2010 temmuz anneleri olarak 2009 temmuz annelerinden tavsiyeler bekliyoruz:)

gögüs ucu kremı ne kullandınız annısler?belırlı bır marka var mı?

slm güzel anne adayları umarım hayılısıyla kucaklarınıza alırsınız bebişlerinizi....
cnm göğüs ucu kremi ben lansinoh kullandım çok ii geldi bitkisel bi krem bebeğede zararı yok

Merhaba,
Dilerim tüm bebek bekleyenler yavrularına sağlıklı bir şekilde kavuşurlar.

Benim kızım 30 Temmuz'da doğdu. Bursa'da yaşıyoruz. Havalar oldukça sıcaktı. Hatta kızım 3 günlükken ateşlendi, su kaybetmiş. Sadece meme emiyordu yalnızca 1 gün mama takviyesi yaptık, sütüm de arttı hiçbir ilaç kullanmadan ateşi düştü.
Genelde evde hep kısa kollu body ve çorapla idi. Geceleri üstüne ince bir pamuklu battaniye örttüm.

Hastane çıkışı setlerini 3-4 kez ancak giydirmişimdir.

Bodylerini yenidoğan değil 0-3 ay almıştım, çok iyi yapmışım. Hem giydirmesi kolay oldu hem de 3 ay kullandım.

Mustela kullandım, son 2 ayda acayip çatladım. Bence kremlerin rolü çok az. Çok kilo almamak lazım ve genetik yatkınlık olmamalı. Ben ergenlikte de çatlamıştım, hamileyken çatlamasam şaşardım doğrusu.

Evet, başlarda acıyor. Benimde biraz çatlak oldu ama çok kötü değildi. 1 kez göğsüm şişti,ateşlendim.Mastit başlangıcı imiş, ilaç kullandım ilerlemeden durdu.
Aventin göğüs kalkanı acıyan göğüs uçlarının çabuk iyileşmesine yardımcı oluyor.
Göğüs kremi olarak lanolin içeren herhangi bir marka krem kullanılabilir.Lansinoh gibi.
Sonrasında da çatlak v.s gibi problemim olmadı, göğüs uçları alışıyor bir süre sonra.

Aklıma gelen, iyi ki almışım dediğim diğer şeyler ise;

Ayaklı pijama
Medela elektrikli pompa; sütünüz arttırmak,saklamak için çok yararlı.
Süt saklama poşetleri

Battaniye; pamuklu ve örgü... Gerçekten sayısı ne kadar çoksa insan bir o kadar rahat ediyor.Biraz büyükçe olursa uzun süre kullanılabilir.

Alt değiştirme örtüsü; bebek çantasından eksik etmiyorum. Dışarı çıkıldığında gerekli.

Emzirme minderi; olmazsa olmazım olmuş durumda.Bence mutlaka alınmalı.

Önlük; ek gıdaya geçene kadar kullanmamıştım biberon vermediğimden dolayı ama şimdi günde 5 tane falan önlük kirleniyor, bir o kadar da ağız bezi.

Minik havlular

Soğuk buhar makinası; 1-2 defa kullandım şimdiye kadar. Öncelikle eve nem-sıcaklık ölçer alınmalı, ihtiyaç olacak gibiyse alınmalı bence.

Ev termometresi; Arzum marka almıştım.Çok işimize yarıyor. Üstelik ucuz ve saat,nem ölçer gibi fonksiyonları da var.

Bebek arabası; evde sürekli kullanıyorum.Kızımı uyuturken,mutfakta yanımda durması gerektiğinde... Chicco for me marka almıştık, çok memnunum.

Bebek telsizi; Weewell marka almıştık, 125 Tl civarındaydı.O da oldukça işimize yarıyor.

Park yatak; Başlangıçta yatak odamızdaydı. Bebeğim kendi odasındaki yatağına geçtiğinde salona koydum park yatağını. Gündüz orda uyuyor,oyun oynuyor,Şehir dışına çıktığımızda katlayıp yanımıza alabiliyoruz. İyi ki almışız dediklerimden.

Burun aspiratörü; Chicconun basit aspiratörü bir işe yaramamıştı. Ağızla çekilen bir model almak yerinde olur.

