kızlar meraba
bebeklerınızı tek basınıza yıkayabılıyormusunuz
bıde ne zaman agda yaptırdınız komple olarak
sezeryan dıkıslerının yırtılmasında korkuyorum
bıde benım oglan genelde gazdanmı neden aglayıp duruyor sızın bebeklerde huysuzmu
bıde benım memelerden sut tazyıklı geldıgı ıcın bebegın genzıne kacıyor hep rahat ıcemıyor yavrucak sızede boyle oluyormu
olmassa sut sagma makınası almam gerekecek fazlalıklardan dolayı sut ıcemıyor bebek
sorada korkusuna 1-2 saat ıcmek ıstemıyor memeyı verınce aglıyor nedense anlamadım:ecrin_bebek:
bende yine emzirdim gazını çıkarmak içinde kaldırıp sırtını okşamadım kusmasın diye bu s eferde yattığı yerde kustu kızım. yine aç uyuyor. bende sanırım halsiz düştm ateşim yok ama hem üşüyorum hemde ateşim varmış gibi yüzümden ateş çıkıyor.
canım korkma oluyor bazen bebekler emmek istemiyorsa zorlama.çünkü benim kızımda yapıyor aynısını zorlayınca ağlıyor.kızlar selam
kızım bugün hiç memede kalmıyor. 5 dk emip bırakıyor. sonra da almıyor tekrar. emmeyi bırakacak diye korkuyorum. hiç böyle yapmazdı ne oldu anlamadım. karnı da doymuyor heralde akşamdan beri kakasını da yapmadı. biraz moralim bozuk yani.
ben peluş çıngırak aldım.çünkü diğer çıngıraklar sert gelebilir bir yerine vurur diye.(gerçi hala tam tutmuyoruz ama olsun bulunsun)birde zaten beşiğinde dönencesi var.kızım zaten uyanıkken onunla oynadığım zaman çok hoşuna gidiyor.gülücükler saçıyor.babası bile kızıyor sen yapıyorsun gülüyorda bende yapınca niye gülmüyor diyekaydirigubbakcemile3kızlar 2-3. aylarında ses ve hareketlere artık ilgi duymaya başlıyor bebişlerimiz. oyuncak ya da çıngırak türü şeyleriniz var mı, alacak mısınız ya da?
canım bebeklerin hemen hemen hepsinin elleri ayakları soğuk olur.fazla giydirme bu seferde isilikle uğraşmayasın.ben korkuyorum akşam banyo yaptırmaya.serin alır hasta olur diye.o yüzden öğleden sonraları yıkıyorum kızımı.Bende doktora sorucaktım bu hafta bızımkının de ellerı bazen de ayakları soguk oluyor hemen bıseyler gıydırıyorum usuyo dıye . banyoyu aksam yaptırıyoruz gece iyi uyuması ıcın .
canım bir bebek asla açken uyuyamaz.hep ağlar.o yorgun düşmüştür.benim kızımda her yattırdığımda azda olsa kusuyor.bazen sırtına okşadığımda yediği herşeyi çıkarıyor.ama herzaman değil.çıkardığı zaman rahatlayıp uyuyor.canını sıkma sakın.bende yine emzirdim gazını çıkarmak içinde kaldırıp sırtını okşamadım kusmasın diye bu s eferde yattığı yerde kustu kızım. yine aç uyuyor. bende sanırım halsiz düştm ateşim yok ama hem üşüyorum hemde ateşim varmış gibi yüzümden ateş çıkıyor.
Dikkat et cnm vermeye çalış yoksa göğüslerin süt dolar ve ateş yapar . biz onceki gün aksam 9 da iftardan sonra eşimle gezmeye cıktık bi kafede 11 e kadar oturduk o saate kadar emzırmedım evde bı kere emzırdım gece de az emdıgı ıcın dun ateşlendim .
Soguk havlu kompleksıyle zor düşürdüm . Butun eklem yerlerim agrıdı sonra sol gogsumun kenar kısmının acıdıgını farkettim meger süt kanalım tıkanmıs allahtan farkettim yoksa başıma iş acardı . bugun hep o gogsumle masaj yapa yapa verdim . actım kanalı bugun rahatım ateş ve agrı yok cok şükür .
Asiyan soyledıgın ıyı oldu cnm bizde bızımkınde sadece sanıyorduk . Esımle bı cıkarıyoruz bı gıydırıyorduk kıyafetleri .
Cnm evet ılık havlu sutun gelmesi icin ama benım ateşm cıkmıstı ben soguk havluyu yuzume boynuma tuttum dusurmek için . ıkı tanede Minoset ıctım düştü cok şükür ..
ben de şöle bişe uydurdum ama hoşuna gidiyo
ritimli bi şekilde ben oğluma bakarıım ben oğlumu besleriim temizleriiim uyuturuum ben oğluuumuu çok severim çok severiiiim böle şeler sölüyom annem de kucağında sallayıp çikilom çikilom çikilooom çikiloom diyo sürekli ne demekse ama hepsini seviyo susuyo bi süre
kızlar bi gittim geldim 4,5 sayfa ilerlemiş oku oku bitmedi. kızım şuan uyuyor gelirken takside uyudu. ama kolum koptu. taşıma koltuğunda durmadı kolumda sallaya sallaya hastanede sakinleştirdim o ağladıkç hastane yankılanıyordu ama panik yapmadım bu sefer serin kanlı olmaya çalıştım. muayene etti sırtını göğsünü dinledi doktor korkulacak birşey yok dedi. ya basit bir üşütme , ya idrar yolu enfeksiyonu ya da reflü var dedi. idrar torbası yapıştırdılar kızımın bezinin içine eğer içinde birikirse babası yarın tahlile götürcek. idrar yolu enfeksiyonu yoksa ve 2. ayda yine kilo artışı olmazsa reflü var dicem dedi. sütün yapıyor olabilir dedi. reflülü bebekler için mama varmış onu alırsın dedi ama 2. ayın sonundaki kilo artışına göre bakacakmış. şimdi aç aç uyuyor. üzülüyorum amaelden birşey gelmiyor.
kızlar gögüs pedi hangi marka kullanıyorsunuz?lansinoh kullanan var mı?tavsiye edermisiniz?
