erken doğum yaptım ilk günler sütüm yoktu sütüm olsa bile bebeklerimin bağırsakları henüz hazır değildi..ağızdan sonda ile beslendiler küvezdeyken..son 5-6 gün anca 20 cc sağabilmiştim..mama takviyesi yapmışlar süt az olduğu için...hamileyken ne hayaller kurmuştum..sütü emzirdikten sonra fazlasını sağıp buzdolabının buzluğuna atacaktım....ama evdeki hesap çarşıya uymadı...prematüre bebeklerimin kilo alması için pediatri uzmanımız prematil mama önerdi..bu arada doğumdan sonra kullandığım mamayı hastanenin çocuk doktoru yazdı yani yeni doğanlar içinözel mama benim takviye yaptığım
emzirme tekniklerini tecrubesiz hiç bir anne bilemez efim arkadaşımızın da belirttiği gibi tekniklerin hastanelerde annelere öğretilmesi gerekir
çok ağır laflar olmuştürkiyede eğer bebek anne sütü alamıkyorsa yaşlısından gencine herkez anneliğini sorgulama hakkını buluyor krndinde eğer mama veriyorsan ağız burun burkuluyor daha karşılaştığımda bile arkadaşlar veya akrabalarla ilk soru anne sütü alıyor demi nasılsın demek yok mert te göğüslerim çok yara olmuştu ağlayarak 50 60 gün ağzıma havlu sararak onu ısırarak süt vermiştim annem emzirmezsen sana hakkımı helal etmem demiştim ve itiraf ediyim emzirmek bana işkence gibi geliyordu her saat başı göğüs ucumdan kanlar akıyordu 40 dakka emzirmek zorunda kalıyordum ağlıyarak bir gün emzirmekten nefret ediyorum dedimde bütün akrabalar üstüme yürüdü sen anne olamazsın çocuğunu sevmiyorsun senin anneliğine tüküreyim duymayanlarda telefonla duyup bana açıp ağız dolusu laflar etmişlerdi 7 ay merte hiç mama vermedim hep anne sütü arda da sütüm gelmedi bana zaten sen emzirmek istemiyorsun ki emzirmeyi sevmiyorsun sütünün gelmemeside palavra annem hadi kızım hadi sen anne olcanda ben görücem dedi bende hala göremediysen sen körsün merti sen mi baktın 2 yaşına geldi hiç desteklsiz hemde çok yaramaz yemek yemez uyumaz arda doğdu 10 gün kaldın elini bile bişeye sürmedin evine kaçtın amiliyatlı halimle önüne yemeğini koydum önünden kaldırdım çayını getirdim sende annesin bende aradaki farkları düşün ben çok iyi anneyim dedim birdaha asla karışmadı hep sen en iyisini bilirsin biz eskidik demeye başladı imalı bi şekilde ama inanın bunları haketmişti çünkü ben anneme çok saygılıyımdır hep susarım ama komşularına akrabalara ben iyi ananeyim havalarında hep beni kötülüyor
evet sütün olması için iyi beslenmek,bol sıvı almak,iyi uyumak,dinlenmek,stresten uzak olmak gerekiyor...gündüzleri sadece izin verirlerse meyve suyu ile ayakta duruyorum..yemek yapmaya ,evde iş yapmaya zamanım ve dermanım kalmıyor,mutfağa gittiğimde 2 dak sonra ikisi de mızırdanmaya başlıyor..kızım kusuyor,oğum altını alırken işiyor.onların temizliği ile ilgileniyorum...gece parmağımın ucunu kaldıramayacak kadar yorgun düşüyorum.. eşim mama veriyor ya da sağmışsam sağdığım sütü veriyuor,altlarını alıyor..akşamları eşim yemek yapıyor öyle yiyorum..gündüz evde varsa bisküvi ve meyve suyu...dinlenemiyorum ki yiyemiyorum ki sütüm olsun yeterince...az da olsa emziriyorum,şükür buna da....kızlar sütünüz neden azalıor yemıormusunuzz ... kilo derdine düşüp yememzlik etmeyinn valla süt yiyince oluyor beyaz üzüm tatlıı acayip süt yapıor bende ama tatlıdan uzak duruyormm
ben kendi kendine uyumasını sağlamaya çalışıyorum gerekirse elini tutuyorum sakin sakin konuşuyorum uykuya dalıyor daha hiç sallamadım. tek problem yavaş yavaş kucağa alışması. reflüsü olduğu için kusmaması için emzirdikten sonra 20 dk kadar dik tutuyorum omzumda, hal böyleyken yakında kucakçı olur bizimki kesin...
erken doğum yaptım ilk günler sütüm yoktu sütüm olsa bile bebeklerimin bağırsakları henüz hazır değildi..ağızdan sonda ile beslendiler küvezdeyken..son 5-6 gün anca 20 cc sağabilmiştim..mama takviyesi yapmışlar süt az olduğu için...hamileyken ne hayaller kurmuştum..sütü emzirdikten sonra fazlasını sağıp buzdolabının buzluğuna atacaktım....ama evde hesap çarşıya uymadı...prematüre bebeklerimin kilo alması için pediatri uzmanımız prematil mama önerdi..