Bebek bakım çantası; özel bir çanta almadım.Sportif bir sırt çantası aldım,iyi ki bunu almışım diyorum.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Umarım işinize yarar bir şeyler çıkar.

gögüs ucu kremı ne kullandınız annısler?belırlı bır marka var mı?

lansinohu çok methetmişlerdi , bende lansinoh deneme boylarından vardı , doğumdan sonraki ilk haftalarda kullandım 5-6 deneme paketi , memnun kalmadım mustela almıştım doğumdan önce dr.umun tavsiyesiyle , bi süre de ondan kullandım ve çok memnun kaldım . lansinohun lanolin oranı çok yüksek ve ilk zamanlar bebiş memeyi kavramada zorluk çekiyor , ağzından kayıyor çünkü .. mustela ise daha hafif , hemen emiliyor ve müthiş rahatlatıyor ..

mustela aldım , ama aynı zamanda da maddecasol da kullanabilirsin demişti dr.um .. 28. haftada mutlak yatak istirahatim başlayıp 2-3 hafta sonrası preklampsi olana kadar çatlamam olmamıştı ve o zamana kadar kullandım .. sonrasında ise kullanmadım , müthiş ödem yaptı vücudum , birden şiştim ve çattır çattır çatladımmafoldumben
ha , o dönem yine çatlak önleyicimi kullansaydım çatlar mıydım bilmiyorum , o yüzden mustela ii geldi - gelmedi diyemem .. bir çok kişinin çok memnun kaldığını duymuştum ..

prene arkadaşım çok güzel yazmış gerek ve gereksizleri , eline sağlık canım yerimseniben

çatlaklar için vücuda bağlı hiç bir şey yapamıyorsunzu kızlar..
benim göbeğim dümdüz dü etimde çok sıkıdır..
ben 2 aylıktan itibaren deli gibi
kakaooyağı
lavanta yağı
melisa yağı
badem yağı
karışımı yaptıordım aktardan so nayıma kadar sürekli onu sürdüm ama vücudum deprem fay hatt gibi....

kızlar
mutlaka evde göğüs pompası bulunsun ..
medela göğüs pompası vardı bende..iyiki almışım ....sadece sokağa çıkarken sağarım kızıma diye düşünüyordum..
bir gece ansızın titreme 40 derece ateş ve feci şekilde göğüslerde şişkinlikle uyandım.
hemen kadınlar kulübünü açtım araştırdım meğersem süt sıtması olmuşum.göğüsler isağın yazıyordu ..hemen kendimi makinamla sağdım 1-5 koca biberon süt çıkmıştı ve ateşim düştü kendime geldim...
arada2 kez oldu her seferinde kendimi son damlaya kadar sağarak kurtuldum....

pamuklu örtüler battaniyeler her boy ..bunlar mutlaka bulunsun çok işe yarıyor eliniz ayağınız oluyorlar...

türbent bezinden ağız mendilleri çok şart bebeğinizin gazını çıkarırken mutlaka bir miktar fazla süt çıkarıyor...
6 aydan sonrada önlükler onun yerini alıyor

buhar makinesi şu anda koçtaşta 40 liraya var.ondan aldım iyiki almışım ç.burnu tıkandım mı o gece çalıştırıyorum sabaha kadar bişey kalmıyor açılıyor..çok faydalı olduığunu düşünüyorum..

kraft ın kangurusunu aldım hala kullanıyorum çok çok çok fazla menunum....

5 aylıktan itibarende bebe karabası baston aldım tam yatan cinsten.yakın yerlere bastonla uzak yerlerede bastonu bagaja atarak gidiyorum..süper rahatlık .
hantal kocaman arabalardan çok daha pratik...

şu an biz artık odamızda yatıyoruz..
bu zamana kadar yatak odasında ufak beşikteydi
onu kaldırdım artık kendi odasında
kamera sistemi kurdum yatağının başucuna kamera kurduk yattığım yerden hem sesini duyuyorum hemde yüzünü görüyorum...memnunum...

ayrı odaya bu havalarda geçmek biraz üzücü oluyor ama 6 aydan sonra bebeğinize ne öğretirsenzi ne aşılarsanız o kalıyor...
alışmalı zira artık ufak beşiğine sığmıyor...

ben bu başlığa bayıldım. okudukça okuyasım geldi :) çok teşekkürler verdiğiniz tavsiyeler için. artık bebek için alışverişe başlasak iyi olur sanırım, ne çok şey var alınacak...

ben göğüs pompasını Avent IQ aldım , çok memnunum , halen kullanıyorum gerektikçe .. medela kullanan bi arkadaşım kendi makinesini elden çıkartıp o da avent almıştır hatta . bu konuda deneyimler için ben-ipeğmu ve comebaby e sorabilirsiniz . masaj özelliği sayesinde daha ilk günden bile hiç acı hissetmiyosunuz meme ucunda çatlama - kanama vb üzücü olaylar da başınıza gelmiyor ..

