• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Temmuz Anneleri : )

merhaba canm
inan senin adına çok sevindim.allah bi daha yaşatmasın meleğine hastalık falan.zira çok zor oluyo kıyamıyor insan gül gibi soluveriyorlar hemen...
maşallah kuzun uslanmış dilerim hep böyle devam eder.allah nazardan korusun da eskiye dönmesin küçük hanım:nazar:

bu arada herkese iyi geceler kızlar...

teşekkür ederim canım . kızımın eskiye dönmemesi konusundaki temennine yürekten bir aminnnnn diyorum. inşallah kalıcı olur.

merhaba,
aman allah bozmasin sanirim hergun disari cikmak yariyor kizina temiz hava iyi geliyor galiba. ama hava oyle soguk ki korkuyorum iyice usutecek diye zaten oksurup duruyor surup veriyorum, birde gogsunde hirilti var ne ihlamur vermek iyi gelir mi acaba hirilti icin?Birde burnu cok sik tikaniyor.

merhaba herkese...

ağır bir şekilde hastalığımızı atlattık ve inanamayacaksınız kızım artık melek gibi oldu allahım nazardan saklasın artık hergün geziyoruz artık kendi kendine oyun halısında oynuyor emekleme pozisyonunda kendini ileri itmeye çalışıyor popo havada ama gövdeyi henüz tam kaldıramıyor kızım. hep oyun istiyor. uykuya geçmek için saatlerce sallamıyorum en fazla 3-4 dk. hatta bazen kendi kendine uyuyor. oyun halısında oynarken müzik çaldığında aynaya bakıp kendi kendine konuşuyor. ben bu zamana kadar çok çektim herşeyi anlatıyordum zaten sizde biliyordunuz çok zor bir bebekti. artık beslenme haricinde hiçbir problemimiz kalmadı. az yiyip çok enerji harcıyor. oyun halısıda kızımı iyice yormaya başladı. oyuncakları tutup çekiyor kendini havaya kaldırma uğraşında. bugünün geleceğini hayal bile edemiyordum. maşallah diyim kızıma. anlayacağınız artık mutluyuz.

geçmiş olsun suhenza ben ıhlamur vermedim hiç ama antibiyotik, öksürük şurubu, calpol ve poliviti bir arada kullandım. çok şükür kızım iyileşti ama şuruplarını vermek çok zordu birimiz tutup birimiz veriyorduk. birde ağzında saklayıp geri çıkarıyordu.

dr calpol ver dedi ama yarin tekrar goturecegim cunku 2-3 gunde bir tekrar basliyor oksurugu, calpola bayiliyor bizimki de;-))

geçmiş olsun suhenza ben ıhlamur vermedim hiç ama antibiyotik, öksürük şurubu, calpol ve poliviti bir arada kullandım. çok şükür kızım iyileşti ama şuruplarını vermek çok zordu birimiz tutup birimiz veriyorduk. birde ağzında saklayıp geri çıkarıyordu.

canım panik yapmamaya çalış o zaman çok soğuk kanlı olmalıyız kii ne yapacağımızı bilelimm
bebeklerimiz böyle büyüycek çok çok geçmiş olsun prensese nazarcıklar değmiştir kuzuma..

haklısın canım zaten hava aldırmaktan başka birşey yapılmazmışo anda. sağolasın, evet böyle böyle büyüyecekler bakalım .Allah nazarlardan korusun bebişlerimizi

bahar a kocamann bi maşallah :65:
ve tüm hasta bebişlere geçmiş olsun
barışta hastalanıyo hafiften burnu tıkalı ve arada öksürüyo:94:

gökçecim ilkeye de oldu bir kaç kez katılma nöbeti ama çok uzun sürmedi 2-3 sn filan.
ama haklısın insan çok endişeleniyo bir yeri mi acıyo diye..
bununla geçmiş olsun bir daha olmaz inşallah.
nurdan sana da geçmiş olsun.
enfeksiyon gibi mi görünüyo?
aşıdan mı olduğunu düşünüyosun sen?
aşıdan gelince yarım fitil mi koysam acaba önlem olarak, herkeste ateş falan olmuş korktum şimdi...
birşeyi yokken de ilaç vermek de iyi değil ama...
bilemedim şimdi

evet canım ister istemez endişeleniyorsun, öyle sesi çıkmayınca ne bileyim panik oldum ilk kez. aman bi daha olmasın da..
bazı dr.lar eve gidince fitil yap diyor. bizimki ateşi çıkarsa yap dedi hep. şu ana kadar hiç vermedim canım ben..

