[/QUOTE]benim kızım hep yüzüstü yatıyor geceleri bile oyle rahat edıyor kafasını cok rahat cevırıyor o yzden korkmuyorum
kız uyumuyor bende cıldıryorum ınsallah duzelır burdada havalar soguk kombı yakıyorum bır haftadır
[/B][/COLOR]
benimki anakucağınıda sevmedi bir ay kadar ayrı kaldı ana kucağından anneme götürmemiştim tam alışacağı zamandı birde tekrar alıştırmaya çalışıyorum.ben gece yan yatırıyorum ama gündüz hep anakucağında. zaten uyumuyor, anakucağında uyuduysa da düz yere alınca uyanıyor. mecburen orda bırakıyorum ben de. yüzüstü kalmayı pek sevmediğinden o şekilde uyutmadım hiç.
kızlar selam...sizlere birşey sorcam...bebeğinizi öpenler falan oluyordur mutlaka.birşey diyormusunuz?ben birkaç kez dedim,küsüyorlar alınıyorlar,bizde hastalık yok diyorlar...ellerinden öpenler oluyor,dışardan gelip ellerini yıkamadan yüzünü sevenler...elleri zaten sürekli ağzında.şapır şupur emiyor sürekli.siz uyarıyormusunuz?
bende pilav yapacağım şimdi mercimekli bulgur afiyet olsun:)
kızlar sizler bebeklerinizi nasıl yatırıyorsunuz ben ne kadar uğraşsamda yan yatıramıyorum yüz üstüde gündüzleri yatırıyorum ama hemen uyanıyor çok nadir uzun süreli yatırdığım. sırtüstü yatmaktan kafasının arkası düzleşti nerdeyse. yan yatırma yastığını hiç sevmedi bi arkadaşımda vardı onda denemdim yatırır yatırmaz uyanıyor daha önce nasıl yatırırsam öyle uyuyordu şimdi yine kendi istediği pozisyona gelmek için uğraşıp duruyo sonrada ağlayarak uyanıyor.
nette şunu buldum.
Dr. Kadir Tuğcu konuyla ilgili ilginç şeyler söylemiş. Bakın “Bebek nasıl yatırılmalı?” sorusuna ne yanıt vermiş:
“Ciddi araştırmalarda çocuk şöyle yatsın böyle yatsın diye bir şema gösterilmez. Yalnız dikkat çeken bazı hususlar vardır. Ani bebek ölümleri genellikle kışın olmaktadır ve bebek ölümleri hep pimpirikli annelerin çocuklarında görülmektedir. Ve bir de çocuğun beşiğinde veya yatağında koyun postu türü malzemeler kullanılan yerlerde görülür. Çocuk postun üzerinde yüzükoyun yattığı zaman nefes alacak yer kalmaz ve boğulma durumu oluşabilir. Yoksa tabiatta hiçbir canlı varlık sırtüstü uyumaz. Siz hiç sırtüstü yatan bir deve, kedi, köpek veya tavşan gördünüz mü hepsi yüzüstü yatıp uyur. Sırtüstü yatması bir hayvanın ya öldüğünün ya da ağır hasta olduğunun işaretidir. Yüzüstü yattığı zaman bebek hem kollarını bacaklarını kullanacaktır, hem de kendi kendine rahatça gazını çıkaracaktır. Ayrıca göğüs kafesi düzgün olacaktır ve kafası geriye doğru yatmadığı için yassı olmayacaktır. Yüzüstü yatarken soluk alamamaya bağlı 'ani çocuk ölümü' olabileceği iddiası bir vakayla ortaya çıktı. Vaka incelendiğinde bunun doğal durum değil de cinayet olduğu belirlendi. Ancak araştırma ilk tespite göre hazırlanıp yayımlandığı için halk arasında yatma şekliyle ani bebek ölümü arasında bağ olduğu inanışı gelişti. Bu yanlış inanışın giderilmesi uzun zaman alacaktır.”
benim anladığım yüzüstü yatırması gerektiği, sizler nasıl yatırıyorsunuz bebeklerinizi?
hayat 77 cim ilk seçenekte olabilir ama bence artık aptamil pre vermene gerek yok ilk 1 ay veriliyor sonra aptamil 1 e geçebilirsin sen geç bile kalmıssın biberonların ucunu büyütmen lazım ama çünkü aptamil 1 daha tanecikli
YA doktorum devam etmemi söylediği için kullanıyoruym...Bu ayın sonunda randevusu var bakalım sorcam devam mı diye ama sanırım bunlar 3 aydan fazla kullanılmıyormuş..
bugün ben bile üşüdüm artık bizde mi yaksak doğalgazı acep
kızlar selam...sizlere birşey sorcam...bebeğinizi öpenler falan oluyordur mutlaka.birşey diyormusunuz?ben birkaç kez dedim,küsüyorlar alınıyorlar,bizde hastalık yok diyorlar...ellerinden öpenler oluyor,dışardan gelip ellerini yıkamadan yüzünü sevenler...elleri zaten sürekli ağzında.şapır şupur emiyor sürekli.siz uyarıyormusunuz?
ya kızlar benım kızın sacları dokuluyor sızdede oluyor mu yastıgı sac dolu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?