süt saklama poşeti olarak lansinohunkini kullanıyorum , hem daha uygun hem d daha çok var içinde

seferberlik felan ilan edilmedikçe hiç bir şeyden 3-5 paket almanız gerekmiyor :))
eskiden derlerdi " aman hamileyken bezleri almaya , istiflemeye bakın " .. merak ediyoru neden böyle bi şey yapıyorlarmış acaba .. hani merkeze uzak olup çok ücra yerlerde oturanlar varsa amenna ama izmirin - istanbulun - ankaranın göbeğinde otururken sen çıkamazsan eşin yada i akraban yanında duran diğer kişi gidip alabilir ihtiyacınız olan şeyleri ..
bizim oğlumuz biraz küçük doğdu , 2550 gr . o yüzden prima yenidoğan 2-5 kg olanında kullandık ve 3M-5M migros ve hipermarketler dışında kolay bulaileceğimiz bi ürün olmadığı için ve günde 8-10 defa bez değiştirince almışken alalım 3-5 paket dedik ve farkında olmadan son ii paketi de açmışız , yarım ve yarıdan fazla bez kaldı .
bir de bebeğinizin kaç kilo doğacağını bilmiyosunuz ne gerek var bez istiflemeye şimdiden .. promosyon varsa sonra da olacak , bu bir seferliğe mahsus bi şey değil yerimseniben

buhar makinesini pek efektif kullanmadık biz , ama kullanan arkadaşlarım iyi yanlarını belirtmişler zaten ..

bize " sezaryen de olsanız yetişki bezi alın mutlaka " dediler , aldım ben de .. en gereksiz o çıktı diyebilirim .. 1 tane bile kullanmadım . 2 tane gece pedini çamaşırın ön tarafından neredeyse lastik başlangıcından arka tarafına doğru , 2. pedi tam tersi arka tarafından lastik başlangıcından öntarafa doğru yapıştırıyosunuz , çok rahat ediyosunuz .. bana ilk günden beri hemşireler böyle yapmamı tarif etti , yaz günü zor olur zaten o bezlerle . ama ormal doğum yaparsanız çok faydasını-rahatlığını gören arkadaşım deneyimlerini paylaşmışar burda , yabana atmamak lazım bunu da tabi

burun aspiratörü olarak kesinlikle OTRı BEBE alın ... piyasadaki diğer alternatiflerden biraz daha pahalı ama bebişin burun deliğinin içine girip nefes yoluyla çekilenbilen en başarılı ürün bu diyebilirim elimdeki 3 adet farklı özellikteki burun aspiratörüne bakarak :)

penye battaniyelerden alınmalı 3-5 tane . çünkü bebişi kendi yatağınızın üstüne koyarken + banyo sonrası yağlayıp bi süre bekletirken + bebişi oturma odası-salon vb odalardaki kanape üzerine felan yatıracaksanız yine lazım oluyor + anakucağının içine de sermiştik biz ilk haftalar sarılık için hastaneye götürüp getirirken, sadece kolsuz bi çıtçıtlı body ile durunca anakucağında yumuşacık yatsın diye :asigim:

banyo havlusunu en az 2 tane alın derim ( hatta imkanınız varsa mothercare de 3lü ince - nakışsız-desensiz banyo havluları var , uygun da fiyatı yerimseniben ) . çünkü banyo sonrası da minikler sulayabiliyor aniden :)))))

biz alt açmalı banyo ünitesinden aldık . sezaryen olduğum için bebeğimi rahat banyo yaptırabildim eşimle ve alt değiştirmem de daha rahat oldu böylece .. mümkünse almanızı muttttlaka tavsiye ederim

emzirme yastığı-minderi aldım şu kocaman olup bele dolanandan , keşke almasaymışım dediğim ürünlerden biri de bu . işe yaradı ama yaklaşık 5 ay sonra , oğluşum yeni yeni kendi başına oturmaya çalışırken ona destek oldu :))))
sez. olunca + yaz günü o yastığı karnına yerleştir , bebişi üstüne koy , zaten sıcak iyice pişiyor insan .. ben efektif kullanamadım açıkçası :S

ateş ölçer mutlaka alın , biz kraftın aldık , çok memnunuz ..

chicco soft kanguru aldım , kullanamadık neredeyse 2-3 kere ancak . 40-50 tl kangurulardan alsaydım keşke dedim bu kadar fonksiyonlu deyip 100 küsür para verip kullanamadıktan sonra
bi anlamı yok sonuçta

dönence - oyun halısı felan 2-3 aylık olduktan sonra kullanıyorsunuz , şimdiden almanıza gerek yok , nasılsa birileri bi şeyler almak isteyip soracaktır size , yönlendirin onları , yine de siz bilirsiniz yerimseniben

bol bol çıtçıtlı kolsuz-kısakol body alın 0-3 ay ve bir kaç tane de 0 ay olsun , çünkü bebişin hangi kiloyla doğacağını bilemiyorsunuz şimdilerde .. kendiniz çıkabiliyorsanız yada çıkan birine aldırın , pazarlarda 3,5 tl felan .. çok sık yıkanıp çok ihtiyacınız olacak , demedi demeyin

benim paşa huysuzlandı , çıkıyrum , aklıma gelenleri yazarım sonra yerimseniben

Allahım ne sahane bi baslık bigün anne olup tavsiye vericeksin deseler ooo o günlere daha cok var derdim ama suan bunları yazıyorum yane hamile anne adayları her anınızın keyfini doya doya cıkartın cunku cidden cok cabuk geciyo zemuszemus

