2010 Temmuz Anneleri : )

Çok sağol tatlım ya gönlüm ferahladı...belki sütler başka nedenlerden gelmiyordur..sonuçta normal doğurup sütü gelmeyen de bir sürü insan var..

bişi yoktur canım sen sıkma canını.diğer ayrıntılıyla arası ne kadardı? yani diğerinde de çıkardı öle bişey olsaydı. ah bu doktorlar.

canım 18. haftada ilk detaylıyı yaptırdık işte buda 23. hafta. yalnız şunu söyleyeyim ilk ultrasonumda daha tatmin edici fikirler oluşmuştu kafamda ama bu sefer ilk önce asistan başladı yanında doktor yönlendirdi sonrasında baktı asistan yetersiz kalıyor doktor kendisi baktı. daracık yer bunaldım tansiyonum düştü zaten 2 defa çok kötü oldum. hayırlısı bakalım.

amaannnn üni hastaneleriyle görüşüyorum fetal eko için onların doktorları uygun görmesse yapamazlarmış bakalım bi özel hastane buldum randevu aldım. çarşamba gününe.

Allah yardımcın olsun canım. ben de 18. haftada gittim şimdi 23te cuma günü gidicem. içim içimi yiyor. ya bu gittiğin iyi bi yer değil miydi. şu proflardan birinden randevu alsan gerçi önce fetal ekoyu çektir de. yani içini rahatlatıcak bi yerde çektir ben aynı adama gidicem ne gerek var 10 ayrı kişi 10 ayrı yorum demek. zaten kendi doktorumuz sürekli ultrasonda bakıyor bir de ayrıntılı için profa gittik 3. doktoru gereksiz buluyorum.

ilk gittiğinde 18. haftada herşey normal demişti diy mi doktorun. aslında o zaman da beyin lobları filan oluşuyor.sonradan gelişimleri mi farklı acaba? ama inşallah bişi çıkmıcak. sen içini ferah tut.

Canım içini ferah tut, duyuyoruz neler neler soyluyolar hamılelıklerde ama hepsi boş cıkıyor.. ALLAHIN izni ile seninde cümlemizin bebegıde saglıklı dogar İNŞAALLAH...

Amannn aistansa hiç takma kafaya..Onların tecrubesi yeterli değil..Bana kız olduğunu bildiğim bebek için bu kesin erkek demişti asistan olan dr..:)) Hocası baktı kız bu dedi..Ayrıca bebeğimin bağısaklarında problem gördü..Ama hocası bakınca yok dedi..

(Henüz yeni asistan olduğunu bildiğim bir dr da sanırım daha önceden söylediğini unuttu ben .(...branşı) uzmanıyım demişti..Hani kız sen daha asistandın ne zaman uzmanlığını aldın deyince yok ben daha asistanım dedi :)) ben de üzerine düşmedim fazla ..Artık Uzman olunca da ben doçentim ya da profesörüm der :))) )

Son düzenleyen: Moderatör:

iyi günlerde kullan canım daha bir sürü şey var alınacak sana tavsiyem kendini iyi hissediyorsun diye yorma yorucu işler yapma

evet canım cuma günüde bi gideyim bakalım.

ilk gittiğinde 18. haftada herşey normal demişti diy mi doktorun. aslında o zaman da beyin lobları filan oluşuyor.sonradan gelişimleri mi farklı acaba? ama inşallah bişi çıkmıcak. sen içini ferah tut.

canım ilk gittiğimiz doktor çok iyi çok sağlıklı hiçbir sorun yok dedi.

canım ilk asistan bakıyordu doktorda yanında yönlendiriyordu. sonra baktı asistanı yetersiz buldu kendi bakmaya devam etti sonra başka bi doktor daha çağırdı bak böyle sende görüp onaylıyormusun dedi oda evet dedi onayladı ve gitti. (

neyse bakalım kızlar hayırlısı hangisine üzüleyim şaşırdım gidip azıcık uyumaya çalışayım (( yeniden çok sağolun hepiniz.

yordum yoracağım kadar zaten.

