Yok canım ya..
Gün verdi doktor gittik doğdu bebişimiz.
Sancım falan yoktu..
Zıplıyordum koridorda:)hihoyyyt
Süt de hemen akmaya başladı..
Bilmiyorum, bunların sezeryanla alakası olduğunu düşünmüyorum.CADIARZU
Çevremde sezeryan yapan o kadar arkadaşım var ki, süt olayını hiç duymadım senin dediğin anlamda.
Yani kiminin az gelir kimin çok gelir, kimi 2 ay emzirir kimi 9 ay ama sezeryandan sonra hemen süt gelmez diye birşey yok benim bildiğim.
Bilemem belki yapısal birşeydir ama ben ve yakın çevremdekiler yaşamadık, hiçbirimiz de sancı nedir bilmeden girdik sezeryana.
bişi yoktur canım sen sıkma canını.diğer ayrıntılıyla arası ne kadardı? yani diğerinde de çıkardı öle bişey olsaydı. ah bu doktorlar.
canım 18. haftada ilk detaylıyı yaptırdık işte buda 23. hafta. yalnız şunu söyleyeyim ilk ultrasonumda daha tatmin edici fikirler oluşmuştu kafamda ama bu sefer ilk önce asistan başladı yanında doktor yönlendirdi sonrasında baktı asistan yetersiz kalıyor doktor kendisi baktı. daracık yer bunaldım tansiyonum düştü zaten 2 defa çok kötü oldum. hayırlısı bakalım.
amaannnn üni hastaneleriyle görüşüyorum fetal eko için onların doktorları uygun görmesse yapamazlarmış bakalım bi özel hastane buldum randevu aldım. çarşamba gününe.
canım 18. haftada ilk detaylıyı yaptırdık işte buda 23. hafta. yalnız şunu söyleyeyim ilk ultrasonumda daha tatmin edici fikirler oluşmuştu kafamda ama bu sefer ilk önce asistan başladı yanında doktor yönlendirdi sonrasında baktı asistan yetersiz kalıyor doktor kendisi baktı. daracık yer bunaldım tansiyonum düştü zaten 2 defa çok kötü oldum. hayırlısı bakalım.
amaannnn üni hastaneleriyle görüşüyorum fetal eko için onların doktorları uygun görmesse yapamazlarmış bakalım bi özel hastane buldum randevu aldım. çarşamba gününe.
kıslarr selam ben geldimmm bebişimi tam olarak görebildim diyemicem ayrıntılı ultrason yapılırken tansiyorum düştü fenalaştım hafif bi baygınlık geçirdim bi yandan doktor benimle ilgilenmeye biyandanda görüntü almaya çalıştı. benim açımdan iyi geçmedi yani.
bide bikaç nahoş haberim var önceki doktor öyle bir şey görmemişti ama bu seferki radyolog plesentada kan gölü oluştuğunu tespit etti buda erken doğun yani bir nevi düşüğe sebebiyet veriyormuş cuma gününe yeniden çağırdı ilerliyor mu diye kontrol etmek için kendini kesinlikle yorma dinlen dedi. ama şöylede bişey var sanırım cihazın kalibrasyonu yapılmış doktorum, bu durumun cihazın kalibrasyonundan kaynaklanıyor olabileceğini söyledi çünkü bugün 3 hastasına ayrıntılı bakılmış üçümüzdede aynı durum varmış bunun pek normal olmadığını söyledi. telaşlanma cumaya yeniden kontrol edicez dedi.
diğer bir haberimde bebişimin kafatası içindeki lopların olduğu boşluklar diğer kontrolümde aynı çıkarken bunda biri 7mm diğeri 9mm çıktı. normalde bunların simetrik olması gerekiyormuş ve mutlaka 10mm den küçük olması gerekiyormuş ama bizimkinde en azından şimdilik 10 mmden küçük ama simetrik değil. bu konudada korkma dedi şuan gelişim devam ettiği için ilerleyen zamanda birbirine eşitlenebilir dedi. bu durum genetik bir sorunu teşkil etmiyormuş, belki ailede eşimin yada benim yapısal olarak böyle bir durum bulunabilirmiş. bu cuma yeniden kontrolüm olacakya o güne kadar fetal eko çektirmemizi istedi orda sorun çıkmassa içimiz rahat demektir dedi.
