Selam kizlar.. Benim oglum da 4 ay 1 haftalik suan.. Anne sutu ile besliyorum ama gunde 2-3 defada olmak uzere toplam 60-150 cc devam sutu veriyorum. Gectigimiz ay yani 3. aydan 4 e gecerken 760 gr almis. Doktor ek gidaya baslayabilirsiniz dedi.. Fakat daha sonra dusundum bu verdigim mama ile bu kiloyu almis olamaz.. Mutlaka sutumun de katkisi var bu iste.. Ve eger ben ek gidaya baslarsam(mama yerine) bu sefer beni daha az emmeye basliyacak.. Zincirleme bir sekilde sutum azalacak ve emmeden kesilecek oglum zaman icinde.. Onun icin ek gida vermemeye karar verdim. En azindan 1-1,5 ay daha..
Zaten bebekler ilk 3 ayinda gunde 25-30 gr alirken 3 aydan sonra gunde 17-18 gr alirlarmis. Bizimki zaten fazla fazla almis.. Niye durduk yere ek gida vereyim ki degil mi??
Askkizi sen de canini hic sikma.. Cunku artik buyumeleri ilk 3 ay gibi olmayacak.. 500 gr almasi senin bebisin icin suan normal.. Ana hedef 6. ayin sonunda dogum kilosunun 2 katina ulasmasi..
Icinizi ferah tutun ve eger sutunuz yeterliyse emzirin emzirebildiginiz kadar
kızlar bugün kötü bi gün geçirdim kızımın aylık kontrolü vardı saglık ocagında benim kız kollarını sürekli geriye dogru tutuyordu dr da farketti bugğün bunda bi sorun var dedi inş.degildir ama sipastik olabilir dedi benim elim ayagım boşaldı bayılacam zanneettimmm o kadar kötü oldum ki anlatamam ordan aldım hemen hastanedeki dr a götürdüm saglık oacagındaki dr böyle diyyo ne olabilir dedim dr iyice muayene etti bi sorun yok dedi anne karnınıdaki yatış pozisyonunu bırakmamış ondan dedi çok korktum gerçeten bi şey var diye ama çok şükür saglıklıymış allah kimseye vermesin
Selam kizlar.. Benim oglum da 4 ay 1 haftalik suan.. Anne sutu ile besliyorum ama gunde 2-3 defada olmak uzere toplam 60-150 cc devam sutu veriyorum. Gectigimiz ay yani 3. aydan 4 e gecerken 760 gr almis. Doktor ek gidaya baslayabilirsiniz dedi.. Fakat daha sonra dusundum bu verdigim mama ile bu kiloyu almis olamaz.. Mutlaka sutumun de katkisi var bu iste.. Ve eger ben ek gidaya baslarsam(mama yerine) bu sefer beni daha az emmeye basliyacak.. Zincirleme bir sekilde sutum azalacak ve emmeden kesilecek oglum zaman icinde.. Onun icin ek gida vermemeye karar verdim. En azindan 1-1,5 ay daha..
be
Zaten bebekler ilk 3 ayinda gunde 25-30 gr alirken 3 aydan sonra gunde 17-18 gr alirlarmis. Bizimki zaten fazla fazla almis.. Niye durduk yere ek gida vereyim ki degil mi??
Askkizi sen de canini hic sikma.. Cunku artik buyumeleri ilk 3 ay gibi olmayacak.. 500 gr almasi senin bebisin icin suan normal.. Ana hedef 6. ayin sonunda dogum kilosunun 2 katina ulasmasi..
Icinizi ferah tutun ve eger sutunuz yeterliyse emzirin emzirebildiginiz kadar
ahhh canım keşke emseydi bni emmiyo cadı.. ama rahatladım şimdi valla şuan ne biliyim işte insan düşünmeden edemiyo acaba mı die.. çok şükür 2 katından fazla ama demekki artk eskisi gibi göremicez o fazla rakamları.. ilgilendiğin için snaada teşekkr ederm canım
bizimki de her ay 1000gr alırken geçen ay 700gr aldı. gelişimi de 1,5m az mı 1 ayda? bana 4 aylık çocuk için gelişimi çok iyi dedibenimki de 2cm uzamıştı.ilk 6 ay bittiğinde doğum kilosunun 2 katına gelmesi gerekiyormuş bizimki 4. ayda zaten doğum kilosunun 2 katına gelmişti.her ay 1 kg alsalar obez olurlar hareketlendikçe kilo alımları daha da yavaşlıcak boy uzamaları da yavaşlıcak yoksa 1 yaşında okula gönderirirz biz bunları
evet canım aynen benimkide öyleydi her ay (ki 2.ayında 2kgdı) 1 kilo alırken geçen ay 700 gr ve bu ayda 500 olunca bi düşündüm dedim artk böyle grm grm mı alck die aslnda bnmkide hiç fena diilmiş çünkü benmkide 4.ayında 2 katıydı fazla abartıyorum bu durumu sanırım yada diğer aylar gelişim hızlı olduğu için bana pek bi az geldi 69 cnm 8 kilo bnmki maşallahozaman normaldir benimkide
ne biliyim ya çok evhamlıyım bende elimde diil ama fazla takıyorum
canım celestone ciğer geliştirici iğne yapılmasını isteyin dr dan ,suyu geliyorsa aslında izmir de olsanız kent hastanesinde prf. namık demir ve ekibi azalan amniyon sıvısı yerine sıvı ilave ediyorlar..enfeksiyonu olabilir..rahim ağzı açıksa dikilebilir..Umarım mesajımı görürsün....
