2010 Temmuz Anneleri : )

2 saate bir emzirmek uyuyorsa dürt sıvı alamadığı için yeterince oluyor sarılık hatta sağ ver sarılığı düşene kadar hatta yanlış anlama ama 2 defalığa falan mama ver düştüğünü görceksin hemen

sarılığı yapan zaten anne sütü mama hemen geçiriyor ama dikkat et mamaya alışmasın günde 1 defa falan ver anca tabi sütün bolsa eğer sütün azsa zaten yeterli sıvıyı alamaz ve sarılığı 50 güne kadar sürüyor o zmna benim ilk bebeğim 50 gün sarlık oldu 2ci bebeğimde bilinçlendim 1 gün sarardı ve hemen geçti

selam kızlar akşam kuru fasulye konuşmuştuk ya süt yapar diye şimdi koydum haşlanıyor düdüklü tencere kullanmasını bilmiyorum. bana tarif edermisiniz clipso değil normal düdüklü tencere. üstünde düdüğü var ya önce onu kaldırıyormuyum yoksa önce yatıkmı duracak?

önce düdüğü kaldır canım, ötmeye başlayınca düdüğü kapat tekrar ötmeye başlayınca da altını kıs ve saate bak.
benim düdüklümde 10-15 dk pişmesi yetiyo altını kıstıktan sonra.
kolay gelsin bebeğine süt olsun sana yağ olmasındelikafadulden

sarılık için bana önerilenler ve yaptıklarım : 1 haftada geçti..
bol anne sütü . ne zaman isterse emzirdim. içebildiği kadar bol su..
sürekli florasan ışığı açık ,ışığın altında uyuduk. kuru kayısı hoşafı(şekersiz) sürekli içtim. hem süt için hemde sarılık için iyi geliyormuş. birde annane yöntemi. sarı mendil koydular bebişin yanına yerimseniben

teşekkür ederim selvacım. o düdü olayını bilmediğim için hiç kullanmıyordum walla sölediğin çok iyi oldu.
:asigim:

teşekkür ederim selvacım. o düdü olayını bilmediğim için hiç kullanmıyordum walla sölediğin çok iyi oldu.
:asigim:

canım ben çoğu zeytinyağlı yemeği bile düdüklüyle yapıyorum.barbunya yeşil fasülye vs.
hem zaman hem de gazdan tasarruflu oluyo.
hem de lezzetli oluyo tavsiye ederim:))

zaten geçmesi için bol sıvı almalı başka yolu yok valla ben büyük oğlumdada çok emzirdim sütümde çok tu ama memede uyuyordu o yüzden yeterrli sıvıyı almadı ve 50 gün sarılığı geçmedi en güzeli sağıp vermek dediğin gibi florasanla uyuduk bizde doktor evdeki florasan fayda etmez hastaneki farklı dedi, biz genede yaktık sonunda geces, gündüzüne karıştı gene olan bize oldu sarı mendik sarı kıyafet olyınada inanmıyorum hiç sarı giydirince çocuğun sarılığı göze batmıyor geçmiş gibi geliyor kendini kandırmaca anca tıbben açıklaması bu

