2010 Temmuz Anneleri : )

Yayla corbassııı ıyı aklıma getırsın valla sen hangi ara yaptın butun bunları yaa :)) Kızlar ben temizliğe başlıyorum !! Daha fazla dayanamıycam yaa allah bismillah :)) Hadi kendinize iyi bakın

erken doğum yaptım ilk günler sütüm yoktu sütüm olsa bile bebeklerimin bağırsakları henüz hazır değildi..ağızdan sonda ile beslendiler küvezdeyken..son 5-6 gün anca 20 cc sağabilmiştim..mama takviyesi yapmışlar süt az olduğu için...hamileyken ne hayaller kurmuştum..sütü emzirdikten sonra fazlasını sağıp buzdolabının buzluğuna atacaktım....ama evdeki hesap çarşıya uymadı...prematüre bebeklerimin kilo alması için pediatri uzmanımız prematil mama önerdi..
çok ağır laflar olmuş emzirmekle mi anne olunuyormuş ??
kızlar sütünüz neden azalıor yemıormusunuzz ... kilo derdine düşüp yememzlik etmeyinn valla süt yiyince oluyor beyaz üzüm tatlıı acayip süt yapıor bende ama tatlıdan uzak duruyormm
evet sütün olması için iyi beslenmek,bol sıvı almak,iyi uyumak,dinlenmek,stresten uzak olmak gerekiyor...gündüzleri sadece izin verirlerse meyve suyu ile ayakta duruyorum..yemek yapmaya ,evde iş yapmaya zamanım ve dermanım kalmıyor,mutfağa gittiğimde 2 dak sonra ikisi de mızırdanmaya başlıyor..kızım kusuyor,oğum altını alırken işiyor.onların temizliği ile ilgileniyorum...gece parmağımın ucunu kaldıramayacak kadar yorgun düşüyorum.. eşim mama veriyor ya da sağmışsam sağdığım sütü veriyuor,altlarını alıyor..akşamları eşim yemek yapıyor öyle yiyorum..gündüz evde varsa bisküvi ve meyve suyu...dinlenemiyorum ki yiyemiyorum ki sütüm olsun yeterince...az da olsa emziriyorum,şükür buna da....

emzirirken kafasını yukarda eğimli tutarsan reflüsü azalır..

Son düzenleme:

kendimizem i dikkat edicez bebeğemi yemekmi yapıcaz temizlikmi

sizlerde haklısınız kızlar her annenin yöntemi farklı ben hiç eldiven takmadım tahaya 41 günlük biberonunu kendi tutup emdi bir kere
birde kundak yapmam beni sarsalar hiç hoşuma gitmezdi sallamıyorumda
bırakıyorum kendi uyusun

yatak odasında alt açmada var ama hep kullanamıyorum hızlı hızlı değiştirirken altını hop işiyo çarşafa allahtan yatağın altında koruyucu var sonra topla nevresimleri yıka tahanın üstü günde üç kez değişiyo zaten kurularken havlusunada işiyo her gün 2 de havlu her gün yıka ütüle

kendin gibi düşünme onlar anne karnında rahatsız ve sıkışık durdukları için bazen öyle kendilerini güvende hissediyolar elleri kontrolsüz olduğu için de rahatsız ediyo ellerinin istekleri dışında hereket etmesi bir tülbentle kollarını sarınca daha rahatlar ama artık ben de sarmıyorum büyüdü elleri de kontrolsüz savrulmuyor korkmuyor artık ellerinden ama ilk 15-20 gün hep kollarını sarıyodum tülbentle hafifçe özellikle uyuturken ve emzirirken.sallamak ta anne karnıında sürekli sallandıkları için ama dizde sallamam ben hiç sadece kucağımda pişpişliyorum.

Herkese merhaba.Sallamadan uyumuyor çoğu bebek sanırım.Benim oğlum da sallamadan uyumuyor.Battaniyeyle sallayınca ağlaması hemen kesiliyor.Bırakınca hemen uyanıyor.İnternetten bebek hamağı aldık.Onda uyumuyor biz de önce battaniyede sallayıp sonra ona koyuyoruz sallıyoruz biraz çok uykusu varsa uyuyor.Bir de oğlum 45 günlük oldu ama hala çok uzun emiyor yaklaşık bir saat emiyor ve devam ettirsem hala emecek.Siz ne kadar süre emziriyorsunuz?

selam kızlar ardanın 2 aylık aşıları vardı onları yaptırdım birde özel rota var ağızdan damla onu olduk bugün mertinde hepatit a aşısı vardı yine onuda olduk yani bugün aşı günümüzdü anlıcanız :)))

benim bugün evlilik yıl dönümüm 5 yıl oldu aşılarla geçiyor bugünde olsun sağlıklı olsunlar yarında verem aşısı var arda bebeğin aşeş yaparsa yazarım sizede

bu arada buruna süt damlatılması konuşulmş mert bebekken burnu tıkanmıştı annemde süt damlat dedi yaptım daha sonrasında doktorumuza gittiğimde sütün burna damlatılmasının sakıncalı olduğunu anne sütünün çok yağlı bi sıvı olduğunu ve oaradaki kıllara zarar verip çocuğun burnuna daha kolay toz vs şeyler gelip yapışır ordaki kıllar işlev görmez birdaha yapmanızı tavsiye etmem demişti doktorum siz yinede doktorunuza sormadan yapmayın derim ben ilk önce iyi gibi gelen şeyler daha sonrasında problem oluşturabiliyor

