alla alla canım ben doğumdan hemen sonra kullanmaya başladım medelayı
hergun 1.5 saate bir sağıorum işyerınde olduğum için randıman alıorum
beyaz kağıt gibi bir yer var onu değiştirmeyı dene ..
her süt pompasının en yüksek kademesı o hızda canım ebebk emme reflexine göre olduğu için oyle çok hızlı sut pompası yok canım malesefff..
bende senın gibi akraba oldum pompamlaa ...
o benm bir parçam ..
bozulur die çok korkuyorum ohaoldumsmile ohaoldumsmile
ya kızlar benım kızın sacları dokuluyor sızdede oluyor mu yastıgı sac dolu
bende pilav yapacağım şimdi mercimekli bulgur afiyet olsun:)
kızlar sizler bebeklerinizi nasıl yatırıyorsunuz ben ne kadar uğraşsamda yan yatıramıyorum yüz üstüde gündüzleri yatırıyorum ama hemen uyanıyor çok nadir uzun süreli yatırdığım. sırtüstü yatmaktan kafasının arkası düzleşti nerdeyse. yan yatırma yastığını hiç sevmedi bi arkadaşımda vardı onda denemdim yatırır yatırmaz uyanıyor daha önce nasıl yatırırsam öyle uyuyordu şimdi yine kendi istediği pozisyona gelmek için uğraşıp duruyo sonrada ağlayarak uyanıyor.
nette şunu buldum.
Dr. Kadir Tuğcu konuyla ilgili ilginç şeyler söylemiş. Bakın “Bebek nasıl yatırılmalı?” sorusuna ne yanıt vermiş:
“Ciddi araştırmalarda çocuk şöyle yatsın böyle yatsın diye bir şema gösterilmez. Yalnız dikkat çeken bazı hususlar vardır. Ani bebek ölümleri genellikle kışın olmaktadır ve bebek ölümleri hep pimpirikli annelerin çocuklarında görülmektedir. Ve bir de çocuğun beşiğinde veya yatağında koyun postu türü malzemeler kullanılan yerlerde görülür. Çocuk postun üzerinde yüzükoyun yattığı zaman nefes alacak yer kalmaz ve boğulma durumu oluşabilir. Yoksa tabiatta hiçbir canlı varlık sırtüstü uyumaz. Siz hiç sırtüstü yatan bir deve, kedi, köpek veya tavşan gördünüz mü hepsi yüzüstü yatıp uyur. Sırtüstü yatması bir hayvanın ya öldüğünün ya da ağır hasta olduğunun işaretidir. Yüzüstü yattığı zaman bebek hem kollarını bacaklarını kullanacaktır, hem de kendi kendine rahatça gazını çıkaracaktır. Ayrıca göğüs kafesi düzgün olacaktır ve kafası geriye doğru yatmadığı için yassı olmayacaktır. Yüzüstü yatarken soluk alamamaya bağlı 'ani çocuk ölümü' olabileceği iddiası bir vakayla ortaya çıktı. Vaka incelendiğinde bunun doğal durum değil de cinayet olduğu belirlendi. Ancak araştırma ilk tespite göre hazırlanıp yayımlandığı için halk arasında yatma şekliyle ani bebek ölümü arasında bağ olduğu inanışı gelişti. Bu yanlış inanışın giderilmesi uzun zaman alacaktır.”
benim anladığım yüzüstü yatırması gerektiği, sizler nasıl yatırıyorsunuz bebeklerinizi?
kız anneleri size bi sorum var
bebeğinize kına yakacak mısınız?
böyle bi adet varmış kız bebek 6 aylık olunca kız kınası yapılırmış
mevlüt gibi diş buğdayı gibi bişeymiş
Yaa kızlar birde size birşey sormak istiyorum..
Benim oğlum şöle yaklaşık 1 haftadır biberonu almak istemiyor
kıymetler kopuyor zar zor veriyorum mamayı ağzına..
Neden olabilir?
Benim aklıma 2 seçenek geliyor..
1-Biberonun ağzını genişletmemi istiyor(yavaş akışlı şuan) ki bunu yaparsam mememden soğur diye korkuyorum..
2-Pre aptamilden bıktı..
