2010 temmuz anneleri olarak 2009 temmuz annelerinden tavsiyeler bekliyoruz:)

yeni topiğiniz hayırlı olsun arkadaşlar çok güzel olmuş ellerinize sağlık
opuyorumnanaktan alkisalkisalkis
canlarım lazım olan herşeyleri çok güzel açıklamışlar bu yüzden bana söz kalmadı
ama biz yazın çok ince tulumlardan giydik 40ımız çıkıncada şortları elbiseleri giymeye başladık ama çıtçıtlı badi tak vazgeçilmezimiz oldu.
emzirme konusunda size yardım edemeyeceğim çünkü bütün uğraşlarıma rağmen sütüm olmadı mafoldumben
o yüzden göğüs pedi ve süt saklama poşetinde çok acele etmeyin derim inş sizlerin bol bol sütleri olurda kuzularınız kana kana emer..
çünkü ben almıştım onlara bakıp daha çok ağlıyordum

detaylı şekilde önerilerde bulunan arkadaşlar hepinizden Allah razı olsun.
benim gibi anneliği ilk defa tadacak arkadaşlar sizlere cok minnettar olacağız.
ınşallha bizde 2011 dekilere yazarız, o günleri bir görsek sağlıkla...
tekrar teşekkürler arkadaşlar...

merhaba arkadaşlar,benim oğlum 5 temmuz doğumlu.konu başlığını görünce duygulandım geçen yılki duygularım geldi aklıma arkadaşlar pek çok şeyi yazmışlar ama açıkçası ben de deneyimlerimi yazmak istedim.belki bir faydası olur:

öncelikle ben hiçbirşeyi almak için acele etmedim.ihtiyaç oldukça almak lazım bazı şeyleri.hiç emzik ve biberon kullanmadık oğlumda.küçük bir su biberonu var sadece.

kıyafet olarak mothercare.in 7.li bodylerinden almıştım bir takım.birkaç tane de kolsuz body.hepsiyle geçirdim bir yazı.yetti yani.zıbınları ilk 2-3 gün giydirdim sonra çıkardım zaten izmir yeteri kadar sıcaktı.tavsiyem mutlaka panuklu,kaliteli body.ler alın.terletmesin kuzuları.

bakım ürünü olarak chicco'nun çanta hediyeli setini almıştım.pişik kreminden çok çok memnunum.en ufak bir kızarıklığı bile anında geçiriyor.bebeyağı çok fazla kullanmıyorum ben.şampuanımız johnsons baby.nin yenidoğanlara özel şampuanı.

emzirme ile ilgili çok sıkıntım oldu maalesef.başlarda yaptığım hatalardan ötürü göğüs uçlarım yara oldu.2 ay çektim.en sonunda bepanthene.le kurtuldum.bir de sürekli göğüs pedi kullanarak.göğüs pedini kesinlikle tavsiye ederim(ben bebedor kullanıyorum,ucuz ve çok rahat)ayrıca lansinoh göğüs ucu nemlendirici kremini alın ve 7-8 aylıktan itibaren göğüs uçlarına sürmeye başlayın.ben de kuruluk vardı ciddiye almamıştım.

bol bol tülbent kullanıyorum salya vs için.metre ile pamuklu ince tülbent kumaşı alıp kare şeklinde bezler kesip diktik.teri için,salyası,kusması vs için çok kullanıyoruz.yazın koluma koyuyordum emzirirken oğluşumun başı terlemesin diye.

hastane çantanızı erkenden hazırlayın.benim kadar rahat olmayın.38+5'te doğum yaptım.çantaya koyacaklarım hazırdı ama çantada değildi.çanta peşimden geldi hastaneye kaydirigubbakcemile3 çantaya konulacaklar yazılmıştır mutlaka.ben 1 gece kaldığım için çok da birşeye ihtiyaç duymadım.

genel olarak aklıma gelenler bunlar,biraz karışık yazdım kusura bakmayın.bazı şeyler deneme yanılma yoluyla öğreniliyor kızlar.o yüzden hiçbir üründen depolamayın fazla fazla.mesela ben nivea pişik kreminden hiç memnun kalmadım ama çok memnun olan vr.ya da primadan çok memnunum huggies kötü geldi.tam tersini düşünen var.bebeklerin yapısı birbirinden farklı.temel ihtiyaçları alın ama abartmayın.
şimdiden hepinize kolay doğumlar.gelecek yıl bu zamanlarda size gülümseyen,oradan oraya yuvarlanan,emeklemeye çalışan bebişleriniz olacak önünüzde.belki o zaman siz de onlar uyuyunca fırsat bulup 2011 temmuz annelerine tavsiye veriyor olursunuz

Bilgisizliğimize, tecrübelerinizle ışık tutup bize yol gösterdiğiniz için gerçekten çok çok çoooook teşekkür ediyorum sizlere...

