2010 Temmuz Anneleri : )

hmm anladım canım sadece anne sütüyle bu kdr kabız olunurmu yaa.inş.çözerim bu işi. sağoll..

canım çok geçmiş olsun.

bana kalırsa gaz yüzünden memeyi kesme.

kızlar bu rada doktorumuz bize gaz için yapma ilaç verdi. eczacı hazırlıyor içinde dört çeşit madde var.

bugün deniyeceğiz bakalım inşallah gazımıza iyi gelir.

ay benimki de aynen öyle uyuma özürlü sabah 6 ya dogru uyandı şimdi zorla uyuttum birazdan kalkar küçücük bebek bebek dediğin uyur bunun gözler fıldır fıldır

ay benimki de aynen öyle uyuma özürlü sabah 6 ya dogru uyandı şimdi zorla uyuttum birazdan kalkar küçücük bebek bebek dediğin uyur bunun gözler fıldır fıldır

kızlar benimkide beni dün gece deli etti gaz sancısı gündüzleri pek olmuyor niye acaba dün gece 3 ten 6 ya kadar huzursuzlandı en sonunda yıkadım uyudu yıkanınca uyuyo bu hep yıkıycakmıyım ben ya

kızlar benimkide beni dün gece deli etti gaz sancısı gündüzleri pek olmuyor niye acaba dün gece 3 ten 6 ya kadar huzursuzlandı en sonunda yıkadım uyudu yıkanınca uyuyo bu hep yıkıycakmıyım ben ya

canım ben dün milupa gece çayından verdim baya uyudu ilk defa ama sonra rahatsızlandı uyumadı yine istersen bir dene çayı

birde gaz ilaçları hepsi bitkisel kullandıklarım ama yinede tam kesmiyor tabi ama ilaç kullanmadan geçse gazı yada kabızlığı ne iyi olurdu hem bebek 3 saat huzursuzdu eşime bakıyorum uyuyo kaldırsammı dedim belki bi akıl verir diye sonra o anlamazki ne anlıycak dedim kaldırmadım
peki gündüzleri maaşallah niye rahat uyuyo gürültü bile yapsan kalkmıyo anlamadım gitti
diyorumki uyursun tabi şimdi anneni üz üz sonra uyu

kizlar ben veriyorum emzigini ayagimda minik minik salliyorum ki ben sallamaya ne kadar karsi bir insandim.. ama davulun sesi uzaktan hos gelirmis.. yasamadan bilinmiyor malesef bebek buyutmenin zorluklari.. iyice dalinca da yatagina aliyorum..

emzik uykuya gecerken hep agzinda. Kucagimda salliyorum daliyo uykuya. Yatagina koyunca 5-10 dak sonra uyaniyor. Ya emzigi dusuyor ya gaz geliyorya eli yuzune carpiyor. Zaten surekli kipir kipir. Gozler surekli acilma eyiliminde. Annem esim ben herkes uyutmaya calisiyor oglumu ama henuz basarili olan olmadi.

Banyoda da aglamaktan yikiyoruz ortaligi. Kesintisiz 1-2 saat agladiktan sonra sesi kalmiyor ve baygin bir sekilde uyuyakaliyor. Ondan sonra da emzirmek icin bile uyandiramiyorum. Mesela dun saat 4 te emdi 6 gibi banyo yapti ve sonra mememde 3 dak emdikten sonra uyudu kaldi. Ne yaptiysak uyandiramadik ve en son gece 12 de bi sekilde uyandirmayi basardik. Boylece 8 saat emmemis 5 saat falan da kesintisiz uyumus oldu.

Ne yapacagimi sasirdim artik yaaaa ne kadar zormus bebislerin dilinden anlamak

uyku düzenim falan kalmadı zaten allah bebeklerimize sağlık versin 2 saat uyuyorum 2 saat uyanık
birde bazen çok uykum oluyo tam uyucam tahanın huysuzluğu tutuyo 1 saat uğraşınca kaçıyo uykum toplam 5 saat falan uyuyorum sanırım

dünde pazardı yorgundum ben eşim dedi istersen hazır bir şey alıym onu yiyelim çıkmayalım dışarı onun canına minnet çıkmasak
ama ben evde bunalıma girmek istemiyorum yok yok çıkalım dedim gittim duşa girdim açılmal için sonra çıktık bizim bebeğe açık hava iyi geliyo uyuyo dışarda iyiki çıkmışım dedim açıldım dışarıda her kez geziyo eğleniyo kendimizi soyutlamayalım dedim

