2010 Temmuz Anneleri : )

ALINTII
DİŞ ÇIKARMA BELİRTİLERİ

Salya Akıtmak :
Birçok bebek iki buçuk-üç aylıktan başlayarak salya akıtır.Diş çıkarma bunu bazı bebeklerde diğerlerine göre daha çok arttırmaktadır.

Çene ya da yüzde kızarıklık : Bol salya akıtan bir bebekte ,çenede ve ağız çevresinde sürekli salya temasının yarattığı tahrişe bağlı olarak deride kızarıklık ya da çatlakların oluşması şaşırtıcı değildir. Bunu önlemek için gün boyunca periyodik olarak salyayı nazikçe silin ,bebeğiniz uyurken akan salyayı emmesi için de yatak çarşafının altına bir havlu koyun. Deride kuruma belirdiğinde yumuşak bir deri kremi ile o bölgeyi sürekli nemli tutun.

Hafif öksürük : Aşırı salya bebeğin zaman zaman tıkanmasına ve öksürmesine yol açabilir. Bebeğiniz soğuk algınlığı ,nezle ya da allerji belirtileri göstermiyorsa bunda endişelenecek bir durum yoktur. Bebeklerin dikkat çekmek ya da ses repertuarlarını zenginleştirmek için öksürüğü sürdürmeleri sık görülen bir durumdur.

Isırma : Bu durumda bir ısırık düşmanlık belirtisi değildir. Diş çıkaran bir bebek eline geçen her şeyi - bu kendi eli ,annesinin memesi ,yabancı birinin parmağı olabilir - ağzına sokarak dişetlerini rahatlatmaya çalışır.

Ağrı : Çıkmakta olan bir dişin baskısı altında dişetinde enflamasyon gelişir. Bu durum bazı bebeklerde dayanılmaz ağrılara yol açarken bazılarında hiç sorun oluşturmayabilir. İlk diş ve azı dişleri çıkarken en fazla sıkıntı yaratan dişlerdir.

Huzursuzluk : Enflamasyon arttıkça ve keskin diş yüzeye yaklaştıkça bebeğin dişetindeki ağrı sürekli bir hal alabilir. Kronik ağrısı olan herkes gibi sıkıntılı olabilir ve kendi normal halinden uzaklaşabilir. Bu huzursuzluk bazan haftalar boyunca sürebilir.

Beslenmeyi reddetme : Diş çıkarmakta olan bir bebek beslenmeyi reddedebilir. Katı yiyeceklere başlamış olan bir bebek bir süreliğine bu yiyeceklere karşı olan ilgisini yitirebilir. Ancak bu sizi endişelendirmemelidir. Çünkü bebeğiniz sıvı gıdalardan da gerekli besinleri alır ve dişi çıktıktan sonra iştahı yerine gelecektir.

İshal : Bunun diş çıkarma ile olan ilgisi çok şüphelidir. Bazı anneler her diş çıkardığında bebeklerinin ishal olduğunu söylerler. Bazı doktorlar büyük olasılıkla artmış tükrük salgısı nedeniyle diş çıkarmayla barsak hareketleri arasında bir bağıntı olduğunu düşünürler. Bazı doktorlar ise böyle bir bağıntının olduğunu kabul etmek istemezler ; belki de annelerin her ishali diş çıkarmaya bağlayarak önemli gastointestinal bozuklukların göz ardı edilebileceğinden çekindikleri için böyle davranırlar. Diş çıkardığı dönemde bebeğinizin dışkısının sulu olabileceğini bilin , ama iki dışkılamadan daha uzun süren ishali mutlaka doktorunuza bildirin.

Ateş : Ateş de tıpkı ishal gibi doktorların diş çıkarmayla bağıntılı olduğu konusunda tereddütle yaklaştıkları bir belirtidir. Dişetlerindeki şişme nedeniyle 38 C°'nin altındaki bir ateş diş çıkarmaya eşlik edebilir. Yine de bebeğinizin ateşi varsa diğer zamanlarda ne yapıyorsanız öyle davranın ve iki günde azalmazsa doktorunuza haber verin.

Uykusuzluk : Gece boyunca deliksiz uyuyan bebekler bile diş çıkarırken gece uyanmaya başlayabilir. Bu durumda hemen onu beslemeye çalışmayın. Bunun yerine kendi kendine tekrar uyumasını sağlayın.Gece uyanma da diğer problemlerde olduğu gibi ilk diş ve azı dişleri çıkarken daha fazla görülür.

Dişeti hematomu : Bazan çıkan bir diş dişetinde kanamaya neden olabilir , bu da mavimtrak bir leke olarak görülür. Bu hematomlar için endişelenmeye gerek yoktur ve tıbbi girişim gerektirmeden kendiliklerinden düzelirler. Soğuk kompres acıyı azaltıp iyileşmeyi hızlandırabilir.