ama beni şaşırtan 2 ayrıntılı ultrason yaptırdım ikisininde sonuçları birbiriyle uyuşmuyor. ben hangisine güvenicem şimdi((( şimdi fetal eko çektirecek hastane arıyorum. çocuk kardiyolojisi olan hastanelerde çekiliyormuş onlarda sınırlı.
bunların dışında bir sorun yok. doktor sakın telaşlanıp kendini üzme bişey çıkacağını sanmıyorum dedi. ama yinde anne yüreği işte. durumlar böyle olunca şeker yüklemesini tetanoz aşısını hepsini unutmuşum((
ben maskoya gittim canım bayrampaşada. bebek odası mobilyalarına bakmak için. ama eşekölüsü gibi o beşikler içime sinmedi. bir de odayı dolapla doldurmak istemedim sonradan. doğumdan sonra 2 ay izmire gideceğim için oraya da götürürüm die düşünerek park beşik aldım. daha pratik. maskoda anne bebek mağazasından aldım. internet sitesi de var. ama bebefix diye bir site var orda da var internetten satış yapıyolar. ben bez kısmı çıkarılıp yıkanabilir bir model aldım. diğerlerinin hepsi silinebilir modellerdi. ben yıkayıp öyle koyarım odasına die yıkanabilir aldım. 70*110cm büyüklüğünde 170 milyona aldım. ama 120ye de var. bakman lazım. yatağını da wiscon aldım 70 milyona. öyle. ayrıca ikeadan nevresim takımı yastık yorgan aldım. bir de ikeadan basit bir oda halısı ve hazır perde aldım. çok ucuz ve güzel sayılır. doğru düzgün bir oda yapana kadar 1-2 sene idare eder yani. şimdi maddi durum sıkışık olduğu için böle ucuz yollarla halletmeyi düşünüyorum.
Allah yardımcın olsun canım. ben de 18. haftada gittim şimdi 23te cuma günü gidicem. içim içimi yiyor. ya bu gittiğin iyi bi yer değil miydi. şu proflardan birinden randevu alsan gerçi önce fetal ekoyu çektir de. yani içini rahatlatıcak bi yerde çektir ben aynı adama gidicem ne gerek var 10 ayrı kişi 10 ayrı yorum demek. zaten kendi doktorumuz sürekli ultrasonda bakıyor bir de ayrıntılı için profa gittik 3. doktoru gereksiz buluyorum.
ilk gittiğinde 18. haftada herşey normal demişti diy mi doktorun. aslında o zaman da beyin lobları filan oluşuyor.sonradan gelişimleri mi farklı acaba? ama inşallah bişi çıkmıcak. sen içini ferah tut.
Amannn aistansa hiç takma kafaya..Onların tecrubesi yeterli değil..Bana kız olduğunu bildiğim bebek için bu kesin erkek demişti asistan olan dr..:)) Hocası baktı kız bu dedi..Ayrıca bebeğimin bağısaklarında problem gördü..Ama hocası bakınca yok dedi..
