2010 Temmuz Anneleri : )

medaacım sana da hayırlısını diliyorum. inşallah yarın doğum demezse doktor habersiz bırakma bizi.

valla kızlar keşke yarın gene doğum başlamış desede sezeryan için konuşmasak bile
hayırlısı neyse o olsun napalımohaoldumsmile

amin canım bana da öyle geliyor hayırlısı artık mesajına da cevap verdim canım

biz öğlenden sonra gidicez (
hayırlısı nasılsı öyle olsun ama ben artık bian evvel doğsun istiyorum
karnım taş gibi

benim de karnım taş gibi yaa
hareketleri nasıl peki benimki bugün neredeyse hiç hareket etmedi
normalde çok hareketliydi

genelde hıçkırıyo desem daha doğru olur
hala karnımı sehpa olarak kullanabiliyorum :))

evet saol okudum. hastane çantası konusunda ekstra bişi olursa yazarım. sterilizasyon konusunda aynı şeyi düşünmüşüz yani ama aldık bikere geri de almıyolar. neysee.

hadi hayırlı haberlele gell

neden acaba??iyice büyüdü ondandır

kızlar merhaba
bir sorum olacak... 34+3 deyim ancak ayağa kalkınca karnımın alt tarafında ve kasıklarımda çok baskı ve batma hissediyorum..normalmidir bu durum , sizlere de oluyormu ?
cevap için teşekkürler

kızlarrrrr dişim felaket ağrıyorrrr başıma vurdu resmen..
sağ tarafı hissetmiom..ağzımda bi sürü karanfil var çok acı çekiyorummm

sanki bütün drlar yarın anlaşmışlar heheehe:))
kaç kişiden haber beklicez :))
sağol katrem umarım ii gelir gelmezse ne yapcam hiç bilmiyorumm((

günler azalınca sık sık çağırıyor tabii
:)))
geçmiş olsun bu arada bi dişçiye danış istersen ne yapabilrim diye

bilmiyorum canım gün sayıyoruz işte
sata göre 6 temmuz ama doktor 26 haziran dedi
ultrasonda da 24 haziran yazıyor

sen nasıılsın bebişin nasıl
sen tam kaçıncı haftanda doğum yaptın?

canım ben tam 38 haftada doğum yaptım.aslında daha beklicektik ama gebelik zehirlenmesi çıkınca hemen almak zorunda kaldı doktor...

kızlar merhaba
bir sorum olacak... 34+3 deyim ancak ayağa kalkınca karnımın alt tarafında ve kasıklarımda çok baskı ve batma hissediyorum..normalmidir bu durum , sizlere de oluyormu ?
cevap için teşekkürler

bana oluyor canım. ama doktora gidiyorum soruyorum idrar kültürü istiyo bişi çıkmıyo. kasılma bakıyo nsteye bağlıyo rahim ağzına bakıyo hiçbişey çıkmayınca idrar torbasına baskı yapıyor ondan diyor. ama bazen çok fazla taş gibi ağırlık oluyo karnımın alt tarafında. ama sen doktoruna sor gene de

benim de dişimde problem var üstüne basınca acıyor. zaten geçici yapıştırmıştı haftaya gel demişti ben bidaha gitmedim ama sanırım altı çürüdü. ama şimdi gidemem. bebek olunca nasıl giderim bilmiyorum umarım ağrı filan tutmaz. sişi ağrıyan arkadaş minoset içebilir.

Hurmanın sahip olduğu bu özelliklere Meryem Suresi'nde dikkat çekilmiştir.