ben de bazı şeyleri fazla takıyorum ama boyuna kilosuna takmıyorum. zaten fazlasıyla iri.maşallah.benimki 4. ay kontrolünde 7700gr boyu da 68cm di. iyi mi dedik doktora 4 aylık çocuğun 68cm olması ne demek süper dedi. siz bu çocuğu anne sütüyle çok güzel besliyosunuz dedi.iştahlıydı ama bu ay reddediyor emmeyi anlamadım ama yine oyunla filan emziriyorum.5. ay kontrolünde bakarım duruma. dün mandalin dilimini ağzına soktum ahh sokmaz olaydım bi çekti ben çektim o çekti mandalin dilimi koptu ve anında yuttu baktım ağzına hemen parmağımı soktum çoktan gitmişti.gece de huzursuz oldum şimdi kakasını bekliyorum hala yapmadı çıkarır heralde ama sütten başka bişi gitmeyen bağırsaklara yarım dilim mandalin bütün olarak gitti.bişi olmaz dimi?Versem ek gıdayı yicek yani hapur hupur bazen üzülüyorum biz yemek yerken ağzını açıyo melül melül bakıyo yani çocuğa iyilik mi ediyoruz vermemekle kötülük mü bilmiyorum açıkçası.insanın ağzına verivermek geliyor.ama doktor vermeyin diyor.ama bi taraftan da versem sanki emmeyi bırakıvercek gibi geliyor.
canım ilgin için çook teşekkürler...Şuanda yengemde üniversitede yatıyor ama geç kalınmış daha önceki yattığı hastanede vakitçok kaybedildi..Hiçbir müdahale yapmadılar.Daha dün sevkettiler üniversite hastanesine.Oyüzden doktorlar ümitsizler bebekten.Susuz kalmış balık gibi düşünün diyorlar.Bugün heyet toplanıp karar vericeklerdi anneye ilaç verip bebeği anne karnında öldüreceklermiş.O verdikleri ilacın yarattığı kasılmalara dayanamayıp bebek ölüyormuş.Kahrolduk zaten hepimiz perişanız...Başka da yapacak birşey yok diyorlar.Bu sefer anneye zarar verceğinden bahsediyorlar.Yengemde bile bile nasıl ölmesine izin veririm diye ağlıyor..Hala kıpırdıyor canmı çekişiyor acaba yavrum diyor..Allahım kimselere yaşatmasın böyle birşeyi..Ne yapıcaz bizde şaşırdık...
canım ilgin için çook teşekkürler...şuanda yengemde üniversitede yatıyor ama geç kalınmış daha önceki yattığı hastanede vakitçok kaybedildi..hiçbir müdahale yapmadılar.daha dün sevkettiler üniversite hastanesine.oyüzden doktorlar ümitsizler bebekten.susuz kalmış balık gibi düşünün diyorlar.bugün heyet toplanıp karar vericeklerdi anneye ilaç verip bebeği anne karnında öldüreceklermiş.o verdikleri ilacın yarattığı kasılmalara dayanamayıp bebek ölüyormuş.kahrolduk zaten hepimiz perişanız...başka da yapacak birşey yok diyorlar.bu sefer anneye zarar verceğinden bahsediyorlar.yengemde bile bile nasıl ölmesine izin veririm diye ağlıyor..hala kıpırdıyor canmı çekişiyor acaba yavrum diyor..allahım kimselere yaşatmasın böyle birşeyi..ne yapıcaz bizde şaşırdık...
Allah sabır versin çok zor
canım bnm okurkne boğazım düğümlendii.ben yaşdım aynı şeyi.bir anne için okadar zorki kelımelerle anlatmak mümkün değil.ben altı buçuk aylık bebeğimi aynı şekılde aldırmak zorunda kaldım.karnında bebeğinin öldüğünü hissetmek o kadar büyük bir acı kii...gerçekten çook çook üzgünüm.allah sabır versin ne diyimki başka
En kötüsüde o zaten canım elimizden birşey gelmiyor.Tıkandık kaldık.Çook zor rabbim kimselere vermesin böyleşeyler.Dualarınız için saolun..papatyam çok üzüldüm,o kadar kötü oldum ki okurken anlatamam.
yapılacak bir şeyin olmaması ne kadar üzücü böyle.
Allah her şeyin hayırlısını nasip etsin. sabırlar versin inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?