Hamilelik dönemi icin en büyük tavsiyem mümkün oldugunca (biliyorumki günümüz kosullarında zor ama) stresten uzak durun, sakin bi dönem gecirmeye calısın, sakın kendinizi bebek alısverisine kaptırmayın hersey o kadar kücük ve güzelki insanın evi doldurası geliyo ve dogumdan sonra o gereksiz seyleri nereye koyacagınızı dahi bilmiyosunuz tecrübeyle sabittir kaydirigubbakcemile3

Simdi gelelim onerilerime;

Oncelikle bol bol cıtcıtlı body almanızı tavsiye ederim,kısa kollu, kolsuz ve tabi bikac tanede elleri ve ayakları kapalı tek parca bodylerden, hastane cıkısı bana kalırsa 1 adet yeter, cunku her parcasını kullanmıyosunuz, ben toplam hastane cıkısı haric üc tane body koymustum hastane cantama, ücünü de kullandım. ıç zıbınları kullandım fakat dış zıbınlarımı da ancak 1 ay kullanabildim, birde her ihtimale karsı bilas büyük body alabilirsiniz benimki 3.700 dogmustu dolayısıyla kücük body leri ancak 1 kez giydirebildim.

Bol bol mendil almanızı tavsiye ederim en cok o kullanılıyor cunku

Alt değiştirme takımları almıstım baktım bizimki altı acıldımı rahatlıyo bende günde 2-3 kez makine calıstırıyorum o an canbebe nin bakım örtülerini gordum, üstü pamuk altı naylon pembe paketler halinde satılıyor 10 lu. Hala kullanıyorum ve inanılmaz memnunum.

Bebek bezi yenidoğan cok bulunmadıgından almıstım 2paket, ikinciye gecemeden bir üst numaraya basladık, 1 paket yeterli bence, bebegin kilosuna gore alım yapılabilir.

Bebek bakım ürünlerinde cogunlukla sebamed kullandım cokta memnunum, bakım cantası almıstım ama birkez bile kullanmadım tek parca halinde almak daha mantıklı sanırım. Yine en cok işime yarayan seylerden biri unibaby oldu, hala kullanıyorum.

Bebek yatagı olarak chicco lullaby, araba concorde neo kullanıyorum her ikisinden de cok memnunum, sadece portbebesini fazla kullanamadım, birde ilk 3 ayda isime en cok yarayan sey fisher price salıncak oldu, kendisine cok sey borcluyum kaydirigubbakcemile3

Göğüs pompası medela, göğüs ucu kremi lansinoh, süt saklama poşeti ve göğüs pedi olarakta denemeler sonucu lansinoh kullandım, tavsiye ederim. Birde benim göğüs ucum yoktu aventin göğüs uclarından kullandım bebegim cok sükür kabul etti, biberon dr.browns kullandım halende kullanıyorum, gaz problemi yapmıyor en azından bende yapmadı, emzik avent aldım onlardan da son derece memnunummm...

Ayrıca banyo termometresi ve ateş ölçeri cidden cok kullandım, termometre arzum (ördek seklinde) ateş ölçerde braun marka almıstım.

Hastaneye bir bavul gittim ve bir cantalık kullanılmıs esyayla döndüm, hele hasta bezlerini falan resmen bosubosuna almısım, hastane hepsini temin ediyor. Emzirme sütyeni de cok işimi gördü diyebilirim. Bunun dısında herkes gecelikle rahat eder ben pijamayla daha cok rahat ettim, sezaryen olmama karsın geniş aldıgım icin dikişlerimi de rahatsız etmedi cunku üstünde kaldı lastik, gecelikle ayaga kalkarken verdigim frikikler o durumda dahi cok canımı sıkmıstı, düzeltirken baya canımı acıttım diyebilirim akannehir

Cok gevezelik ettim son olarak eger maddi durumunuz elveriyorsa mutlaka bi kücük kamera edinmenizi tavsiye ediyorum, cidden simdi eski goruntuleri izleyince halen aglıyorum cok ama cok güzel bi anı ileride izlemeniz icin kızınız veya oglunuzla :lepi:

2009 temmuz anneleri çook teşekkurler..a.s. harika bilgiler alkisalkisalkis hepsini okudumm ve okuyup faydalanmaya devam edicem..

