2010 Temmuz Anneleri : )

canım kesinlikle katılıyorum sana.bende herşeyin doğalından yanayım.inanın o mamaların içinde herşey var gdo dan tut yapay maddeler (uzun süre korunması için).ben asla hazır kaşık maması falan vermem herşeyini kendim hazırlıyorym.çorbalarını meyva pürelerini.vs.en sağlıklısı bu
bir sağlıkçı olmama rağmen çokda doktor sözü dinlemiyorum açıkcası.annelerim dediklerine güvenin..

kızlarr bebeklerde belki ama benm bebeğim 1 yaşına gelince ienk sütünü vermeyi düşünüyorumm ...
tercih meselesi keçi sütüde vericem ama inet sütüde vericem bu zmana kadar yararlı olan bir şeyin bu zmandan sonra zararı olduğunu düşünmüyorumm...
oyle olsa hamile iken neden doktorlar bol bol süt için diorlardıı
o reklam devam sütününn imajı için bence benm yeğenlerim var ve ablalarım 1 yıldan sonra pekmez ve süt ile beslediler çodukları akşam yatmadan once şimdi çok sağlıklı çocuklar maşallah maşallah

bn inek sütü içtim çocuğumda içsin alerjik hastalığımız yok ailedee ...
belki olsaydı düşünürdüm ama 1 yıldan sonra vericem peynirini sütünü doğal olan herşeyi içsin çocuğum
gezelim görelim die bir program var kızlar ...
ordaa bakıorum insanlar yaşlanmıorrr hayvancılıkla uğraşan bölegeler özlellikle yanakları kıpkıprmızı sağlam oluyorlarr..
inanın beslendıkleri şeyler kuyruk yağı teryağı peynir süt,zyetin yağı
bizz şimdiki doktorlara bakıoruzzz.. kuyruk yağı yeme tereyağı yeme şunu yeme bunu yeme onun yerinee şunu al bunu al hep katkılıı yiyecekler bu yüzdenn hastalıklar çoğaldı

ay benim de var alerjik rinitim ve bilimum alerjik rahatsızlıklarım.
acaba benim de ondan mı kaynaklanıyo gerçi bizde kimsede yok bildiğim...

Canım sende olması yeterli kızın için.. Bu konuları araştır ve dikkat et bence..
Atalarından gelebilir, illa birinci kuşakta olması gerekmiyor.. Daha eskilerde vardır..
İşte inek sütü genlerimizde olan bu hastalığı tetikleyebiliyor..

canım ben de en azından 1 yaşına kadar vermeyi düşünmüyorum inek sütü.

ben büyük oğlana 1 yaşına kadar hiç tuz inek sütü şekerli şeyler vermedim hala daha pek vermem tuzu şekeri ardaya da vermeyi düşünmüyorum yoğurduda evde kendim yapmıştım ama evde yapılan yoğurtları dışarıya gezmeye götüremiyorsun sulanıyor bezen o hazırdan almıştım ama mama ile yapıldığı için sevmemişti dışardayken eğer acıkırsa ya yanıma kavanoza yemek koyuyorum yada hipp marka alıyorum mert e en güzeli doğal tabiki ama eskilerede hiç güvenmiyorum
eskiler anne sütü yoksa inek sütünü sulandırıp verirlermiş çocuk uyusun die akşam ufacık bebeğe prinç unu yedirirlermiş tat gelsin die tuz koyarlarmış salça koyarlarmış emziği emzin die bal reçel bandırırlarmış bunlar hep eski insanlardan duyduğum tipik cümleler biz verdikte siz gerizekalımı oldunuz olmadık ama şeker hastası tansiyon hastası oldu bizden bir nesil önceler biizm annelerimiz yine daha bilinçlenmişti allahtan biz şimdi daha bilinçli olmalıyız okumalıyız uygulamalıyız
öyle eskiler iyimiş deyip onları uygulamakta olmaz ozamanlar cahillik varmış şimdi tv var internet var elimizin altında hertürlü imkan var çocukların sağlığı için iyisini bulup onları uygulamak lazım b unlarda benim fikirlerim

bende inek sutu vermeyi dusunmuyorum kizlar

zaten doktor bana kuzeyin alerjisi olabilir dedi bende perhiz yapiyorum su aralar sut urunleri yemiyorum

zaten dun aksam bebe biskuvisi yedim kuzeyin yuzunde sinek isirigi gibi kizariklar cikti iki tane

bayramdan sonrada onu cocuk alerjisi doktoruna goturecegim

buradaki doktor ilgili oldugunu dusunmuyorum diyor ama guvenemedim cunku kakasi hep mukuslu ve arada kanli

bunlarda alerji belirtisiymis zaten

bana dr.yoğurt u inek sütünden yada keçi sütünden yap demişti çünkü içindeki alerjenik maddeler mayalanınca etkisini yitiriyormuş mama ile yapmana gerek yok onlar kötü oktuğu için her çocuk sevmez demişti

bende yoğurdumu inek sütünden yapıcam.. tabi arada keçi sütündende yapmayı düşünüyorum
ama inek sütünü 1 yaşına kadar vermeyi düşünmüyorumm..
1 yaşından sonra onuda vericemm..
oğluma katklılı birşey vermeyi düşünmüorum allah nasip ederse herşeyini kendim hazırlıcamm..