kundaktan konuşulmuş birde kundağa karşı değilim ama bi süre sonra bebek böyle uyumaya alışıyor evet ellerini hareket ettirmediği için şidi daha uzun süre uyuyor ellerini kollarını sallayıp kendini uyandırmıyor böylece ama ilerde inanın daha zorlaşıyor hayat 3 aydan sonra öyle sarılmak istemiyor ama uyuduğunda ellerinle sıçrayıp kendini uyandırıyor ve 15 dk bir sizde kalkıyorsunuz şimdi ben size ne yazsam boş aslında ama sizde yayıp görceksiniz mertte böle örtüyle ellerini sıkıştırıyordu annem öyle yap dedi banada çocuk rahat uyur evet rahat uyudu ama sonrası tam bir işkende açıldımı kolları hop uyanıyordu çok çektim ondan bırakın kolları serbes uyusun öyle alışsın ayakta sallamak bile ondan daha kolay helede alıştımı daha zor 9 aya kadar çektim benden söylemesi

benımkı chıcconun bıberonu fena degıl memenunum zaten başka cam bıberon fazla yok oyuzden bunu aldım cam bıberon daha saglıklı demıslerdı 20 tl falandı sanırım

ben sağıyorum çünkü hala uçları yara sağıp biriktirince 4-5 saat göğüslerim ilaçlı kalıyor biraz olsun dinlenmiş oluyor ama dolaba hiç atmadım zaten o kadar sütüm yok
sonbahar kızını gordum cok seker
ayrıca oyle cok zayıf falan degıl gayet normal
ama aklıma geldı eger sen rejım falan yapıyorsan sütün yağsız olabılır
ben sabahları tereyagı recel falan yıyordum sutum cok yaglı oluyordu buda bebegı tosunlastırıyor ama bu seferde bebegı tasımak zor oluyor belın melın her yerın agrıyo
bence gayet guzel sen kafana takma kılolu bebek saglıklıdır dıye bısey yok ama rejımde yapma herseyden yekı bebecıgınde beslensın

ben süt bebeğin yüzünde sivilce yapar diye duymuştum. o yüzden yüzüne gelince hemen siliyorum. sen denedin mi yüzüne sürmeyi?
ben özellikle bebegın yuzune surdum sütümü çünkü ben ergenlık donemınde sıvılcelerden cok cekmıstım oğlum çekmesın istiyorum

ben boynuma fular takıyorum ınce uzun bebek aglarsa emzıreyım dıye ama daha gerek kalmadı cok şükür

bende yerlerı sıldım yemeklerı yaptım tozları aldım ütüm var suan ıstesem yaparım ama ıcımden gelmıyo
bıraz dınleneyım

dısarda 2 saat
buzdolabında 2 gun
defrezde 3 ay kalıyormus
fazla beklettıysen yada agzı acık kalmıssa bayatlamıs olabılır

bende biberon olarak dr brows var seti var hatta avent var chicconun yeni çıkan kahverengi organik plastik olanlarından var ama diğer oğlumda küçük olunca çok biberon kulllandım ço biberon değiştirdim eğer içine anne sütü koycaksanız avent çok iyi ama mama koyacaksıanız chicco iyi çünkü aventin uçları çok ince deliği avent e veya dr browslara 6 aylık uçlar alıp mama için kullanılabilir 0 aylık uçlarından mama akmıyor hiç

canım anne sütünü dışarda bırakma ısıtılmış suya oturtarak ısıtıyorsun kendi kendine ılınmaya bırakınca çabuk bozuluyor aptamiller bile yarım saat kalmalı dışarda yazık olmuş sütlerine buzdolbında 24 saat buzlukta 3 ay saklanabiliyor anne sütü

dısarda 2 saat
buzdolabında 2 gun
defrezde 3 ay kalıyormus
fazla beklettıysen yada agzı acık kalmıssa bayatlamıs olabılır

oda sicakliginda 6 ila 8 saat
buzdolabinda 72 saat
derin dondurucuda 6 ay kadar kalabiliyor diye biliyorum ben..

ayrica benim sutlerde kaymak bagliyor.. calkalayinca da kopuklu ayran gibi oluyor.. ayrica kesinlikle kokusu yok..

Anne sütünün saklama süreleri
• Anne sütü dondurmadan 72 saat ve dondurulmuş sütü erittikten sonra 24 saat buzdolabında (+ 1 ile +4 °C arasında) saklanabilir.
• Süt, tek kapılı buzdolabının buzluğunda (-7 ile -2°C arasında) 3 haftaya kadar, iki kapılı buzdolaplarının buzluğunda 3 ay saklanabilir.
• Sütünüzü derin dondurucuda (-18 °C nin altında) 6 aya kadar saklanabilir.

anne sütü, ılık akan suyun altına tutularak ısıtılabilir. Donmuş anne sütü ise ya buzdolabında yavaş yavaş eritilebilir. Ya da donmuş süt benmari usulü yani sıcak suyun içine oturtulmuş bir kabın içinde hızlıca hazırlanabilir.

Anne sütü ile ilgili diğer öneriler
• Eritilmiş sütü bir saatten fazla oda ısısında bırakmayın.
• İkinci kullanımdan sonra kalan sütü atın.
• Eritilmiş sütü tekrar dondurmayın.
• Sütü buzdolabının kapağına koymayın

netten alıntıdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…