2010 Temmuz Anneleri : )

laylaycım marketlerde kırmızı kapaklı camşişede sek marka günlük süt oluyo onlardan alsana heryerde var.

evet cnmm onunla mayalıcamm ..
ben bir sütçü buldum ve anlaştm gunluk bırakıcak süt bana
aslında çook sütüm olmasını v kendı sutumden mayalamayı çok isterdim oğluşumaa kısmettt

esmacım sen daha iyi bilirsin de onlar ordan burdan toplayıp satıyolar o sütleri yani günlük tabi taze ama temiz mi pis mi emin olamazsın, kaynatınca da yararlı bakterileri de ölecek.
bence ya günlük pastörize süt al ya da keçi sütü al o da pastörize...

bende nurse harveys kullanıorum canımm..
ek gıdalarda daha çok lazım olucak
rezenede verıorum ben günlükk

ay daha gaz problemi sürüyo mu erenin..
yavrum ya kıyamam ona...:94:

kaka yapması doyduğunu gösterir ama bağırsak düzeni o şekildeyse daha fazla yapmasını beklemene gerek yok. benimki 3-4 bazen 5 günde 1 yapardı. çok şükür düzene girdi gibi. artık günde 1 kere yapıyor.bazen günde 2 kere değişiyor yani..

canım ben çok küçük bir yerde oturuorumm :):)
sizin bir semtiniz kadar olan bir yerde ..
herkez herkezi tanıorrr burdaa hayvancılık yaygınnn.. tanıdığım kişilerden alıorum yanii
bu yönden şanslıyıım ... köy değil ama çiftliklik ler çok burdaa çiftiliği olan aile dostlarımızdan alıorz sütü

kızlar ben de sütü kendim mayalıyorum
oğluma da kendim mayalıycam
beldede kalıyoruz biz burdan alıyoruz sütü de
kadın taze taze sağıp veriyo sütü
bence güvenilir bir sütçü bulursanız kesinlikle pastörize sütten daha iyi
katkı maddesiz
2-3 dk kaynatınca da yararlı bakteriler ölmüyormuş
zararlıların ölmesi için de yeterli bir süreymiş
kaynatma süresini abartmadan taze süt en iyisi

hmm sen daha iyi bilirsin güvenilir birilerinden alıyosan başka tabi :)

hmm sen daha iyi bilirsin güvenilir birilerinden alıyosan başka tabi :)

istanbulda yaşamanın zorlukları..
ben hatay iskenderunda yaşıorumm ... yaşadığım yer sizin şehir die geçior ama çok küçükkk ben istanbulda yaşamaya kalksam herhalde beyın tramvası geçirrim bu kadar küçük yerden çıkıp ):):)

1 YAŞA KADAR VERİLMEMESİ GEREKEN BESİNLER:
- İnek sütü
- Yumurtanın beyazı yapısındaki ovomusin proteini nedeniyle allerjen etki gösterir.
- Bal içerisinde C. Botulinum adı verilen bir bakteri bulunabilmektedir. Yetişkinler için tehlikeli olmayan ama 1 yaşına girmemiş bebeklerde bağışıklık sistemi gelişmediğinden “Brulizm” hastalığına, alerji, astım hatta solunum ve sinir felcine dahi yol açabilmektedir.
- Muz, çilek, kivi ve ananas gibi tropikal meyveler de yine allerjen etkisi nedeniyle 1 yaşa kadar verilmemelidir.
- Çiğ domates allerjen etki gösterebilir. 6. aydan itibaren çorbalara ilave edilebilir. Pişmiş hali allerjen değildir.
- Salça içeriğinde tuz olduğu için tercih edilmemelidir.
- Patlıcan nikotin içerdiği için önerilmemektedir.
- Tuz, şeker ve baharatlar ise özellikle bebeğin damak tadının ileride bu tatlara yatkın olmaması için tercih edilmemektedir.

Son düzenleme:

yok ben canım alışırsın 2 günde...
ben de yaşadım küçük şehirde de daha büyük şehirlerde de..
istanbula geliyosun aşık oluyosun her derdine de katlanıyosun sen de öyle olursun bence gelsen.
Allah herkese istediği mutlu olduğu yerde yaşamayı nasip etsin de.
biz hafta sonu istinyede bir arkadaşa gittik kahvaltıya dönerken de sahil yolunda trafik bir tıkandı biz de inip nerdeyse bebeğe kadar yürüdük bayağı uzun bir mesafe yani...
ama hava güzel boğaz karşında balık tutanlar, pırıl pırıl deniz iyi ki varmış trafik dedik...
ben seviyorum ya burayı...

