2010 Temmuz Anneleri : )

tamam anlaştık.ben foto koydum zaman sana msj atarım silersin.sağol.duaların içinde Allah razı olsun amin
aynen benim eşim de seninki gibi
buraya resim koyduğumu falan hiç bilmiyor
face e koyuyorum ama
her resim koyduğumda kızıyo ama ben yine de koyuyorum banane banane :)))

benimki bilmiyor bilse otur tartış :)) facemi kapattırdı bana ne fark ettiyse tüm arkadaşlarımı onun facesine ekledim kendi ismide yazdım o girmiyor zaten ben kullanıyorum şimdi ama foto falan ekliyemiyorum bir onla fotolarımız var bir tane o kadar:))

Arkadaşlar neden yastıkla yatmaya alıştırıyorsunuz ki ?bebeklerin 2 yaşına kadar yastıksız yatmaları omurilik ve boyun kasları için çok önemli..
babam bizi yastıksız yatırmaya alıştırdı..kendini beğenmişlik gibi algılanmasın ama bu yüzden kardeşimle hem boynumuz kuğu gibi uzun ,ince ve kırışıksız..

Evet canım,en yakınımdaki doktora, eşime sordum saçmalama dedi...:sm_confused:

benim kızımın da göz yaşı kanalı tıkalıymış..günlerdir masaj yapıyorum..sebamiksin damlatıyoruz..aklıma geldikçe masaj yapıyorum..geçmedi geçmedi.. sadece eskisine göre azaldı..burada çok okudum anne sütü olayını..eşim izin vermedi.......daha kötü olur ,cahil cahil şeyler yapma dedi bir de...fisfisfis ne zaman geçicek yaaa (((

senin doktorun haklı olabilir bende çevremden gelen yoğun ısrarla süt damlattım ama öncesinde 2 hafta masaj yaptım 2 göze 5 er kez günde bir göze 25 kez. birde soğumuş çayla tampon yaptım buda cahilcee belki ama kızım gözünü açamıyordu yapış yapış kalkıyordu uykudan ben alminanın gözünün masajla iyileşeceğine inanıyorum

buruşuk göbeğim için mustelanın ürünlerini sipariş ettim kızlar umarım bayramdan önce elimde olur kullandığım takdirde faydasını görürsem yazarım ihtiyacı olanlar alır

cahilce mahilce denen şeyler işe yarıyor çoğu zaman ,ama eşim izin vermiyor..küvezden çıtıklarından beri her gün 7-8 kez masaj yapıyorum gün içinde...eskiye göre azaldı aslında ama tamamen geçmesini isitiyorum..
inşallah alminamın da geçer canım..çay olayına cahilce demiyor benim adam ama anne sütüne diyor..buyur burdan yak..

4 günlükken halası kızımı sağlık ocağına götürdü ordaki hemşireler nerede doğum yaptığımı sormuşlar halası hastanenin adını söyleyince, ne biçim hastane çocuğun gözü mikrop kapmış demişler alaylı şekilde.. ve ardından sağlık ocağı doktoru fucithalmic diye bir merhem vermiş. halasıda gözüne sürmüş çok üzülmüştüm o zaman ilaç gözüne yan etki yaparsa diye çünkü daha 4 günlüktü. birkaç kez daha sürdük merhemi o zaman çapaklar çok yoğunlamıştı. 8 günlükken doğduğu hastanenin çocuk doktoruna götürdük sakın ilaç kullanma göz yaşı kanalı tıkalı bu çapaklanma o yüzden dedi ve nasıl masaj yapacağımı gösterdi burunla göz arasına aşağı yukarı 5 er kez. sağlık ocağındaki hemşireler eğitim almıyorlarmı ben anlamadım koskoca şehirdeki sağlık ocağında çalışan hemşireler ebeler kendilerinden bihaberler...

sağlık ocağına sadece aşılarını yaptırmak için götürüyorum.güvenemem oradaki dr ve hemşirelere açıkçası...

bak kaynananı uluorta anlatmasaydın ya nazar değer de birazdan vazgeçtim getirme diye ararsa :))
valla gözüm arkada kaldı desem,herkes kızdı bana tadını çıkarsana,bak rahat rahat oturuyorsun falan die.bense akam boyunca kızımı sayıkladım ama 3 saat ilaç gibi geldi orası ayrı...

ne güzel yastıktan dolayımıdır acaba kalıtsal bişey olabilir mi? bilmem ki bebekken doktor yatırma dedi,sonrada kendisi alıştı istemiyor yastığı kafasını altına sokuyor düz zeminde uyuyor hep bende yastık kaldırdım,güzelim nevresim takımlarınını yastık kılıflarını kaldırıyorum :sinifsinif:

