2010 Temmuz Anneleri : )

Canım Zeynep doğmadan önce çalışıyordum şimdi ise malum çalışmıyorum..
Ama bu hayatımızda para yönetimi ve para politikamız konusunda birşey değiştirmedi..
Eskiden paramız ortak bir hesapta toplanırdı.. Halen öyle..
Biz eşimle hiçbir zaman senin paran benim param olayları yaşamadık...

Yanımda muhakkak nakit para bulundururum..
Mesela arkadaşlarımla bir yere gidiceksem ki eşime bunu 1-2 gün öncesinden söylerim..
Eşim sabah çıkarken muhakkak imkanlarımız dahilinde bana param olsa da olmasa da para bırakır..
Ve hiçbir zamanda aaaa ben sana geçen şu kadar vermiştim ne yaptın paranı demez...
Yok eğer ola ki para vermeyi unutmuşsa da zaten parakartımdan ihtiyacım olan kadar alırım..
Ama eşim yeterli miktarda nakit olmadan yanımda sokağa çıkmamı istemez..
En az bir 200 TL bulundururum yanımda.. Ama yanımda bu kadar var diye de hepsini harcamam..

Alışveriş işine gelince paramız varsa eğer, asla bir ayakkabıyı veya ne bileyim işte elbiseyi esirgemez..
Her zaman alışveriş konusunda bana güvenir ve bende ona güvenirim..
Ne ben ondan habersiz bir çöp alırım, ne de o benden habersiz bir çöp alır...
İnternet alışverişlerim dışında her zaman eşimle beraber yaparız alışverişlerimizi..

Tatil planlarına gelince... Beraber karar veririz.. Birbirimizin fikrini almadan karar vermeyiz..
Mesela bu sene Fethiye'den yer ayırtmıştı.. İkimiz karar vermiştik.. Ama taşınma işi çıkınca beraber karar verip iptal ettik..
Çünkü az olan paramızı oraya harcayamazdık.. Ve gidip yazlığımızda tatil yaptık..

Ailemizin ekonomisi konusunda şu ana kadar iki aileden de 5 kuruş almadık, istemedik..
Üstüne biz verdik eşimin ailesine, daha önce anlattım..
Zor durumda kalınca benim annem ve babam yardım etmek istediler ama kabul etmedik..
Zaten kim verirse versin, ikimizde kendi yağımızda kavrulmaya kararlıyız..
Allah kimseye muhtaç etmesin..

Araba konusunda da, ev bulma konusunda da eşim beni razı etmeden asla birşeye girişmedi..
Yani benim istemeyeceğim bir arabayı ve beğenmeyeceğim bir evi ucuz veya başka nedenlerle bana diretmedi..
Bende aynı şekilde onun istemediği birşeyi yapmadım ve diretmedim şimdiye kadar..

Her zaman bir ortak noktada buluşmayı başarmışızdır Allah'a şükür...

Eşimle evlendiğimde eşimin yazlığı kaba inşaattı..
Bütün ince işlerini beraber yaptırdık.. Banyosunu sen yaptır mutfağı ben demedik..
Hatta yeri geldi hammallığını bile yaptık.. Ocak ayında kar yağarken dize kadar çamurun içinde fayans taşıdığımızı bilirim..
Sadece eşim ve ben..
Para havuzda toplandığı için evimizde senin benim lafı değilde hep BİZİM lafı edildi..

Ev alma konusuna gelince bütün ev projelerine tek tek baktık..
İmkanlarımız dahilinde, bütçemize en uygununu bulmaya çalıştık ve bir ev projesine girdik..
Düğünde takılan ne var ne yok hepsini bozdurduk, elimizdeki bütün nakit birikimimizi peşinat olarak verdik
ve bir ev projesine dahil olduk.. Hatta önce 2+1 olarak girmiştik.. Sonra beraberce karar verip 3+1'e çevirdik..

Yani uzun lafın kısası ortak bir bütçe içerisinde, karşılıklı güven sayesinde, paramızı geçici şeylerde fazla çarçur etmeden,
ama kalıcı şeylerde saçıp savurarak, fikirlerimize saygı gösterek hep bir ortak noktada buluşmayı başardık..

