herkese selam kızlar5
cuma günü yalancı doğum sancısıyla hastaneye yattım 1 cm açılmam vardı sonra ne açılma nede sancı geldi 1 gün yatıp çıktım bebekde ultrasonda 2 hafta büyüktü şimdi ultrasona göre perşembe son günüm ne yapacağımı bilmiyorum adet tarihime göremi gitmeliyim yoksa ultrasona göremii
Hayırlısı olsun canım... dr.. ne diyor peki ?
herkese selam kızlar5
cuma günü yalancı doğum sancısıyla hastaneye yattım 1 cm açılmam vardı sonra ne açılma nede sancı geldi 1 gün yatıp çıktım bebekde ultrasonda 2 hafta büyüktü şimdi ultrasona göre perşembe son günüm ne yapacağımı bilmiyorum adet tarihime göremi gitmeliyim yoksa ultrasona göremii
ben sürmedim canım bebek emdiği zamanda hiçbirşey fayda etmez gibi geliyor mutlaka yara olur ama göğüs kalkanı diye birşey var çok faydalıymış herkeze tavsiye ederim
ben de onu kullanıyorum
çok faydası varmışl
zaten bildiğim kadarıyla organik bişey emzirmeden önce yıkamaya da gerek yok
herkese selam kızlar5
merhaba kızlar.Ben yeni katıldım aranıza 35+5 haftalık hamileyim ve bi kızım olcak ilk bebeğim çoook heycanlıyım az kaldı kuzumu kucağıma almaya. Allah hepimizin yardımcı olsun :kedi: bebişi doğanlarada hayırlı uğurlu olsun analı babalı sağlıklı büyüsünler...
bende bu akşam dr.umu aradım kızlar. patlayacak gibi gergin ve şiş hissettim kendimi saatlerce. az hissettim sanki bi de.. kordon boynunda diye aradım. hastaneye git nöbetçi dr.baksın dedi, nstye falan girdim, ultrasona da aldılar, çok şükür iyi..daha vaktimiz var...
Göğüs kalkanı ped yerine kullanılıyor diye biliyorum. Bende bu siteden öğrendim o kremi. Tecrübeli anneler tavsiye etmişler. Kullanayım dedim çünkü bir arkadaşım kaç defa hastanelik oldu bu yüzden.Ama bir değişiklik hissetmiyorum hala göğüs uçlarım hassas. Sütyen bile acıtıyor şu anda.Geçmişte bir tartışma okudum da o sebepten paylaşayım dedim.Bende senin gibi düşünüyorum canım. Çocuk emerken eğer hassassa cilt mutlaka yara olur diye tahmin ediyorum.
Evet prospektüsünde de öyle yazıyordu. Ancak emzirirken sıkıntı olmasın diye önceden hazırlanmak adına kullanın diye tavsiye eden anneler vardı burda. Bende kullanıyorum ama bir fark yok sanki ya. Hamileliğimin başından beri göğüslerim çok hassastı hala da öyle.Ben kimyagerim. Bildiğim kadarıyla lanolin nemlendiren ve yumuşatan bir madde.Bakalım göreceğiz inşallah hayırlısıyla yavrularımızı kucağımıza alıp emzirmeye başlayınca faydası olup olmadığını:Saruboceq::Saruboceq:
bende adet sancısı gibi sancılar oldu ufaktan..her bir saate bi oldu..ben 35+5 haftalık hamileyim..bugün doktorum 38 haftalıktan sonra bekle dedi..
tartışma olmadı aslında. ben erken doğuma sebep olduğunu yazdım sadece. çünkü geçen hafta göğsümün ucundan bir kist fırladı ve içi kan doluydu. bazı arkadaşlar bilir burda yazmıştım.sadece ucunu peçeteyle sildiğim için olmuş.mikrop kapmış sanırım.acil doktora gittim hem jinelokoğa hem cerraha doktor bana 2 saat açıkladı ve göğüs ucu kreminide sordum 38 haftadan önce kullanmamak gerektiğini söyledi.ben de o yüzden o kadar hassas davrandım. burda başka arkadaşlarımın da başına gelmesin diye.ama tabiki herkes özgür. ben 38den sonra başlıycam kullanmaya sonuçta ha 2 hafta sürmüşsün ha 1 ay ne farkeder. önemli olan emzirmeden bir süre önce onu sürüp göğüs ucunu beslemek diye düşünüyorum.kimseyle tartışmak gibi bir niyetim yok.
