2010 Temmuz Anneleri : )

ayy temizlik hiç bitmiyorki bebiş geldiğinden beri evin dağınıklığı 2 katına çıktı mutfak desen alıp başını balkondan aşağı gidecek.. benim biberonlar bebedor. ama sadece birkaç kez bebedorla mama verdim . sütüm dün sağdım ikisinden toplam 100 çıktı. bugün sağdım ikisinden toplam 60 çıktı. sağdığım zaman medela pompanın biberonuyla veriyorum başka biberona aktarmıyorum. kızım doğalı bugün 24. gün ama benim kızım en fazla 50 cc içiyor biberondaki sütü. gerisini zorla versem bile kusuyor ya da ağzının 2 tarafından akıyor.

ben humana stel tee içtiğim günlerde sütüm iyi geliyor. günde 2-3 kez birer bardak içiyorum ama sıcak suyla hazırlıyorum. bide benim göğüs uçlarım hala iyileşmedi ya hep küçük yırtıklar oluştu doğru düzgün emziremiyorumki çok acıyor lansinoh hala fayda etmedi bana boshayallersmile

bazen kızım uykusunda öyle bir gülüyorki hihihi diye aynı büyük insan gibi ödüm patlıyor kaydirigubbakcemile3

bazen kızım uykusunda öyle bir gülüyorki hihihi diye aynı büyük insan gibi ödüm patlıyor kaydirigubbakcemile3

ne güzel bizimki ancak sırıtıyo
ama karnını doyururken sesler çıkartıyo bizimkide
çok beğeniyo anlaşılan sütü :))))

evin işibitmiyo mutfakkaldı cok mu yavasım yoksa evmı cok dagınık anlamıyorum yaa
yaa benımkı o zaman obur oluyo galıba 100/120 allah ne verdiyse içiyo .bende medelanın biberonuyla veriyorumda drbraun un anne memesi gibi olanı varmış ondan mı alsam dıyorumda .bizim yarın 40 ımız olucak kısmetse

hiç bişi fayda etmiyo 10 günlükken bi parcaladı koca koca delikler odu valla meme meme olalı böyle zulüm görmedi silikon uç aldım onlarla bile kanatabiliyo ne yapıcam sasırdım valla

esmacım ıslak mendille bezde ne kullanıyorsun birde hiç gezmeye gittinizmi bebişle

valla ben benım oglanla tırım tırım gezıyorum evden cıkmadan emziriyorum yanıma sagdıgım sütü alıyorum gıttıgım yerde uygun yer yoksa o sütü biberonla veriyorum . rahat oluyo . bez olarak prima aktif cocuk ıslak mendilde uni beybe yenı dogan ını kullanıyorum

selam kızlar. kızım uyudu bende bakayım dedim.
birşey soracağım, göğüsünüzde kırmızı çatlaklar oldu mu hiç ? benim karnımda çatlak olmadı, belimin yanında var 1-2 tane. ama sol göğsümde çatlak oldu kırmızı renkte. çatlak kremi sürülürmü ki acaba??

Selaaam daha önce yazmıstım bebegimin 1 aylık kontolunde uzayan sarılık cıkmıstı doktor 2 gun sütü kesip mama verdirtmişti .. Ikı gun uzadı uzadı gitti ebebeyn olarak eşimle bile kac kere tartıstık cunku bebise mama vermek gergınlık acaba fototerapi gorucek mi korkusu filan hersey ust uste bızı baya tedirgin etmişti ister istemez gerilmiştik .. Ikı gunun sonunda bugun topuk kanı alındı 16 olan sarılıgı 11 e inmiş ilac bile almadan iyi oldu bebişim .. ben anne sutu vermeye yine basladım ve ohh bee dıyorum yani mama kadar zor bisey yokmus tabı arada verebler icin deil devamlı vermek zormus .. Yok ısıt 40 derece olsun mamayı koy tekrar ılınsın bebek uyanıyor aç.. o anda ıstenilen ısıda su olmaya biliyor falan filan zormus yanii ... cumartesi bi kez daha kontrol edicekler bebişimi .. Artık bol bol emzirmeye karar verdım suanda her agladıgında meme verıyorum . Kızlar bebısınız sarı gıbıyse etraftan sarılgı mı var fılan dıyen olursa ıhmal etmeden goturun doktora yanı bızımkı 12 y dı dogdugunda gerek yok tekrark bakılmasında denmıstı 1 haftalıkken .. Megersem yukselmıs daha sonra ..

kızlar bizimbebekle uğraşırken gülesim geliyor arada gece iki saatte bir yanıyor diyorumki içimden bizim bebek diyordurki şimdi kalkın bakalım ben uyanıken uyumak sizin ne haddinize
bi,rde dışarıda gezdirirken sarsmayın diyordur arabayı onlar prens ve prenses bizde onların ebedi kölelleri

kızlar muskatı duydunuz mu, küçük hindistan cevizi. bebeklerin gazını gideriyor derler hani. o bir nevi uyuşturu bitkiymiş. nette araştırırken buldum..aklınızıda olsun. ben almıştım ama iyice bakmadan vermem diyordum. ağzına bile sürmem. zeytinyağının gözünü seveyim :)

bir de rezene çayı aldım aktardan, rezene ve ısırgan çayı sütün miktarını ve kalitesini arttırıyormuş. haberiniz olsun..

