Aaa mesajlarda edit kalkmış .
çok kötü olmuş.artık fotoda koyamam.
face 2010 annelerine koyarsın canım üzülme sonra ordan kaldırabilirsin yerimseniben
Açtım, Mayo Clinic kitabını okuyorum. Diyor ki: eğer anne sütü ile besliyorsanız her beslemede bebeğinizin ne kadar miktar aldığını ölçemezsiniz. Ama şu sorulara yanıt vermeniz gerekli:
* Bebeğim kilo alıyor mu? Eğer bebeğin kilo alımı normalse bebeğiniz yeterince yiyor demektir.
* Ne kadar sıklıkta bebeğiniz emiyor? Yeni doğan bebeklerin günde 8 ile 12 kez emmesi gerekli ama 6 ya da 8 haftadan sonra emzirme süreleri arası artar. Yalnız bebek büyüme atakları (growth spurt) sırasında daha çok emebilir.
* Bebeğinizin yutkunduğunu duyuyor musunuz?
* Bebeğiniz emerken göğüslerinizde hafifçe çekiliyormuş gibi bir his duyuyor musunuz?
* Bebeğinizin altını değiştirirken çocuk bezlerine bakıyor musunuz? Yiyen bebek çıkarır da…
* Bebeğiniz sağlıklı görünüyor mu? Her emmeden sonra halinden memnun olup aktifleşiyor mu?
İşte budur. Sütüm yetiyor mu, yetmiyor mu? sorusundan öte yukarıda sorulan soruların her cevabı olumlu ise ne diye kaygılanıyoruz?
bende emzirirken cuk cuk a benzeyen bir yutkunma sesi duyuyorum , bir göğsümü verirken diğer göğsümün ucu çekiliyor ve birkaç damla süt geliyor
ya benim bebeğimin de gözü hep çapaklıydı hatta yanaklarına akıyodu 2 kere tobrex damla kullandım ama sonra dokuzeylülde göz doktoru gözyaşı kanalları dardır dedi küçük parmağınızla masaj yapın göz pınarından aşağı doğru dedi yaptım geçti aynı zamanda bu 1 yaşına kadar kendi kendine açılırmış damarın içine bişi sokulması heralde çok nadir olarak yapılan bişedir gözyaşı kanalının dar olması bebeğin gözünün çapaklanmasıysa çok sık görülen bişey masaj yaparsın geçer biir de fizyolojik giffer die bişi var deniz suyu onu temiz pamuğa ya da gazlı beze damlatıp onla siliyosun göz bakımı için
Herkese hayırlı kandiller...
canım sen o zaman edit in geri gelmesini bekleyeceksin. koca ne derse doğrudur yapacak birşey yok
Bebeğiniz Her emmeden sonra halinden memnun olup aktifleşiyor mu?
diğerleri tamam da bu bana uymuyo çünkü sadece memede uyuyo. kendi kendine uyuduğu pek vaki değil anlayacağınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?