Bende doktora sorucaktım bu hafta bızımkının de ellerı bazen de ayakları soguk oluyor hemen bıseyler gıydırıyorum usuyo dıye . banyoyu aksam yaptırıyoruz gece iyi uyuması ıcın .
Dikkat et cnm vermeye çalış yoksa göğüslerin süt dolar ve ateş yapar . biz onceki gün aksam 9 da iftardan sonra eşimle gezmeye cıktık bi kafede 11 e kadar oturduk o saate kadar emzırmedım evde bı kere emzırdım gece de az emdıgı ıcın dun ateşlendim .
Soguk havlu kompleksıyle zor düşürdüm . Butun eklem yerlerim agrıdı sonra sol gogsumun kenar kısmının acıdıgını farkettim meger süt kanalım tıkanmıs allahtan farkettim yoksa başıma iş acardı . bugun hep o gogsumle masaj yapa yapa verdim . actım kanalı bugun rahatım ateş ve agrı yok cok şükür .
selam kızlar bi ninni de benden
dandini dandini danalı bebek
annesi maymun babası şebek
agzına almış meme tıpası
uyusunda büyüsün eşşek sıpası ee ee ee ee kaydirigubbakcemile3
bu ninniyi sölerken babalar biraz bozulabilir kaydirigubbakcemile3
Yaa kızlar bazen diyosunuz ya bebeğim omzumda ben de burda takılıyorum diye.
Yaa nasıl yapıyosunuz onu,
başını tutmuyomusunuz bi elinizle ben bi elimle popodan tutyorum diğeriyle de Allah korusun başını atarsa diye boynundan destekliyorum.
Buraya sadece bebeğim uyurken uğruyorum.
Dikkat edin kızlar yaa daha çok minikler olmaz olmaz bişi oluverir bi anda anlamazsınız.
flowersun kullanıcısından alıntı Mesajı göster
e hem sütüm azaldı diyosun hem anne sütüyle besliyorum diyosun anne sütüyle doyuyosa sütün iyi demektir. doymuyo mama vermek zorunda kalıyorum diye sütüm az diyorum ben. sen dün sormuştun ender saraç anne sütünü artırmak için ne dedi diye daha doğrusu yazar mısın demiştin yanlış hatırlamıyosam. bildiğimi,z şeyler hariç sıcak çorba günde 2 kere dedi sulu sıcak süt yaparmış 1 er fincan ısırgan ve rezene için dedi 1 çorba kaşığı tahin pekmez çocuğun zeka gelişimine bile çok faydalıymış sütten çocuğa geçermiş susam yağı çok faydalıymış ayva ve kayısı kompostosu içne de üzüm atın dedi şeker koymayın dedi sonra balın içine çörek otu karıştırın her sabah 1 kaşık yiyin dedi bu eczanelerde satılan malt içeceğinden sabah akşam için dedi o malt içeceği çok süt yapıyomuş ama ben burda bulamıyorum bir de 1 şişesi 5 milyon yani hergün almak içmek zor o yüzden sütüm az ama ben sadece 1 kere içtim ondan. 3 saatte 1 mutlaka yemek yemek gerekirmiş süt yoğurt yemek lazımmış emzirme dönemi önemliymiş bebeğin anne sütü alması önemliymiş o yüzden kilo düşünmücekmişiz sadece şekeri azaltçakmışız börek çörek tatlı yemicekmişiz emzirirken çok enerji harcadığımız için bal ya da günde 1 çorba kaşığı tahin pekmez zararlı olmazmış böle şeler söyledi.uzun yazdım biraz hepsini yazdım umarım soran sensindir karıştırmamışımdır.
bunu bana yazdın sanırım ama ben görmedim başka bir üye alıntı yapmış oradan kopyalıyorm evet sütüm galiba azaldı diye endişe duydum söylediğim gibi sanki gögüslerim söndü gibi , anne sütü veriyorum evet çünkü bu durumu dünden beri yaşıyorum kakasınıda kontrol ediyorum günde kaç defa yapıyor bezlerini sayıyorum neden söyledklerimi yargılar şekilde yaklaştın anlamıyorum. günde üç defa kaka yapıyor. dün hiç yapmamıştı sence ben paranoyakmıyım olmayan şeyleri buraya yazayım. Ayrıca ben sormadım sen yazarım demişin. Saol teşekkür ederim yazdığınız için.
ben de uyurken veya anakucağında yatarken geliyorum ama sancısı olunca hemen omzuma aldım, orda uyudu kaldı zaten. kolumla hem poposundan hem de sırtından tutarak yazdım :) bebeğim omzumda burda takılmıyorum da zaten mesaj yazarken aldığım için 2 dk da öyle yazıverdim.
bu arada evet face'te ekleyen bendim. iltifatın için sağol şekerim. sen de çok hoşsun maşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?