Bir teşekkurde düşünüp bu baslıgı acan arkadaşaaa.s.

Çok teşekkür ederiz annişler...
Bizler için çok faydalı bilgiler paylaşmışsınız....
ınsanın içinde hep kuşkular oluyor gerçekten ...
Nasıl olucak neler alıcaz nasıl bakıcaz diye...
ınş.sizler sayesinde daha bilgili başlamış oluruz bu dönemimize...

tecrübeli anneler herşeyi yazmışlar..
birde tek kullanımlık külotlar var kızlar
onlardan alın 3 yada 6 lı paketler halinde satılıyor..
doğumdan sonra giydiğinde kirlenince çıkar at...
ben çok memnun kalmıştım...

bütün 2009 temmuz anneleri gibi bende bu başlığı görünce aynı duygulara kapıldım..ben anne oldum ve şimdi ne güzelki deneyimlerimi birileriyle paylaşabiliyorum.faydalı olabilirsem ne mutlu bana..
öncelikle şunu söylemeliyim ki hamileliğinizi doyasıya yaşayın arkadaşlar..kızım bugün yanımda ama bazen düşündüğümde içimdeyken ki hareketlerini bile okadar çok özlüyorum ki..annelik çok özel bir kavram..canından can katıp bir bebek dünyaya getiriyorsun..allahım sizlerede sağlıklı bebişlerinizi kucağınıza almayı nasip etsin..
bütün 2009 annesi arkadaşlarım gerekenleri yazmış aslında..benim yazacaklarımda çok farklı değil..
göğüs için ben lansinoh kullandım..göğüs ucundaki acıyı ve çatlakları alıyor..ama ilk günler mutlaka bir yara oluyor bencede..
ben hamileliğimde lierac diye bir çatlak kremi kullandım..hamileliğimin son haftasına kadar hiç çatlağım olmadı..ama son hafta bebek biraz aşağı düşünce çatlak oluştu..bebek yağı da işe yarıyor bence..çok pahalı kremlere gerek yok diye düşünüyorum..
bebişler için bencede en kullanışlı olanı çıt çıtlı badi..özellikle ilk 6 ay pahalı hiç bir kıyafete gerek duyulmuyor.çünü bebekler her hafta biraz daha büyüyor ve alınan onca şey belki bir kere giydirildikten sonra bir kenara kaldırılıyor.ben fethiyede yaşadığım için burası temmuz ayında çok sıcak oluyor.biz hastaneden çıktıktan sonra hemen askılı çıt çıtlı badi kullanmaya başladık..nerdeyse aylül ayına kadar kısa kollu bai ile bitirdik..sonra uzun kollu badilere geçtik..
ben çok fazla çorap kullandım birde..üstü askılıydı ama çorabı hiç eksik etmedim..özelliklede gaz sorunu olan bebeklerde ayağından üşümemesi önemli bence.
doğumdan sonra en çok ihtiyacınız olan şeylerden biride bebek bezleri ve ıslak mendiller...biz doğumdan önce stok yapmıştık bunları..çokda rahat ettik sonrasında..ilk 4 ay falan ben ıslak mendilde uni baby yeni doğan ve sonrasında onun çeşitlerini kullandım.4 aydan sonra herhangi bir ıslak mendilde (birkaç marka içerisinde ama )işinizi görüyor..
biz sıcak olduğu için şapka,bere hiç kullanmadık.bence gereksizdi.eldiven 1-2 tane almanız yeterli.zaten en fazla 1 hafta falan kullanılıyor...
alt açma minderi çok önemli bence...benim kızımın bir tane var..hala kullanıyoruz..ama artık onu kendine koku yaptı..mümkünse terletmeyecek birşey alın..bizimki hep onun üzerinde yatıyor çünkü..
bebekler için çanta..ben çok cepli bir çanta almıştım.graco nun hala çok işime yarıyor..ama bebek çantası olması önemli değil bence..çok cepli herhangi bir çanta işinizi görebilir.
penye battaniye en az 3-4 adet..
ağız bezi..
göğüs pedi(bebedor güzel..ben diğerlerinden memnun kalmadım
hastane için kesinlikle üstten açılabilen gecelik..
ben emzirme sütyeni almıştım fakat hiç kullanmadım..bence penye yarım askılı badiler kesinlikle çok rahat oluyor...
orkid...gece boyu ideal bence..
hastanede takabilirseniz saç bandı..ben takamamıştım :) ama mutlaka toka,tarak,ayna,deodorant..
bebek arabasını ben kraftın 3 tekerlikli büyük arabalarından aldım..kullanımı rahat ama büyük olduğundan taşıması zor..o nedenle dah küçük kullanışlı bir bebek arabası alınabilir..
bebek havlusu..en az iki tane...
ve penye yelek...şuan bile en çok ihtiyaç duyduğum şey..uykudan uyandığında giydirmek için..
ben sebamed in doğumdan sonra diye bir setini almıştım..içinde bebek yağı,kremi,sabunu,vücut losyonu v.s herşey vardı..ama bene yenidoğan bebeklerde ilk sebamedin sabunu ve şampuanı güzel..belki birde bebek yağı alınabilir..onun dışında bebek kremi,bebek vucut losyonu v.s alınmasına gerek yok.
bence eğer penye tulum alacaksanız patikli değilde patiksiz tulum alın..bebişlerimiz ilk günler hemen büyüdüğünden daha uzun süre kullanabilirsiniz..
bir adet biberon evinizde bulunsun..bazen ilk günler annelerin sütü gelmeyebiliyor..1-2 gün mama vermek durumunda kalabilirsiniz..
ilk zamanlar çok fazla ayakkabı patik almayın bebişinize..ben okadar çok almıştım ki..kızımın ayakları çok küçük olduğundan 7.ayımız bitiyor daha anca kullanmaya başlıyoruz.en güzeli zaten 8-9 aylıkken olabilecek şeyler almak..ondan önce bebişler hep kucaklarda geziyor...
buhar makinası kesinlikle şart bence..özellikle klima v.s kullanıyorsanız..
benim alıpta hiç kullanmadan kaldırdığım şeylerden biride beşik üzerine örtülen cibinlikler..gerçi yaşadığınız yerede bağlı gerekliliği...
küçük bebeklerde en gerekli olan şeylerden biride burun aspiratörü..ki bence arkadaşlarımın dediği gibi pompa almaya hiç gerek yok..eczaneden otri bebe alın.kullanımı daha kolay ve daha iyi temizliyor..