şu sağlık ocaklarından memnun olan bir kişi göremeyecekmiyim.aşı harici götürmedim bende aşıyı bile kesmiştim son zamanlarda neyse ki artık ö.sağlık sigortamız başladı artık sağlık ocağıının sokağından bile geçmem :2:

sağlık ocağına sadece aşılarını yaptırmak için götürüyorum.güvenemem oradaki dr ve hemşirelere açıkçası...
kesinlikle numara veren şahsiyetler bile bir havalı,boyunu ölçen tartıda tartanlar bileeeee :sinifsinif:

ne güzel bir akşam,arındım resmen başından kalkamadım gözlerim ağrıdı..allahm sen kabul et yarabbim ...sizide ekledim dualarıma canlar ..allahım mutluluk,huzur,bereket içinde yuvanızı daim etsin inşallah..

iyi geceler kızlarr
allah tüm dualarınızı kabul eder inşallah
kandiliniz mübarek olsun

kızlar çıldırttı bu qün oqlum sabah 10 bi kalktı sabahın 6 we halaaaa uyumuyoooooooooooo
karnı tok altı kuru kakasını yaptı qazı çıkyo ama uyuymuyooooo
wallaa ne yapacaqımızı şaşırdık banyo yaptırdım şimdi ama hala uyumuyooooo ben ölüyorum yorqunluktan artıkkmafoldumben

gökçe geçmiş olsun canım sonunda yapabilmiş zeynep. şimdide benim kızıma geçti sıra yapamıyor o şurubun adı neydi bana yazarmısın bende aldırıyım

canım yok yaa bizimki 3 gün yapmayınca fitil veriyoruz, bakalım şurup anca bugünlerde gösterirmiş etkisini .hala yok

ama o gaz ve sindirim şurubu güzel diyorlar babuline bitkisel şurup.

Bizde de aynisi vardi canim. Masaj yaptik surekli. Gecmedi gecmedi. Sonra birden azalmaya basladi ve pat diye gecti. Simdi gayet normal. Merak etme seninki de gecer

Bir sitede okudum hoşuma gitti taze anneler :)

Anne olmadan önce
Sıcak yemekler yerdim.
Giysilerim lekesizdi.
Telefonda uzun uzun konuşurdum.

Anne olmadan önce
Ne zaman istersem o zaman yatardım.
Geç yattığım için de dertlenmezdim.
Her gün dişlerimi fırçalar, saçlarımı tarardım.

Anne olmadan önce
Evi her gün temizlerdim.
Oyuncaklara basma, ninnileri unutma gibi dertlerim yoktu.

Anne olmadan önce
Bitkilerin zehirli olup olmadığı umurumda olmazdı.
Aşı gibi bir derdim yoktu.

Anne olmadan önce
Kimse üstüme ne kustu,
Ne tükürdü,
Ne salyasını akıttı,
Ne çişini yaptı,
Ne de minicik parmaklarıyla çimdikledi.

Anne olmadan önce
Her şey denetimim altındaydı:
Düşüncelerim,
Vücudum,
Ve de aklım.
Mışıl mışıl uyurdum geceleri.

Anne olmadan önce
Salya sümük ağlayan bir çocuğu doktorlar test yapsın ya da iğne vursun diye hiç tutmamıştım.
Yaşlı gözlere bakıp bir de ben ağlamadım.
Basit bir gülümsemeyle hiç dünyalar benim olmamıştı.
Birini uyurken izlemek için geç saatlere kadar oturmamıştım hiç.

Anne olmadan önce
Onu uyurken kucağımda tutmaya doyamayacağım aklıma gelmezdi.
Acısını dindiremediğim zaman yüreğim dağlanmazdı hiç.
Minicik bir şeyin beni bu kadar etkileyebileceğini,
Birini bu kadar sevebileceğimi düşünmezdim.
Bilmezdim anne olmanın bu kadar zevk vereceğini.

Anne olmadan önce
Kalbimin yerinden çıkacakmış gibi atacağını,
Aç karnını doyurmanın anlatılmaz bir duygu olduğunu,
Aramızdaki bağın bu kadar güçlü olduğunu,
Minicik bir şeyin kendimi bu kadar önemli hissetmemi sağlayacağını bilmezdim.
Her şeyin yolunda olup olmadığından emin olmak için
Gece yarısı on dakika bir kalkmadım hiç.

Anne olmanın o sıcaklığını,
Hazzını,
Sevgisini,
Yürek acısını,
Muhteşemliğini,
Ya da huzurunu hiç bilmezdim.
Bu kadar derinden hissedebilmeyi,
Anne olmadan önce…

allah yardımcın olsun bazen yapıyorlar öyle çok zor oluyo valla kafamçokkarıştı

günaydınlar güzel anneler ve tatlı bebekler
hayırlı ve güzel bir hafta gecirmeniz dileklerimle.

iyi haftalarrr

herkese günaydın..
günaydınn

canım yok yaa bizimki 3 gün yapmayınca fitil veriyoruz, bakalım şurup anca bugünlerde gösterirmiş etkisini .hala yok

ama o gaz ve sindirim şurubu güzel diyorlar babuline bitkisel şurup.
babuline açıldıktan sonra bir ay süresi var biliyorsunuz değil mi
aman dikkat edin
ve yazıda çok güzelmiş paylaşım için teşekkürler

selamm :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…