2010 Temmuz Anneleri : )

merhaba kızlar kandilimiz mübarekolsun hepimizin. dua edelim bebeklerimiz vatana millete ailesine bağlı hayırlı evlatlar olsun :Saruboceq:

face 2010 annelerine koyarsın canım üzülme sonra ordan kaldırabilirsin yerimseniben

canım benim eşim sorunlu burda profil resmine bile kendi resmimi koydumu görse kavga çıkar

faceye o yüzden zor.dün fotonun pikselini düşürüyom napcaksın diyo dedim msn koycam hayret bişey falan dedim gitti tepemden:))

Açtım, Mayo Clinic kitabını okuyorum. Diyor ki: eğer anne sütü ile besliyorsanız her beslemede bebeğinizin ne kadar miktar aldığını ölçemezsiniz. Ama şu sorulara yanıt vermeniz gerekli:

* Bebeğim kilo alıyor mu? Eğer bebeğin kilo alımı normalse bebeğiniz yeterince yiyor demektir.
* Ne kadar sıklıkta bebeğiniz emiyor? Yeni doğan bebeklerin günde 8 ile 12 kez emmesi gerekli ama 6 ya da 8 haftadan sonra emzirme süreleri arası artar. Yalnız bebek büyüme atakları (growth spurt) sırasında daha çok emebilir.
* Bebeğinizin yutkunduğunu duyuyor musunuz?
* Bebeğiniz emerken göğüslerinizde hafifçe çekiliyormuş gibi bir his duyuyor musunuz?
* Bebeğinizin altını değiştirirken çocuk bezlerine bakıyor musunuz? Yiyen bebek çıkarır da…
* Bebeğiniz sağlıklı görünüyor mu? Her emmeden sonra halinden memnun olup aktifleşiyor mu?

İşte budur. Sütüm yetiyor mu, yetmiyor mu? sorusundan öte yukarıda sorulan soruların her cevabı olumlu ise ne diye kaygılanıyoruz?

ben de hepsi var..

özellikle şu emzirirken göğsümden damarlar çekiliyormuş hissini size de söracaktım..normalmş demek.

bende emzirirken cuk cuk a benzeyen bir yutkunma sesi duyuyorum , bir göğsümü verirken diğer göğsümün ucu çekiliyor ve birkaç damla süt geliyor

herkese selam
kadir geceniz mübarek olsun kızlar
birbirimizi duamızda unutmayalım...

teşekkür ederim canım sanki bugün biraz daha iyice gözü
ilk başta doktora gitmeden deniz suyunu ben de kullandım ama fayda etmedi gibi geldi sonra damla kullanmaya başladık. masaj da yapıyorum ama inşallah geçer birkaç güne

Bebeğiniz Her emmeden sonra halinden memnun olup aktifleşiyor mu?

diğerleri tamam da bu bana uymuyo çünkü sadece memede uyuyo. kendi kendine uyuduğu pek vaki değil anlayacağınız.

Bebeğiniz Her emmeden sonra halinden memnun olup aktifleşiyor mu?

diğerleri tamam da bu bana uymuyo çünkü sadece memede uyuyo. kendi kendine uyuduğu pek vaki değil anlayacağınız.

canım benim bebeğim de aynen göğsümde uyuyor hep
şimdi bir kitap okuyorum orada diyor ki
bebeğinizi göğsünüzde uyumaya alıştırmayın
yoksa uyumak için emmesi gerektiğini düşünecek diyor yani olayları birbirine bağlar diyor

o yüzden kitaba göre önce emzirip sonra gazını çıkartıp 15-20 dakika onunla diyolog halinde konuşun aktivite yaptırın diyor
sonra da yatırın ve başında beklemeyin diyor
zaten bebek kendi kendine uyurmuş böyle kendi kendine uyumayı öğrenirmiş
bana mantıklı geldi açıkçası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…