Son düzenleme:
daha önceleri keçi sütünü sulandırıyordum gaz yapmasın diye..ama sonra düşündüm aldığım keçi sütü yarım yağlı ve pastorize zaten..keçiyi sağıpta doğrudan vermiyorum o zaman sulandırmak mantıklı ama artık sulandırmıyorum..gaz yapmadı şimdiye dek..
şeker verme konusuna gelince ,dişlerini fırçalayacak beceriye ve yaşa gelinceye dek şeker,çikolata vs vermeyi hiç düşünmüyorum.Ve bununla yapılmış ürünleri..tabiiki tatlı da yiyecekler ama şekerli değil..evde kendim yapıp içine çok az vanilin ilave ederek ya da meyvelerle tatlandırarak vermeyi düşünüyorum Allah o günlere gelmeyi nasib ederse...

Son düzenleme:
Ben de kova burcuyum.Kova burçları çok idealisttir biraz da mükemmelliyetçi.Anladığım kadarı ile sen de öylesin.

bilmiyorum ki canım..değişiyor işte o durumlar..bazan bazı konularda fazla mükemmeliyetçi olduğumu düşünüyorum..kolay kolay beğenmiyorum,çok yargılıyorum,ufak tefek kusurları hemen görüyorum..daha esnek olmayı isterdim..ama kişilik işte..eskiden daha mükemmeliyetçiydim de esneklik kazanmaya başladım yaş aldıkça..
bazı konularda da fazla rahatım sanki..kendimi üzememem,yoramam,dünyaya 1 kez geliyoruz diyorum...
sıpaları yetiştirme konusunda ve ilersi için ideallerim var ama kısmet..hayat ne getirir ne götürür bilinmez..inşallah ülkesini,vatanını ,milletini seven Atatürkçü ve aynı zamanda inançlı kişiler olurlar..

Son düzenleme:
iyiyim,sağolasın canım sen nasılsın ? oturuyormuş yavrun,maşallah darısı başımıza :)

cok saol canım.inşallah sizinkilerde oturur az kalmış.bizde yürütec aldık olguma.o kadar rahatki bende işlerimi rahat rahat yapıyorum.oda oylananıyor.resmini gördünmü oglumun

ben de şekerle ne kadar geç tanışırsa o kadar iyi diye düşünüyorum...
ama pekmez çok faydalı bir besin kahvaltı bulamacına biraz katılabilir ya da meyve püresine eklebilir kanımca.
bal reçel vs zaten riskli...

cok saol canım.inşallah sizinkilerde oturur az kalmış.bizde yürütec aldık olguma.o kadar rahatki bende işlerimi rahat rahat yapıyorum.oda oylananıyor.resmini gördünmü oglumun

profilinde gördüm de ama yürüteç için erken değil mi ? yanılmıyorsam sen de erken doğum yapmıştın ??
maşallah oğluna

bence sanatsal alanda yetenekleri olan ya da sanatın herhangi bir dalıyla uğraşanlar kusurları farketmeye ve mükemmelliyetçiliğe yatkın oluyolar.
görmeye ve güzele odaklı oldukları için...

mamalarına pekmez ilave ediyorum arasıra..dr önermişti pekmezi de..çünkü bazan mamayı da almak istemiyorlar...meyve pürelerinin zaten şekerli tadı oluyor ..pekmez ilavesine gerek yok onlara kanımca..keçi sütü ve içine bir kaç cici bebe koydum,pekmez ilavesi azcık.iyice karıştırdım.biberonla içtiler.uyuyorlar şu an..öğle uykuları...

profilinde gördüm de ama yürüteç için erken değil mi ? yanılmıyorsam sen de erken doğum yapmıştın ??
maşallah oğluna
canım bende öyle düşünüyordum dr söyledi bizde aldık zaten araştırdım yürütecler 6aydan sonra kullanıyrormuş.evet bizim oglan baya erkenci davranıb31+4günlük dogmuşdu.
maşallah ozana, bu topiğin abisi o.
sonra da alminayla çınar geliyo tabi
saol canım.allah hepsini korusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…