2010 Temmuz Anneleri : )

aradım canım kanama tekrar olursa ya da sancın başlarsa gel dedi. benim ilk doğumum olacak biraz panikledim açıkçası tam olarak anlayamıyorumda hafif ağrım var ama sancı mı değil mi?

istersen bi git hastaneye. risk almaya hiç gerek yok. hem en azından için rahat etmiş olur. şimdi evde bekledikçe gerileceksin. gerildikçe eğer bebek geliyosa sıkıntı olacak. hiç riske atma bi git derim ben. bişey kaybetmezsin.

kalk bi hastaneye git muayene ol yoksa bu gece bitmez için rahat etsin yakında hastane yokmu acılde bı muayene olursun seninde için rahat eder en azından sende bebekte stresten kurtulursunuz

haklsın en güzeli doktora gitmek . Daha dün doktordaydım nst ye de bağlandım bişey yoktu oğlum dayanamıyormu acaba artık

haklsın en güzeli doktora gitmek . Daha dün doktordaydım nst ye de bağlandım bişey yoktu oğlum dayanamıyormu acaba artık

valla canım ne zaman ne olacagı bellı olmaz.annem butun gun temizlik yapmış doktordan gelmiş yatmış gece doguma gıtmış bu işler kısmet canım bence sen kendine evham yapma kendi doktorun olmasa bıle bi hastenenın acılıne gıt için rahat etsın yapılacak olan bi ultrason bı nst bence dahada stres olmadan gıt derim .

mrb arkadaşlar....sezeryanle doğum yapacaklar...epitüral doğummu yapacaksınız? yoksa hepten bayıltılmakmı.? ben bu defa çok korkuyorumda...kafam çok karışık durumda...neya karar verdiniz

mrb arkadaşlar....sezeryanle doğum yapacaklar...epitüral doğummu yapacaksınız? yoksa hepten bayıltılmakmı.? ben bu defa çok korkuyorumda...kafam çok karışık durumda...neya karar verdiniz

ben epidural sezeryan istiyodum ama bugün öğrendim ki hastanelerde epidural sezeryan denen şey aslında kombine sezeryanmış. yani spinal kanaldan uyuşturup epidural kanaldan katater takıp ağrıkesici veriyolarmış. böylece daha çabuk uyuşuyomuş.teknik konulara girdim ama böyle .epidural kanaldan uyuşturucu verince uyuşması yarım saat sürüyomuş ama spinal kanaldan verince hemen uyuşuyomuş. bilmiyorum hayırlısı olsun.

bence gitmelisin sen bilirsin..

ben kısmet olursa bu sefer epidural olucammm...ilk sezeryanım genel anesteziydi..

o kadar tekniğini ben de bilmiyorum ama sonuçta bayılma yok..kısmetse bu şekilde olucam ben de..

canım bizim henüz belli değil ama çevremdeki arkadaşlarım psikolojilerine göre karar verdiler. mesela 2 tanesi tamamen uyuşmak istediler çünkü uyanık olup olanı biteni bilmeye dayanamayız dediler. biride bebeğimi ilk gören ben olmak istiyorum dedi epidural istedi.

bende epidural düşünüyorum eger oglum vakti zamanında gelirse program öyle ama gece filan gelirse o nöbetci anestezi uzmanına güvenimle baglı. kısmet dıyelım

bende epidural düşünüyorum eger oglum vakti zamanında gelirse program öyle ama gece filan gelirse o nöbetci anestezi uzmanına güvenimle baglı. kısmet dıyelım

melahat sen yazdığımı okudun mu sen tekn,kten anlarsın belki cerrahide de kombine mi yapıyolar acaba?

bende gün yaklaştıkça yusuf yusuf oluyorum pimpirikli beneyvahedigeldismile
eşimde doğuma girmek istiyor ne yapıcam karar veremedim eğer normal yapabilirsem onu yanımda görmek istiyorum yahuuuuuuuuuzemuszemuseyvahedigeldismile

melahat sen yazdığımı okudun mu sen tekn,kten anlarsın belki cerrahide de kombine mi yapıyolar acaba?

canım cok bilgim yok ama benım bıldigim acıl almadıkca epidural boşluk kullanılıyo katater takılırken hafıf bı sedasyon yapılıyo sonra ilac verilince 10dk içinde etkısını gösteriyo bu arda zaten hazırlık yapılıyo silinme ve yeşil örtülmesi gibi .her ikisi daha büyük ameliyatlarda yapılıyo diye biliyorum

epidural düşünüyosanda uyanık olacagın için doktorun ve ameliyathane izin verirse yanında olmamması için hiç bir neden yok kı

yaaa ben bugün bir kaç arkadaşla konuştum
belden vurulan iğne çok acıtıyormuş ..birde acı hissetmiyormuşsun ama kestiklerini hissediyormuşsun acayip tırstım valla

Epidural Anestezi nedir?

Epidural Anestezi vücudun belden aşağısında belirli bir bölgede ağrı iletimini engelleyen bölgesel Anestezi türlerinden birisidir. Anestezi uzmanı, deneyimli bir doktor tarafından uygulanır. Doğum ağrısını kontrol altına almanın en etkili yöntemi olmakla birlikte sezaryen başta olmak üzere bel seviyesi altında yapılan pek çok operasyonda Epidural Anestezi uygulanabilir.

Uygulamada dura adı verilen zarın önüne ulaşılır ve buraya lokal Anestezik madde verilerek ağrı uyarılarının beyine ulaşması engellenir. Epidural adı da buradan gelir. Bu bölgedeki motor fonksiyonları sağlayan sinirler de etkilenirse tam bir Anestezi meydana gelir ve uygulama yapılan bölgenin altında kalan kısımda duyu ile birlikte hareket kabiliyeti de ortadan kalkar. Hasta bu durumda bacaklarını ne hissedebilir ne de oynatabilir. Bu sezaryen ameliyatlarında uygulanan Epidural Anestezidir. Doğumda ise amaç sadece ağrıyı gidermek olduğundan Epidural aralığa daha az dozlarda Lokal Anestezik ile birlikte güçlü ağrı kesiciler de verilir. Bu sayede motor kayıp olmayacağından anne adayı ağrı duymadığı halde dokunmaları hissedebilir ve bacaklarını oynatabilir. Bu nedenle bu uygulamaya ise Epidural Aneljezi denir. Lokal Anestezik ilaç miktarı çok düşük dozlarda verilirse anne adayının doğum eylemi sırasında yürüyebilmesi dahi sağlanabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…