2010 Temmuz Anneleri : )

aynı sorun bizde de var. doktora sorduğumda fışkıran sütü sağ öyle emzir dedi. ben de pompayla sağıyorum yutkunamadığı zamanlar ama her seferinde çok zor oluyor. zamanla hepsini yutmayı öğrenecek diyorlar ama bakalım ne zaman. inşallah öyle olur.

geçmişi okuyayım dedim,ne çok sayfa olmuş :) bu arada kızım da ağlayarak uyandı. sancısı geldi heralde,şimdi omzumda yatıyor meleğim.
birazdan babamız gelecek,mutfağa doğru gitsek iyi olur..

geçmiş olsun canım. hepsini kusmamıştır annesi aç değildir.
bizimki de kusuyor çoğu zaman. doktor emzirdikten sonra 5 dk dik tut, gazının çıkması şart değil ama yediklerinin yerleşmesi için hemen yatırma demişti. ama belli olmuyor ki bazen dik tutuyorum kusuyor, bazen gece hemen yatırıyorum yine de kusmuyor.

canım korkma oluyor bazen bebekler emmek istemiyorsa zorlama.çünkü benim kızımda yapıyor aynısını zorlayınca ağlıyor.
kızlar 2-3. aylarında ses ve hareketlere artık ilgi duymaya başlıyor bebişlerimiz. oyuncak ya da çıngırak türü şeyleriniz var mı, alacak mısınız ya da?
ben peluş çıngırak aldım.çünkü diğer çıngıraklar sert gelebilir bir yerine vurur diye.(gerçi hala tam tutmuyoruz ama olsun bulunsun)birde zaten beşiğinde dönencesi var.kızım zaten uyanıkken onunla oynadığım zaman çok hoşuna gidiyor.gülücükler saçıyor.babası bile kızıyor sen yapıyorsun gülüyorda bende yapınca niye gülmüyor diyekaydirigubbakcemile3
Bende doktora sorucaktım bu hafta bızımkının de ellerı bazen de ayakları soguk oluyor hemen bıseyler gıydırıyorum usuyo dıye . banyoyu aksam yaptırıyoruz gece iyi uyuması ıcın .
canım bebeklerin hemen hemen hepsinin elleri ayakları soğuk olur.fazla giydirme bu seferde isilikle uğraşmayasın.ben korkuyorum akşam banyo yaptırmaya.serin alır hasta olur diye.o yüzden öğleden sonraları yıkıyorum kızımı.
canım bir bebek asla açken uyuyamaz.hep ağlar.o yorgun düşmüştür.benim kızımda her yattırdığımda azda olsa kusuyor.bazen sırtına okşadığımda yediği herşeyi çıkarıyor.ama herzaman değil.çıkardığı zaman rahatlayıp uyuyor.canını sıkma sakın.

canım az emdiği durumlarda soğuk değilde,sıcak havlu koymanın daha iyi geldiğini biliyorum ben.çünkü ılık duş,sıcak havlu süt kanallarını açmak için daha iyi gelir.doktorum söylemişti.aklında bulunsun

Son düzenleme:
Yaa kızlar bazen diyosunuz ya bebeğim omzumda ben de burda takılıyorum diye.
Yaa nasıl yapıyosunuz onu,
başını tutmuyomusunuz bi elinizle ben bi elimle popodan tutyorum diğeriyle de Allah korusun başını atarsa diye boynundan destekliyorum.
Buraya sadece bebeğim uyurken uğruyorum.
Dikkat edin kızlar yaa daha çok minikler olmaz olmaz bişi oluverir bi anda anlamazsınız.

Yaa kızlar Bahadır Hatice bilen kimdir burda
Benifaceten eklemiş
Maşallah bayıldım sen ne güzel hatunmuşsun bacım.

Froya sen miydin yaa
Öff benim hafızaya nolduysa karıştırmaya başladım.

canım bebeklerin hemen hemen hepsinin elleri ayakları soğuk olur.fazla giydirme bu seferde isilikle uğraşmayasın.ben korkuyorum akşam banyo yaptırmayerin alır hasta olur diye.o yüzden öğleden sonraları yıkıyorum kızımı.

Asiyan soyledıgın ıyı oldu cnm bizde bızımkınde sadece sanıyorduk . Esımle bı cıkarıyoruz bı gıydırıyorduk kıyafetleri .
.

canım az emdiği durumlarda soğuk değilde,sıcak havlu koymanın daha iyi geldiğini biliyorum ben.çünkü ılık duş,sıcak havlu süt kanallarını açmak için daha iyi gelir.doktorum söylemişti.aklında bulunsun

Cnm evet ılık havlu sutun gelmesi icin ama benım ateşm cıkmıstı ben soguk havluyu yuzume boynuma tuttum dusurmek için . ıkı tanede Minoset ıctım düştü cok şükür ..