ben normal doğumdan korktuğum için anestezili sezeryan istiyorum allah nasip ederse epidural hakkında biraz daha araştır istersen eşim epidural yapılan yerin daha sonra ağrı yaptığını duymuş birkaç kişiden

Aslında normal doğum daha iyi sezaryanden...Ama rahmin açılması uzun sürünce bu insanı zorluyor galiba..Değilse normal doğumu yapar yapmaz insan ayağa kalkabilir..Ama sezaryande hemen kalkmak imkansız..
Doğum çabuk gerçekleşiyor normalde..

kızlar bambaşka bi konuda fikrinizi sorucam. erkek anne adayları için tabi bu sorum. yenidoğan sünneti ile ilgili ne düşünüyosunuz?

valla ben çok konuştumherkesle berbat bişey sakın yaptırma diyen de var. hatta yarısında dayanamayıp yarısında bayıltılan. çok memnunum çok süper diyen de. yani eskiden ben genel anestezi ile sezeryanle doğururum derdim hep. uyutsunlar beni ne olacaksa olsun uyandığımda herşey bitmiş olsun derdim. ama şimdi karnımdan çıktığı anı merak ediyorum. bakalım kısmet daha araştırıcaz tabi.

burada alttan dikişli annelerin topiğini okudum bayağı gözüm korktu sezeryan olanlarında onlardan aşağı kalır yanı yok gerçi ama kızkardeşim sezeryan oldu bir gün sonra kalkmıştı karnında ağrıdan hiç şikayeti olmadı onda biraz sezeryana meyillendim yoksa tecrubem yok

kızlar bambaşka bi konuda fikrinizi sorucam. erkek anne adayları için tabi bu sorum. yenidoğan sünneti ile ilgili ne düşünüyosunuz?
Canım ben doğar doğmaz sünneti düşünüyordum ama dr um bebeklere genel anestezi ile o işlem yapıldığını söyledi.ilerde büyüdğünde lokal anestezi ile yapılan sünnetin daha iyi olduğunu söyledi..bebeklerde genel anestezi için olumlu konuşmadı..sünnetin önemli olduğunu ve yanlış sünnetin ilerde cinsel hayatlarında sorun yaratabilceğini söyledi..erken boşalma vs gibi..

Canım yanılmıyorsam alttan dikişi yani perine kesiğini rahim ağzı yeterince açılmamışsa yapıyorlar..Ben Normal doğumu da yaşadım.Sezaryan olmadım ama myom ameliyatım aynen sezaryan gibi karından kesi ile oldu..Sanırım bu kişiye göre değişiyor ben yataktan kalkamamıştım 3 gün.anca yardımla..öksüremiyordum,gülemiyordum.karın kaslarım çok acıyordu...Normal doğumda bir gün bile geçmeden ayaktaydım.hatta ayakta doğum yapmıştım ben neyse oralara girmeyeyim....

Son düzenleyen: Moderatör:
Ama internette genel anestezi ile değil lokal anestezi ile hatta emla krem sürerek yapıldığuını yazıyor. benim kardeşim 6 aylıkken yaptırdı bebeği. çocuk hiç anlamadı bile. sadece hastanede kolundan kan alırlarken ağladı. sonra uyanıkken yaptılar ama ne verdilerse sarhoş gibiydi çocuk. sonrasında hiç ağlamadı farkında bile değil yani. oldu bitti. olmazsa ben de öyle yaparım.

Valla canım kendini fazla yorma derim benim bir arkadaşım görümcesinin düğünü için bir gün dükkan dükkan çok gezmiş sonra da erken doğum yapmış 8 aylık.O yüzden alışverişi falan günlere böl.

birazda korkum ben ilk hamileliğimde düşük yaptım 5 haftalıktı ne ağrı ne ağrı diyorumki 5 haftalık bebekte bu kadar ağrı olduysa normal bayağı zor olurbilmiyorumkismile

birazda korkum ben ilk hamileliğimde düşük yaptım 5 haftalıktı ne ağrı ne ağrı diyorumki 5 haftalık bebekte bu kadar ağrı olduysa normal bayağı zor olurbilmiyorumkismile

öle de zor böle de canımın içi. korkunun ecele faydası yok doğurcaz bi şekilde.boshayallersmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…