2010 Temmuz Anneleri : )

kızlar bebeklerinizin tırnaklarını kestiniz mi?

ben 2 oldu kesiyorum canım.. ama benim kızımın tırnakları çok uzundu doğduğunda.. ilk hafta babası kesti.. dün de ben kestim.. derin uyurken kesmesi kolay oluyor hiç tepki vermiyor.. ama uykusu hafifse hemen ellerini çekmeye başlıyor..

selam arkadaşlar
kızımla başbaşa kaldık. babası yelken kursunda,annemler de cenazeye gitti. akşama kadar yalnızız. uzun süredir uyuyor, birazdan uyanır. fırsattan istifade siteye gireyim dedim.
biraz geçmişi okuyayım :)

ılık su geçiriyormu peki ben hergün banyo yaptırdığım için bişy sürmeyi tercih etmedim. birde zaten sabahları temiz bezle siliyorum yüzünü hafif ıslatıp. boynunu falanda yoksa gıdığında pamukcuk oluyor.

benim bebeğim 6 günlük daha ama doğduğundan beri uzun tırnakları var yüzünü çiziyo eldiven kullanmazsam. sanırım bugün ben de anneme kestiricem

yase hayırlı olsun cnm sen normal dogum yaptın dımı
dıkıs agrıların gectımı
bende normal ıstıyordum ama hastane ekıbı acelecı cıktı daha dogum olmadan sunı sancı vs verdıler acılma olmayıncada moralımı bozup sen dayanamazsın falan dıyerek sezeryane yonlendırdıler
oysakı sunı sancı vermeseler suyumu patlatmasalar belkı 1 gun sora yapardım ama normal dogum yapardım
normal olmadıgı ıcın uzgunum ama her ıste bı hayır vardır derler napıyım

bebeğinizin göbeği kaçıncı gün düştü kızlar
1 haftada dustu bızımkı yanlıs hatırlamıyorsam

bende yarından itibaren yalnız kalacağım annem dönüyor artık çünkü ( biz ne yapacağız bakalım.
benım 40 ım cıkmadı ama arada annem bırakıp gıdıyor kendı ıslerıde var sonucta
annem olmayınca zor oluyor helede gaz sancısı basladıgı zaman:1no2:

bende yarından itibaren yalnız kalacağım annem dönüyor artık çünkü ( biz ne yapacağız bakalım.

annem de 1 hafta daha kalıp dönüyor evine ama neyseki aynı şehirdeyiz. sık sık gelir gündüzleri. sabah uyandığında saat 5 veya 6 gibi veriyordum anneme sonra acıkana kadar uyuyordum,iyi oluyordu. artık öyle bi şansım olmayacak :) tabii yemekleri ve temizliği de yapıyordu sağ olsun. alışıcaz artık napalım.
kızlar bebeklerinizi güneşe çıkarsanız bile yine de d vitamini veriyor musunuz? benim doktorum 3 damla dvit 15 dk güneşlenmeyle aynı şey. eğer bu kadar güneşe çıkarırsan o gün vermeyebilirsin demişti. ben de diyelim 5 dk çıkmışsak sadece 2 damla veriyorum.

teşekkür ederim kızlar cevaplarınız için
engin tecrübelerinize ihtiyacım olucak...

canım normal doğum yaptım ama benim doktorum çok ilgiliydi sağolsun
günü geçmesine ramen sancım olmayınca bebeğin suyunu açıp sunni sancı verdiler ben de o şekilde doğurdum. hatta doğumdan 2 gün önce sadece sunni sancı denedik olmadı 2 gün sonra da suyunu açınca oldu işte. ama dikişlerim çok fena üzerine oturmakta zorlanıyorum o yüzden de bebeğimi ayakta emziriyorum ayaklarımın şişi daha inmedi
ama bebeğim için herşeye değer...

çok içli ağladı sanki, boynuma soktum sakinleştirdim ama zor oldu. huysuzdu sanki o gün, herbirşeye hafif ağlar modundaydı bütün gün.. ama ateş falan olmadı. yıkadıkda..
sarılık bizdede hafif şekilde devam... 2.ayda rota virüsü, verem aşısı var ağızdan, karma aşı sanırım etkileyecek..

bende dün kontrolde dr.a sordum, gaz için rezene çayı ve sıcak diye günde birkaç damla su veriyorlar. vereyim mi diye.. yok yok hiç gerek yok, anne sütüne devam dedi.. benim kızım dünden beri çok kusuyor, fışkırtıyor ağzından kesik kesik.. bazen burnundan da geliyor ağlıyor nasıl yanıyordur kim bilir sizinkilerde kusma falan var mı?

Son düzenleme:

canım bebeğini tam yatay pozisyonda emzirme.. başını daima biraz yüksekte tut.. bir de emmesi bitince gazı al.. mesela benimki gazını almadan yatağına koyunca gazıyla beraber anında çıkarıyor biraz..

benim bebeğimde kusuyor hatta bugün o kadar çok kustu ki acaba sıcaklardan mı? bizim göbeğimiz geç düştü 12. günde eee zaten benim oğlum 42. haftada geldi normal yani kaydirigubbakcemile3

Bende 2 kez kestim tırnaklarını, eldiven kullanmıyoruz zaten sıkıntıya gelemiyor hemen çıkartıyor..Onun için tırnakları kesmek şart yani..

Kan hapı, vitamin kullanıyormusunuz, Ben kullanıyorum hem sütü de faydası olur diye düşünüyorum çünkü dengeli beslenemiyoruz..Sağlık ocağındaki hemşire mutlaka 3 ay kan hapı kullanılmalı dedi. İçmediğim zaman hemen ağzımda yara çıkıyor..İki kerede dudağımın üstünde uçuk çıktı. Vücudumun dirençi fazla yok herhalde..

ben vitemin ve kan ilacıda kullanmıyorum
bi arkadaşın 5 aylık oğlu var sağlık ocağı bir aydır bebeğe kan ilacı vermiş
bebeklere neden kan ilacı veriliyo bilgisi olan var mı acaba?

ben vitemin ve kan ilacıda kullanmıyorum
bi arkadaşın 5 aylık oğlu var sağlık ocağı bir aydır bebeğe kan ilacı vermiş
bebeklere neden kan ilacı veriliyo bilgisi olan var mı acaba?

Bana dr verdi doğumdan sonra hergün bir tane..Bebeğe kanı az olduğu için verilmiş olabilir, pek bu konuda fikrim yok yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…