• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 şubat bebekleri ek gıdaya başlıyooo.::)))

kızıma dün akşam dil balığı çorbası yaptım balığı az suyla biraz haşladım suyunu süzüp üstüne 300 ml sıcak su ekleyip tekrar pişirdim diğer tencerede kırmızı soğan,patates ve havucu soteledim balığın suyunu tülbentten süzdüm patateslere ilave ettim içinede 1,5 çc kaşığı mercimek ilave edip pişirdim biraz koyu gibi geldi üstüne 1 bardak sıcak su daha ekleyip 1 taşım kaynatığ içine maydanoz atıp blendırdan geçirdim kızım yalana yalana yedi az yaptığım için ablamız yiyemedi ona çok üzüldüm ama balığımı stokladım artık sık sık yapıcam

kızlar et suyu koyuyo musunuz bebişlerin çorbalarına.ben kaynatıp buzdolabı poşetlerine koydum.arada atııyorum çorbalarına.ama hatırlamıyorumd birinize dr u et suyu vermeyin demiş sanırım?

vermeyin değilde et suyunda vitamin etteki kadar değil et suyu yerine et tercih edin demişti.yani bana değilde arkadaşların dr larından diyen olmuştu.

kızıma dün akşam dil balığı çorbası yaptım balığı az suyla biraz haşladım suyunu süzüp üstüne 300 ml sıcak su ekleyip tekrar pişirdim diğer tencerede kırmızı soğan,patates ve havucu soteledim balığın suyunu tülbentten süzdüm patateslere ilave ettim içinede 1,5 çc kaşığı mercimek ilave edip pişirdim biraz koyu gibi geldi üstüne 1 bardak sıcak su daha ekleyip 1 taşım kaynatığ içine maydanoz atıp blendırdan geçirdim kızım yalana yalana yedi az yaptığım için ablamız yiyemedi ona çok üzüldüm ama balığımı stokladım artık sık sık yapıcam

somonla yapsam olmazmı bendede stokta somon var bi deniyeyim.Revna yada afiyet olsun.

vermeyin değilde et suyunda vitamin etteki kadar değil et suyu yerine et tercih edin demişti.yani bana değilde arkadaşların dr larından diyen olmuştu.

somonla yapsam olmazmı bendede stokta somon var bi deniyeyim.Revna yada afiyet olsun.

bi dene valla güzel olur duru yerse bizde kızlara öylede yaparız

saol canım.dediğin gibi sanırım gereksiz kalori...

kızlar bende derine dün akşam palamut patım eşim almış çokda güzel yedi fırında yaptım azıcık tereyağda koydum güzel yedi tavsiye ederim bide makarnayı çok seviyor yanındada şeftali kompostosuna bayılıyor

kızlar bende derine dün akşam palamut patım eşim almış çokda güzel yedi fırında yaptım azıcık tereyağda koydum güzel yedi tavsiye ederim bide makarnayı çok seviyor yanındada şeftali kompostosuna bayılıyor

ohh afiyet olsun küçük hanıma...bende deniyim palamut.kendim de çok severim zaten :1:

Ecemde baligi çok seviyo haftada en az iki kere balik yiyo
ya çorbasini yapiyorum yada firinda yapip yanina havuç patates kabak püresi yapiyorum

Normal bizim yediğimiz gibi pilav vermiyorum Serapcım.Dişleri yok malum belki tam çiğneyemez,sindirimini zorlar diye çekiniyorum açıkcası.Tahıl pilavı yapıyorum.Bi bardak karışık tahıla 3 bardak tavuk suyu ölçüsüyle,yumuşacık pişiyor tahıllar,hatta azcııık sulu bırakıyorum.Pirinç,bulgur,kırmızı mercimek ve de sindirimi kolay olsun diye muhakkak yeşil mercimek..Bi kere haşlanmış buğday vardı buzlukta ondan da koymuştum.Çok güzel oluyor cacıkla ayranla çok besleyici bi öğün oluyor..
Makarnayı da erişte veriyorum annem yapmıştı.Normal vermiyorum.Bazen öle sofrada filan azğına bi iki kere verdiğim oldu tabi

Ben normal bize yapılan pilavda veriyorum seviyor normal bulguru sevmiyor bizimki ama mardin pilavı yapınca onuda yiyiyor ben erişteyi çorbaya katıyorum öyle seviyor

ben akşamları evde yapınca makarna ve pilavdan biraz veriyorum..
çok değil ama..