çok ağır laflar olmuşemzirmekle mi anne olunuyormuş ??
eve sütün olması için iyi beslenmek,bol sıvı almak,iyi uyumak,dinlenmek,stresten uzak olmak gerekiyor...gündüzleri sadece izin verirlerse meyve suyu ile ayakta duruyorum..yemek yapmaya ,evde iş yapmaya zamanım ve dermanım kalmıyor,mutfağa gittiğimde 2 dak sonra ikisi de mızırdanmaya başlıyor..kızım kusuyor,oğum altını alırken işiyor.onların temizliği ile ilgileniyorum...gece parmağımın ucunu kaldıramayacak kadar yorgun düşüyorum.. eşim mama veriyor ya da sağmışsam sağdığım sütü veriyuor,altlarını alıyor..akşamları eşim yemek yapıyor öyle yiyorum..gündüz evde varsa bisküvi ve meyve suyu...dinlenemiyorum ki yiyemiyorum ki sütüm olsun yeterince...az da olsa emziriyorum,şükür buna da....
emzirirken kafasını yukarda eğimli tutarsan reflüsü azalır..
kendimizem i dikkat edicez bebeğemi yemekmi yapıcaz temizlikmi
Yayla corbassııı ıyı aklıma getırsın valla sen hangi ara yaptın butun bunları yaa :)) Kızlar ben temizliğe başlıyorum !! Daha fazla dayanamıycam yaa allah bismillah :)) Hadi kendinize iyi bakın
sadece buna gücüm yetiyor şu an...
sizlerde haklısınız kızlar her annenin yöntemi farklı ben hiç eldiven takmadım tahaya 41 günlük biberonunu kendi tutup emdi bir kere
birde kundak yapmam beni sarsalar hiç hoşuma gitmezdi sallamıyorumda
bırakıyorum kendi uyusun
benımkı chıcconun bıberonu fena degıl memenunum zaten başka cam bıberon fazla yok oyuzden bunu aldım cam bıberon daha saglıklı demıslerdı 20 tl falandı sanırımselam kızlar ben de sağdığım sütü vermek için şırınga yöntemini uyguluyorum.doktor sölemişti bu yöntemi.ama artık biberonla vermek istiyorum.bebedorun ucunu beğenmedi benimki.sizler hangi biberonu kullanıyorsunuz?
sonbahar kızını gordum cok sekerben sağıyorum çünkü hala uçları yara sağıp biriktirince 4-5 saat göğüslerim ilaçlı kalıyor biraz olsun dinlenmiş oluyor ama dolaba hiç atmadım zaten o kadar sütüm yok
ben özellikle bebegın yuzune surdum sütümü çünkü ben ergenlık donemınde sıvılcelerden cok cekmıstım oğlum çekmesın istiyorumben süt bebeğin yüzünde sivilce yapar diye duymuştum. o yüzden yüzüne gelince hemen siliyorum. sen denedin mi yüzüne sürmeyi?
ben boynuma fular takıyorum ınce uzun bebek aglarsa emzıreyım dıye ama daha gerek kalmadı cok şükürBen sağmıyorum cnm sadece bi kaç kez goguslerim dolmustu onda da burada ozel bi hastane var 20 ytl ye sagma seti alıyorsun ondan sonra ihtiyaç duydugun her an gidip elektronık sagma makınasını kullanabılıyorsun. Benim dolapta kolastum sütüm bile var sarı sarı : ))) Bır suru süt var ama atıcam vermeyi düşünmüyorum .
Göğüslerim sadece bir kac kez şişti onda da dısarı cıkmıstık baya uzun sure 9 dan gece 1 e kadar fılan duzgun emzirememiştim . Eve gelince uyumustu gece de ıyı ememişti o ara doldu şişti ateş yaptı gıttım sağdım duzeldi .
Bu arada kızlar ben gecenlerde Yeşilköy sahile gittim arkadaslarla orda bebek aglayınca mecburen emzırmek zorunda kaldım arkadaslar ortulerle paravan yaptılar : ))) Ama cıyak cıyak aglayınca mecbur kaldım normalde kımsenın yanında emzırmeeem dıyen ben bunu yaptım anladım ki bebek icin utanma fılan kalmıyor .
O emzırme ortulerınden alıcam ben mecbur kalınca takarım .
şu an ikisi de ana kucağında ve netten Piyano - Mozart - Rondo Alla Turca (türk Marşı) - Dinle dinliyorlar..sanırım uyudular..ohhhh beeeee.......
ben bugüne kadar 2-3 kez sağdım sütümü. biberonda kaymak gibi olmuştu, yağlı diyeymiş yani. oda sıcaklığına gelsin diye dışarı çıkarmıştım bir tuhaf geldi kokusu, ekşi süt gibi. vermedim bende. kokuyor mu sizinkiler buzdolabından çıkarınca.. :)
ben bugüne kadar 2-3 kez sağdım sütümü. biberonda kaymak gibi olmuştu, yağlı diyeymiş yani. oda sıcaklığına gelsin diye dışarı çıkarmıştım bir tuhaf geldi kokusu, ekşi süt gibi. vermedim bende. kokuyor mu sizinkiler buzdolabından çıkarınca.. :)
dısarda 2 saat
buzdolabında 2 gun
defrezde 3 ay kalıyormus
fazla beklettıysen yada agzı acık kalmıssa bayatlamıs olabılır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?