Her birini not aldım.

Nerden başlasam ne yapsam ne alsam inanın bilmiyordum.

ınşallah bebişlerimizi sağlıklıca kucağımıza alırız da bizlerde diğer annelere destek oluruz...

merhaba anne adaylari..
ben de azicik bisiler yazayim istedim.
gerci okudukca herkesin farkli dusunceleri oldugunu gordum ama ne yazikki bebeklerin huylari farkli farkli.

ben 2 temmuz annesiyim.

*body olarak mothercare onermem, onlar citcitli diil, ve de buyuk olursa yakalari sarkma yapiyor, dolapta hic kullanilmamis 7 adet duruyor oylece.

*eger bulabilirseniz yarim kollu ve de onden citcitli body alin, ilk baslarda giydirmekte zorluk cektiginizden onu citcitlilar kolayca giydiriliyor.

*ben kolsuz body kullanmadim, cunku kol altlarinda pisik yapabilir diye korktum.

*evimiz 27 derece olmasina ragmen, body ustune zibin ve de pat,kli pijama giydirdim. sonucta onlar usuyorlar diye dusunuyorum.
zıbınlar gayet ince ve hastane cikislarindan cikiyor.

*3 tane hastane cikisimiz vardi, once body,zibin ve patikli altlari kullandim. havalar serinledikce pijamalara da geciyorsunuz. bana da dediler hep cok alma kisa zaman giyiyor diye ama ben yaklasik 3 ay kullandi diyebilirm hastane cikislarini.

*gogus ucu kremini mutlaka alin.ben lansinoh kulandim memnun kaldim.gerci vermeden ucu hafifi sildim, stardustin dedigi gibi biraz yagli.

*medele gogus pompasi aldim elektrikli olandan.ama aklim philipslerde kaldi, sanki daha ii gibi geliyor nedense. hastanede yaninizda olsun, biz ilk gece sagdik ve sanki kanalalriin acilmasina da yardimci oldu.

*ilk bir ay sagdigim sutleri kasik ile verdim ama sonra biberonda verdim.dr ona da alismali demisti.ilk baslarda memeyi birakmasindan korktum ama biberon sadece aksamlari mamasi icin.

*bir aydan beri aksamlari mama verdim, hem o hem ben uzun uyumus olduk.

*biberon olarak cam bişberon oneriyorum, bpa yok cunku icinde.nuk ya da chicco olabilir.

*emzige alistirin derim, cunku ilk zamanlar agzi bosken uyuyamiyor.
once silikon almistik ama onu almadi, simdi nukun damakli kaucuk emzigini emiyor.

*bol bol penye battaniye, kundak yapmak da kolay oluyor.

*banyo havlusunun icine buuuyuk bir tulbent, yumusacik oluyor bedeni.
hatta ben onla kundak da yapiyordum, daha az terletir diye.

*agiz mendili, ama kendiniz yapin, hazir satilanlar hatir hatir sert baya.

*bir de sunu untmayin.ben onda afallamistim.
dogmadan butun ilgi sizde ama o dogunca haliyle herkes ona kayiyor. ama bu anlik, 2 sevip sonra sana veriyorlar.sen zannediyorsun ki herkes etrafimizda pervane olacak ama herkesin kendi hayati var, bu senin hayatin, senin bebegin ve sorumlulugu sana ait.ben bozuluyordum anneme bile ama zamanla benimsiyorsun alisiyorsun.ilk baslarda boyle icime cokuyordu ozgur olamama hissi ama simdi onsuz bir sey dusunemiyorum.

hepiniz saglikla kurtulun insallah.
hayirli evlatlariniz olsun.

2009'un güzel anneleri verdiğiniz bilgiler için çok sağolun.

Konuyu arçan arkadaşımızda sağolsun çok faydalı bir topik olmuş.

kurutarakmı, buzluğa atarakmı saklayalım ?

bir not defteri ve içi bu bilgilerle dolu ...
ve bu defter 1 sene önceden bu siteden edinlen bilgilerle dolu ama dün gibi...

:gitme:

verdiğiniz öneriler sayesinde benimde önümde şu anda öyle bir not defteri oluştu.
gerekli olan herşeyi yazdım.

2009 temmuz anneleri vermiş olduğunuz bilgilere bayıldım.. deneyimlerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkürler.. bebişlerinizle beraber bir ömür boyu mutluluk diliyorum sizlere..

temmuz anneleri merhaba!
bebek arabası konusunda önerileriniz neler? daha çok erken gerçi ama şimdiden araştırmakta fayda var. first wheels ı öndermişsiniz; ben de zaten model olarak öyle bir şey istiyorum ama sadece internette satılması kötü oldu. çünkü eşimin abisi hediye olarak alacak bize, şimdi görmek isterler illaki. bir de dezavantaj olarak kolay katlanamaması var. peg perego da çok güzel ama pahalı sanki fiyatları baya. biz yeğenimize chicconun bebek arabasını almıştık, araba koltuğu,puseti,çantası takım olarak 1250 liraydı. ama işte model olarak da diğerlerine bayılıyorum. bugün biraz netten araştırınca kararsız kaldım ve sizlere danışayım dedim.
kızlar bir de hamilelik döneminde yaptırmamız gereken aşılar var mı onu merak ediyorum, doktoruma soracaktım unuttum.

