2010 Temmuz Anneleri : )

kimileri anne sütü alan bebeklerde gaz sorunu olmaz diyor ama kardeşim ilk 6 ay bir damla su vermeden sırf anne sütü verdiği halde oğlu kolikli bir bebekti...

nasıl yani sürekli aynı şekilde yatrmıycakmıymışız.mesela bizimki ya kucakda ya anadiizinde gün boyu.gece yatagında acaba kemiklerimi ağrıyor

yok canım her bebekte olcak diye birşey yoktur tabii..Ama çoğunluk bu sorunu yaşıyor bugünde arkadaşım söyleyince hemen gelip paylaşıyım dedim..
Bu arada temizlik konusunda sende benim gibiymissin..

kimileri anne sütü alan bebeklerde gaz sorunu olmaz diyor ama kardeşim ilk 6 ay bir damla su vermeden sırf anne sütü verdiği halde oğlu kolikli bir bebekti...

ya evet biz hiç gaz sorunu yaşamadık çok şükür mamayla başladıgımz halde,ama arkadaşım sırf anne sütüyle besleniyor ama ilk 2 ay çok çekti gazdan..

nasıl yani sürekli aynı şekilde yatrmıycakmıymışız.mesela bizimki ya kucakda ya anadiizinde gün boyu.gece yatagında acaba kemiklerimi ağrıyor

aglamıyosa sorun yok ama hepdıkkat etmek lazım kambur olmasın dıye belını desteklemek falanda lazımmıs
zaten kemıklerı agrısa aglar
bızımkı bı pozısyonda en fazla 15 dk kalıyor

aglamıyosa sorun yok ama hepdıkkat etmek lazım kambur olmasın dıye belını desteklemek falanda lazımmıs
zaten kemıklerı agrısa aglar
bızımkı bı pozısyonda en fazla 15 dk kalıyor

valla canım hiç ağlamıyor anadizinde.sadece böyle işde bazen huysuzluğu tuttumu ne yapska boş.

Gaz sorunumuz artık bitti çok şükür zaten 3. ayda ayaklar eller hareketlendikçe cok azalırmıs .Benim bebeğim artık eskisi gibi saatlerce aglamıyor ben ona alıştım o da bana .
Önceleri ilk dogdugu zamanlarda hatırlıyorum da saatlerce aglardı kafayı yıycektım nerdeyse Temmuz Agustos donemlerıydı balkon penceresı acık olurdu tabıı komsularında sımdı ıtıraf edıyorlar cok uzulurduk dıyorlar aglamasına . Kımısı gece gece yaa ben gıdıcem susturucam yavrucagı dıyormus : )) ama su bır gercek ki bebegın sorunu olmazsa o kadar aglamıyor bızımkı sarılık sıkıntısı ve kolık bebek oldugundan aglıyormus ben de acaba dogustan sınırlı mı dıyordum .. Bu sıkıntıları gıderılınce şukur ki cok azaldı . .

Artık benı cok yormuyor uyuyunca saatlerde uyuyor tabıı genel de .. Istısnai gunler de var bugun gibi memnuniyetsız ve huzursuz oldugu ama genel de duzeldi ..
Bı kac kere uykusundan bacagını sıkmıslar gıbı uyandı .Gozyaslarıyla aglayarak .. Ilk yaptıgım sey once gazını almaya calısmak yoksa hemen altını acmak oluyor boyle zamanlarda .. Orasıyla bı kaca kere oynayınca çişini yapıyor : )) Sıkışmış oluyor herhalde erkek bebekler de bu tıp sorunlar oluyor aklınız da olsun herseyı denerken bi de bunu deneyebılırsınız ..

3.AY DÖNÜM NOKTALARI

SOSYAL
. Yakınlarını tanımaya ve ayırt etmeye başlar.
. Kolayca güler.
. Ağlamalar azalır.
. Seslere ses çıkartarak karşılık verir.
. Anne ve babasına farklı davranır: yanındayken onların dikkatini çekmeye çalışır

FİZİKSEL

. Karın üstü yatarken kol ve dirseklerinin üzerinde vücudunu kaldırır ve bu şekilde 5-10 saniye kadar durur.
. Destekle kucakta oturabilir.
. Yüz ifadesi ve çıkardığı sesler güçlenir.
. Kucağa alınırken tüm vücudunu toplar.
. Yakalama refleksi kaybolur; elleri genelde açık durur.
. Elleriyle yüzünü, gözlerini ve ağzını keşfetmeye çalışır.
. Bir oyuncağı tutmak ve sallamak ister.

