2010 temmuz anneleri olarak 2009 temmuz annelerinden tavsiyeler bekliyoruz:)

nefertiti50

seviyorum seni annem.
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2009
3.553
5
641
Diğer
2010 anneleri olarak 2009 annelerinden tavsiyeler bekliyoruz.temmuz ayı sıcakların basladıgı bır ay bebeklerımıze neler gıydırelım?onlara neler alalım?nelerı almamıza gerek yok gıbı...hadı beklıyoruz 2009 anneleri önerilerilerinizi.yardımlarınız için şimdiden cok saolun...opuyorumnanaktan

benım sımdıden bır sorum var bebeklere nasıl cıt cıtlı badı alalım kısa kolllu mu yoksa sıfır kollu olanlardan mı?

şimdiden sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim mis kokulularınızı
yaşadığınız ile göre değişiklik gösterecektir bu giyim durumu
biz sıfır kol body ile geçirdik yazı , kısa kol bodyi giydiğimizde ise neredeyse eylül ayı gelmişti ..
size tavsiyem bol bol çıtçıtlı kolsuz-sıfır kol body alın .. bebişlerin çişleri ve tatları bazen taşabiliyor , yada alt değiştirirken beklenmedik kazalar olabiliyor :))))

başka merak ettiğiniz konular varsa yine buradan cevaplarız
sevgiler

zaman ne cabuk gecmıs.
gecen sene bu zamanlar bol bol bebegım ıcın alısverıs yaparken sımdı tecrübelerımızden bahseder olduk.kaydirigubbakcemile3
star_dust ımında dedıgı gıbı cıtcıtlı badiler bebegınızın en önemlı gıysısı olucak.
bence sıfır kolluyla bırlıkte kısa kollu da almalısınız.
aksamları hava serın olursa kısa kollu gıydırırsınız.
bır nacızane tavsıyede benden olsun..
bebeklerınıze kıyafet alırken illaki pahalı markaların kıyafetlerınden almak zorunda degılsınız.
bebekler cok cabuk buyuyor ve aldıgınız her kıyafetı bırkac ancak bırkac kere giydirebılıyorsunuz.
önemlı olan bebegın cıldıne zarar vermeyecek sekılde olması..
saglıkla gelsın kuzucuklarınız ınsallah..:ecrin_bebek:

merhaba...hayırlı olsun tüm annelere...bende temmuz annesiyim 7 aylık oğlum...yarın 8 ayından gün alacak :)
yazacaklarım kendi adıma yazdıklarımdır...herkes için değişebilir...

hemen dışarı çıkamıyorsunuz diye muıtlaka 4-5 paket göğüs pedi (30luk paketler)
kesinlikle lazım sütün akıp elbiselerinizi kirletmemesi için...

bebekler için mutlaka iç çamaşırı çıtçıtlı badi....bence kollu yarım kol badilerden her ne kadar doğum yazada denk gelse kolsuz giyemeyecek kadar vucutları titrek...
bebe yağı nıvea...
göğüs ucu kremi....hemen hemen ilk 1 hafta göğsler kanayıp yara olabiliyor...
süt pombası eczanelerde 20 tl...
minik biberon sütü içine sağıp bebepe vermek için...
ha bu arada silikonlu kaşık mama kaşığı o da eczaneden...
süt poşetleri çünkü bazı geceler bebek uyurken göğsünüz şişecek sütü akıtmanız için süt pombasıyla sağıp biberona koyacaksınız yada süt poşetide alın buzluğa atabilmeniz ve sütün ziyan olmamsı için...
kafasına takmak için şapkalar çok gereksizmiş...bir sürü aldım boşa gitti...
ağız mendili mutlaka alınmalı bebek için...hala kullanıyorum...
araba koltuğu arabası olmayanlar için çok gereksiz sakın almayın...evde kullanırım alırım diye düşünmeyin...evdede hiç kullanmadık...yepyeni kaldırdık.
O numara bebek çorapları mutlaka alın...
zıbın almaya gerek yokmuş çünkü artık iç çamaşırı kısa kollu çıtçıtlyla üzerine pijama takımı yetiyor...
bebek küveti,filesi içine ve bebek şampuanı ve bebek süngeri...ve köpürtmek için mutlaka nıvea bebek vücut şampuanı...
4-5 tane ince battaniye mutlakaaaaa....
6-7 paket ıslak mendil bebedor ve can bebeyi tavsiye derim hem ıslak hem yumuşacık hemde tasarruflu...

kendiniz için,eğer sezeryanla olacaksa doğum kısa bikini iç çamaşırı yerine mutlaka uzun göbeği kapatan iç çamaşırı çünkü dikiş bölgenize değmesin ve göbeğinizi toplasın diye...

benim aklıma ilk gelenler öncelikler bunlar oldu...hayırlı doğumlar...