.
kızlar bir de hamilelik döneminde yaptırmamız gereken aşılar var mı onu merak ediyorum, doktoruma soracaktım unuttum.
canım ben özel hastaneye gidiyordum..doktorum dedi tetenoz aşısı olman gerekiyor ama sağlık ocağında ol oraya daha taze geliyor dedi..
bende hamileliğimin sanırım 7 . ayı idi...
bakyım hemen...

5. ayı imiş.
5 aylıkken sağlık ocağında tetenoz aşısı oldum hala oluyoruz bir kaç doz vuruluyor...
5 ayda
6 ayda 8 ayda
doğumdan sonra ve 1 sene sonra...
tetenoz oluyorsun..sağlık ocağında olması orada sürekli aşılar yenileniyor bitiyor yenisi geliyor hiç beklemiyor o sebeple hemde ücretsiz...
bu aşıyuı bütün hamile bayanlar olması gerekiyormuş bu arada

Kızlar park yatak olarak hangi markayı önerirsiniz?

Kullanan arkadaşlar artı ve eksilerini yazarlarsa çok sevinirim.

inşallah canım insan hevesleniyor ama acele etme bence. ben kızım 28 haftalık olana kadar hiç bişey almadım. sonra yavaş yavaş aldım. şimdiden başlarsan hamileliğin bitene kadar evin giydiremeyeceğin eşyalarla dolar. insan alışverişe çıkınca kendini kaybediyo çünkü. beni eşim zor zaptediyodu. ilk 3 ay gerekli olan şeyleri al. sonra bebişinin gelişimine göre yine alırsın. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.

Merhaba,
Biz Chicco for me puset+oto koltuğunu aldık. Katlandığındaki boyutu,çok ağır olmaması hoşumuza gitmişti.
Çok işime taradı.Kızım evde arabasında çok zaman geçiriyor ilk aylardan beri. Hatta hala çoğunlukla arabasında uyutuyorum. Havalar ısınana kadar arabayı evde kullanmaya devam edeceğim.
Daha zamanınız varken iyice araştır derim.
Benim 8. ayda yürürken kalçama ağrılar girmeye başlamıştı, zorlanmıştım gezerken.
Tetonoz aşısı var, 3. aydan sonra 2 doz yaptırılıyor. Ben sonrasında devam etmedim yaptırmaya.

Chicco lullaby LX aldık. Hiçbir şikayetim yok şimdilik. Geniş olması bir avantaj tabi.
Şehir dışına çıkarken katlayıp yanımızda götürüyoruz, büyük rahatlık.

hani sen mobilyalı alıyordun yine mi vazgeçtin...
hehehehe mobilyalı almayacakmısın yoksa yatak odanamı park yatak alacaktın unuttum bak şimcik....

chicco öneriyorlar genelde daha sağlam die ama ondada tek renk var ...ve sallanmıyor sanırsan..
benim yatak odamda ki de ipeğin odasında ki de sallananlardan...bence sallanması çok süper bişeyyyyyy

Yok canım karar değiştirmedim. Ben 2 tane almak zorundayım. Biri anneme biri kendi evime...

Kısmet olursa bebişe annem bakacağı için düşündüm ki biri park yatak olsun biri mobilya...

En azından park yatakla ilerde oynayabilir diye düşündüm.

Tabi kafam hala karışık aslında,her halde ben gidip yerinde görmeden karar veremeyeceğim.

Henüz netten incelemedim ama bu marka huri'nin bahsettiği sallanmayanlardan galiba dimi...

canım biz önce pierre cardin almıştı ama memnn kalmadık çünkü taşlık yolda gitmedi eşimde çok sinirlenerek onu elden çıkarım kraft fox aldı şu anda çok memnunum gerçekten rahatlıkmış alırsan büyük tekerli olanlara bak derim...

park yatağı soran arkadaş
oda yapacakmısın bilmiyorum benim kızımın odası var bende hem gezmeye gitttiğimizde götürmek için hemde yatak odasına aldığım beşik küçüldüğü için aldım hepsiberadada indirime giren bi üründü 100 tlye almıştım 4 ay oldu açıkçası çok memnunum

canım ben park yatak kullanmıyorum benimki mobilyalı ama park yatakta alacaksan bence sallanan olsun..çok kullanışlı oluyor sallanması..uykusu açılmadan hemen sallayıp geri uyutuyorum mesela ben..öyle birşey bak istersen..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…