2010 Temmuz Anneleri : )

Durun ben pilavımı koyayım da geleyim hemen,

Tamamdır pilavımı yaptım,
Bana hatırlatın da altını yakmayayım:)))

Aloooo nerdesiniz hu huuuuuu.
Ben geldim muhabbete ne oldu,
Nerelere kaçtınız yaaaaaaaa

Durun ben pilavımı koyayım da geleyim hemen,

bende pilav yapacağım şimdi mercimekli bulgur afiyet olsun:)

kızlar sizler bebeklerinizi nasıl yatırıyorsunuz ben ne kadar uğraşsamda yan yatıramıyorum yüz üstüde gündüzleri yatırıyorum ama hemen uyanıyor çok nadir uzun süreli yatırdığım. sırtüstü yatmaktan kafasının arkası düzleşti nerdeyse. yan yatırma yastığını hiç sevmedi bi arkadaşımda vardı onda denemdim yatırır yatırmaz uyanıyor daha önce nasıl yatırırsam öyle uyuyordu şimdi yine kendi istediği pozisyona gelmek için uğraşıp duruyo sonrada ağlayarak uyanıyor.
nette şunu buldum.
Dr. Kadir Tuğcu konuyla ilgili ilginç şeyler söylemiş. Bakın “Bebek nasıl yatırılmalı?” sorusuna ne yanıt vermiş:

“Ciddi araştırmalarda çocuk şöyle yatsın böyle yatsın diye bir şema gösterilmez. Yalnız dikkat çeken bazı hususlar vardır. Ani bebek ölümleri genellikle kışın olmaktadır ve bebek ölümleri hep pimpirikli annelerin çocuklarında görülmektedir. Ve bir de çocuğun beşiğinde veya yatağında koyun postu türü malzemeler kullanılan yerlerde görülür. Çocuk postun üzerinde yüzükoyun yattığı zaman nefes alacak yer kalmaz ve boğulma durumu oluşabilir. Yoksa tabiatta hiçbir canlı varlık sırtüstü uyumaz. Siz hiç sırtüstü yatan bir deve, kedi, köpek veya tavşan gördünüz mü hepsi yüzüstü yatıp uyur. Sırtüstü yatması bir hayvanın ya öldüğünün ya da ağır hasta olduğunun işaretidir. Yüzüstü yattığı zaman bebek hem kollarını bacaklarını kullanacaktır, hem de kendi kendine rahatça gazını çıkaracaktır. Ayrıca göğüs kafesi düzgün olacaktır ve kafası geriye doğru yatmadığı için yassı olmayacaktır. Yüzüstü yatarken soluk alamamaya bağlı 'ani çocuk ölümü' olabileceği iddiası bir vakayla ortaya çıktı. Vaka incelendiğinde bunun doğal durum değil de cinayet olduğu belirlendi. Ancak araştırma ilk tespite göre hazırlanıp yayımlandığı için halk arasında yatma şekliyle ani bebek ölümü arasında bağ olduğu inanışı gelişti. Bu yanlış inanışın giderilmesi uzun zaman alacaktır.”

benim anladığım yüzüstü yatırması gerektiği, sizler nasıl yatırıyorsunuz bebeklerinizi?

hayat 77 cim ilk seçenekte olabilir ama bence artık aptamil pre vermene gerek yok ilk 1 ay veriliyor sonra aptamil 1 e geçebilirsin sen geç bile kalmıssın biberonların ucunu büyütmen lazım ama çünkü aptamil 1 daha tanecikli

bugün ben bile üşüdüm artık bizde mi yaksak doğalgazı acep

Oooo size de afiyet olsun canım,ben onu da çok severim dur yarın da ondan yapıyım kız canımı çektirdin:))

Yaa ben de bu yazıdan onu anladım ama açıkçası ben gece uyurken oğlumu yüzüstü yatırıp uyursam uykuya dalamam aklım hep onda kalır,
Valla ben de zaman zaman yan yatırıyorum bu aralar genelde sırt üstü yatıyo paşa,
Kafaları düzelir yaa yassılaşmaz bence ne alaka,
O zaman etrafımızda yasıı kafa dolu olmalıydı eskiden anneler bu kadar dikkatlimydi acaba bu konularda:))
ben burdayım canım

Ahh Gürsoycum naber canım,
Ne zamandır karşılaşmıyorduk diil mi?
Kızın nasıl,uykuusndan şikayet etmişsin,er geç düzelir merak etme canım yaa.

arkıadaşlar bırsey sorucam bebım bebışin kakasında çörek otu gibi sıyah taneler oluyor normal mı bu sızın bebeklerınkındede var mı? yeni olmaya başladı.

benim oğlum değil yüzüstü uyumak yüzüstü 2 saniye durmuyor öle gaz çıkarması için bile koyamıyorum basıyor yaygarayı ben sırt üstü yatırıyorum

Krikitos canım facete kabul etmişsin beni sağol,
Resimlerinize baktım az önce,
Nasıl şirin bi ailesiniz siz öyle maşallah yaa,
Tombişcikler sizi desem kızmazsın dimi,
Oğullarına maşallah,
İkisi de birbirinden yakışıklı,
Ama gerçekten büyük oğlun da henüz küçükmüş,
sen de ikiz büyütür gibisin,
alah yardımcın olsun,
ama gördüğüm ve anladığım kadarıyla eşin de sana yardımcı olacak birine benziyor,
İnsan sarrafı olduk da artık:))
MAşallah kırk bir buçuk kere...

teşekkür ederim canım. gece bense sırtüstü yatırıyorum gündüz bile yüzüstü yattığında her dakka tepesindeyim burnunu kapatmışmı diye.
yastık kullanıyomusunuz peki ben kullanmıyorum ama bi arkadaşım kullanmaya başlamış hemde ben bile yatarım o yastıkta :) onunki 4 aylık ama. (yinede erken bence)

Hani bana pilavımı unutturmayacaktınız sizi gidi sizi,
Az kaldı dibi tutacakmış ,
Neyse kurtardım,:))

arkıadaşlar bırsey sorucam bebım bebışin kakasında çörek otu gibi sıyah taneler oluyor normal mı bu sızın bebeklerınkındede var mı? yeni olmaya başladı.

pek normal değil gibi ama, telaş yapma hemen sorabileceğin bir dr. varsa sor hemen.

Ben hani alt açma minderlerinin yastıkları var ya incecik,
Onlara kılıf geçirip yatırıyorum,
Çok incecik yani.

Ben bizim oğlan da hiç rastlamadım,
Ama bilemeyeceğim canım,
Yanlış yorum yapmış olmayayım,
Dr.a sor bence.
Senin yediklerinle de alakalı olabilir emziriyorsan,
Hemen endişelenme,
Bazı şeyler de bi anda geçiveriyor,düzeliyor.

Son düzenleme:
benim kızım hep yüzüstü yatıyor geceleri bile oyle rahat edıyor kafasını cok rahat cevırıyor o yzden korkmuyorum
kız uyumuyor bende cıldıryorum ınsallah duzelır burdada havalar soguk kombı yakıyorum bır haftadır

Ahh Gürsoycum naber canım,
Ne zamandır karşılaşmıyorduk diil mi?
Kızın nasıl,uykuusndan şikayet etmişsin,er geç düzelir merak etme canım yaa.[/B][/COLOR][/QUOTE]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…