Bana sanki 1.seçenek gibi geliyor ama emin olamıyorum yaa..Sizin önerileriniz var mı?Ne olabilir?
kızlar ne marka süt pompası kullanıyorsunuz? bendeki elektrikli medela artık randıman vermiyor. en yüksek ayarı bile çok yavaş. sanırım kullanılmaktan eskidi. yeni bir tane almayı düşünüyorum.
kızlar selam...sizlere birşey sorcam...bebeğinizi öpenler falan oluyordur mutlaka.birşey diyormusunuz?ben birkaç kez dedim,küsüyorlar alınıyorlar,bizde hastalık yok diyorlar...ellerinden öpenler oluyor,dışardan gelip ellerini yıkamadan yüzünü sevenler...elleri zaten sürekli ağzında.şapır şupur emiyor sürekli.siz uyarıyormusunuz?
kız anneleri size bi sorum var
bebeğinize kına yakacak mısınız?
böyle bi adet varmış kız bebek 6 aylık olunca kız kınası yapılırmış
mevlüt gibi diş buğdayı gibi bişeymiş
sonbahar merhaba
ben daha yeni almayı düşünüyorum pompayı.medela tavsiye etmişti herkes.işe yaramıyor mu?eee hangi markaya güveneceğiz?
medela iyi aslında bende öneri üzerine aldım ilk başlarda süperdi o zmn sütüm vardı şimdi ben pompayı hoyratça kullanıyorum sanırım her boş anımda pompa göğsümde. birde çok kaynattım plastik kısımlarını ondan olmuştur diye düşünüyrum. bir kezde dagınlıkla motor kısmını yıkadım muslukta hemen kuruladımfarkına varınca. benim kullanımımdan kaynaklanıyor olabilir.
medaa hiç duymamaıştım bunu.biraz detay verir misin?ben mevlüt yapamadım.kayınvalidem çok hasta.olmazdı yapsam kadın kalkamıyor bile.
ya kızlar benım kızın sacları dokuluyor sızdede oluyor mu yastıgı sac dolu
tabi oluyor canım.benim üst komşum benden bir hafta sonra doğum yaptı.kızının saçlarının tamamı döküldü şimdi kel.benim kızında bir kısmı yok saçların bir kısmı var
Vitamin içtiğim için bende olmadı.
Kızlar ne güzel bebeklerinizin saçları dökülüyor ve yerine daha güçlüleri çıkacak
cnm ana saçı denilen bu saç çoğunlukla dökülürmüş ben bebekken benim dökülmüş ben kelmişim. ama kızımın çok dökülmüyor şimdiye kdr 2 tel gördüm sadece. görümcemin kıznın hiç dökülmemiş 1,5 yaşında hala ana saçı var. yani bebekten bebeğe değişiyor korkma. teyzemin çocuklarının hep dökülmüştü.
sonbahar merhaba
ben daha yeni almayı düşünüyorum pompayı.medela tavsiye etmişti herkes.işe yaramıyor mu?eee hangi markaya güveneceğiz?
medela iyi aslında bende öneri üzerine aldım ilk başlarda süperdi o zmn sütüm vardı şimdi ben pompayı hoyratça kullanıyorum sanırım her boş anımda pompa göğsümde. birde çok kaynattım plastik kısımlarını ondan olmuştur diye düşünüyrum. bir kezde dagınlıkla motor kısmını yıkadım muslukta hemen kuruladımfarkına varınca. benim kullanımımdan kaynaklanıyor olabilir.
bende bilmiyorum aslında
ilk defa duydum
sizler biliyormusunuz diye merak ettim
yapıcam diyen kişide henüz yapmadı kınayı
yapsın anlatırım size
slm canım.ben de aynı pompayı kullanıyorum.çekiş gücü zayıflamıştı son zamanlarda.
sağmaya başlayınca iyi,sonra yavaşlıyo sonra tekrar hızlanıyodu filan.
bazen de rampa çıkamayan arabalar gibi zorlanıyodu motoru
garantiye yolladım Ankaraya.salı günü yolladım bugün elime ulaştı tekrar
ilk aldığımdaki gibi olmuş:lepi:
bende eskiden aldığım manuel pompa var da onunla idare ettim bu gelene kadar.çok çabuk geri geldi zaten.sen de bi gönder istersen garantiye..
ben de motoru yere düşürmüştüm ama garantiye gönderirken onu söylemedimohaoldumsmile
Anam bu zamanın kız anneleri şimdiden süslü püslü işlere kalkışacaklar desene:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?