Allah bunu bütün evli çiftlere nasip etsin...

ah canım benim aynen ben de çok sinir oluyorum yemeynce
ama ben tabakla peşinden gezmiyorum
mama sandalyesinde yedirmeye çalışıyorum
hele geçen hafta 4 gün sadece anne sütü aldı
eşim doktor başka bir arkadaşının bebeği benim oğlumla aynı ayda doğdu
o da yemiyormuş, vimin-fer diye vitaminialcı önermiş
biraz biraz iyi geldi gibi
tabi yine öğlene kadar bir şey yemiyor

geçen sene ücretsiz izinde olduğum için param yoktu, eşime de bana para demedim hiç
o bırakır zaten
ama ben yanımda pek para bulundurmam
kredi kartı kullanırım genelde
özel ihtiyaçlarımı da kredi kartımla alırım
tatil planımız beraber yaparız
evimiz yok ama yeni araba alırken tüm aklındaki arabalara beni de götürdü, koltuklara içine dışına bagajına baktım
iki araba aklımda kaldı sonra birine beraber karar verdik
ailelere yardım konusunu hiç açma yarama tuz basma
biz genelde onun ailesine yardım yaparız
ayda en az 400tl kadar bu konuyu ben Allah a havale ettim
Allah ım da zaten beni geri çevirmiyor
kendi ailem para felan istemez ama ben anneme veririm bazen biriktiririm hiç haberi bile olmaz
çünkü pek para konusunu irdelemez

bir de canımsen çalışmıyor musun
neden para istiyorsun ki
kendi paran var boş ver vermiyorsa canını da sıkma

bir de canımsen çalışmıyor musun
neden para istiyorsun ki
kendi paran var boş ver vermiyorsa canını da sıkma

ben evlendik evleneli çalışmayan bir bayanım
eşim maasını alır ve kendine yetecek kadar olan harçlığını alır ve gerisini bana verir.tüm harcamalarımızı ortak yaparız.market alışverişi su bu hepsini ben öderim herseyi bana bırakır tüm harcamalarıma güvenir.
özel ihtiyaclarımda para hep bende olduğu için isteğim birseyi görüp alırım ihtiyacım varsa eğer kızıma ve eşime üst başıda ben alırım birlikte çıktığımızda gezmeye yaw sunuda niye alıyon ne gereği var demez adam
tatil planımızı birlikte onun izin gününü ayarlayıp yaparız sura olsun bura olsun diye ortak karar veririz
ev konusunda gittik bir proje vardı begendik örnek daireyi 3+1 ev bayıldım ben planına eşim söyledi projeyi bende begendim.karar verdik altın maltın ne varsa sattık girdik inşlhh bu evi yaptırmak en büyük hayalimiz sabırla bekliyoruz 2014 te oturucagız allahın izniyle.paramız varsa artacak kadr ben hemen kaldırırım biriktiririm.ama bu dönemler malesef paramız anca yetiyor ucu ucuna:))idare ediyoz işte bende biraz birikim olsun diye çalışmak istiyorum eylülde bir iş haberi var onu bekliyorum inşalh olur allahım hayırlısıyla.
arabada eşim satıp yüksek model alyım dedi bir arkadasıyla ortak onuda satıp karı paylasıcagız dedi.ben razı olmadım ortak malı sevmem.eşimde sagolsun gitti sattı arabayı bir üst model kendimize aldı o işlere hiç bulaşmadı.
para yardımı konusunda bir kuruş ne onun ailesi ne benim ailem yardım edemez çünkü verecek durumları yok ikiside anca geçiniyor .bizde kimseye yük olmadan kendimizi idare ediyoruz çok şükür allah kimseyi muhtaç etmesin başkasına.elden gelen öğün olmaz oda vaktinde bulunmaz demiş atalarımız.

birbirimizin fikirlerine hep önem verir sorarız sagolsun hersey karsılıklı bizde

Selam kızlar,
doktordan geldik,çok şükür birşey yok oğlumda ...ama şimdilik..Doktor izleyelim dedi..
Ama çok yüksek ihtimal diştendir dedi..tam 5 tane dişimiz geliyormuş..sanırım huysuzluk vs.. olayları bundan
Selvalarla görüşmeyede gidemedim bu yüzden çok üzülüyorum..Selva ile muhakak görüşürüm kısmetse ama baharımı kaçırdım..esma kız gözün mü değdi ben buluşmadan kıskanma demiştim............ şaka şaka

Canım hayırdır?neler oluyor ?