Ben 22 Kasımda yani kurban bayramından hemen sonra başlıyorum kısmetse,
Rüzgar tam 4 ayını bitirmiş oluyor o gün,
Ben öğretmenim profilimde de belirttiğim gibi,
Ders saatim bu sene çok az o nedenle iznim biter bitmez başlıyorum,
yoksa bizde ücretsiz izin denilen birşey de var 6 aylık kadar ama gerek görmedim,
Evim okuluma 5 dk. mesafede,
Allah korusun bi ihtiyaç dahilinde hemen koşup gelebilirim arabaya bile gerek olmadan,
Cuma günü hariç evden 2 ya da 3 saat ayrı kalıcam aslında,
Sadece Cuma günü 8-12 arası ve 1:30-3 arası evde yokum,
Çalışma koşullarım böyle olmasına rağmen ben de başlamayı hiç istemiyorum,
Her anım her dakikam oğlumla geçsin istiyorum,
Ama sonra da düşünüyorum nereye kadar diye,
Bu sene okul idarem sırf rahat edeyim diye çok güzel bir program ayarlamışken yok çalışmayacağım demeyi istemedim,
biliyorum yapımı oğlum 5 yaşına da gelse onu bırakıp gitmek bana hep zor gelecek,
Ama bi yerden başlamak lazım,
Ve evde olmaktan da sıkıldım aslında,
Küçük bir ilçedeyiz yapacak bir şey de yok,
Üstelik havalarda soğudu bebekle de bir yere çıkılmıyor,
Çalışmak bana da oğluma da iyi gelebilir aslında,
Hem sen bana göre çok çok daha şanslısın canım annen bakacakmış bebeğine ne güzel,
Ya ben napıyım eşimin akrabalarının çok iyi diye bahsettiği fakat benim yalnızca 1 kere görme imkanımın olduğu bir bayana emanet edip gideceğim çocuğumu,
Çok zor yaa çalışsan bi türlü çalışmasan bi türlü,
Valla gözlerim doldu şimdi sana bunları yazarken((

muhakkak sarı mendil falan hikaye.bi mendil için babaanneyimi kıralım dedik taktık valla sempatiksalakcinni
bol su içsin dedi dr özellikle ve en geç saatte bir emsin dedi. uyandırıp emzirdim çoğu kez. uykumuz düzensizleşti ben zombiye döndüm ama hastaneye gerek kalmadan kurtulduk şükür.. florasanı bilemiyorum ama o dönem bi tuhaftım. manyağa dönmüştüm zaten. ne deseler yapıyodum. 3. haftada kendime geldim. bayanssulusmile

Şimdi bakıyorum canım sağolasın bilgi verdiğin için,
Benim de poşet almam lazım süt için,
bi de şu oyuncağa bakayım fiyat iyiymiş,
Sağol cannnnııım arkadaşım:)))

canım çok doğru sölemişsin.sadece ishal yapan bikaç çeşit mikroorganizöaya karşı koruyor.bende yaptırmıycam.birçok yan etkisi var .artı aşılarda soğuk zinzir çok önemli eğer gereken dercede tutulmazsa o aşının hiçbir anlamı kalmıyor.ki eczanelerde buna hiç dikkat edilmez.buyüzden tüm aşılarnızı sağlık bakanlığına başlı yerlerde yaptırın.bende bu işin içinde olduğum için gerçekten sağlık ocaklarında bukonuda çok dikkatliler.bi uyarı daha aşıya sabah gidin bazı aşılar flakondan yapılır.sabah açılır ve zamanla bozulmaya başlar.öğlene kadar giderseniz daha sağlıklı olur

ben gece yıkayamazsam ya da bebiş çok açsa aceleden chicco nun göğüs temizleme mendilleri var.onları kullanıyorum.memnunum.

nazosan merhaba

benim kızımda gözünü evdeki yanan lambalara dikiyor.hiç çekmeden gözünü,kırpmadan.bazen ışığı kapatıyoruz gözüne bi zarar gelecek diye.neden acaba bu ilgi?

Rüzgarda bayılıyor ışığa dikip gözleri bakmaya,
geçen misafirlikte kapattırdık lambaları karanlıkta oturduk valla,
ben de korkuyorum bişey olacak diye
kendim 3 sn. bakamıyorum bu çocuk dikip dakikalarca nasıl bakıyor.

kızlar bişi sorcam bende süt pompası var ve 2 ay kullanabildim anca iyide bişi acaba onu nereye satabilirim hani bu pompa kiralıyan yerler var onlar alır mı?ki elimde kalmasın istiyorum birinin bebeği olcakta vercem de ooooo

bu aylarda bebekler parlak şeylere ilgi duyarmış dikkatlerini çekermiş normal yani

mümkun oldugunca emzırmeye calış. başka yapacak bır sey yok sanırım

hepinize çooook tşk ederim kızlar a.s.

sık sık emziriyorum mama da veriyorum günde 1 kre inşallah düşer
bunları yapmama rağmen inatla yükselmekte çünkü :sinifsinif:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…