2010 Temmuz Anneleri : )

ya şu göğüs ucu kremini sürsem mi kararsızım yaa. sürme diyo ısrarla doktor. erken doğumu tetikliyormuş ama benim göğüs uçlarım içine kaçık uğraşçaz pompayla filan çıkarcaz die kesin yara olcak. özellikle sordum hayır sürmeyin dedi. hem cumadan önce doğsun istemiyorum planlı bi şekilde gidiyim sezeryane giriyim istiyorum hem de yara olcak die korkuyorum. sürme diyo ama yara olursa o çekmicek acısını. napsam acaba?doktoru dinlemeyip sürmeye başlasam mı?sürenler var mı günde 1 kere mi sürüyosunuz? lansinoch krem var bende.

sürcem ben de yaa 1 haftada hemen bana doğum yaptırcak kadar tetiklemez heralde.

flowercim canım moralini bozmak istemem ama sürsende sürmesende yara olacak kızkardeşim hep kullandı ikinci günü yara oldu meme uçları

sürcem ben de yaa 1 haftada hemen bana doğum yaptırcak kadar tetiklemez heralde.

medikanada yapmıştı doğumu doktor yara için bir krem vermişti çok iyi gelmişti ona ismini soruym istersen

kızlar çok hasas olduğu için meme uçları kimininde hemen gelmiyor sütü pompayla falan uğraşıyorsunkızkardeşim sezeryan yapmıştı ilk gün bir gün boyunca uğraştı sağmaya çalıştı pompayla yarım çay bardağı çıktı o ağız sütü dednen sarı rennk ertesi gün biraz çoğaldı fazla değil birkaç gün sürdü sonra bayağı arttı

ben ilk gün hiç gelmemişti ya sütü mama vermiştim yeğenime 30 cc hemen içmişti saniyede acıkmıştı demekki[/ insan kıyamıyor ya açmı diye kendi bebeğimede veririm herhalde gelmezse hemen:ecrin_bebek:COLOR]

ama ilk gün midesi çok küçük olduğu için 1 tatlı kaşığı süt bile yeterli doyması için demişti bana doktor. aman ne biliyim yaa ben mama almadım siz aldınız mı? gerekirse ordan alınır die düşündüm hastaneden verirler olmadı. inşallah sütüm gelir ve emebilir de sarılık olmaz bebeğim. olmazsa ben de mama vericem mecburen.

medikanada yapmıştı doğumu doktor yara için bir krem vermişti çok iyi gelmişti ona ismini soruym istersen
öğrenirsen çok sevinirim canım. ama ben bir de silikon göğüs ucu aplikatörü aldım çünkü ucu yok ki emsin çocuk emdiremezsem onunla vermeyi planlıyorum ama bakalım neler olacak.

flowercim canım moralini bozmak istemem ama sürsende sürmesende yara olacak kızkardeşim hep kullandı ikinci günü yara oldu meme uçları

evet yara olacak o Allahın emri ama yine de faydası olurdu sanki.

ismini alıp sana yazarım canım
biraz önce doğum yapanlar topiğine girdim normal doğum dikişlrinin iyileşmesi bir ay sürüyormuş oturma konusunda bayağı sıkıntı oluyormuş sıkıntısız doğum yok herhaldebilmiyorumkismile

ben mama alığ koyucam bir köşeye bulunsun ne olur ne olmaz

flowercim mutlaka alman gereken bir şey var tecrubeli anneler diyorr hayat kurtarıcı göğüs kalkanı ben aldım canım bunu göğsüne takıyorsun kıyafetin değmesini engelliyor yara çabuk iyileşiyor mutlaka al sende

ben onu aldım canım. bisürü ped almıştım ama anlamamıştım göğüs kalkanı ne işe yarıyor. ama sonra öğrendim ki bu göğüs pedleri tahriş ediyormuş göğüs kalkanı da çok faydalıymış. aldım hemen. ama hastane çantasına koymadım. koymam gerekir mi? evde kullanırım die düşündüm. olmazsa sterilize edip koyayım. yanlız denedim şöyle göğüs ucuma koyup şu anda göğüs uçlarım içine kaçık olduğu için onun içinde kalmıyor yani sızıntı olsa içine değil dışına sızar süt tam anlatamıyorum ama inşallah işime yarar bakalım.

o belki enfeksiyon filan olmuştur bence çünkü sonuçta dikiş bu en uzun 1 hafta sürüyo iyileşmesi.
annemle teyzem 10 yıl önce 3 ay arayla sezeryan oldular.
annem biraz daha zor geçirdi 4-5 gün zorlandı
teyzem hastaneden geldiği gibi ayaktaydı...
kuzenim de normal doğum yaptı 1-2 sene önce o da ayaklandı hemen
bi kaç gün sızlamıştı dikişleri o kadar.
o kadar uzun sürede iyileşmesi için bi sorun olması lazım canım:sm_confused:

canım hastane çantasına hiç koyma sen ne olup bitiğini bile anlamadan eve geliceksin anne bayağı sarsılıyor hastanede yoruluyor yanigöğüs ucunu dert etme sen bir süre emzirdikten sonra onlar değişecek kızkardeşimden biliyorum

göğüs pedlerinin yararından çok zararı varmış enfeksiyon açısından.
ama kalkanı herkes tavsiye ediyor.
bir de aventin göğüs ucunu çıkarmak için bi zımbırtısı varmış, bi araştır istersen belki işine yarar..

canım benim bu konuda fikrim yok sende girip oku doğum yapanlara gireceksin normal doğum dikişleri konu ve anneler hep fikir birliği yapmış tam bir ay sürüyormuş am yinede cinsellikte falan sızlıyormuş

mantıken düşünüyorum kapalı bölge çoğu zaman nemli gibi bir haftada banada mümkün değil geçmez gibi geliyor

birde çoğu zaman hem iç hem dış dikiş oluyormuş üzerine bir hafta oturulmuycakmış oturursan dahada zor iyileşirmişakannehir

pompa da aynı işi gördüğü için gerek yok dediler göğüs ucu çıkarıcılarına. baya araştırdım ben bu konuyu çok kafama taktığım için. işallah çıkarlar dışarıya.

diyorumki kızlar hiçkesilmeden doğum yapsaydık ne iyi olurdu normal yada sezeryan:hulya:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…