Son düzenleme:
Canım bu topik çok güzel olmuşopuyorumnanaktan
Annelerden alacağımız çok bilgi var.Ama bu kadarla kalmasın lütfeeeeeeen.
Benimde bir sorum olacak hamileliğinizde göbeğiniz için hangi krem veya karışım kullandınız?
Mesela ben bugün kakao yağı ve badem yağı aldım.sizce faydalımıdır?

Bana doktorum excipial lipo diye bi krem vermişti sabah aksam surdum ve hıc çatlağım olmadı 17 kılo almıstım:). Eczanelerden alınıyor

gögüs ucu kremı ne kullandınız annısler?belırlı bır marka var mı?

Ben lansinoh kullandım ama bence ne kullanırsanız kullanın ılk bıkac hafta acıyor ve yara olabılıyor. Aventin göğüs kalkanlarını kullanmıstım acıdıgı sırada iyi gelmişti ama simdiden almaya gerek yok o zaman ihtiyac olursa alırsınız

cok saol canım ya.

ben gold kullandım çok memnun kaldım bitkisel bir krem. bu arada en çok çıtçıtlı badi kullanılıyo. ben uzun kollu çıttıtlı badi kullandım. sıfır kol ve yarım kollu badilerin çoğu kullanılmadan kaldı. benim evim biraz serin oluyo o yüzden. penye battaniye 4-5 tane muhakkak alın çok lazım oluyo. şapka ve önlük kullanılmıyo.

gögüs ucu icin kullanmadıgım krem kalmamıstı.
hıc bırı ıse yaramadı.
en sonunda kıstan sakladıgım ayva cekırdeklerı gercekten cok işimi gördü.
ayva cekırdeklerını sımdıden biriktirip saklayın kıslar.
bırazcık gül suyunun icine bırkac tane ayva cekırdegı atın bır-iki gün bekletın.kıvamı gelınce böyle losyon gibi oluyor kremınız hazır demektır.
öyle ıyı gelıcek kı gögsünüze..yalnız emzırmeden once mutlaka silin yada yıkayın gögsünüzü..

çok güze lbir topik olmuş canım eline sağlık...

şu anda yapmanız gereken ilk şey ayva çekirdeği saklamak olsun kızlar.
ayva çekirdeğinden daha mükemmel birşey yok göğüs yaraları için.....

geçen gün topiğinizde hastane çantası konuşmuştunzu vaktim yoktu yazamadım....

yazın doğum yapmak çok sıkıntılıymış ama bir o kadarda güzel....

*pijama giymek zor oluyor kızlar...gecelik tavsiye ederim...
*orkid yetmeyebilir kanamalara canped var orkitlerin büyük kalın olanı marketlerde var şimdiden alın bir inceleyin bana süper oldu damla geçmedi oraya buraya...
*ayna,kırmızı taç mutlaka kendinizi iyi hissettirecektir...
*kayısı kompostosu olursa çok güzel olur ...

bu saydıklarımda sezeryan ve normal doğumlarda değişebilir ..
ben 1 gün bile kalmadım hastanede 2 gecelik yetti bana...
en iyisi liste olarak sıralayayım...

bebek için 2 takım hastane çıkışı...
bebek için 1 numara bebek bezi...
ayna
saç bandı
el sabunu
deodorant
havlu
kağıt havlu
canped meshane pedi
2 gecelik
1 sabahlık
terlik
tarak
fotoğraf mak.-kamera
bebek için ağız mendili...

aklıma gelenler bunlar şimdilik kızlar....

bu degerlı bılgılerını ve deneyımlerını bızımle paylastıgın ıcın ben kendı adıma cokkkk tesekkür ederım canımmm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…