Ben de sana şöyle özetliyim;
7 yıllık evliliğimde ben hiç bir zaman "bana para bırak "demedim canım..Hep kendi düşünür..Çalıştıgım zamanda asla senin paran benim param mevzusu olmadı..
Arkadaşlarımla buluscaksam eğer zaten yine ben hiç söylemeden çıkartır verir...
Eğer kendime bişey beğendiysem (ki iktiyacım olmadıgı halde pek bişey almam)söylerim böyle böyle bir durum var alıyım mı diye?
para varsa verir yoksa "bir sonraki ay al".. der muhtemelen..bu tür konularda şimdiye kadar hiç kalbimi kırmamıştır.Çok şükür..

Tatil planlarını genelde ben yaparım..Ona bir kaç alternatif sunarım..beğendiği yerleri söyler..bu konuları genelde bana bırakır..
her zaman benim seçtiğim yerleri beğenir ve güvenir bu konuda.fakat ilk kez "kurban bayramında seni bir yere götürcem "dedi dün akşam...Bakalım ...

Ev ,araba vs.. olaylarında birlikte karar veririz..Fakat şöyle bir durum var...mesela şuan oturdugum muhiti ve siteyi hiç sevmiyorum.
Oğlum ve benim için çok sağlıksız fikirlerin döndüğü bir ortamda yaşıyoruz..ve genelde hep evde olan oğlum ve ben....
Borçlarımızı öder ödemez ilk işim evimi değiştirmek olacak.Bu benim fikrimdi!Eşiminde desteğini gördüm bu konuda çok şüükür...
Aileleerimizn yardımları şu şekilde..
Çok şükür kimseye muhtaç değiliz,allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin...fakat inanılmaz verici ailelerimiz var ,eşiminde benimde..Çok şükür durumları da var..
Evlatlar gözbebekleri..
Biz istemesekde kayınvalidem muhakkak bayramlarda ,seyranlarda, ya da hiç sebep yokken elime para sıkıstırıverir..İstemediğim zaman küsüp ,gönül koyarlar..
Benim ailemde aynı şekilde...Doğum günleri,hatta evlilik yıl dönümlerimizde bile bir hediye bir harçlık olayına girerler..
Bu konuda çok şanslı görürüz kendimizi..
eminim bir ev -araba olayına girceğimiz zamanda mümkün oldugunca yardımları dokunur....

doğumdan beri bende çalışmıyorum
1- para istemek diye birşey söz konusu değil evlendiğimiz günden beri ikimizde kazandığımız parayı ikimizdede kartı olan hesabımıza yatırırız ve hep kredi kartı kullanır fatura taksit vs.. o hesaptan öderiz.
paraya ihtiyacı olan ordan çeker
2-bu maddeyi geçiyorum sanırım yukarda açıkladım
3- evlendikten sonra sadece annemlerin yanında tatil yapabildik
halende öyle çünkü sürekli borç ödüyoruz.
4-arabamızı alırken beraber karar verdik ve kimseye sormadık
ama ev alırken gene beraber karar verdik ama benim aileme gösterdik ve yardım istedik
çünkü eşimin ailesi malesef ki sadece iyi günlerde oğullarının yanında oluyorlar
birde bizi kavga ettirmek için uğraşırlarken oğullarının yanında oluyorlar
şuanda da ben çalışmadığım için evin borcunu ödememize annemler yardım ediyorlar
eşimin ailesi ise kızlarıyla tatil yapıyorlar

bende 4yıllık evliyim ve sorularını cvblamak istedim,,,,

1-aslında genelde ihtiyaçolduğunda ev olsun kendi ihtiyacım olsun,ben isterim eve para bırakmasını,nadirde olsa kendisi verir ihtiyacın varsa diye sağolsun,,