şimdilik aklıma gelenler bunlar..ama farklı birşey olursa mutlaka paylaşırım sizlere...
kuzularınıza sağlıkla kavuşmanız dileğiyle..sevgiler...

aklıma sonradan gelenler :))

* biberon : elvanın arkadaşımın da dediği gibi 1 tane alsanız yeter . zaten hangisine alışırsa ondan başkasını almıyorlar . misal ; ben dr.brown's 2li dar ağızlı olanından aldım , bir de nuby doğal dokunuş serisinden aldım + yedek uçları felan ... ne gereksizmiş . ilk önce dr. brown's ile başladığımız için oğluşum ona alıştı ve nuby'i kesinlikle ağzına sürmüyor . zaten ek gıda-kaşığa geçince biberondan iyice soğudu . suyu bile nuby'nin kaşığı ile verince içiyor :)

* emzik : aventin damla şeklinde olanında aldık , ona alıştı , ne damaklı ne kiraz şeklinde hiç birini istemedi . zaten 3. ayın başında bıraktı kendiliğinden kısacası , biberon ve emzikte neye alıştırırsanız onu istiyorlar . ha baktınız bi terslik var ve almıyorsa başka markaları o zaman deneyin . ben boşu boşuna almışım diyorum 2-3 çeşit biberonu daha çocuk doğmadan ..

* tırnak bakımı : tırnakları bebek tırnak makası ile kesemedik biz , zorlandık bayaa . sonra bi yerde bi annenin tavsiyesini aldım ve manikür makası var ya ucu kıvrık yukarı olan , evde vardı , hemen dezenfeke edip onu oğluşuma ayırdım ve halen uyurken onunla kestim çıt çıt rahat oluyor , iyice dibine girebildiğiniz için de uzun kalma yada derinden keseyim derken ( Allah korusun ) etinden kesme durumu olmuyor ..

* deodorant : hastanede yeni doğan hemşireleri deodorant kullandırtmadılar , bebek annesinin kokusuna alışsın , kafası karışmasın diyeymiş .. hastane klimalı ortam , paso yatıyosunuz , emzirmek vs. için de azcıkın rahat bi kıyafet giyince terleme olayı olmuyor zaten , yine de siz bilirsiniz ..