kendimize yaptığımdan veriyorum pilavı seviyor çok olmasada yiyor ama makarnayı yağsız verdim eline 1 2 tane yemedi illa yağlı tuzlu olacak:) birde fırında makarnaya bayıldı

Normal bizim yediğimiz gibi pilav vermiyorum Serapcım.Dişleri yok malum belki tam çiğneyemez,sindirimini zorlar diye çekiniyorum açıkcası.Tahıl pilavı yapıyorum.Bi bardak karışık tahıla 3 bardak tavuk suyu ölçüsüyle,yumuşacık pişiyor tahıllar,hatta azcııık sulu bırakıyorum.Pirinç,bulgur,kırmızı mercimek ve de sindirimi kolay olsun diye muhakkak yeşil mercimek..Bi kere haşlanmış buğday vardı buzlukta ondan da koymuştum.Çok güzel oluyor cacıkla ayranla çok besleyici bi öğün oluyor..
Makarnayı da erişte veriyorum annem yapmıştı.Normal vermiyorum.Bazen öle sofrada filan azğına bi iki kere verdiğim oldu tabi

özlem ne hamarat gacısın kız sen bravo waala:)) bu tahıllar dediğin hazır haldemi satılıyor yoksa kendinmi karıştırıyorsun ne bulursan atıyomusun yani içine

irmikliye MUHALLEBİ
istediğiniz meyveyi koyabilirsiniz kuru üzüm kayısıda olabilir 1 su bardağı süte ben suda koyuyorum yani 2 bardak oluyor toplamda 4 kaşıkta irmik haşladığınız meyveleride koyun kıvamı koyu olunca su eklenebilir pişincede bi parça tereyağı ve biraz şeker bide akşam ben sade irmikle yaptım meyvesiz altına yulaf bisküvisi cicibebe ve ceviz ufaladım oda güzel olduuu

keke gelince

KIZLAR KEK TARİFİMİZ
3 yumurta
hiç yağ koymadım
1 s.b şeker
1 kabartma tozu
1 s.b süt
1/2 s.b su
3 tatlı kaşığı keçi boynuzu tozu
biraz tarçın attım
1 avuçta kuru üzüm küçük küçük böldümm
alabildiği kadar un koydum tam buğday unu o kadar kızlar

slm kızlar bebegınze kaç öğün yemek yedırıyorsunuz?bizim kusma problemımız oldugu için 4 üğün verıyorum sabah öglen akşam gece ara öğünlerimz yok yemıyor..verdigm miktar bir çerez kasesı kadar 90ml civarı ..szilerin nasıl yardımcı olursanız sevınırım..

slm kızlar bebegınze kaç öğün yemek yedırıyorsunuz?bizim kusma problemımız oldugu için 4 üğün verıyorum sabah öglen akşam gece ara öğünlerimz yok yemıyor..verdigm miktar bir çerez kasesı kadar 90ml civarı ..szilerin nasıl yardımcı olursanız sevınırım..

ben de 4 ögün veriyorum,sabah kahvaltımızı birlikte yapıyoruz,sonra meyve,yogurt,akşam yemeği yine birlikte,uykudan önce mama.
Aydın cok miktarda olmasa da hemen hemen herşeyi yiyor,makarna,bulgur pilavı,börek,sebze yemekleri,... ben 1 aydır ona özel bişey yapmıyorum neredeyse..cünkü bizim yediğimizden yemek istiyor,ciğneyerek yemeyi seviyor, tabii bizim 6 dişimiz var :56:
gün boyu da cok sık anne sütü alıyor, ben de az mı yediriyorum acaba? :97:

DİDEM BANADA SENİNKİ AZ GİBİ GELDİ.bak biz ,

kahvaltı - meyve püresi - yoğurt - çorba(yada yemek) - muhallebi -akşam bizimle az yemek ( ama bunu saymayada bilirsin tadımlık yiyor)birde gece yatmadan sütü.(yada maması)

meyve püresi yemediği zaman eline elma-armuz dilimi veriyoruz kemiriyor.yediği kadar artık.

birde tüm gün elinde ekmek yada kuru kayısı ile geziyor.ama yiyor ama etrafa döküyor.

geçen haftaya kadar düzenimiz buydu bu ara pek iştahsız ama düzelir inşalla.

Son düzenleme:
Back
X