Kulak çekiştirme , yanak kaşıma : Dişetlerindeki ağrı sinir yolları boyunca kulak ve yanağa yansıyabilir. Bebeklerin kulak enfeksiyonu olduğunda da kulaklarını çekiştirdiklerini unutmamak gerekir. Bebeğiniz diş çıkarsa bile kulak enfeksiyonundan kuşkulanıyorsanız doktorunuza danışın.

herkes baktı diş çıkarıyor dedi damagının ıkı yerınde şişlik var kulagını da çok çekiştiriyor emmesinde sorun yok şimdilik ama zaten daha uyku düzenimiz oturmamıstı şimdi tam oldu yani

selamm kızlar
ya şey sorcam
bizim kız hep oyun istiyo buaralar
oyuncak olarak dönencemiz var,ayıcıklar var oyuncak almam lazım ama ne alsamm
bebişlerinzle oynadığnız oyunlar neler
motor gelişimi için,zeka gelişimi için
önemli
bazen konuşuyorum kızımla,şarkılar söylüyorum,sıkılınca şöyle odaları bi geziyoruz, yaratıcı fikirler lazım
sizler ne yapıyosnuz

benım kız çıngıragıyla oynuyor hareket edıp myawlayan kedi var ona bayılıyor onu takıp edıyor bır de donende de halkalar vardı benım ıcınde toplar var ses cıkarıyor onu ana kucagına taktım butun gun onla ugrasıyor onu tutup iplerınden koparmaYA çalısıyr şimdilk bunlarla oynuyor daha kucuk oldugu ıcın pek oyuncak almadık

sağol canım .bizim ki dün gece 3 de uyudu.3 e kadar onunla çene çaldım .kızım konuşmaya bayılıyor.çenem ağrıdı.benim gibi çenesi düşük olcak galiba.eşim diyo kızda sana benzerse ayvayı yerim diyo.:))

bende sigara kullanıyordum hamileliğimde bıraktım.şuan az içiyorum,ben sigarayı içime çekemem.sadece el alışkanlığı zaten 4 yıldır içiyorum.ama eşim içmese eminim içmem.evde sigara olmazsa çıkıp sigara almam ama varsada içiyorum.rahat bırakabilcemi biliyorum fakat çevremde çok içen var.bıraktıgında insanlar bana çok kötü kokuyorlar.

DRY1981, duruslv, komplex, ladyfog, nurdannurdan, suvari Herkese slm güzel temmuz anneleri.a.s.

günaydın canlarım

bugün mertin doğum günü için dışarı çıkacam inşallah halledebilirim çabucak artık kafam kazan gibi oldu bian önce hazırlıklar tamamlansın istiyorum çok heyecanlıyım sanırım her sene bu heyecan duyulacak anne olmanın keyfide burda anlaşılıyor geçen senede çok hazırlıklarım çok güzel süprizlerim vardı gelenlere bu senede daha değişik olucak evde yapmıycam dışarda oyun alanında yapıcam palyonço vs da gelecek inşallah çok güzel olacak

izmirli anneler palmiye alışveriş merkezi nuhun gemisinde olucak oğlumun doğum günü gelmek isterseniz çok mutlu olurum 21 kasım pazar saat 1.00 dehemde tanışmış kaynaşmış oluruz

[/QUOTE]
bugün mertin doğum günü için dışarı çıkacam inşallah halledebilirim çabucak artık kafam kazan gibi oldu bian önce hazırlıklar tamamlansın istiyorum çok heyecanlıyım sanırım her sene bu heyecan duyulacak anne olmanın keyfide burda anlaşılıyor geçen senede çok hazırlıklarım çok güzel süprizlerim vardı gelenlere bu senede daha değişik olucak evde yapmıycam dışarda oyun alanında yapıcam palyonço vs da gelecek inşallah çok güzel olacak

izmirli anneler palmiye alışveriş merkezi nuhun gemisinde olucak oğlumun doğum günü gelmek isterseniz çok mutlu olurum 21 kasım pazar saat 1.00 dehemde tanışmış kaynaşmış oluruz[/QUOTE]

doğum günü kutlu olsun aslan parçasının..:icecream: izmirde olsaydım gelirdim valla..

Son düzenleme:
selam kizlar

bugun cok mutluyum sabah kalktim evi toparladim hemen doktora gittik kaka sonucu icin doktor recete yazacakti oglumu kontrol etti karni cok gurulduyor dedi ama ilaclar iyi gelir dedi

bu arada oglumu tarttik tam 6 gunde 230 gram almis cok sevindim

bu cocuk emmeden nasil aliyor bu kiloyu anlamdim

doktor sutun yaglidir dedi

insallah ay sonuna kadar bu performansi sergiler

cok sevincliyim

ben bu gazla tum evi temizlerim

birkac gundur keyfim yok diye elimi birseye surmemistim

hadi bana kolay gelsin evimi bir parlatayimda geleyim

maşallah kuzeyciğe:))
bak bir de üzülüyodun emmiyo aç kalıyo diye meğer işini biliyomuş akıllı bıdık

ben de temizlik yaptım bugün ne zamandır bişey yapamıyodum...
dün de kuaföre gittim ilkeyi kocama bırakıp, komple ağda, kaş,bıyık bir de manikür pedikür yaptırdım hem de 45 dk sürdü.
ev de ben de parladık yani 2 gündür...

bende bayramdan önce evide kendimide cilalıycamalkisalkisalkis

ben bu gazla tum evi temizlerim

birkac gundur keyfim yok diye elimi birseye surmemistim

hadi bana kolay gelsin evimi bir parlatayimda geleyim

canım sütüm olsun dıye özel olarak yediğin birşey var mı. sütü yaglı yapan ne olabılır

canım sütüm olsun dıye özel olarak yediğin birşey var mı. sütü yaglı yapan ne olabılır

canim hicbirdey yapmiyorum ilk baslarda sut arttiran caylardan iciyordum ama artik icmiyorum

gunluk beslenmem cok dikkat ediyorum ama 2 bucuk litre falan su iciyorum yaklasik bir litre ayran iciyorum sut sevmedigim icin

buyuklerimiz sutu sut yapar der onun icin

peyniri abarti miktada yerim bir kalip peynir bana 3 gun ancak gider

birde ogun aralarinda ceviz yiyorum

aslinda ben bunlari sut olsun diye yapmiyorum sevdigimden yapiyorum hamilelikden onceki beslenme aliskanligimda buydu

azicik kendimi severimde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…