Ben kaçar bi salata yapayım
Kocişe bi iftar hazırlayım.
Öptüm herkesi görüşürüz.

Akşama eşimin abisine gidicez . Karısını da hiç sevmıyorum napalım katlanıcaz artık allahtan yemekten sonra gıdıcez fazla kalmamış oluruz mafoldumben

selam kızlar bi ninni de benden
dandini dandini danalı bebek
annesi maymun babası şebek
agzına almış meme tıpası
uyusunda büyüsün eşşek sıpası ee ee ee ee kaydirigubbakcemile3
bu ninniyi sölerken babalar biraz bozulabilir kaydirigubbakcemile3

off yaa offf bu gaz sancıları öldürüyo yaaa
sürekli ağlıyo zor uyuyoo yüzüstü yatırıyorum sürekli kontrol ediorum we emziksiz uyumuyo ama emziğide tatsız almıyoo illa emzikte bi tat olması lazım bende gaz damlasını damlatıyorum emziğe weriyorum öyle yüzüstü uyuyrsa uyuyo yoksa yok hiç bi iş yapamıyorum yaa
tecrübeli anneler yokmu sizde mi böyleydiniz ne zamana kadar sürecek bu eşime yemek bile haızrlayamıyordum artık bazen
mafoldumben

canım geçmiş olsun iyi yapmışsın ozaman.dediğin gibi soğuk komplex ateşi alıyor.benim kızım ilk ay benim yüzümden çok isilik oldu.üşüyor diye giydirip cıkarıyordum.ama ayaklaı üşüyorsa komple giydirmene gerek yok sadece bir çorap giydir.elleride öyle bir eldiven tak o an için.her tarafını giydirmene gerek yok.havalar anormal sıcak.

valla bayıldım ninnilere hemen ben de annemin ünlü tekerlemesini yazayım :))) benim oğlanı severken gümpata gümpata gümpata göbeğimi ata ata :))) diyor....

canım iyi çıkar sonuçlar insallah. iyi haberlerini bekliyorum.

kızlar gögüs pedi hangi marka kullanıyorsunuz?lansinoh kullanan var mı?tavsiye edermisiniz?

bebedor kullanıyorum ben.

Bende doktora sorucaktım bu hafta bızımkının de ellerı bazen de ayakları soguk oluyor hemen bıseyler gıydırıyorum usuyo dıye . banyoyu aksam yaptırıyoruz gece iyi uyuması ıcın .

soracaksan banada yazar mısın canım özelden.. belki okuyamam geçmişi. sana zahmet..
bende eldiven giydiriyorum soğuk oluyor diye..

canım o kanal tıkanıklığı nasıl oluyor, nasıl hissediyorsun yani. bende nete bakmak için geldim. sol göğsümde sert birşey geliyor elime beze gibi hafif acıyorda.. süt içti boşalttı göğsüm yumuşak ama o bölgede sertlik var. tıkanıklık mı ki acaba

ahhahaha hahhaha bu ne ya koptum hahhahahdelikafadulden:roflol:delikafadulden

ben de uyurken veya anakucağında yatarken geliyorum ama sancısı olunca hemen omzuma aldım, orda uyudu kaldı zaten. kolumla hem poposundan hem de sırtından tutarak yazdım :) bebeğim omzumda burda takılmıyorum da zaten mesaj yazarken aldığım için 2 dk da öyle yazıverdim.
bu arada evet face'te ekleyen bendim. iltifatın için sağol şekerim. sen de çok hoşsun maşallah

yanlış anlamışsın hiç yargılamadım sadece anne sütüyle doyuyosa ağlamıyosa sütün azalmamıştır demek istemiştim niye öyle düşündğn ki demek istemiştim moral vermek ten başka maksatım yoktu zira benim sütüm çok az mama vermezsem asla uyumuyor susmuyor ve biberonla mamayı verince deli gibi emiyor .sen sormuştun derken de yazarmısın demiştin ya onu kastettim ve de uzun uzun yazdım sana yargılasam nie yazayım bu kadar uzun uzun anlatayım tamamen yardımcı olmak paylaşmak istedim ama sanırım yanlış anlaşıldım kusura bakma açıkçası 12 gündür hastanede sıkıntı yaşıyorum sıkıntımı atabilmek için buraya giriyorum kimseyi yargılayacak enerjim bile yok .hele ki sütüm azaldı mı diyen bir anneyi asla yargılamam aynı kaygıları yaşarken.

Tamam canım anladım
Ben de dedim zaten benim tanıdığım froya böyle bişey yapmaz diye.
Bu arada sen beni beğendin ben seni beğendim daha ben bi sürü arkadaşı da beğendim,
Demekki biz temmuz anneleri olarak maşallah gayet hoş hatunlarız:)
Bebişkolarımız da çok tatlı bebekler.
MAşallah bize kocaman...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…