"Derken doğum sancısı onu bir hurma dalına sürükledi. Dedi ki: "Keşke bundan önce ölseydim de, hafızalardan silinip unutuluverseydim." Altından (bir ses) ona seslendi: "Hüzne kapılma, Rabbin senin alt (yan)ında bir ark kılmıştır." Hurma dalını kendine doğru salla, üzerine henüz oluşmuş-taze hurma dökülüversin." Artık, ye, iç, gözün aydın olsun." (Meryem Suresi, 23-26)
Allah'ın, Hz. Meryem'e "hurma yemesini" bildirmesinin pek çok hikmeti vardır. Allah'ın Hz. Meryem'in doğumunu kolaylaştırmak için sunduğu nimetlerden biri olan hurmanın, özellikle hamile ve doğum yapan kadınlar için önemi ve faydaları, bugün bilimsel olarak da bilinmektedir. Hurma içerdiği %60-65 oran ile en çok şeker içeren meyvelerden biridir. Doktorlar, hamile kadınlara doğum yaptıkları gün meyve şekeri içeren yiyecekler verilmesi gerektiğini belirtmektedirler. Bunun amacı, annenin zayıf düşen vücuduna enerji ve canlılık kazandırmak, aynı zamanda da yeni doğan bebeğe gerekli olan sütün oluşabilmesi için, süt hormonlarını harekete geçirmek ve anne sütünü çoğaltmaktır.

Ayrıca doğum sırasında meydana gelen kan kaybı, vücut şekerinin düşmesine sebep olur. Hurma vücuda tekrar şeker girişinin sağlanması açısından önemlidir ve tansiyon düşmesini de engeller. Kalori değerinin çok yüksek olması sebebiyle hastalıktan güçsüz düşmüş ya da yorgun olan kimseler için özellikle çok faydalıdır.

Bu bilgiler, Allah'ın Hz. Meryem'e, hem kendisine enerji ve canlılık verecek hem de bebeğin tek gıdası olan sütün meydana gelmesini sağlayacak "hurma"dan yemesini bildirmesindeki hikmetleri ortaya koymaktadır. Örneğin hurma insan vücudunun sağlıklı ve zinde kalabilmesi için hayati önem taşıyan 10'dan fazla element içermektedir. Bu nedenle günümüzde bilim adamları, insanın sadece hurma ve suyla yıllarca yaşayabileceğini belirtmektedirler. Bu konuda tanınmış uzmanlardan biri olan V. H. W. Dowson ise, bir hurma ve bir bardak sütün bir insanın günlük besin ihtiyacını karşılamaya yeteceğini söylemektedir.

Hurmada bulunan oksitosin maddesi de, modern tıpta doğumu kolaylaştırıcı bir ilaç olarak kullanılmaktadır. Oksitosin, doğumu kolaylaştırıcı etkisi nedeniyle pek çok kaynakta "rapid birth" yani "hızlı doğum" ifadesiyle tanımlanmaktadır. Doğum sonrasında ise anne sütünü artırıcı etkisiyle bilinmektedir. Oksitosin esasen beyinde salgılanan doğum sancılarını başlatan bir hormondur. Doğum öncesi vücudun tüm hazırlıkları bu hormon sayesinde başlar. Hormonun etkisi ana rahmini oluşturan kaslarda ve anne sütünün salgılanmasını sağlayan kas yapısındaki hücrelerde görülür. Doğum esnasında ana rahminin etkili olarak kasılması doğumun gerçekleşebilmesi için son derece önemlidir. Oksitosin de, rahmi oluşturan kasların çok güçlü bir şekilde kasılmasını sağlar. Ayrıca oksitosin yeni doğmuş olan bebeğin beslenmesi için anne sütünün salgılanmasını başlatır. Hurmanın tek başına bu özelliği -oksitosin içermesi- bile Kuran'ın Allah'ın vahyi olduğunun önemli delillerinden biridir. Hurmanın tıbbi olarak faydalarının tespit edilmesi ancak yakın tarihlerde mümkün olmuştur. Halbuki Kuran'da 1400 sene evvel Allah'ın Hz. Meryem'e hamilelik döneminde hurma ile beslenmesini vahyettiği bildirilmektedir.

kızlar ben şimdi bissürü hurma yedim
doğumu hızlandırıyormuş ve kolaylaştırıyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…