merhaba arkadaşlar...benide alırmısınız aranıza.....
34+5 haftalık hamileyim...iki tane kızım olacak Allah nasip ederse...
ınsanlardakı şu erkek bebek takıntısı da bı enteresan dosrusu
hayırlısı olsun saglıklı olsunda kız erkek ne farkederkı ıkısınınde yerı ayrı bence
ben dogumda haber vermek ıstemıyorum heyecan falan yaparlar panık yaparlar dogumdan sora haber vermeyı dusunuyorum sadece esıme haber verıcem yanımda olsun bıse lazım olur falan dıye
bugün sevgili doktorumla sohbet ediyorduk kontrol sırasında. ben medipolde doğum yapanlar çok ağrım oldu ilk gün diyor cerrahide doğum yapanlar ağrım olmadı diyor tesadüf mü öyle mi denk gelmiş yoksa uygulamada fark mı var dedim. o da uygulamanın aynı olduğunu ikisinin de iyi bir hastane olduğunu söyledi. ama tek fark şu dedi. cerrahi doğum odalarının kalabalık olmasına müsade etmiyor. eğer ziyaretçiler uzun kalırsa hemşireler çıkarıyorlar ama medipol karışmıyor dedi. medipoldekilerin ağrısının olmasının sebebi budur dedi. bana önce mantıksız geldi ama sonra dedi ki ben onca doğum yaptırdım ve kadınların kendi öz ailesindeki kadınlara karşı ne kadar acımasız olabildiğine bazen şaşırıyorum dedi yeni doğum yapmış bir kadını bile bunaltabilecek kadar acımasızlar dedi. bakıyorum görümceler kayınvaldeler hatta bazen öz kızlardeşler anneler bile doğum yapan kadınları bunaltıyorlar yok sütün gelmedi mi yok ben hemen ayağa kalkmıştım herkes bir yorum yapıyor oysa ki doğum yapan kadının tek istediği biraz bebeğiyle yanlız kalmak dedi. aslında refakatçi olarak eşlerinizi tercih etseniz ailenizdeki kadınları etrafınıdan uzaklaştırsanız iyi olur doğum sırasında dedi. doğru slüyo aslında.
bizimki şimdi telefon açmış alışveriş yaptım bebeğe diye ..ay çok enteresan ya alışveriş yaptığını neden söylüyorsa valla çok sıkıldım artık bu muhabbetten..aslında iyi bir kadıncagız ama işte sinir oluyo insan hele ki bu donemde...zaten hassasız..
doktorun dogru demis 40 gunluk lohusa doneminde mumkun oldugunca etrafımızdakilerin dogru duzgun konusması ve davranması lazım bize..off işimiz zor ...
hosgeldın hutıcemerhaba arkadaşlar...benide alırmısınız aranıza.....
34+5 haftalık hamileyim...iki tane kızım olacak Allah nasip ederse...
bugün sevgili doktorumla sohbet ediyorduk kontrol sırasında. ben medipolde doğum yapanlar çok ağrım oldu ilk gün diyor cerrahide doğum yapanlar ağrım olmadı diyor tesadüf mü öyle mi denk gelmiş yoksa uygulamada fark mı var dedim. o da uygulamanın aynı olduğunu ikisinin de iyi bir hastane olduğunu söyledi. ama tek fark şu dedi. cerrahi doğum odalarının kalabalık olmasına müsade etmiyor. eğer ziyaretçiler uzun kalırsa hemşireler çıkarıyorlar ama medipol karışmıyor dedi. medipoldekilerin ağrısının olmasının sebebi budur dedi. bana önce mantıksız geldi ama sonra dedi ki ben onca doğum yaptırdım ve kadınların kendi öz ailesindeki kadınlara karşı ne kadar acımasız olabildiğine bazen şaşırıyorum dedi yeni doğum yapmış bir kadını bile bunaltabilecek kadar acımasızlar dedi. bakıyorum görümceler kayınvaldeler hatta bazen öz kızlardeşler anneler bile doğum yapan kadınları bunaltıyorlar yok sütün gelmedi mi yok ben hemen ayağa kalkmıştım herkes bir yorum yapıyor oysa ki doğum yapan kadının tek istediği biraz bebeğiyle yanlız kalmak dedi. aslında refakatçi olarak eşlerinizi tercih etseniz ailenizdeki kadınları etrafınıdan uzaklaştırsanız iyi olur doğum sırasında dedi. doğru slüyo aslında.