ZİHİNSEL

. Bir nesneyi gözünün bir ucundan diğerine kadar takip edebilir.
. Sesleri, dışarıdan duyduğu şeylere tepki olarak değil, kendi içinden gelenlere tepki olarak çıkarmaktadır.
. El ve kollarını daha çok hareket ettirir.
. Nesnelere vurabilir.
. Yaptığı hareketlerden ödül bekleyerek hafızasını kullanmaya başladığını gösterir.
. Başını ve boynunu çevirerek sesin kaynağını arar.
. Dinlemek için emmeyi bırakır.
. Konuşma seslerini diğer seslerden ayırt eder.

kızlar yazı çok uzun ama çok güzle şeyler yazyor.4.aya bakcam şimdi bir kısmını kopiledim.benim kızı sevince gerçi karşılık vermek yerine ağlmayı tercih ediyor P

Üç aylık bebek konuşma amaçlı sesler de çıkarmaya başlar. Müzik veya konuşma sesleri, bebek sinirli iken onu sadece rahatlatmakla kalmayacak, küçüğünüzün birtakım sesler çıkararak bu seslere tepki vermesini de sağlayacaktır. Eğer böyle sesler çıkarıyorsa, keyfi yerinde demektir. Ayrıca bu dönemde yeni bir numara daha dener: tükürükle balon yapmak!
Bebeğiniz, ona sorulan sorulara ahenkli sesler çıkararak cevap verir ve karşısındakinden de aynı şeyi bekler. Ay sonunda aranızda, 15-20 dakikalık bir "ohh'lar ve ahh'lar" diyaloğu geçebilir. Ara sıra bebekle beraber derin bir nefes alıp aynı sesi çıkarabilirsiniz.
Bebek uyanıkken zamanının çoğunu ellerine bakarak ve onlarla oynayarak geçirir. Şimdiye kadar bebeğiniz ellerini yumruk şeklinde tutuyordu. Üçüncü ayda ellerini daha serbest hareket ettirecek ve sonunda tamamen açık bırakacaktır. Böylece yeni oyuncaklar ortaya çıkacaktır: tam on minik parmak. Üçüncü ay onlara bakmak ve parmakların hareketlerini gözlemlemekle geçer. Ellerini her gördüğünde şaşıracak ve yeniden bulduğuna sevinecektir.
Üç aylık bebeğinizi yıkarken veya üstünü değiştirirken ona vücudunu anlatın, uzuvlarını tanıtın. Böylece konuşmaya başlamadan çok önce, sorulduğunda ayaklarını veya kulaklarını gösterebilir. Kısa ninniler veya yumuşak tonda anlatılan masallar ve şarkılı oyunlardan çok hoşlanır ve bunu çıkardığı seslerle belli eder. Elinizi çırpmanız, kafanızı sallamanız ya da dil çıkarmanız onu çok etkileyecektir.

BU AYIN EN ÖNEMLİ AŞAMASI: BEBEĞİNİZ KARIN ÜSTÜ YATARKEN KOLLARIYLA İTEREK GÖĞSÜNÜ HAVAYA KALDIRABİLİR.

ya okumak çok eğlenceli kızımın bunları yapcanı hayal ediyorum.zırlak naciye benim ki.ama elleirne falan bakıyor ah uh sesler çıkarıyor ay ya ben kızımın hakkını yiyorum çok akıllı benim kızım maş maş

eşim bana bir daha poğça yapma dedi.niye beceremiyorum bu poğaçayı anlamıyorum

--------------------------------------------------------------------------------

kızlar kusura bakmayın bu benim puff puacam tarifini yazmamışım hemen ekliyorum:
1)1 çay bardağı ılık süt
2)1 çay bardağı yogurt
3)1 çay bardağı zeytinyağı
4)1 çay bardağı ılık su
5)yarım çay bardağı şeker(şekeri ben bundanda az koyuyorum bilginize)
6)1 yumurta(akı içine sarısı dışına)
7)1 tatlı kaşığı tuz
8)1 paket yaşmaya
9) aldığı kadar un
iç harcı peynir ve maydonoz yapıyorum ben
çok basit malzemeli ve lezzetli bir poğaça AFİYET OLSUN SİZE

Burdan bı arkadas verdı bu tarifi cnm

Bir de annemın tarıfını yazayım sana ;

1 bardak sıvı yag
1 bardak yogurt
alabıldıgıne un
2 yumurta ( bırının sarısı uzerıne )
1 paket karbonat ya da kabartma tozu

Yogurucaksın sonra 1 saat dınlenmeye bırakıcaksın ıslerın bıtınce ıcıne dıledıgını ( patateslı ya da maydonoz peynır lor ) koyucaksın kapatıcaksın .

ben de beceremem ama bu tarıf hem kolay hem de lezzetlı ..

canım ben her türlü poğaça denemem taş olmuştur

buda bugün yaptım poğaça ama kabartma tozum yoktu evde.bende koymadım.bide içinede bişi koymadım alel acele.azda pişirmisim:))) ama bunu tekrar denicem koly ya tuttum bunu

yarın hamilelik testi yapcam aldım bugün.yapımda içim rahatlasın.çok şüpheciyim ben.ay bide hamile olurmuşum.hehe teyze olursunuz bir dahada ben ne olurum bilmiyorum erken yaşda çökerim heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…