- Konu Sahibi nefertiti50
-
gögüs ucu kremı ne kullandınız annısler?belırlı bır marka var mı?
Canım bu topik çok güzel olmuşopuyorumnanaktan
Annelerden alacağımız çok bilgi var.Ama bu kadarla kalmasın lütfeeeeeeen.
Benimde bir sorum olacak hamileliğinizde göbeğiniz için hangi krem veya karışım kullandınız?
Mesela ben bugün kakao yağı ve badem yağı aldım.sizce faydalımıdır?
Ben lansinoh kullandım ama bence ne kullanırsanız kullanın ılk bıkac hafta acıyor ve yara olabılıyor. Aventin göğüs kalkanlarını kullanmıstım acıdıgı sırada iyi gelmişti ama simdiden almaya gerek yok o zaman ihtiyac olursa alırsınız
gögüs ucu kremı ne kullandınız annısler?belırlı bır marka var mı?
Canım bu topik çok güzel olmuşopuyorumnanaktan
Annelerden alacağımız çok bilgi var.Ama bu kadarla kalmasın lütfeeeeeeen.
Benimde bir sorum olacak hamileliğinizde göbeğiniz için hangi krem veya karışım kullandınız?
Mesela ben bugün kakao yağı ve badem yağı aldım.sizce faydalımıdır?
Merhaba,
Dilerim tüm bebek bekleyenler yavrularına sağlıklı bir şekilde kavuşurlar.
Benim kızım 30 Temmuz'da doğdu. Bursa'da yaşıyoruz. Havalar oldukça sıcaktı. Hatta kızım 3 günlükken ateşlendi, su kaybetmiş. Sadece meme emiyordu yalnızca 1 gün mama takviyesi yaptık, sütüm de arttı hiçbir ilaç kullanmadan ateşi düştü.
Genelde evde hep kısa kollu body ve çorapla idi. Geceleri üstüne ince bir pamuklu battaniye örttüm.
Hastane çıkışı setlerini 3-4 kez ancak giydirmişimdir.
Bodylerini yenidoğan değil 0-3 ay almıştım, çok iyi yapmışım. Hem giydirmesi kolay oldu hem de 3 ay kullandım.
Mustela kullandım, son 2 ayda acayip çatladım. Bence kremlerin rolü çok az. Çok kilo almamak lazım ve genetik yatkınlık olmamalı. Ben ergenlikte de çatlamıştım, hamileyken çatlamasam şaşardım doğrusu.
Evet, başlarda acıyor. Benimde biraz çatlak oldu ama çok kötü değildi. 1 kez göğsüm şişti,ateşlendim.Mastit başlangıcı imiş, ilaç kullandım ilerlemeden durdu.
Aventin göğüs kalkanı acıyan göğüs uçlarının çabuk iyileşmesine yardımcı oluyor.
Göğüs kremi olarak lanolin içeren herhangi bir marka krem kullanılabilir.Lansinoh gibi.
Sonrasında da çatlak v.s gibi problemim olmadı, göğüs uçları alışıyor bir süre sonra.
Aklıma gelen, iyi ki almışım dediğim diğer şeyler ise;
Ayaklı pijama
Medela elektrikli pompa; sütünüz arttırmak,saklamak için çok yararlı.
Süt saklama poşetleri
Battaniye; pamuklu ve örgü... Gerçekten sayısı ne kadar çoksa insan bir o kadar rahat ediyor.Biraz büyükçe olursa uzun süre kullanılabilir.
Alt değiştirme örtüsü; bebek çantasından eksik etmiyorum. Dışarı çıkıldığında gerekli.
Emzirme minderi; olmazsa olmazım olmuş durumda.Bence mutlaka alınmalı.
Önlük; ek gıdaya geçene kadar kullanmamıştım biberon vermediğimden dolayı ama şimdi günde 5 tane falan önlük kirleniyor, bir o kadar da ağız bezi.
Minik havlular
Soğuk buhar makinası; 1-2 defa kullandım şimdiye kadar. Öncelikle eve nem-sıcaklık ölçer alınmalı, ihtiyaç olacak gibiyse alınmalı bence.
Ev termometresi; Arzum marka almıştım.Çok işimize yarıyor. Üstelik ucuz ve saat,nem ölçer gibi fonksiyonları da var.
Bebek arabası; evde sürekli kullanıyorum.Kızımı uyuturken,mutfakta yanımda durması gerektiğinde... Chicco for me marka almıştık, çok memnunum.
Bebek telsizi; Weewell marka almıştık, 125 Tl civarındaydı.O da oldukça işimize yarıyor.
Park yatak; Başlangıçta yatak odamızdaydı. Bebeğim kendi odasındaki yatağına geçtiğinde salona koydum park yatağını. Gündüz orda uyuyor,oyun oynuyor,Şehir dışına çıktığımızda katlayıp yanımıza alabiliyoruz. İyi ki almışız dediklerimden.
Burun aspiratörü; Chicconun basit aspiratörü bir işe yaramamıştı. Ağızla çekilen bir model almak yerinde olur.
Bebek bakım çantası; özel bir çanta almadım.Sportif bir sırt çantası aldım,iyi ki bunu almışım diyorum.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Umarım işinize yarar bir şeyler çıkar.
ben bu başlığa bayıldım. okudukça okuyasım geldi :) çok teşekkürler verdiğiniz tavsiyeler için. artık bebek için alışverişe başlasak iyi olur sanırım, ne çok şey var alınacak...
2009 temmuz anneleri çook teşekkurler..a.s. harika bilgiler alkisalkisalkis hepsini okudumm ve okuyup faydalanmaya devam edicem..
Bir teşekkurde düşünüp bu baslıgı acan arkadaşaaa.s.
ya ama ben ağladım ama yaaa...mafoldumben.
neden canım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?