kızlar park yataklar nasil ağırlık olarak ? elde taşınabiliyor mu kapalı iken ? kaç kg gelir araba ile mi getirmek lazım acaba ?
aa şekerim sen de herşeye sinir olma alışveriş yapmış işte ne güzel. saol de gitsin. kendi kendini sinir ediyosun başkasına bişi olmazz.
bıldıgım kadarıya park yataklar katlanabııyor ve elde tasınabılır ama yatak kısmı elde zor olabılır ama yataksız aldıysanız tasınabılır hafıf bıse
sagol canım daha almadık da bir sorayım dedim..beşik aldık biz...ama annemlere alıcaz park yatağı
kızlar meraba ben geldim. nstde kasılma 0 çıktı. yani 0 la 5 arası gidip geliyodu.Bebeğimin keyfi yerinde yani. hiç gelesi doğası yok.cuma günü sabah 8 buçuğa ameliyathaneden aldı doktor randevumu. bebeğim 3750gr olmuş boyu da 53 cm gibi dedi. doktor dedi ağrım var dayanamıyorum demeseniz ben bu bebeği 19undan sonra alırım ama size de kıyamıyorum dedi. 38+5 oluyo cuma günü 16sı size de işkence çektirmeyelim alalım artık dedi. ben dedim yok dayanamıycam alın. çok perişanım dedim. tamam dedi ve cuma gününe randevuyu aldı. salı günü gidip anestezistle görüşüp tahlillerimizi yaptırıcaz.son 6 gün yani inşallah. hep bebeğimin yüzünü gösterirdi bugün bi değişiklik yaptı ve bebeğimin pipisini gösterdi bize. pipisini ve testisini. buyrum mal burda dedi fotosunu verdi babasınakaydirigubbakcemile3komik adam. bu arada ellerim kollarım kaşınıyo dedim diye bana safra kesesiyle ve karaciğerle ilgili bikaç tahlil istedi. eğer orda enzim değerleri 3 kat çıkarsa acil sezeryane alırım dedi. zaten salı günü yaptırıcam tahlili cuma da sezeryan olucam. herşeyi de abartıyo bu adam yaa burnum akıyo desem hemen tahlil istiyo. neyse yaptırırız bakalım.sizler nasılsınız uzun yazdım biraz
doğum yapanlar normal doğum dikişlerine bir bak dediğin gibi çabuk iyileşmiyor bir ayı buluyormuş bir hafta üzerine oturulmayacak bir ay sonrada ilişki sonrası acı olabirmiş
sagol canım daha almadık da bir sorayım dedim..beşik aldık biz...ama annemlere alıcaz park yatağı
sen bunu dün de yazmıştın.
o konuyu ben de okudum, kiminin 1 haftada iyileşmiş, kiminin hemen..
ilişkide de kiminin çok acıyormuş kiminin çabuk geçmiş.
bunları normal doğum düşünen birine ikide bir tekrarlayıp endişelendirmeye gerek yok bence.
şekli ne olursa olsun her doğumun kendine göre zorlukları mutlaka var.
üstelik çoğumuz için ilk kez yaşadığımız ve bilinmezliklerle dolu bir yol doğum.
burda birbirimize destek olup korkularımız yatıştırmaya çalışsak daha faydalı olur bence canım:teselli:
bende daha karar vermedim arkadaşlarla düşüncemi paylaşıyorum bunlar kaçınılmaz gerçek bizde artık çocuk değiliz dimi
memelerinin ucunu sık. hatta pompayla süt çekmeye çalış. ama tabi abartıp yara yapma. hurma ye. humana süt artırıcı çaydan iç. bunlar oksitosin hormonu salgılatıp süt getirtiyormuş. oksitosin hormonu suni sancıda vücuda verilen hormon kasılma başlatıyor. vücut oksitosin salgılanınca doğurmam lazım deyip rahimi kasıyormuş. ayrıca adaçayı içmek gibi kasılma başlatan şeyler de vardı.karnını bol bol okşa. bebek hareketlenince kasılma başlayabiliyormuş. eşinle cinsel ilişkiye gir erkek menisindeki bazı maddeler ve orgazm rahimde kasılma ve doğum başlatıyormuş. daha da olmassa git sezeryan ol bebeğin demek ki kendi gelmek istemiyor. plesenta yaşlanması die bişi varmış 40+1i çok fazla geçirmemek lazım. zaten öax 40+2de sezeryan yapıyolar.
ya ben bilmiyorumki bilsem söylerim inanki bence bu gece gelir bekle sen ya da en geç yarın gece
:ecrin_bebek:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?