kimseyi tanımıyorum ki burada misafir çağırayım..sıpaları bırakıp evi toplamam ,hazırlık yapmam lazım..evimde kendimize zar zor yemek yaparken ohooo çok zor valla...hem bayramda eşimin memleketine eskişehire gittik..akrabalar çocukları öpmeye falan kalktılar sinir oldum..zaten grip salgın,tek başıma bakıyorum..hasta olsalar naparım bütün gün..hatta eşimin kuzeni de zorla öpmeye kalktı,yok dedim..israr etti..kusura bakmayın,emziren anneyim kimseyi öpmek istemiyorum dedim..tamam o zaman falan dediler ama bebekleri uzaktan sevmek te güzel oluyormuş diye sözüm ona laf çarpıttılar..kimse kucağına almadı,öpmedi ama bu kez de bebeklerin ellerini tutup sevmeye kalktılar..sesim o an çıkmadı ama ona da kızdım aslında..Küçük bebekler her an elleri ağızlarında zaten..her tür mikrobu elleri yoluyla direk ağızlarına alıyorlar..tamam o kadar koruyucu olmamalı belki,dirençli olmaları için vücudun mikroba da ihtiyacı var ama dayanamıyorum..benim istediğim kadar mıncıklayıp öpme hakkım var,diğer insanlara o hakkı tanımak istemiyorum :)) daha çok küçükler...

Çok haklısın cnm aynısı benım de basıma geldı eltimin kızı gecen bayram kucagıma alıcam dıye tutturmustu ızın vermemıstım kendısı 6 yasında olur ızın verırız kasla goz arasında kendı basına da yapmaya kalkar dıe bu bayram hasta oldugunu duymustum ama nasıl olduysa bı anlık dalgınlık unuttum onlara gıttık ıcerı gırer gırmez kızı koltga oturttulat kucagına bızımkı .. Kız hasta nezle ressmen anaokulundan kapmıs yanı bulasabılrı demek ki . Bı anda bı bagırdım yaa .. hasta dedım esıme alır mısın bebegı dedım o da ne dese BISEY OLMAZ ... cocugumu korumak bıle kavga konusu oldu yani neymıs cok anı tepkı vermısım fılan .. Neyse sonra ozur dıledı .. Insanlar bazen cok dusuncesız oluyorlar gercekten . Kaldı kı premature dogmus bebeklere ozellıkle dıkkat etmek lazım ..

haklısın canım zaten hava aldırmaktan başka birşey yapılmazmışo anda. sağolasın, evet böyle böyle büyüyecekler bakalım .Allah nazarlardan korusun bebişlerimizi

geçmişi okumadım
nesi var zeynebin
geçmiş olsun

Gokcekcım bızımkı de cok katılıyordu oncelerı sımdı azaldı ama dıkkkat et ozellıkle sınırlendıklerı zaman yapıyorlar hani sen dedın ya koltuga koydum o an ona sınırlenmıs bıle olabılır ..

deniz
selva
teşekkür ederim kızlar
yok aşıdan olduğunu düşünmüyorum
ama çok fena ya 1 saat uyudu tamamen kapanmış o gözü zor açtık babasıyla
şimdi de etrafı şiş
antibiyotik damla kullancam
hiç keyfi kalmadı kızımın

geçmiş olsun cnm inş. uzun sürmeden atlatırsınız

Canım ben bızımkı oyle olurken cok arastırmıstım ve bı yerde okumustum hani katılıyor nefes bıle almıyor ya o anda tekrar nefes alması ıcın alnına hafıfce vuracaksın ozaman duzelıyır aklında olsun ..

çınar ın dişi ile ilgili mesajlarınıza teşekkür ederim arkadaşlar,bir türlü yazamadım..şu anda da kucağımda...sonbaharcım,bahar için çok sevindim,maşallah :nazar:

slm arkadaslar bayramdaki şap şup öpmelerden bahsetmişsiniz ahhhhhhh ahhhh ben bu konuda acayip dertliyim,bayram benim içinde bir fiyaskoydu ve sinir verici bir haftaydı anlatsam inanın sayfalar yetmez.bayramda kaynım kurban kestigi o kanlı pislikli üstüyle bebeğimi kucagına aldı öptü sap sup ayagına koyup sallamaya çalıştı tertemiz yastıgıyla o pis ayagına koydu guyaa uyutacak yaaa ben size daha ne anlatayım siz anlayınnn anlayışa bak...ben öyle bir insanımki bekarlıgımdan beri herkes bilir beni ben dışardan gelince hemen ellerimi yıkayan çok titiz bir insanken(beni herkes temizligim ve titizliğimle tanırlar) bana böyle bir eşin ailesi denk geldi siz düşünün..evime gelince kayınvalidemden getirdigim herseyi baştan ayaga yıkarım hiç bişey bırakmam.çantamda kullanmadım temizi bile koku sinmiştir diye yıkarım.işte bunları içime atmaktan sinir oldum.bide kayınvalidemin hareketlerine tabiii...bizdede bir sey vardır gelin hiç bişey demez susar szi yine sanslısınz beni düşünün bide halimiii