KEÇİ SÜTÜNÜN ÜSTÜN ÖZELLİKLERİ

Sütün bildiğimiz yararlarının yanında keçi sütünün bilimsel araştırma ve gerçeklerle saptanmış güvenilir gözlemlere dayanan üstünlüklerini şöyle sıralayabiliriz:

1- Keçi sütünün yağ molekülleri daha ufak ve proteinin oluşturduğu pıhtı daha yumuşak olduğu için sindirimi inek sütünden daha kolaydır.

2- Keçi sütü proteininin kolay hazmı, bebeklerin beslenmeleri, hasta ve sakat kimselerin diyetlerinde pratik ve özel bir yere sahiptir.

3- Keçi sütünün kolay hazmı bebeklerde normal olarak zaten zor olan sindirim işlemi ve yetişkinlerde de ketozis ve karaciğer hastalıklarında ayrı bir önem taşır.

4- Stres-gerginlik, sinirsel nedenlerle hazımsızlık ve kabızlık durumlarında da keçi sütünün kolay hazmı ve yüksek B1, B2 vitamin içeriği yararlı olmaktadır.

5- İlaçların kullanılmasını gerektiren hazım sorunlarında ve peptik ülserlerin tedavisinde keçi sütünün yüksek “buffer” özelliği yarar sağlar.

6- Keçi sütünün yüksek “fosfat” içeriği, ülkemizi gibi yeterince et ve balık tüketemeyen toplumlarda beslenmeye önemli bir katkı sağlar.

7- Özellikle bebeklerde sok görülen ve ani ölümlere de neden olan olabilen inek sütü ve ürünlerine olan alerjik durum keçi sütleri için geçerli değildir. Bu nedenle keçi sütü ve mamulleri bu gibi kişilerin beslenmesinde yardımcı olabilir.

8- Keçi sütü bileşimi, bebek beslenmesinde sulandırılarak verildiğinde inek sütünden daha fazla olarak anne sütüne benzer yapıdadır.

9- Keçi sütünün düzenli olarak tüketilmesinin, egzama, astım, sindirim rahatsızlıkları, varisle ilgili bazı rahatsızlıkların ve alerjik durumların tedavisinde yararlı olmaktadır. Bu nedenle birçok Avrupa ülkesinde keçi sütünden yapılan mamuller özel sağlık dükkanlarında (Health Shop) özel fiyatlarla satılmaktadır.

10- Keçi sütü genellikle diğer sütlerden daha az mikroorganizma içerir.Ayrıca kokusuz ve beğenilen özellikte keçi sütü üretilebilir ve üstün nitelikli değerli süt ürünlerine işlenebilir.

balı görünce aklıma geldi, kayınvalidem ilkenin emziğini bala batırıyodu ki son anda yakaladım.
salçada hem tuz hem de asit yüzünden önerilmiyo,
inek sütü de demir eksikliğine yol açtığı için...

kızlar evet her doktor inek sütü vermeyin diorr ama
eskiler bizi nasıl büytümüş prinç unu cicibebe
bende mamalara hiçmi hişç güvenmiorum
gdo katkılı eskiden bukadr çeşit hastalık varmıydı hayır yoktuu..
şimdilerde yediğimiz hormonlar katkılar yüzünden oluyor bunlar..
ben inek sütü vermiyorum ama yoğurdunu vermemi tavsiy etti doktorum
etmese bile annem ver dedii
bende vericemm ..
hepimiz sağlıklı zeki bireyleriz ve bunları yiyerek büyüdük aslındaa çok pinpirikli olmamak gerekiyorrr

not: sadece kendi düşüncelerim kızlarr ...
ben çocuk bakımında eskilere daha çok güveniorum

Kızlar ben kızıma asla inek sütü vermeyi düşünmüyorum...
Onun yerine keçi sütü vermeyi düşünüyorum.. Marketlerde var..
Ayrıca şu an sadece anne sütü veriyorum ve eğer gerek olursa keçi sütünden yapılan mamalar var -sanırım Almina'da kullanıyor- onlardan vereceğim.. (ki inşallah gerek olmaz)