"""(muskat)Tehlikeleri
Sıvısı damara direk verilirse çok zehirleyicidir. Sütle beraber alınması bayıltıcı olabilir. Küçük dozlarda zararsız olsa da yüksek dozlarda delirmeye neden olabilir.

Uyuşturucu olarak popüler değildir çünkü yan etkileri vardır. Bunlardan bazıları baş dönmesi, yüz kızarıklığı, ağız kuruluğu, düzensiz kalp atışı, geçici kabızlık, idrar salmakta zorluk, mide bulantısı ve paniktir. Bunlar ilk altı saat içerisinde gözükür ve etkiler 3 güne kadar uzayabilir.....vs.vs"""

Benim de var cnm yalnız deilsin merak etme : ))) hamilelikte gobegim çatlamadı ama bembeyaz goguslerim de kahverengi harelerden ileri dogru ok gibi kırmızı çatlaklar olustuuuu : (((((((( Hem de 3. ayda ben acaba kucuk sutyen den mı dedım ama benım goguslerım cok kucuktu bı anda kocaman oldular ondan herhalde .. Hıc bısey kullanmıyorum ben .. Sen bı sey bulursan bana da soyle ; )))

neden üzüldünüzki anlamadım bebeğin sürekli işemesi ve kakasını yapması gerekki sarılığı vücudundan atsın benim hemen sütüm gelmemişti ben ilk günlerde mama verdim ve allaha şükür sarılık olmadı aç bırakmamak gerekiyor sarılık olmaması için

mamalar kabız yapıyormu dün mama verdim dünden ber kakasını yapmadı kıpkırmızı olup ıkınıp duruyor bebiş

Sonbaharcım ben iki tam gun sut bile vermeden mama verdim . Mama kabız yapıyor . Bizimki mama yedıgı zaman sadece 1 kere kakasını yaptı oda zaten rengı de sıvısı da normal yaptıgından farklıydı ..

Cnm ben ıkı gundur hastanenın elektrıklı madela pompasıyla sagıyorum .. Gunde ıkı kez sagdım her bı sagmam da 200 cc cıktı ıkı gogus toplamından .. Hastanenın makınası ıyıydı ..

Cnm benimkinin de senınkınden eksık yanı yoktu hani ben hiiiççç aramadım bile gittiginden beri gecenlerde kendısı aradı bebek nasıl sen nasılsın falan filan .. Sen amelıyatlısın herseyı bırak logusasın .. Ne demek yaa kendısı anne olmamıs mı bılmıyor mu neler yasandıgını .. Ama sana bısey dıyım mı hersey eşte bitiyor seni ezdırmemesı ve koruması lazım o sana arka cıkmazsa kaynanan coook tepene cıkar.. Esının annenın yanında esım soyle esım boyle ıyı demesı lazım sana toz kondurmaması gerekıyor ki annesınde bısey dıyemesın . O diyen de dogru soylemıs logusalıkta butun kadınları postalamak lazım hani National belgesellerindeki klan mucadelesi gibi ne bu yaa kıskanıyorlarmı ne yenı bebegi :)))

ay evet o kırmızı oklardan bendede var işte. doğumdan sonra oldu sanki. benimde küçüktü göğüslerim şimdi eskisine göre maşallah :) fazla gerginlikten çatladılar demekki. birşey bulursam paylaşırım. hep kalacaklar mı acaba, kırkımız bu hafta çıkıyor. doğum dr.uma gideceğim, ona sorarım ne tavsiye edersiniz diye. bana güzel bir krem vermişti karnıma onu sürmüştüm hamilelğimde, göğüs içinde birşey der belkii...

Son düzenleme:

Cnm üzüldüm çünkü benim ki her bebekteki gibi ilk 10 gunde olan ve kendiliginden gecen Fizyolojik sarılık degildi . 1. ayda sarılık hala devam edıyorsa Uzayan anne sütü sarılıgı denen biseymis .. Bide baya yuksekti ve fototerapi hakkında da ıyı seyler duymamıstım .. Mama verip vermemek herkesın kendı tercıhı de bana zor gelmıstı ve bebege hıc meme verememek anneyı gercekten cok eksik ve yetersiz hissetiriyormuş : (( Neyseki gecti artık : ))

merhaba canlarım, nasılsınız :asigim:
bende 2 gündür yalnızım. annem gitti.. kaldık kızımla başbaşa.
çok üzmedi beni kuşum Allah tan.
benim göğüs uçlarım hala çok acıyor.
hem göğüs kalkanı kullanıyorum hem garmastan krem. ilk zamanlara göre daha iyi ama ben artık şu kalkanlardan sıkıldım
ben hiç sağmadım sütümü hep memeden içti. bu konuda da ısrarcıyım biraz illa memeden içsin diye.
birebir biberon alan bebeği kısa süre sonra memeyi bıraktığını gördüm çünkü. hiç istemiyorum memeyi bırakmasını...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…