* banyo : şampuan + pişik nleyici ve bebe yağı yada vücut losyonu almanız yeterli . sabundu pudraydı kullanamıyorsunuz , zaten pudra kullanmanızı çoğu çocuk dr.u istemiyor .. biz şampuanı johnsons baby yeni doğan - bebe yağını yine J.B. bed time oil - pişik önleyiciyi de J.B. pişik önleyiciden almıştık . şampuan hariç diğerlerinden memnun kalmadık . bebe yağını sanki vücudu emmiyordu ve yağlı yağlı kıyafetlerini giydiriyormuşum gibi geliyordu ve içime sinmiyordu . onun yerine artık mustela hydra bebe body lotion kullanıyorum , içim artık daha rahat :) pişik önleyici ise macun kıvamında , oğluşumun altını ılık su + pamukla silerken bile cildinden çıkmamaya başladı kremin kalıntıları ve sebamed'i deneyeyim dedim , çokkkkkkk memnun kaldım.. aslında deneye yanıla buluyorsunuz bazı şeyleri , burda bazı arkadaşlarım johnsons bazıları nivea diyor , hepsi aynı içinize hangisi sinerse onu alın yerimseniben

* alt değiştirme : bez olarak prima ile başladık , bi ara huggiesi denedik , bezin dolmamış hali bile çok büyük - kalın . bacaklarını ayırıyordu oğluşumun gereğinden fazla , yeniden primaya döndük . primadan memnunuz , bu ikisi dışında bez kullanmadık o yüzden bilmiyorum diğer bezlerin kullnımı nsaıl , ama siz istediğiniz marka bezi seçerek onunla devam edersiniz

hastaneden eve geldiğimiz ilk günden beri alt değiştirirken ılık su + pamuk kullanıyoruz . pişik oluşmuyor , üstelik doğal bir temizleme yöntei bence . her ne kadar ıslak mendillerin bebekler için olanlarında alkol yok deseler de kokulu olması için parfüm var , onun da içinde alkol var neticede :sm_confused:
size tavsiyem ; ilk aylar zaten sıcak , alt değiştirmelerde belden aşağısını yıkasanız daha iyi olur , yıkayamıyorsanız pamuk ve ılık suyla silin , ıslak mendille değil .. zorda kalmadıkça kullanmayın o ıslak mendilleri , yazık onların popişlerineeeee , bir kere olsun kendi temizliğinizi su kullanmadan ıslak mendille yaparsanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız :kedi:
ben dışarıda yada misafirlikte olduğum zamanlar kullanıyorum ıslak mendili , onu da uni baby yeni doğan ya da yine aynı markanın lotion olanından kullanıyorum :)

* bebek bakım çantası : beaba markadan almıştım , hatta resmini bulursam eklerim buraya da , müthiş kullanışlı bi çanta .. siyah renginden aldım , ters çevirip kola asıldığında laptop çantası gibi duruyor ve babalar rahatlıkla taşıyabiliyorlar gerektiğinde
içinde iki tane lastikli gözü , 1 tane fermuarlı ve kirli bez-eşya için kilitli buzdolabı poşeti tarzı gözü , arka tarafında ( dışında ) cırtcırtlı bi gözü , ön tarafında size ait iki tane göz ( içinde telefonluk bi bölüm - şeffaf fermuarlı ayrıyetten bi göz ) var . çantanın yanında fermuarlı gömme şeklinde izotermik biberon gözü var . emzik için bozuk para çantası gibi , çantanın kol bölümüne tutturulmuş bir küçük çantacığı daha var son olarak altı muşamba üstü havlu olan bir alt açması var , ki en çok onu kullandım bi ara evdeyken bile :))

* bebek arabası : aslında pegperego skate bubbles almayı istiyordum ama o dönem biraz pahalı geldi , ona yakın bi model olan firswheels tan aldım .. çok memnunum . ilk 6 ay port bebe şeklinde kullandım , şimdilerde ise diğer oturağını taktım öyle kullanıyorum . biraz ağır ama bu anlamda hiç bi sorun yaşamıyorsunuz eğer bebeği arabayla kaldırmak zorunda kalmazsanız tabi .. diğer arabaları sürmek bazen işkence olurken bunu tek elle 360 derece döndürebiliyorsunuz .. bir elinizde poşet vs diğer elinizle arabayı rahatlıkla sürebiliyorsunuz . büyük bir araba olduğu için arabaya kaldırıp koyarken vs sıkıntı yaratabiliyor , hatchback arabaların bagajlarına sığdırmak güç olabiliyor bazen .. baston pusetler gibi boylamasına katlanma özelliği yok , bu yüzden toplu taşıt vb. binmek + asansörlü bi yerde oturmayan biri için de zor olur sanırım fisfisfis

