evt bunlara dikkat edilmeliyürüteçle ilgili bunu buldum arkadaşlar...
Amerikan Pediatri Akademisi (AAP) yürüteci bebekler için zararlı bulmaktadır. Bu araştırmada önemli husus zararın kazalara yol açabilmesidir. Yürüteç kullanımının bebekte herhangi bir anatomik hastalığa yol açması sebebi ile değildir. Yapılan araştırmaya göre:
- ABD’de her yıl 15 ay altında 14.000 den fazla bebek acil servise yürüteç yaralanmaları nedeni ile başvurmaktadır.
- 1973 yılından beri 34 bebek yürütece bağlı kazalar nedeni ile hayatını kaybetmiştir.
- Yürüteçlerdeki ek güvenlik önlemlerine ve bebeklerin gözlem altında tutulmalarına rağmen yine de kazalar meydana gelebilir.
AAP yürüteç kullanımı durumunda aşağıdaki noktalara dikkat edilmesini önermektedir.
1. Yürüteç kullanılan odadaki kapı kapatılmalıdır. Ev dubleks ise merdivenlerin başındaki kapı kilitlenmelidir.
2. Bebekler görme mesafesinde olmalıdır.
3. Oda içindeki kordonlara ve engellere dikkat edilmelidir.
4. Yürütece konan çocuklar tuvaletten, yüzme havuzundan ve diğer su kaynaklarından uzak tutulmalıdır.
Dikkat! Kazaların %75’i merdivenden yürüteç ile düşme sonucu olmaktadır.
alıntı
canım düzeltilmiş yaş 40 haftaya göre oluyor..benimkiler 32 +4 de doğdular..anladım canım da bu kronolojik meselesi nasıl anlamadım benım kızım 37 haftalık dogdu ona gore mı hesp yapıyorsun
canım çok geçmiş olsun çok
Allah sana sabır ve güç versin:Saruboceq:
birisi demişti burdan hayır bildiklerimizde şer, şer bildiklerimizde de hayır vardır diye.
mutlaka bunda da vardır bir hayır...
ya sen evde mi doğum yaptın o erken doğumda...:sinifsinif:
çok üzüldüm almina...
canım düzeltilmiş yaş 40 haftaya göre oluyor..benimkiler 32 +4 de doğdular..
evet canım evde doğum yaptım.Ancak benim bebeklerde sorun yoktu..Sorun benim rahim ağzının erken açılmasındaydı..Zira meleklerim canlı olarak doğdular ama küveze giremeyecek kadar küçüktüler...bu sebeple Almina ve Çınar a hamileyken çok daha tedbirliydim..rahim ağzını diktirdim,hep yattım..hamileliğimin çoğu hastanede yatarak geçmişti..
hoppala ile ilgili internette bilgi araştırdım doktorların yanıtı 8 aydan önce önermiyoruz olmuş ama sen yinede kendi druna danış bencede o detaylı bilgi verir
evt bunlara dikkat edilmeli
iyi akşamlar arkadaşlar
gürsoycum hoppala il fikirleri sormussun bence yararlı birşey değil almayıda hiç düşünmedim sende dr.una danışmadan alma bence içe basma bacak yamukluklarının %90 nı hoppola kullanan çocuklarda görülüyormuş (yanlış ve ucuz ayakkabı erken yürütme çabası ve erken oturtmada bunlara etken) ayrıca kapı üstüne aslıyor artık yeni hoppalalar bence biraz büyüyünce sağa sola çarpar yaralanmalar olur bu benim fikrim ama özeniyorsan dikkatli ve az az kullanabilirsin ama önce dr.a sormadan almazdım ben senin yeinde olsaydım
gün içersinde sürekli yürüteçte olmaz ama yarım saat veya 1 saat kullanılabilir..
tabi gözümüzden ayırmadan...
canım çok çok geçmiş olsun.bide şöyle düşün eğer eşin çok ısrar etseydi aldırsaydın daha fazla üzülürdün.ufak bebişin var üzme kendini cnaım lütfenİyi geceler arkadaşlar..
Dün yoğun bir kanama ve karın ağrısıyla hastaneye gittik ve bebeğimi kaybettim ..Geceyi hastanede geçirdik..Yani şuan yaşadıklarımı sizlere anlatmamın imkanı yok..
Sevinç,hüzün,tedirginlik ve üzüntüyü hepsini şu birkaç güne sığdırdım..Piskolojim çok ama çok bozuldu..
dün geceden beri sadece ağladım saatlerce ve hala şuan yattığım yerden sizlere yazdıkça ağlıyorum..yüce rabbim verdi ,verdiyse vardır bir bildiği dedim,alıştırmaya çalıştım kendimi..eşim istemedi çok korkttu bana bişi olur diye..Aldıralım diye tutturmuştu,Ama olan bebeğime oldu ,keşke bana olsaydı..çok fenayım kızlar çok fazla ...oğlumu dünden beri emziremiyorum bilee,alamıyorum kucağıma......
Siz yaşamayın benim yaşadıklarımı çok çok dikkat edin,çok zorrr....
35 40 çıktı laksit bizde.bide idrar kültürü istedi o salı çıkcakmış.kakasıda kanlı onada tahlil vercem tekrar kanlı olursa.ya sorma canım geceleri emdi gögsüm boşaldı ama anlamadım valla 30 gram almış sadece.aslınd akeyf yerinde.kilo almamamasına üzülmedim sağlığı yerinde olsun dedim.ilaç verdi yarın alcam şurup.bide mama sordum verme dedi tedavisini yapalım dedim öyle.bugün bir kaşık havuç suyu verdim begenmedi.inş iyleşir tez zamanda yavrucuklarımızah canim cok gecmis olsun ya
bir ayda mi 30 gr almis ben alamadim gulum bu kiz hic emmeis o zaman emiyor numarasi yapmis hep
iltihaptan dolayi mi emmezmis bende yaptirayim o zaman yarin
çok geçmiş olsun canım benım kızımda da doğduğunda vardı idrar yolu eneksıyonu ılacla ve serumla gectı sen bence mama ver bebegıne hatta kavanoz mamalarından 4 ay için olanlardan baska doktor olsa coktan mamaya baslatrdı benım kızımda gecen ay 230 gr almıstı mama ve kavanoz dakı pürelerden verdım hemen topladı kendını 1 hata 500 gr aldı
laylayloom geçmiş olsun canım.
ben yatıyorum iyigeceler herkese:)
evet canım ayakabı çok önemli
babam bize nerdeyse ergenlik çağımıza kada ortopedik ayakkabı giydirdi zorlakaydirigubbakcemile
bilirsiniz biraz çirkin oluyo ortopedik ayakkabılar...sempatiksalakcinni
ama bu sayede hiçbirimizde içe basma ya da yan basma gibi bir sorun yok...
hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim..
ama dediiğim gibi karmakarısıgım..Eşimde hiç yardımcı olamıyor o da sadece ağlıyor dünden beri yaşadıklarımıza...Yarın ailem gelicek ,onlarla biraz daha iyi olurum diye düşnüyourum..Yapılcak hiçbişi yok malesseff..
laylaylom geçmiş olsun,selvacım iyi geceler..ben de bıcı bıcı yapıp çıktım,geldim :)
laylaylom geçmiş olsun,selvacım iyi geceler..ben de bıcı bıcı yapıp çıktım,geldim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?