2010 Temmuz Anneleri : )

canım hava değişimi sanmıyorum çünkü ben daha çıkmıyorum korkudan bi akşam çıktık burnumdan geldi daha da cesaretim kalmadı çıkmaya

biz ısrarla ve inatla dışarı çıkmaya devam ediyoz
hiç biyere gidemezsek markete diye çıkıp mahalle turu yapıyoz

bişey sorucam hazır mamalar ne kadar zamanda tüketilmeli oda sıcaklığında belirli bi kalma süresi varmı

kutuda 1 ay süresi var canım hiç kullanmasan bile ağızı açıldıktan sonra 1 ay sonra atacaksın çöpe...

yaptıktan sonra da hemen tüketilmeli...

suyla karışınca hemen toz halinde ağızı kapalı 1 ay ..afiyet olsun kuzulara löp löp et olsun..

kızlar ben oğluma emzik alcam da..kullananlar hangisini önerir? damaklı-damaksız,slikon-kauçuk??hangisini ve ne marka kullanıyosunuz?
benim kıza kaç çeşit aldıysam itiraz etti en son nuk un kauçuk olanını aldı onuda 2 hafta uğraştım tutturmak için sonunda pes etti..aldı bebeklerin tercihine göçre değişiyor ama en çok satan ve tercih edilen nuk ama ben derimki her zaman silikondan yana olun kauçuklar çok sağlıklı olmuyor sürekli kaynatma durumu var çok toz kapıyor..

gazı yok karnıda tok sebebini bilmiyorum genelde gece yapıyo dalamıyo uykuya
ortamı değiştir
ışık açık kapalı dene
müzik dinletyerek uyutmaya çalış
sallayarak dene
hatta çingene salıncağı dediğimiz yöntemi bile deneyebilirsin..2009 annelerindede böyle bir bebeğimiz vardı kadın eve salıncak kurmuştu hiç uyumuyordu kızı...bazı bebekler anne kokusuda ister yanına kuklayacağı bir tişörtünü bırak.ipekte 2 ay benim kokumla tişörtümle uyumuştu..değişiyor işte yaramazların huyları aynı olmuyor...

iyi geceler kızlar...
eşim ve kızım uyudu bende bir bakayım dedim..
bugün iyiyiz çok şükür...
kızımın ağzı pamukçuk oldu, ememiyordu 1-2 gündür. doktr damla verdi birde karbonatlı su ile siliyoruz ağzındaki pamukçukları. bugün biraz daha iyi. aklınızda bulunsun emerken birden ağlamaya başlıyorsa sonra yine memeyi alıp yine ağlıyorsa ağzının içini ir kontrol edin.. biz erken keşfettik çok şükür.. fark edilmezse tedavisi güçleşiyor çünkü...

iyigeceler kızlar biz yatıyoruz yarın oğlum tam 2 aylık olacak kontrolümüz var :)

arkadaşlar , dr browns biberonlarını burada duymuştum ama hiç memnun kalmadım..aldığıma pişman oldum..çok akıtıyor..en iyisi AVENT inkiler..

canım benim kızımın ağzında da hafif beyazlık var..karbonat ve su miktarı nedir ve ağzını nasıl ve ne ile temizliyorsun???

gürsoy vanım çok geçmiş olsun bebeğin dönebiliyor mu k düştü koltuktan?

babası yastığa uzunlamasına yatırıp koltuga koymus benım kız uykusunda cok korkuyor hareket ediyor edınce dönmüş az kafasında kızarıklık var onun dısında benım karnım agrıyordu sürekli gaz falan vardı bırde baktım cocuk da aynı dünden beri uyumadı sütü kesmeyi düşünüyorum 2 3 gün

ne güzel gidebileceğin görüşebileceğin akrabalarının olması benim kimsem yok arkadaşlar olmasa napardım bilmiyorm. allah eksikliğini göstermesin o da kendi ailen gibi olmuyor. bizim babaannemiz bizi hiç aramadı daha allahından bulsun. doğumda ve ölümde küslük olmaz derdi bizim büyüklerimiz. bana neyi ıspat etmeye çalışıyosa artık.

benimki pek yaramaz uyumakta zorlanıyoruz dalamıyoruz napçam bilmiyorum

Bende de ayni dert var canim. Kucagimda derin derin uyuyor ana birakinca sanki hic uyumuyomus gibi aninda uyaniyor. Derin uykuya da bir daha dalamiyor. Doymuyordur dediler ama alakasi yok bence. Cok emzirince de kusutor deli gibi. Nedir bu derin uyku derdi anlamadim?!

kizlar ben veriyorum emzigini ayagimda minik minik salliyorum ki ben sallamaya ne kadar karsi bir insandim.. ama davulun sesi uzaktan hos gelirmis.. yasamadan bilinmiyor malesef bebek buyutmenin zorluklari.. iyice dalinca da yatagina aliyorum..

şaka gibi. şimdi koca bir tabak kavun yedimmmmm !!! yemez olaydım
benim kızımda kabızlık sorunu var, fitil yaptığım gün ve ertesi gün yaptı kakasını. ama 2 gündür yine tık yok. kıpkırmızı ıkınıyo uyurken bile ne yapabilirim yaaa.. hep fitil vermek de iyi değilmiş, kronik kabızlığa alışkanlığa yol açıyormuş... yok mu çaresi bunun ??

Canım senin beslenme çözümleyebilirsin bu işi.,
Emziriyosun dimi.
İshal yapıcak şeyler ye.
MEsela sıcak suyla bal karıştır iç.
Yaa bu arada kavun belki sizde bişey yapmaz biraz da psikolojik korkma.
Belki de benim çocuğun o gün huzursuz bi günüydü ben kavuna bağladım.

Günaydın kızlar.
Biz bugün yemek yapmıcaz ohhhhhhhhhhhh:))kaydirigubbakcemile5
Çünkü hem komşum hem okuldan öğretmen arkadaşım olan apartman komşum bu akşam bendensiniz yemek yapma diye aradı az önce.
Saolsun çok tatlıdır,bizden 4-5 yaş büyük insanlar karı koca,
Tecrübeliler biliyolar halimizi ne güzel düşünmüş hemen hemen her gün bişey getirir zaten.
Ayy ben de böle olcam büyüüynce:)))

Bu arada kızlar 3-4 gündür oğluşun kakası hep dışarı taşıyodu,
Ayy sinirden çatlıyordum,
Ben mi bağlayamıyorum acaba falan diyordum,
Meğerse bize bez küçük gelmeye başlamış artık,
Benim oğluş büyümüşş,
Bezi 2 numaraya çıkardık ohh be rahat ettik.
İnsan büyüdüğünü fark edemiyo her gün yanyana olmaktan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…