Ek gıdaya geçtiğimizde hazır ürünlerle değil, evde yaptığım ürünlerle beslemeyi düşünüyorum..
Unutmayın ki hepsi organik olabilir ama hepsi işlem görmüş...
Bebeklerimizin sağlığını göz ardı etmeyelim, elimizden geldiğince doğal beslemeye çalışalım..

evet canım katılıyorum sana burda.
meyve ve sebzelerden aldığımız ekstra hormonlar yüzünden ergenlik yaşı giderek düşüyo zaten...
bana ananem baktı, pirinç unlu bisküvili mamalardan sıkılırım diye tavuk suyuna salçalı un çorbası yapıp yediriyomuş ben de gayet sağlıklıyım kolay kolay hastalanmam.

evet en güzeli doğal olanı kızlarr...

yapın yedirin annelerimzn bizi büyüttüğü gibi

ben bu konuda alminayıda takdir ediyorumm
çocuklarınaa herşeyden veriorr
kefir bile verdi kızı mama almıor die
başka doktora sorsan verme deerr
doktorlarr işe yaramıor kızlarrr
sanki hepsii mama firmalarıyla anlaşmalı gibi
yok devam sütü yok bilmem neee
alırım keçi sütünü veririm
alırım meyvesını yoğurtla ezerim bir güzel al sana danone
patatesle havuçla super çorbalar var yap verr ohh

Ben bir inek sütü mağduruyum.. Annem bana çok içirmiş ve bu da zaten genlerimde olan Allerjik Rinit'imi tetiklemiş..
Allerjik rinitim var.. Geçiş dönemlerimde burnum çeşme gibi akıyor.. Hapşırık desen çabası..
Çok sinir bozucu birşey.. Arka arkaya 10 defa hapşırdığımı bilirim.. Kaşıntı desen gene aynı..

Burnumda kemik vardı, belki daha iyi olurum diye aldırdım..
Hergün ilaç kullanmak zorunda-yd-ım, kortizonlu fısfıs da cabası..
Böyle birinin hamileliğini falan düşünebiliyor musunuz?
Zeynep'ten önce hergün ilaç alıyordum, fısfısta çok kullandım ama hamileliğimden bu yana bir tek ilaç sürmedim ağzıma.. Yani ameliyattan sonra biraz duruldu.. Heeee bu arada sevgili sinüzitimi de unutmayalım çok darılır yoksa.. Çok iğrenç birşey.. Şimdi ayda bir falan krizim tutar ve daha çok sonbahar ilkbaharda..
Benim hayatımı çok etkiledi kızlar..

Bilinen birşeydir ki ailede allerjik öyküsü olanların allerjisini kudurtur bu inek sütü..
Benden söylemesi.. Pek bir yararı yok, demir eksikliği de yapar.. Annemde babamda yok babanemde ve bir amcamda var sadece..

Bence çocuğunuzun ağzına sürmeyin, büyük eksiklik değil.. Alternatifi var..
Tercih sizin..

canım sen hiç vermeyi düşünmüyormusunnn .. yoksaa 1 yılmı vermiceksin inek sütünü

durumun çok zormuş ciddenn

ay benim de var alerjik rinitim ve bilimum alerjik rahatsızlıklarım.
acaba benim de ondan mı kaynaklanıyo gerçi bizde kimsede yok bildiğim...

canım sen hiç vermeyi düşünmüyormusunnn .. yoksaa 1 yılmı vermiceksin inek sütünü

durumun çok zormuş ciddenn

İlk 3 sene vermeyi düşünmüyorum.. Daha sonrasında kendi içmek isterse içsin.. Yeri doldurulmayacak birşey değil..

Hani bir reklam var ya.. Bir bebeğin önüne koccccamannn bir suluk gibi birşey koyuyorlar..
Ve diyorlar ki: ''Bebeklerin günlük demir ihtiyacını karşılamak için bilmem kaç litre inek sütü içmesi lazım''.. Sanırım 24 litre mi ne? Yani demir var içinde ama bizim bağırsaklarımız o demiri ememiyor, kalsiyumu ememiyor.. Yapılan araştırmaları okuyun.. Böylesine kof birşeyi neden çocuğuma içireyim ki.. Daha başka alternatifler bulmaya çalışırım.. Keçi sütü gibi.. Hem daha sağlıklı.. Bence iyice araştırın anneler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…