Uyuyor musunuz kıslar ben tek basıma mı konuyom ne : )))))))
canım bende onu doktora sordum.hazır sütlerdne mayalımmı diye.dediki günlük şişede satılan sütlerden bulabilirsne bul dedi.etrafınızda inek sütü satan varmı dedi yok dedim.günlük sütte yok.keçi sütüyle mayalıcam.bide yoğurt mayaası olarak günlük kullandıgınız yoğurttan mı mayalıcaksınız
evet cnmm onunla mayalıcamm ..
ben bir sütçü buldum ve anlaştm gunluk bırakıcak süt bana
aslında çook sütüm olmasını v kendı sutumden mayalamayı çok isterdim oğluşumaa kısmettt
bende nurse harveys kullanıorum canımm..
ek gıdalarda daha çok lazım olucak
rezenede verıorum ben günlükk
ya arkadaşlr bebişleriniz günde kaç sefer kakalarını yapıyor ?? ben biraz merak ediyorum çnk kakası doyduğunu gösteriyormuşşş
bizim kız pek kaka yapmıyooo günde 2 sefercik acba normal mi az mı çözemedim
laylaycım marketlerde kırmızı kapaklı camşişede sek marka günlük süt oluyo onlardan alsana heryerde var.
esmacım sen daha iyi bilirsin de onlar ordan burdan toplayıp satıyolar o sütleri yani günlük tabi taze ama temiz mi pis mi emin olamazsın, kaynatınca da yararlı bakterileri de ölecek.
bence ya günlük pastörize süt al ya da keçi sütü al o da pastörize...
ay daha gaz problemi sürüyo mu erenin..
yavrum ya kıyamam ona...:94:
canım ben çok küçük bir yerde oturuorumm :):)
sizin bir semtiniz kadar olan bir yerde ..
herkez herkezi tanıorrr burdaa hayvancılık yaygınnn.. tanıdığım kişilerden alıorum yanii
bu yönden şanslıyıım ... köy değil ama çiftliklik ler çok burdaa çiftiliği olan aile dostlarımızdan alıorz sütü
hmm sen daha iyi bilirsin güvenilir birilerinden alıyosan başka tabi :)
istanbulda yaşamanın zorlukları..
ben hatay iskenderunda yaşıorumm ... yaşadığım yer sizin şehir die geçior ama çok küçükkk ben istanbulda yaşamaya kalksam herhalde beyın tramvası geçirrim bu kadar küçük yerden çıkıp ):):)
1 YAŞA KADAR VERİLMEMESİ GEREKEN BESİNLER:
- İnek sütü
- Yumurtanın beyazı yapısındaki ovomusin proteini nedeniyle allerjen etki gösterir.
- Bal içerisinde C. Botulinum adı verilen bir bakteri bulunabilmektedir. Yetişkinler için tehlikeli olmayan ama 1 yaşına girmemiş bebeklerde bağışıklık sistemi gelişmediğinden “Brulizm” hastalığına, alerji, astım hatta solunum ve sinir felcine dahi yol açabilmektedir.
- Muz, çilek, kivi ve ananas gibi tropikal meyveler de yine allerjen etkisi nedeniyle 1 yaşa kadar verilmemelidir.
- Çiğ domates allerjen etki gösterebilir. 6. aydan itibaren çorbalara ilave edilebilir. Pişmiş hali allerjen değildir.
- Salça içeriğinde tuz olduğu için tercih edilmemelidir.
- Patlıcan nikotin içerdiği için önerilmemektedir.
- Tuz, şeker ve baharatlar ise özellikle bebeğin damak tadının ileride bu tatlara yatkın olmaması için tercih edilmemektedir.
kızlar evet her doktor inek sütü vermeyin diorr ama
eskiler bizi nasıl büytümüş prinç unu cicibebe
bende mamalara hiçmi hişç güvenmiorum
gdo katkılı eskiden bukadr çeşit hastalık varmıydı hayır yoktuu..
