canım cok bilgim yok ama benım bıldigim acıl almadıkca epidural boşluk kullanılıyo katater takılırken hafıf bı sedasyon yapılıyo sonra ilac verilince 10dk içinde etkısını gösteriyo bu arda zaten hazırlık yapılıyo silinme ve yeşil örtülmesi gibi .her ikisi daha büyük ameliyatlarda yapılıyo diye biliyorum
yaaa ben bugün bir kaç arkadaşla konuştum
belden vurulan iğne çok acıtıyormuş ..birde acı hissetmiyormuşsun ama kestiklerini hissediyormuşsun acayip tırstım valla
bende hiç düşünmedim açıkçası bayılmaktan daha çok korkuyorum ben.epiduralda birde doktor ne yapıp ettiğini anlatıyormuş ameliyatı yaptığı anda ben dayanamam kalkarım yerimdenmafoldumben eğerki mecburen sezeryan olucaksa genel olsun bana söylemeden beni bayıltsınlareyvahedigeldismileben normal istiyorum epidural falanda hiç düşünmüyorum açıkcası
ben epidural sezeryan istiyodum ama bugün öğrendim ki hastanelerde epidural sezeryan denen şey aslında kombine sezeryanmış. yani spinal kanaldan uyuşturup epidural kanaldan katater takıp ağrıkesici veriyolarmış. böylece daha çabuk uyuşuyomuş.teknik konulara girdim ama böyle .epidural kanaldan uyuşturucu verince uyuşması yarım saat sürüyomuş ama spinal kanaldan verince hemen uyuşuyomuş. bilmiyorum hayırlısı olsun.
bende hiç düşünmedim açıkçası bayılmaktan daha çok korkuyorum ben.epiduralda birde doktor ne yapıp ettiğini anlatıyormuş ameliyatı yaptığı anda ben dayanamam kalkarım yerimdenmafoldumben eğerki mecburen sezeryan olucaksa genel olsun bana söylemeden beni bayıltsınlareyvahedigeldismile
sezeryanı normalde bende düşünmüyorum ama oldu ki bir terslik bana söylemedin beni bayıltsınlarben sezeryanıda aklımdan hiç geçirmedim inşallah çatı muayenesinde de sorun çıkmaz da normal yaparım
doktorum bana dedi ki epiduralin uyuşma süresi uzundur 25 dakkadır hiçbir hastane bunu yapmaz beklemek istemez spinal 5 dakikada uyuşur ama başağrısı riski vardır. epidural kanala katater takılır epidural kanal ağrıkesici olarak kullanılır spinal kanal da uyuşturucu olarak kullanılır. medipolde uygulama böyleymiş cerrahide farklı mı acaba? neden bu kadar didikliyosun diceksin ya bana bişiyi sölediler mi böle kafama takılıyo işte. eniyisi bu kadar teknikle ilgilenmemek ama keşke hiç öğrenmeseydim ne nasıl yapılıyo. şimdi bir de o kafama takıldı. eniyisi cerrahinin anestezistiyle de konuşayım. şimdi tatildeymiş haftaya gelcekmiş.
sezeryanı normalde bende düşünmüyorum ama oldu ki bir terslik bana söylemedin beni bayıltsınlar
ilk doğum yapanla repidural nasıl bir şeymiş bizede yazsınlar diyeceğim ama sanırım içinizde ilk ben olacağım ..1 temmuz ..neyse cesaret edip ben olabilirsem ben size yazarım artık
1 temmuz oğluşumun amcasının yani kaynımın vefatının ilk senesinin dolduğu gün geçen sene 1 temmuzda vefat etmişti
bşın sağolsun ölenler , doğanlar ..dünyanın düzeni bu
aa bugün aşkı memnu veda var.
kızlar muhtemel doğum tarihim 6 temmuzdu dün spinal sezeryanla doğum yaptım şimdi oğluşumun yanına gitmem gerek fırsat bulunca doğum hikayemizide yazıcam:):lepi:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?