum diyor herkes ama herkes.

amin canım aminnnnnnnn haklısın bende öyle düşünüyorum aslında ama cidden daha karar vermiş değilim... 23. haftada olucam kısmetse dr. gittiğimde... yarıyı geçtim... bu haftadan sonra dr. değiştirmek zoruma gidiyo bu kadarda memnunken ama işte bilmiyorum...şu c.tesiyi bi atlatiyimde bakalım kocişlede konuşalım ona göre olmadı başka bi yere gidicem....

nasıl olacak bilmiyorum.
.

hepimiz aynı durumdayız canım bende kuzenlerimin falan bir iki kucağıma almışlığım var o kadar .... herkes anasının karnında öğrenmiyor ya... bizde öğreniriz... yeterki hayırlısıyla bi doğsunlar... üstelik ben hepimizin çok iyi anne olacağındanda eminim.... meleklerimizi bu kadar düşünüyoken...

Maşallah ben en son 1 ay önce gitmiştim doktora o zaman 150 gr dı benim paşam şimdi ne durumda çok merak ediyorum.. yarın doktor kontrolumüz var.. bu arada ayrılıntılı usg ben hiç yaptırmadım.. Doktora söylemem mi gerekiyor acaba yoksa o kendisimi öneriyor.

canım benim doktorum kendiliğinden söylememişti, ben sormuştum. tabi istiyorsan yaptırabilirsin, ama ben bi problem görmüyorum demişti. keşke onu dinleseymişim. başka bir hastanede (ucuz olduğu için :)) ayrıntılıya girdim,radyologdu bakan. ama benim doktorumdan daha az şey söyledi. öyle parmaklarını falan da saymadı..burası kalbi, midesi, böbreği, kolu, bacağı,omurgası.. falan bunları dedi sadece. benim doktorum kalp kapakçıklarına baktı, bak buradaki mesafe şu kadar olursa şöyle olur dedi. oradaki damarları izledi, bak bunlar da normal dedi. omirilikteki kemiklerin arasındaki mesafeyi bile söyledi bana.yarım saat sürmüştü ama radyolog 2 dk mı ne baktı. sinir oldum.

yani canım doktorun iyi ise ona güven. normalde ayrıntılı usg ye radrolog bakıyor ama kadın doğumculardan da bu konuda eğitim alıp uzmanlaşmış olanlar var. böyle olunca da gerek kalmıyor ayrıyeten baktırmaya.

merhaba arkadaşalar bende şubat annesi olucam inş. sağlıkla:) şuan 19+5 im ve oğlum olucak geçmişi çok okuyamadım ama bundan sonra bolca görüşmek üzere. herkese hayırlı olsun sağlıkla bir avazda kavuşuruz bebişlere inş.

aa canım kusura bakma ya kafam bi milyon aklımda tutamıyorum hiçbişeyi mafoldumben
gözün aydın canım maşallah oğluşuna...

est. canım. sağolasın. oğluşum haftasıyla uyumlu gidiyor çok şükür. Gerçekten bir mucize..son gittiğimde dudakları çok belirsizdi, bu defa neredeyse tamamen oluşmuştu.. İnsanın aklı almıyor böyle bişeye..

Kızlar bu arada mutlaka badem ceviz ve fındık yiyin. Bebişlerimizin beyni için çok yararlıymış.
Ben mümkün oldukça yemeye çalışıyorum.
Hamileliğin başından beri 4 kilo aldım. Sizin nasıl gidiyor kilo durumları??

merhaba arkadaşalar bende şubat annesi olucam inş. sağlıkla:) şuan 19+5 im ve oğlum olucak geçmişi çok okuyamadım ama bundan sonra bolca görüşmek üzere. herkese hayırlı olsun sağlıkla bir avazda kavuşuruz bebişlere inş.

hoşgeldin canım. rabbim sağlıcakla oğlunu kucağına almayı nasip etsin. Biz de seni aramızda çok çok görmekten mutlu oluruz tabi ki :asigim:

hoşgeldin canım hayırlı olsun meleğin... hayırlısıyla sağlıklı sıhatli kavuşursun inşallah... zemuszemus

hoşgeldin canım inş. sağlıcakla kavuşuruz bebişlerimize

nurcan önel hoşgeldin aramıza.
esracım haftasonu eşimin kuzenleri eşleri hep bir aradaydık at çiflkiğine gittik güzel geçti yani
yarencim söledimmi bilmeme ama tekerara diyim gözün aydın canım ayrıntılın güzel geçmiş.
akarahan süper bi foto arkadaşım maşallah.

Kızlar bu arada mutlaka badem ceviz ve fındık yiyin. Bebişlerimizin beyni için çok yararlıymış.
Ben mümkün oldukça yemeye çalışıyorum.
Hamileliğin başından beri 4 kilo aldım. Sizin nasıl gidiyor kilo durumları??

evet ya fındık yiyorum
ama düzenli değil ya
keşke hergün yiyebilsem.

ben 2 kilo almışım canım.

nurcanonel hoşgeldin arkadaşım. Minik oğlun da sağlıcakla gelsin dünyaya inşallah.

nasıl olacak bilmiyorum.

kasım başında buralarda halılar serilecek bende büyük temmizlik yapacam inş.
ondan sonra bebişimin dolabını odasını hazırlamaya başlıyacam inş.

bu tür şeyleri düşününce kendimi iyi hissediyorum
.

aynen canım ben de ilk 1 haftadan korkuyorum. benim yeğenlerim var, onlarla baya ilgileniyorum, kıyafetlerini değiştiriyorum, yemeklerini yediriyorum. onlarla oynuyorum. ama o kadar küçük bebişlere nasıl bakıcaz ben de merak ediyorum. alt değiştirmedim ben de, bir de banyo yaptırmadım hiç.. geceleri falan ne yapıcaz çok merak ediyorum :)

boş bir odamız vardı, ben kiler niyetine kullanıyordum. bu haftasonu normal kilerimi düzenleyip yer açtım, odadakileri kilere alıp, artık yavaş yavaş oğlumun odasını hazırlıycam. Artık zaman daralıyor. Bunları düşününce çok heyecanlı. rabbim hepimize bu mutluluğu tamamlatır inş.

Back
X