2010 Temmuz Anneleri : )

sen normal doğur şekerim kim ne diyebilir, ama normal doğumların yarısı değil ama %35i civarı sezeryana dönüyor o da bir gerçek belki istanbulda böyledir bilmiyorum ama bisürü normal doğuran var memnun olan var olmayan var. burda herkes fikrini paylaşıyor.

son ayda halı silkelenir mi hatun başkasına silkeletseydin. kocan ne güne duruyo. klava:

cnm halı dedıgım 1 m2 lık kucuk halılardan bıde mutfaktakı kılımım vardı o hafıfler yanı
yoksa kocama yaptırırım işten gelince :)
yoksa yatak örtümü bile silkeleyemiyorum cunku cok agır gelıyor bana esım gelınce sılkelesın
bu gece ılk defa sıvrı sınek gordum camlara sıneklık taktırma vaktı geldı ev sahıbımız taktırırmı acaba yoksa bızmı yaparız bılmıyorum ama yapmak lazım sınekler bebeklerı cok yiyo

maşallah sizleri okuyunca moralim bozuluyo bazen ben bunların onda birini yapamıyorum. 3dk ayakta sabit dursam belim kopuyor ağrıdan. yerden bişi almak bile mesele.

valla bende yerden bıse almakta zorlannıyorum bazen oturdugum yerde nefes nefese kalıyorum onunda nedenı bebek akcıgerlere baskı yapıyormuş
bendede yatarken bel ayrısı kuyruk sokumu agrısı oluyor
her sabah pılatesın bazı hareketlerını yapıyorum ıyı gelıyor özellıkle bacak çalıstırmak bele ıyı gelırmıs ama belınde sorun varsa yapma
bıde hamıleleıkte kuyruk sokumu acılırmıs dogumdan sora kapanırmıs ama ıyı dınlenmez ve 40 cıkana kadar yatıp dınlenmeyen bazı bayanlarda kuyruk sokumu egrılıklerı kalıyormus dıye okumustum netten
bılgınıze
dogumdan sora bol bol nazlanıp yatalım

çekip elleriyle genişletmek mi bööööö içim tuhaf oldu bayılcam sanırım ay çok fena oldum okuyunca senağlama :1shok:

canım bende okadar fazla rahatsızlık yok sadece eğilip kalkarken zorlanıyorum ama yine de dikkat ediyorum yani
Allah korusun sonuçta son aydayız ya tehlikeli bence..

benim bebeğim bayaa iri yani 10gün önce 3200grdı şimdi 4 kg a yaklaştı mı bilmiyorum karnımda kocaman valla şu altız doğuran kadın kadar değil ama yakındır yani kendim de çöp gibiyim heralde bu sebeplerden çok zaorlanıyorum hareketlerim bayaa kısıtlı 2 saat filan yürümem mümkün değil sallana sallana destekle yürüyorum çok sıkıldım bu durumdan. inşallah bebeğim sağlıkla gelsin dee.

aynı şeyi sen yapmışsın
sezeryan konusunda olumsuz konuşmuşsun
kendinle çeliştin

aynı şeyi sen yapmışsın
kendinle çeliştin

evet kesinlikle katılıyorum. zaten kim nasıl isterse öyle doğuruyor yani önemli olan bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almamız sezeryan da olsak normal de doğursak sonuçta ASllahın izniyle iyileşçezz.

çekip elleriyle genişletmek mi bööööö içim tuhaf oldu bayılcam sanırım ay çok fena oldum okuyunca senağlama :1shok:

özür dilerim canım yaa
ben bi yakınımın kalp pili operasyonuna girmiştim 2 yıl kadar önce
bütün ameliyatlarda aynı şekilde yapıyolar sanırım. az kaldı bayılıcaktım yüzüm bembeyaz olmuş zor çıkardılar beni dışarı

sana tamamen katılıyorum
aynen 3200 ıyı bır gramamj benımkıde cok ırılmesse bende dusunurum
benım yıgenım 2800 gr dogdu zayıf degıldı baya normaldı yuzu toparlaktı suan karnımdakı bebek öyle
bunun daha 1 ayı var cok ırı olursa ben epıdral sezeryanı dusunurum senınde dedıgın gıbı oda bı alternatıf
ama öncelıgım normal dogum tabıkı hem bebek ıcın hemde anne ıcın daha sağlıklı olduğunu söylüyor doktorlar
insanın karnında bır canlının oynaması hareket etmesı ne kadar garıp bı duygu çooook enteresan bişeeeyymişş

cesaret ve tercih meselesi arkadaşlar normal doğumun öncesinde sıkıntı var sezeryanın sonrasında ama sezeryan tabiiki ameliyattır neticede ama ben mesela sezeryanden yanayım beden bizim sonuçta.zaten hoş normal istesem de doktor doğurtmazdı heralde kilolu bayaa bebeğim kafası da kocaman hem ben beklemek istemiyorum 16 temmuzsa o tarihte Allahın izniyle bebeğimi kucağıma almak istiyorum normal doğuma cesaret edenleri tebrik ediyorum ama sonuçta annelerimizin en eski ve en doğal yöntemi.

aynı şeyi sen yapmışsın
kendinle çeliştin

o senin yorumun canım
dikkat ettiysen ben sezeryan olmam diye diretmiyorum
normal istiyorum ama bebeğimi de hiçbir durumda riske atmam
gerekirse sezeryan da olurum diyorum
o yöntemi yok saymıyorum bazı arkadaşlar gibi
yazdıklarımı bir daha oku istersen

kızlar kızkardeşim 8 aydır gelmedi telefondan aradı yalnız arayıncada hep kendini acındırıyo bıktım nasıl bir tutum sergilesem bebeğin bir şey eksik kaldımı demedi hiç çok kızıyorum ona ya ne yapsam küsüncede ağlıyo
iyice politik biri oldu çıktı kızkardeşte böyle yaparsa elti ile görümceye kızmamak lazım
telefondada tek dediği çok bir şey alma elinde kalır

selam kızlar..

sezeryan ve normal doğum olaylarına girmeyin hiç..

herkesin ve her doktorun tercihi farklıdır..

normal diye gidersin acilen sezeryana alınırsın..

herşeyin hayırlısı deyin..geçin.

yalnız patavatsız konuşan insanlar çok benim de çevremde..

dün de bir komşum nerdeyse sezeryan olucam diye dövecekti beni.:))))))

ben hayırlısı diyorum o uzatıyor, uzattkça uzattı..girdim içeri..

hayır yani sanane ne kardeşim..?

Allah hayırlı doğumlar versin de.. geç..

he he..de geç canımmmm..napcanbilmiyorumkismile
kardeş sonuçta.

katılıyorum canım sana ben normal düşünüyorum ama burada yazanları okudukça sanki yanlış bir karar vermişim gibi hissediyorum sonuçta herkesin kendi tercihi bence lütfen normal doğumla ilgili olumsuzluklar yazılmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…