8 saat emmemesi doğru değil ama biliyorum uyurken bazen kilit yapıyolar ağızlarını

evde süpürülüp silinmesi lazım biri gelip yapsa çok minnettar olurdum ya hiç yapasım yok dün bir ton ütü yaptım onlar katlanıcak balkon yıkanıcak siz ne yapıyosunuz ev işlerini

merhabalar.
herkes bebeklerinin ve kendi uykusuzluklarından dertli.oofff offfffffffff...
ya eskiden 40 ına kadar bebeklerin gözleri açılmazmış öle derlerdi şimdi gözler açık fıldır fıldır doğuyolar.benim oğlum uyumuyor yaaaa.zaten gazlı bi bebek.canıma okuyo valla.uyumadan nasıl büyücek bunlar bilmem.çok yaramaz yeni nesilllll çooooookkkkkk

evde süpürülüp silinmesi lazım biri gelip yapsa çok minnettar olurdum ya hiç yapasım yok dün bir ton ütü yaptım onlar katlanıcak balkon yıkanıcak siz ne yapıyosunuz ev işlerini

valla oğlan uyursa önce lavaboya koşuyorum:kedi:
sonra koştur koştur toz al süpür sil hoopppp uyanıyor oğlum.
yemek ise işteeee bi daha ne zaman uyursa :bbo:
allahtan 2-3 günde bir annem geliyoda nefes alıyorum.offf ne zormuş hem anne ol hem ev hanımı ol hem kadın ol oooooooooofffffffffff ne zormuş bee

kızlar kızım şimdi uyudu... bakalım ne kadar sürecek.
benim yığınla ütüm var, ev dandini toplamam lazım ama yok önce biraz oturacağım dedim artık...
betim benzim attı zaten 10 dk kendime vakit ayırayım bari...
sizler nasılsınız bakalım?

aynı sorun bendede var canım.kızım 2 aylık oldu.bazı geceler memeyi bile reddediyordu.sürekli ağlama.ortalığı yıkıyordu.kucakta gezdirmek bile fayda etmiyordu.okadar saat uyanık kaldığı bile oluyordu.doktorumuz gaz sancısının yanında bebeklerde karın ağrısınında olduğunu söyledi.yani bizim kuzularımız bu gaz yüzünden karın ağrısı çekiyorlar.bana DEBRİDAT diye karın ağrısına iyi gelicek bir şurup verdi.1 haftadır onu kullanıyorum.okadar rahat ettim ki anlatamam sana.zaten zinco diye gaz ilacını kullanıyordum.zaman ikisini ard arda veriyorum.ağlama krizine girdiği zaman (geceleri yapıyor genelde bunu)ona bebek yağıyla masaj yapıyorum.yırtıyordu ilk başlarda kendini.ama sonra masaja alıştı.şimdi keyif alıyor.sonra üstünü değiştiriyorum.ÜSTÜ KİRLİ OLMASA bile.alışması için.bu kızıma rahatlık veriyor.sonra ılık suyla ayaklarına su döküyorum.herzaman değil ama çok zorlanırsam onu sıkıca tülbente sarıp emziriyorum.emzirirken ona şapka takıp gözlerini kapatıyorum.ve pıt kafa yere düşüyor.şimdi gece uykusunada alıştırmaya başladım.o surubu kullandığımdan beri geceleri kesintisiz 4-4,5 saat uyuyor.fakat geceleri hiç ışık açmıyorum.gece lambasında emziriyorum onu.kalktıktan sonra beni emip tekrar uykuya dalıyor.eskiden 1-2 saatte bir uyanıyordu.ben kızımda bu çözümü buldum.inşallah sende faydasını görürsün.

neeeeee ev isi mi? bebekle isim bitmiyor ki ev isine sira gelsin.. sadece mutfagim ve kapali balkonum temiz.. onun disinda bende dahil hersey dandini.. bu kiz benim elimi kolumu dilimi her bir yerimi bagladi.. basiretim baglandi remen.. uyku yok, dinlenme yok 7/24 mesai yaptiriyor bana.. 30 gundur evimde ilk defa yemek yaptim dun.. bu hallere dusecegim aklimin ucuna gelmezdi.. utu yapmak benim icin cok lux bundan sonra.. yemin ediyorum wc'ye gitmeye vaktim yok..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…