Canım ben bızımkı oyle olurken cok arastırmıstım ve bı yerde okumustum hani katılıyor nefes bıle almıyor ya o anda tekrar nefes alması ıcın alnına hafıfce vuracaksın ozaman duzelıyır aklında olsun ..

peki bu katılma olayının nefessiz kalmalarının bi zararı var mı?

dirençli olması gereken zamanlar bu kadar ufakken değil canım, sonuçta daha çok ufaklar..ilaç bile alamıyorlar doğru düzgün.

ben de koruma taraftarıyım.

en son yengem ellerini yıkamadan ellemeye kalkıştı, uyardım..

şu anda bana çok kırgınmış bizim eve gelmiyor

aferim bak ne güzel bakıyorsun diyeceğine garip garip alınganlıklar

hiç çekemem ya

büyüdükçe rahatladım ama ben biraz

bugün misafirliğe gittik daha rahattım

yalnız şu anda da ufak çocuklara karşı çok dikkatli olmak lazım

sağa sola oyuncak atan ne yaptığını bilmez veletlere karşı

bugn gittiğimiz yerde vardı çocuklar

çocuğa yaklaştıklarca hop oturup hop kalktım

başka bir bebek daha vardı ananesi uyutup arka odaya koydu kapıyı kapadı

kadın amma rahat

ya o diğer canavar çocuklar başına giderse , bebeğe zarar verirlerse

ben uyuttum gittim 1 saat başında dikildim odada

felaket tellalı gibi olmayayım ama benim kardeşim küçücükkene annemde uyutup yatak odasına yatırmış misafirlikte. küçük bir çocukta odaya dalmış, bir güzel burnunu ısırmış. mosmor diş izleri kalmıştı, koparırcasına mı ısırdı ne yaptı artık. kardeşim çok küçüktü 1-2 aylık falan heralde.. ciyak ciyak ağlamış yavrum.. aman dikkatli olalım.. küçük çocukların ilgisini çekiyor bebekler..

merhaba herkese...

ağır bir şekilde hastalığımızı atlattık ve inanamayacaksınız kızım artık melek gibi oldu allahım nazardan saklasın artık hergün geziyoruz artık kendi kendine oyun halısında oynuyor emekleme pozisyonunda kendini ileri itmeye çalışıyor popo havada ama gövdeyi henüz tam kaldıramıyor kızım. hep oyun istiyor. uykuya geçmek için saatlerce sallamıyorum en fazla 3-4 dk. hatta bazen kendi kendine uyuyor. oyun halısında oynarken müzik çaldığında aynaya bakıp kendi kendine konuşuyor. ben bu zamana kadar çok çektim herşeyi anlatıyordum zaten sizde biliyordunuz çok zor bir bebekti. artık beslenme haricinde hiçbir problemimiz kalmadı. az yiyip çok enerji harcıyor. oyun halısıda kızımı iyice yormaya başladı. oyuncakları tutup çekiyor kendini havaya kaldırma uğraşında. bugünün geleceğini hayal bile edemiyordum. maşallah diyim kızıma. anlayacağınız artık mutluyuz.

41 kere maşaallaaaah canım bahara :) :nazar:

kaynanamlar çok sık gitmedim için bayramda bazı şeyleri hoşgörüyle karşıladım.benimde kayınlarım temiz deiller.kaynananımda temizliğini begenmem.bende geldigimde herşeyi yıkarım.ama bebegi öpmelerine falan bişi demedim.zaten tuarken dikat edin dedim.elinizi falan emer pis dir eliniz dedim kayınlarıma.önceden dokundurmuyordum huysuz diyip sürekli kucamda gezdiyordum çaktırmadan.ama şimdi kucaklarına versem bile.pasaklılar dikkat edin diyom şakayla:)) onlarda dikkat ediyolar sağolsunlar.

sonbaharcım gözün aydın kızınının uslanmasına çok sevindim:nazar::nazar::nazar:

almina hayırlı olsun çınarın dişi:nazar::nazar::nazar:

offfff offfff anlatsam daglar taşlar erir.benim ailemle onun ailesi çokkk farklı arkadaslar.ama su bir gerçek herkesin ailesi kendine iyi o haldeyken bile tek bir laf ettirmez eşim annesine ailesine.eşimden samimi söylüyorum çok memnunum herseyi dört dörtlük ama aile diyince orda durrr..inanın o kadar zorlanıyorum alışmaya mümkünü yokkk alışılacak bir aile degilll.tamamen anlayış farklı.çocuklar duymasındaki iki dünür gibi düşünün bizi .

Back
X