(Henüz yeni asistan olduğunu bildiğim bir dr da sanırım daha önceden söylediğini unuttu ben .(...branşı) uzmanıyım demişti..Hani kız sen daha asistandın ne zaman uzmanlığını aldın deyince yok ben daha asistanım dedi :)) ben de üzerine düşmedim fazla ..Artık Uzman olunca da ben doçentim ya da profesörüm der :))) )
iyi günlerde kullan canım daha bir sürü şey var alınacak sana tavsiyem kendini iyi hissediyorsun diye yorma yorucu işler yapma
yordum yoracağım kadar zaten.
ben normal doğumdan korktuğum için anestezili sezeryan istiyorum allah nasip ederse epidural hakkında biraz daha araştır istersen eşim epidural yapılan yerin daha sonra ağrı yaptığını duymuş birkaç kişiden
Aslında normal doğum daha iyi sezaryanden...Ama rahmin açılması uzun sürünce bu insanı zorluyor galiba..Değilse normal doğumu yapar yapmaz insan ayağa kalkabilir..Ama sezaryande hemen kalkmak imkansız..
Doğum çabuk gerçekleşiyor normalde..
Canım ben doğar doğmaz sünneti düşünüyordum ama dr um bebeklere genel anestezi ile o işlem yapıldığını söyledi.ilerde büyüdğünde lokal anestezi ile yapılan sünnetin daha iyi olduğunu söyledi..bebeklerde genel anestezi için olumlu konuşmadı..sünnetin önemli olduğunu ve yanlış sünnetin ilerde cinsel hayatlarında sorun yaratabilceğini söyledi..erken boşalma vs gibi..kızlar bambaşka bi konuda fikrinizi sorucam. erkek anne adayları için tabi bu sorum. yenidoğan sünneti ile ilgili ne düşünüyosunuz?
burada alttan dikişli annelerin topiğini okudum bayağı gözüm korktu sezeryan olanlarında onlardan aşağı kalır yanı yok gerçi ama kızkardeşim sezeryan oldu bir gün sonra kalkmıştı karnında ağrıdan hiç şikayeti olmadı onda biraz sezeryana meyillendim yoksa tecrubem yok
kızlar ben son 2 haftadır kendimi aşırı yordum. izmire gittim bavul taşıdım ağır değildi ama uzun süre taşıyınca ağırlaştı biraz. çok ayakta kaldım. dün de alışverişten döndüğümüzde ayaklarım tutmuyodu. eşim ben bile geberdim sen nasıl gezdin bu kadar dedi. yani ağrım sancım yok ama korkuyorum yine de. çok yprulmaktan çok ayakta kalmaktan bişi olur mu? istirahat sıfır bende. kurtluyum biraz da pek yatamıyorum. cuma günü bişi var dicek die aklım çıkıyo valla.
birazda korkum ben ilk hamileliğimde düşük yaptım 5 haftalıktı ne ağrı ne ağrı diyorumki 5 haftalık bebekte bu kadar ağrı olduysa normal bayağı zor olurbilmiyorumkismileCanım ben doğar doğmaz sünneti düşünüyordum ama dr um bebeklere genel anestezi ile o işlem yapıldığını söyledi.ilerde büyüdğünde lokal anestezi ile yapılan sünnetin daha iyi olduğunu söyledi..bebeklerde genel anestezi için olumlu konuşmadı..sünnetin önemli olduğunu ve yanlış sünnetin ilerde cinsel hayatlarında sorun yaratabilceğini söyledi..erken boşalma vs gibi..
Canım yanılmıyorsam alttan dikişi yani perine kesiğini rahim ağzı yeterince açılmamışsa yapıyorlar..Ben Normal doğumu da yaşadım.Sezaryan olmadım ama myom ameliyatım aynen sezaryan gibi karından kesi ile oldu..Sanırım bu kişiye göre değişiyor ben yataktan kalkamamıştım 3 gün.anca yardımla..öksüremiyordum,gülemiyordum.karın kaslarım çok acıyordu...Normal doğumda bir gün bile geçmeden ayaktaydım.hatta ayakta doğum yapmıştım ben neyse oralara girmeyeyim....
birazda korkum ben ilk hamileliğimde düşük yaptım 5 haftalıktı ne ağrı ne ağrı diyorumki 5 haftalık bebekte bu kadar ağrı olduysa normal bayağı zor olurbilmiyorumkismile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?