2010 Temmuz Anneleri : )

bizimde bugün hepatit b aşısının 2.dozu oldu. banyo yaptırabilirsin, ateş falan olmuyor. sıcak zaten yıkayın dedi..

merhaba.bebeğin yüzündeki sivilce şeklindeki isiliklere ne iyi gelir bilen varmı.suratı sivilce şeklinde isiliklerle doldu.yardımcı olursanız sevinirm

bize mustelanın yüz nemlendiricisini önerdi doktor ama pek anlamadım işe yaradı mı yaramadı mı
şimdilerde kendiliğinden geçti

bizimde bugün hepatit b aşısının 2.dozu oldu. banyo yaptırabilirsin, ateş falan olmuyor. sıcak zaten yıkayın dedi..

çok ağladı mı? bizimki o kadar ağlamıştı ki hiç bu kadar ağlamamıştı
nerdeyse bırakın yapmayın dicektim hele sarılık için kan alırlarken içim parçalandı
bizim 2. ayımız yaklaşıyo bakalım yine aşı zamanı geliyo

• Bebek doğduğunda: Hepatit B 1. Doz

• 1. Ay: Hepatit B 2. Doz

• 2. Ay: BCG (Verem Aşısı)

• 2. Ay: 5'li karma aşı (Difteri-Tetanoz- asellüler Boğmaca-Inaktive Çocuk felci-HIB) 1. Doz

• 2. Ay: Konjuge Pnömokok Aşısı 1. Doz

• 2. Ay: Rotavirüs 1. Doz

• 4. Ay: 5'li karma aşı (Difteri-Tetanoz- asellüler Boğmaca-Inaktive Çocuk felci-HIB) 2. Doz

• 4. Ay: Konjuge Pnömokok Aşısı 2. Doz

• 4. Ay: Rotavirüs 2. Doz

• 6. Ay: Hepatit B 3. Doz

• 6. Ay: 5'li karma aşı (Difteri-Tetanoz- asellüler Boğmaca-Inaktive Çocuk felci-HIB) 3. Doz

• 6. Ay: Konjuge Pnömokok Aşısı 3. Doz

• 6. Ay: Rotavirüs 3. Doz

• 6. Ay: Grip Aşısı Her yıl

• 12. Ay: 3'lü karma aşı (Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak) 1. Doz

• 12. Ay: Hepatit A aşısı 1. Doz

• 15. Ay: Suçiçeği 1. Doz

• 18. Ay: 5'li karma aşı (Difteri-Tetanoz- asellüler Boğmaca-Inaktive Çocuk felci-HIB) 4. Doz

• 12. Ay: Hepatit A aşısı 2. Doz

• 18. Ay: Konjuge Pnömokok Rapel (Pekiştirme Dozu)

• 2 Yaş: Polisakkarit Pnömokok 1.Doz
(Risk grubu çocuklarda uygulanması önerilir.)

Selam kızlar bebegıme Aptamil mama verıyorum ama 2 - 3 saatte bır uyanıyor karnı acıkıyor kutunun uzerındekı tarıfe gore toplam 7 kere verme hakkım var 90 cc 1 aylık bebekler ıcın ama daha cok ıstıyor hakları da dolmak uzere ve sabaha kadar da 2 kere uyanıcak .. Mama kullananlar napıyordu fazlasını verıyorlar mıydı bılgısı olan varsa yazarsa cok sevınırım

merhaba.bebeğin yüzündeki sivilce şeklindeki isiliklere ne iyi gelir bilen varmı.suratı sivilce şeklinde isiliklerle doldu.yardımcı olursanız sevinirm

canım bizim hastanedeki ilk gün bebeğimin yüzünde oldu onlardan. doktor herhangi birşey vermedi. eve geldik birkaç gün içinde geçtiler. ama dün 3-4 yerinde yine olmuş. ben birşey kullanmıyorum kendiliğinden geçiyorlar.

