2010 Temmuz Anneleri : )

belki daha önce yazmışımdır..kucağıma emzirme minderi koyup,onun üzerine laptopumu koydum bilmiyorumkismile yazın dolaptan içmek için su şişesini alırken gel bakalıııım dedim ,yerine koyarken hoppacııık dedim..yere düşen eşofman üzerimi telaşla kucağıma alıp kucağımda pışpışlamaya kalktım...bilmiyorumkismile

:lepi:delikafaduldendelikafaduldendelikafadulden:roflol:

:):):):) koptum yaa

aysecinarli, kefiri neyle verebilirim başka sade versem olurmuu acaba bnm oğlum çok gazlı çözmedik o sorununu bir türlü

Canım yazdığım gibi ben mamanın üzerine çok az çay süzgecinden geçirerek çilekli kefir ilave ettim..sade kefiri almayabilir..istersen kendi sütünü sağ,öyle ilave et kefirden..ama çok sıcak olmaması lazım..kefir çok sıcak içilmez..soğuk içilir..ılık mamanın üzerine çok az ilave edip öyle içirdim..geçenlerde sulandırdığım keçi sütünden içirmeye çalıştım,ona da çok az kefir ilave etmiştim..içtiler...daha doktorum bu haltlarımı bilmiyor,umarım kızmaz..

anason da çok güzel gaz çıkarıyor..nurse harvey her zaman etkili olmuyor gaz çıkarmada...

slm kızlar. ya bu oyun halısı için henüz erken değil mi. daha elini kullanmaya başlamadı ki. nasıl uzanacak oyuncaklara. çıkan seslerden korkmaz mı

acaba suyu nie kalmadı bi düşün sigara içtigin için olmasın tecrübelisin ya boş kafa senin gibilere denir seni ben muhatap bile almıcam kendime istedigini yaz artık umrumda degil istersen küfür et çokta tın blöf atmıştın demin hadi çıksana neden hala burdasın yalvarmamızımı bekliyosun lütfen kal diye boşsun sen çok boşsun kımsenın ne senın nede benım bilgilerime ihtiyacı var herkes kendine yeter sen yeterkı sus artık

evet sağdığım sutle ile verebilirz
vallahi sütümle vermek aklıma gelmemişti

hastalandıgı için keyfi olmaya bılır. ama bana kalırsa sagıpta vermektense ıyıce acıkmasını bekle. benım kızda emmıyor bugun doktora gıttım doktor 4-5 saat ac bırak dedı. o zaman alacak mı bakalım. sende deme. bakalım öyle alacak mı.

Şimdi aklıma gelmişken sizede sorayım..Daha erken ama benim koçiş acele edip almadan fikir ediniyim yürüteçleri kimi gerekli görüyor kimi gereksiz sizler neler düşünüyorsunuz zamanı geldiğinde alacakmısınız yoksa almıyacaksınız..

Son düzenleme:
Lütfen tartışmaya girip birbirinize hakaret etmeyin rica ediyorum.Uyarı niteliğinde yazdığımı,tekrarladığınız taktirde ceza alabileceğinizi belirtmek istiyorum.
Buralardayım.

ben bi kere göğüs pedini göğsümde biraz fazla tutmuştum oğlumu emzirmeye kalktıgımda emmek istemedi kafasını çevirdi. acaba kötü mü koktu die düşündüm gittim hemen göğsümü yıkadım sonra emdi. ondan sonra sık sık yıkamaya başladım göğsümü. pedi de sık sık değiştiriyorum ayet iyi emiyo.siz ne kadar sürede bi göğsünüzü yıkıyorsunuz. belki onunla ilğili olabilir. yani belki bi ihtimal

ben alamyı düşünüorumm ... 4 aylık olduktan sonra alıcam allah izin verirse

evet çok memnunum..face de kızımın oyun halısında görüntüleri var,görünüyor mu bilmem :)

bakayım canım face den
bende çok beğeniyorum halıları almak istiyorum biran önce kaydirigubbakcemile2

slm kızlar. ya bu oyun halısı için henüz erken değil mi. daha elini kullanmaya başlamadı ki. nasıl uzanacak oyuncaklara. çıkan seslerden korkmaz mı

kızım avizelere bakıp gülüyo yazık kaydirigubbakcemile3
onlara bakacağına oyuncaklara baksın diye...

benm oğlum çok gazlı olduğunde memeyi almıorrr iice acıkmasını bekleyip emziriyorum

yürüteç kullanan bebekler emeklemiyomuş galiba. ben bebişimin emeklemesini çok istiyorum çok hoşuma gidiyo emekleyen bebek. o yüzden almıcam.

bir doktorun yazısını okumuştum. süt yapan yiyecek yok.
lohusayken bir başlar anne, yok komposto yok helva, bulgur, tahin falan derken boşuna diyor. dikkat ederseniz hepsi hararet yapan susatan şeyler. onu yiyip bol bol su içtiğiniz için asıl sütü yapan su içmenizdir yazıyordu.

dr.kadir tuğcu cevaplamış:

Annenin sütü olması için ne yapması gerekir?
İnsan memesi inek memesi yapısında değildir, bu nedenle uzun süreli süt biriktirmez. Çocuk emmeye başladığı anda süt yapılır. Nasıl gözyaşı ağladığımız zaman akıyorsa, yani bir yerde toplanmıyorsa süt de böyledir. Süt hücrelerinden anında süt yapılır ve bebek emdikçe de gelir. Süt olayı tamamen psikolojiktir.
Kadının yerli yersiz üzüntülerle dolmamış olması gerekir. Niyet de önemli. Annenin bebeğini emzirmek istemesi önem taşır.
Birçok anne lohusalık döneminde komposto, bol şekerli meyve suları içerek veya tatlıyla süt miktarını artırmaya çalışıyor. Bu mümkün mü? Süt yapan yiyecek var mı?
Süt yapıcı gıda diye bir şey olmaz. Süt yapıcı diye annelere zorla içirdikleri veya yedirdikleri şeylere dikkat ederseniz, hepsi susama isteği uyandıran maddelerdir. Anne bunları yiyince bol bol su içme arzusu hisseder. Bol bol su içince de süt miktarı artar.
Yani keramet helva, tatlı, soğan, pekmez veya kompostoda değil bunları yedikten sonra hararetten dolayı içtiği sudadır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…