* mama : herkes emzireceğim ben bebeğimi diyor ama normal doğum da yapsa ilk bir kaç gün - ilk hafta randımanlı gelmiyor süt .. yenidoğan sarılığı da olunca bebeğin daha fazla beslenmesi , bu sayede yakalandığı sarılktan çabuk kurtulması için günde 4-6 öğün 30 cc kadar mama takviyesi verebiliyor dr. ilk gün heyecan ve stresten sütünüz de gelmeyebilir , bebek ememeyebilir , göğüs ucunuz yoktur bu yüzden bebek emmekte güçlük çekebilir vs. vs.. siz bir kutu milupa preaptamil alın , ne olur ne olmaz . biz almamıştık ve ilk günden biberona alışmasın diye kaşıkla verdiriyorlar mamayı da sağdığınız sütü de , onu da ucu kocaman yumuşak slikon olan bi kaşık var onunla vermenizi istiyorlar , bizde yoktu o kaşıktan , hastaneden verdiler mamayı da kaşığı da masraflara işleyip kafamçokkarıştı extra masrafları önlemek adına önceden alıp yanınızda bulundurmanızda fayda var derim yerimseniben

* göğüs ucu aplikatörü : ben göğüs ucum var sanıyordum meğer emzirmek için yeterli değilmiş bilmiyorumkismile ne olur ne olmaz aventin göğüs ucundan alın . ama onların boyları-sizeları vs. varmış . biz bilmiyorduk ve satıcı kız da bahstmemiş bundan bize medium olanından vermiş , büyük geldi kuşumun ağzına , hastaneden small olanından verdiler onu da masraflara işleyerek -tatlicadiarzu-
aventin göğüs ucu çıkartıcı aparatından aldım 70 küsür vererek , hiç işime yaramadı , ama ben öyle günde 6-8 saat takıp felan gezmedim fisfisfis göğüs ucuyla emmeyi 2. ayın sonlarına doğru bıraktı paşam , zaten o zamana kadar az olan göğüs ucu çıkıyor ..

Son düzenleme:
Muhteşem bir konu almuş konuyu açanda yorum yapanlar da sağolsun. Hepsini tek tek not ettim. ınşallah bu bilgileri kullanmak hepimize nasip olur.

Arkadaşlarımın yazdıklarını okuduktan sonra bazı konularda ben de deneyimleri paylaşayım dedim.

Emzirme sütyeni: Eğer küçük göğüsleriniz varsa belki ihtiyaç duymayabilirsiniz ama göğüsleri büyük ve sütyensiz gezemeyenler için gerekli bence.
Ben de 2si penye 1i dantelli olmak üzere 3 emzirme sütyeni var.1 tane de emzirme atletim var. Hepsini de kullanıyorum.

Biberon:Ben de başlangıçta 1 biberon almıştım. ılk birkaç gün kullandık, sonra 5.aya kadar ihtiyacım olmadı. BPA içermeyen bir biberon almanız iyi olur. Nuby silikon biberon alırsanız ek gıdaya geçince ucuna kaşıklı ucundan ve suluk uçtan alıp değişik amaçlarla kullanabilirsiniz.

Emzik kutusu,emzik zinciri :Bebek doğmadan bir emzik alınmalı belki ama ben zincirini kutusunu bile almıştım. Emzik vermediğim için öylece kaldılar. Eğer emzik vermek zorunda kalırsanız aksesuarlarını sonra da alabilirsiniz.

Tırnak makası:Chicconun bebek tırnak makasını kullanıyorum, kenarları yuvarlak olduğundan etine batırma riski yok.Ben almamıştım, bir de törpü gerekiyor mutlaka, özellikle eldivenlerini çıkardığınız dönemde.

Mama: Stardust arkadaşımın da dediği gibi mama gerekiyor ilk birkaç gün. Hastanede bizi uyarmadılar mama verin diye, kızım su kaybetti bu nedenle. Mama verirsem sütüm gelmez diye korkmayın, bol bol emzirin ve pompayla sağın sütünüz gelir. Ben 1 gün mama verdim sadece kızıma.

Kanguru: Bebeğiniz doğmadan almayın derim.ıhtiyaç duyarsanız bebeğiniz 9 kg olana dek kullanılabilen bir model almanız daha uygun olur.

Bebek bezi: Prima kızımda pişik yaptı,belki de yeni doğduğu zaman cildi ekstra hassas oluyor bu yüzden de olabilir.Huggies kullanıyorum, bir problem yaşamadık.
Bence de önceden stok yapmaya gerek yok. 1 paket yenidoğan almanız başlangıç için yeterli.

Hasta bezi:Ben almıştım ama 1 tane bile kullanmadım.Sezeryanla doğum yaptım, ilk 2 gün zaten ne gerekirse hastane temin ediyor. Eve geldiğimde de gece boyu ped kullandım. Çok ihtiyacınız olursa bebeğinizin bezlerinden kullanırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…