benim bebeğim 6 günlük daha ama doğduğundan beri uzun tırnakları var yüzünü çiziyo eldiven kullanmazsam. sanırım bugün ben de anneme kestiricem

günaydın cnm sen bilirsin ama daha çok erken kesme. benin kızım 4. haftanın içinde hala kesmedi. ilk tırnaklar yumuşak kendiliğinden kopuyor eldiven takmaya devam etki o uzun tırnakları gözünün içine sokmasın

kızlar emzirme saatlerini düzene koymaya ne zaman başlamak gerekiyo
2-3 saatte bir diyolar ama henüz bir haftalık bile olmadı bebeğim kıyamıyorum

bu gece her saat başı uyandı 10 dakika emdi uykuya daldı
önceki akşam yarım saat nerdeyse 40 dakika emzirmiştim 12 gibi 4-5 saat hiç uyanmadı hatta ben uyandırmaya çalıştım ama gözlerini 2 saniyeden fazla açık tutamadı yavrucum
bu arada havalar çok sıcak olduğu için bebeklere bir çay kaşığı kadar su verebilirmişim emzirdikten sonra
eşime bir çocuk cerrahı söylemiş sizinle de paylaşmak istedim

günaydın canım
kıyamıyorum ya bu sıcakta eldiven kullanmaya
hem emzirirken ellerinin açıkta olması daha iyiymiş
parmağımı nasıl sıkıca tutuyo emerken görmen lazım

acaba neden kesmemek gerekiyo biliyomusun?

wallahi cnm hiç bilmiyorumki banada büyükler öyle dediler bende bir bildikleri vardır dye dinledim belki acır diye olabilir. benim kızımın göbeği tam 7. gün düştü. göbeği düşene kdr yıkamayın demişlerdi ama hava öylesine sıcaktıki bir haftada 3 kez yıkadık göbeği düşene kdr.

ben doktora götürdüğüm de sordum sıcaklardan dolayı bütün bebeklerde var merak etme geçer dedi herhangi bişiy sürmemi önerirmisiniz deim hiç birşey sürme kendiliğinden geçecek dedi.

ellerinin açıkta olması dokunma duyusunun çabuk gelişmesini sağlıyormuş ben 1 haftalıkken kestim, ama kessende yine çiziliyor o yüzden torpilemek lazım kestikten sonra.

sen bilirsin ama bence hiç su vermezssen daha iyi olur şuana kadar hiçbir doktor önermedi bana ve herseferinde soruyorum. anne sütünde hepsi var diyorlar. ilk beş dak. falan sulu süt geliyor sonra sütün yağlı kısmı ve asıl doyurucu olan kısmı geliyor. ama gel gör ki benim minikte en fazla 5 dak. emiyor sonra yoruluyor.

benim beebğimin çok erken düştü 4. gün, doktor çok erken düşmüş dedi 1 hafta daha batikon sürmeye devam ettik şimdi amamen kapandı .

benim bebeğimin de 4.gün düştü.pansuman a devam ettim iki gün.göbegi düşüne kadar biz her gün banyo yaptırdık hemşireler yaptırın demişti..

ben bebegin suratındaki sivilceleri şimdi ılık suyla siliyorum hergün.

günaydınn..
bebeğin yüzündeki pütürlere sütünüzü sürün..yumuşacık oluyor ve pütürler kayboluyor..
tırnaklar için biz ilk hafta kestik daha doğrusu eşim kesti ..bizimkinin çk uzundu kendini bırakın bizi falan çiziyordu..ben cesaret edemiyorum henüz(eyvahedigeldismileeyvahedigeldismile
zinco sizin bebeklerde de isal yaptı mı??
birde benim kız mama takviyesi yaparken doymak bilmiyordu şimdi anne sütü veriyoruz çok yemiyor acaba anne sütünün doyuruculuğundan mı yoksa bebeğimin iştahımı kesildi(fikri olan var mı??
hafta sonlarını çokkk seviyorumm:))eşim bakıyor bende biraz istirahat ediyorumalkisalkisalkisalkisalkisalkis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…