ben de 2 kutu ped aldım ve göğüs kalkanının ne işe yaradığını hiç anlamamıştım. ama şimdi öğrendim ki pedler göğüs ucunu tahriş ediyormuş. göğüs kalkanını göğsüne dayıyorsun sonra sütyeni giyiyorsunç göğüs ucu hiçbiyere değmeden havada kalıyor. ve hava alıyor.sızıntılar da göğüs kalkanının içinde kalıyor. faydalı bişey ama henüz almadım. alayım diyorum ama o kadar da çok şey aldık ki. siz aldınız mkı göğüs kalkanı?
Çok zor bir dönemdi bu gebelik şekerininde riski bebeğin cigeri geç gelişirmişoyüzden beklettiler karaciğer değerlerim yükselseydi çok bebeği alacaklardı ozamanda küveze girme riski yüksek dedi doktor o yüzden 1ay bekledim
bugün bir bayan arkadaşımla sohbet ediyorduk doğumdan biraz korktuğumu anlattım o da inşallah benim gibi kolay bir doğum geçirirsin dedi ve doğum hikayesini anlattı ilk bebeği olduğu için oda nasıl bir şeyle karşılaşacağını bilememiş gece uyurken karnında biraz kasılmalar hissetmiş ama pek oralı olmamış üstüne düşmemiş sabah kalktığında biraz daha ağrı hissetmiş eşi istersen annemlere bırakayım demiiş ama o bi hastaneye gidelim de sonra beni annenlere bırakırsın demiş hastaneye bi gitmiş ki kontroller sırasında 10 cm açılması olduğunu doğumun çoktan başladığını söylemiş ebeler tabii bizim kız şok ta hani bize anlatılan sancılı bağırtılı hikayelerden biri gibi olacağını sanıyor zavallım velhasıl 15 dk içersinde doğum gerçekleşmiş ve meleğine kavuşmuş ben dinleyince cesaretlendim açıkçası inşallah hepimize böylesi kolay doğumlar nasip eder RABBİM
yakamoz cok gecmıs olsun
ama sımdı ben korktum
bendede gebelık sekerı yuksek cıktı 160 olması gereken degerler 197 cıkmıstı ılk yaptıgım 50 lık yuklemede 140 dan kucuk olması gerekırken 166 cıkmıstı
suan sekerlı yememeye dıkkat edıyorum dıyet yapıyorum
ınsallah bebege zararı yoktur nerden cıktı bu ıllet yaaa offf
napıcam ben
acaba bebege cıger gelıstırıcı ıgnemı yaptırsam ıyı gelırmı
Geçmiş olsun canım. Tartışma derken kavga değil fikir teatisini kastettim. O manada tartışmanın zaten gereği yok.Herkes bildiğini okur sonuçta.Ben hazır konu açılmışken 34. haftadan beri hergün sürüyorum bir fark olmadı.Ne fayda gördüm ne zarar.Onu paylaşayım dedim. Burda bulunmamızın amacı da paylaşmak değil mi zaten. Biraz canının sıkkın olduğunu da yazmışsın geçmişte. Paylaşmak istersen burdayım. bugün çenemin düşeceği tuttu.
Bende ped aldım ikikutu ama sonra aynen pişman oldum. Kalkan ayrıca sızan sütü biriktiriyormuşta.Doğum yapan anneleri okuyunca sütün her damlasının ne kadar önemli olduğunu daha iyi anladım.Bende kalkan kullanmayı düşünüyorum.hem böylece sızan sütde heba olmaz. Bebeciklerimizin hakkı o sütler nede olsa. nimet vallazemuszemus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?