2010 Temmuz Anneleri : )

selammm..

günden geldim kızımı uyuttum..
o uyurken netten evde yoğurt yapımına bakıyordum ki bebek beslenmesi ile ilgili bir yazı okudum
ve sizlere de yazayım faydalı..

ALINTI
4-6. aylar bebek beslenmesinde çok önemli bir yer tutar.
çünkü bundan böyle bebeğiniz hızla büyüyordur ve buna bağlı olarak besin ve enerji ihtiyaçları de artmaktadır.
4 - 6 ay arası bebek beslenmesinde uzmanların ortak görüşü anne sütü veya benzeri bir mamanın 4.-6. aylardan sonra bebek beslenmesinde yalnız olarak yeterli olmayacağıdır. ilk 3-4 ay bebeğin emerek beslenme dönemidir. ilk 4-6 ay anne sütü veya biberon maması ile beslenen bebekler bu dönemden sonra sağlıklı gelişimlerine devam edebilmek için değişik besinlere de gereksinim duyarlar.

ek gıdalara başlama vakti 4. aydan önce olmamalı ancak ek gıdaya geçiş zorlaşacağından 6.aydan sonraya da bırakılmamalıdır. üstelik, anne sütü varsa kesinlikle devam etmelisiniz. biberon maması kullanıyorsanız kullandığınız 1 numaralı başlangıç mamalarından 2 numaralı devam mamalarına geçmelisiniz. 2 numaralı devam mamaları bebeğin bu dönemdeki besinsel gereksinimleri göz önünde bulundurularak hazırlanmıştır.

ek gıdalara geçiş dönemi yavaş ilerleyen bir süreçtir.
4.ayını tamamlayan bebekler daha çabuk acıkmaya başlar; anne sütü veya biberon maması aldıktan sonra halen aç olduklarını size hissetirirler. bu bebeğinizin ek besinlere hazır olduğunun göstergesidir. bu aylardan sonra bebeğinizin sindirim sistemi ve böbrekleri çeşitli besinleri sindirecek ve atıkları vücuttan uzaklaştırabilecek olgunluğa ulaşmıştır.

Son düzenleme:

canim merhaba,
peki sen basladin mi ek gidaya?

Zaten işin zor senin iki tane.Nasıl sallayacaksın ki?Biz ayakta bile sallamaya razıyız da ancak aşırı uykusu gelmişse ki bu ancak binde bir ayakta da uyuyabiliyor.İlla ki battaniyede sallatıyor kendini sonra da salıncağa koyuyoruz yanından ayrılmıyoruz.Ha bir de biz başka odaya gidersek daha çabuk uyanıyor çok ilginç.Alışıyorlar mı bilmem ama şu da bir gerçek ki her çocuk farklı.Benim oğlum hem gazlı hem nazlı:))

evet cnm ayni gundu bizim dogumumuz.
Bir gun corba bir gun meyve suyu mu nasil ve ne miktarda veriyorsun?yogurt bebek yogurdu falan mi?

Bana doktorumuz :
1.hafta:sadece sebze çorbası(patates+havuç+çok az tuzdan yapılma çorbanın çıkan suyu) ve meyce suyu dedi..
2.hafta :sebzeleri de içine ezerek _ püre şeklinde normal çorba + gün içerisinde yoğurt+meve suyu..dedi..
3.hafta: sebze çorbasının içine pirinç ve değişik sebzeler katılarak(ıspanak, maydanoz vs vs) yapılan normal çorba+yoğurt+meyve suyu dedi..

Bu şekilde gidecek..7 aralık da tekrar kontrolumuz var..
O zaman ne der yiyecek konusunda bilemem..
Şimdilik bize bunu önerdi..

bana doktorumuz ilk ay sadece anne sütü dedi hiçbie ekgıdaya gerek yok çocuğun kilosu çok iyi bozmayalım ne kadar çok anne sütü alsa o kadar iyidir dedi ilk 6 ay hiçbir ek gıdaya gerek yok sadece emzirin dedi burda herkes çorbalara yoğurtlara başlamış neden sütünüz mü az acaba? yoksa sadece doktor önerdi diye mi başlıyosunuz? ben başlamıcam sanırım 6 ay sadece ve bol m,ktarda emziricem yoğurdu çorbayı nasılsa yicek 6 aydan sonra.

kızım büyüdüğü için daha çok emmek istiyor doğal olarak hem o günkü beslenmesine hem de ertesi gün bakıcıya bırakacak kadar süt olmuyor,derin dondurucudaki rezervimiz de bitti.geçen gün mama deneyelim dedik kızıma mama dokundu hastanelik olduk.bu yüzden bizde ek gıdaya başlayacağız artık.

Canım benim sütüm de gayet iyi çok şükür..
Sadece anne sütüyle besledim bugüne kadar.
Bundan sonra da anne sütüne devam..

Ama bizim doktorumuz da başlattı ek gıd alara 8 kasımda..
yavaş yavaş fazla yüklenmeden başlayalım dedi.
Kilosu da şu an 6900-7000 gr gibi.
yani gelişimi de iyi ama,Her doktor farklı işte..
Ek gıdalara başladık derken anne sütünü kesmiyoruz zaten, verdiğim çorbada 1 kahve fincanı günde şu an..

Bugün güne gittim veremedim o ayrı.

Son düzenleme:
merhaba kızlar

benim kız huy mu değiştirdi nedir

2 gecedir 2 saatte bir uyanıyor..normalde geçen gün ne güzel benim kız beni hiç uykusuz bırakmadı hep 7 saat kesintisiz uyudu diye aklımdan geçiriyordum nazarım mı değdi nedir

hem de bayağı ağlayarak uyanıyor emziriyorum koyuyorum yine ağlıyor..

leyla gibiyim uykumu alamadım 2 gündür ya.

herkese selamlar .
deniz_güneş canım ek gıdalara geçmişsiniz doktor su konusunda birşey söylemedimi ,
ben ipeğe sadece yatmadan önce gece için kaşık maması veriyorum kakası daha koyu kıvam olmaya başladı bu yüzden soruyorum,bu arada benim kızımda 8 temmuzda doğdu:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…