şimdilerde yediğimiz hormonlar katkılar yüzünden oluyor bunlar..
ben inek sütü vermiyorum ama yoğurdunu vermemi tavsiy etti doktorum
etmese bile annem ver dedii
bende vericemm ..
hepimiz sağlıklı zeki bireyleriz ve bunları yiyerek büyüdük aslındaa çok pinpirikli olmamak gerekiyorrr
not: sadece kendi düşüncelerim kızlarr ...
ben çocuk bakımında eskilere daha çok güveniorum
Ben bir inek sütü mağduruyum.. Annem bana çok içirmiş ve bu da zaten genlerimde olan Allerjik Rinit'imi tetiklemiş..
Allerjik rinitim var.. Geçiş dönemlerimde burnum çeşme gibi akıyor.. Hapşırık desen çabası..
Çok sinir bozucu birşey.. Arka arkaya 10 defa hapşırdığımı bilirim.. Kaşıntı desen gene aynı..
Burnumda kemik vardı, belki daha iyi olurum diye aldırdım..
Hergün ilaç kullanmak zorunda-yd-ım, kortizonlu fısfıs da cabası..
Böyle birinin hamileliğini falan düşünebiliyor musunuz?
Zeynep'ten önce hergün ilaç alıyordum, fısfısta çok kullandım ama hamileliğimden bu yana bir tek ilaç sürmedim ağzıma.. Yani ameliyattan sonra biraz duruldu.. Heeee bu arada sevgili sinüzitimi de unutmayalım çok darılır yoksa.. Çok iğrenç birşey.. Şimdi ayda bir falan krizim tutar ve daha çok sonbahar ilkbaharda..
Benim hayatımı çok etkiledi kızlar..
Bilinen birşeydir ki ailede allerjik öyküsü olanların allerjisini kudurtur bu inek sütü..
Benden söylemesi.. Pek bir yararı yok, demir eksikliği de yapar.. Annemde babamda yok babanemde ve bir amcamda var sadece..
Bence çocuğunuzun ağzına sürmeyin, büyük eksiklik değil.. Alternatifi var..
Tercih sizin..
Ben bir inek sütü mağduruyum.. Annem bana çok içirmiş ve bu da zaten genlerimde olan Allerjik Rinit'imi tetiklemiş..
Allerjik rinitim var.. Geçiş dönemlerimde burnum çeşme gibi akıyor.. Hapşırık desen çabası..
Çok sinir bozucu birşey.. Arka arkaya 10 defa hapşırdığımı bilirim.. Kaşıntı desen gene aynı..
Burnumda kemik vardı, belki daha iyi olurum diye aldırdım..
Hergün ilaç kullanmak zorunda-yd-ım, kortizonlu fısfıs da cabası..
Böyle birinin hamileliğini falan düşünebiliyor musunuz?
Zeynep'ten önce hergün ilaç alıyordum, fısfısta çok kullandım ama hamileliğimden bu yana bir tek ilaç sürmedim ağzıma.. Yani ameliyattan sonra biraz duruldu.. Heeee bu arada sevgili sinüzitimi de unutmayalım çok darılır yoksa.. Çok iğrenç birşey.. Şimdi ayda bir falan krizim tutar ve daha çok sonbahar ilkbaharda..
Benim hayatımı çok etkiledi kızlar..
Bilinen birşeydir ki ailede allerjik öyküsü olanların allerjisini kudurtur bu inek sütü..
Benden söylemesi.. Pek bir yararı yok, demir eksikliği de yapar.. Annemde babamda yok babanemde ve bir amcamda var sadece..
Bence çocuğunuzun ağzına sürmeyin, büyük eksiklik değil.. Alternatifi var..
Tercih sizin..
canım sen hiç vermeyi düşünmüyormusunnn .. yoksaa 1 yılmı vermiceksin inek sütünü
durumun çok zormuş ciddenn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?