2-ap açık şuna şuna ihtiyacım var diyorum,yada sadece para ver bana,, bişey alıcam diyorum okadar

3-genelde ikimiz oturur ve karar veririz,ikimizde nerde ve ne şekilde mutlu oluruz onu tartışıyoruz,ve karara varıyoruz

4-nasıl paylaşıyoruz:97:şöylee mesela bizim ilk önceliğimiz araba almak şuanda vede çok istiyoruz o hep bana sorar nasıl araba alalım acep diye,bensiz hiç bi alım yapmaz ikimizin beğenmesi ve istemesi doğru gelir ve uygularız,ev alma konusundada öyle arada netten evlere bakıyoruz uygun varmı güzelmi değilmii,ahh inş. bigün evimiz olur bizimde

ve yardıma gelince tabiki benim ailem daha doğrusu sadece annem yardım eder babamla okadar ii değil,NEYSE ANNEM HERŞEYİMİZE YARDIM ETTİ ÇOK ŞÜKÜR ama eşimin aiilesinden hiç bişey görmedim lanet olsun ne diyim kendileri bilirler şükür ihtiyacımızda yok onlaraaa,şimdi daha ii durumdayız allahtan

Selva ve bahar bende esma gibi sizi kiskandim:) benim yerimede bir kahve icin olurmu:) aslinda size supriz yapicaktim ama hala hastanedeyim size iyi eglenceler fistiklar

şu buluşmayı kaçırdığıma inanamıyorum bende (
bu arada bebişinin bişeyinin olmamasına sevindim askveoglum
20 gün kadar önce barışta ateşlendi hatta dudağı iki yerden uçukladı
sonuç olarak yeni 3 tane kök dişimiz daha var :))

kendi sorularıma kendim cevap vereyim.
1- çalışmadığım zamanlarda ki bu işsiz kaldığım 2 aydır en fazla, 7 yıllık evlilik hayatımda hiç para istemedim eve para bırak demedim. son maaşımı harcamışımdır hep yada tazminatımı. harcadığım yerde market alışverişidir. dışarı çıkılmıştır vs. bebeğimiz oldu 6-7 ay evde kaldım. evde annem vardı. ilk 25 gün kaldı. dolaba bişiyler atmak için para bırakmasını istedim. 50 tl yi yüzüme attı resmen. 3 kilo fasülyeyi napacaksın kamyon dayasam doyuram seni dedi adam. (hayatım boyunca unututamam). iki kilo domates aldım daha yeni ne çabuk bitti dediğini bilirim.
evliliğimizin ilk 5 yılı doğru düzgün bir işi olmadı 1 sene çalıştıysa 5 ay işsizdi. hep eve masanın üzerine, elimden geldiğince 20-30 ne vasa bırakmışımdır. sormadan. ihtiyacı olur diye. o askere gidene kadar faturaları, ilk 3 senede kirayı hep ben ödedim. ..

sonrada benden para istedi kardeşi ev almış 1-2 milyara ihtiyacı varmış. sende vardır dedi. bende yok dediğimde "o kadar senedir çalışıyorsun hiçmi para biriktirmedin. yiyip içip gezmişin" diyede laf yedim üstüne.

2- şimidye kadar hiç ben şuraya gideceğim şunu almak istiyorum diye para istemedim ondan kendimde varsa almışımdır yoksa zaten bişiy bakmamda almam da. eşimin kıyafetlerini hep ben aldım. bu seneye kadar. çogu zaman kendimden fedakarlık yaptım onun istediği bişiy varsa almaya çalıştım. bir yere gitmek istiyorsa genelde yarışmalara gidiyor şehir dışına, paran varmı diye sordum hep yoksa harçılığını vermişimdir mutlaka.(artık sormuyorum ama)

3-hiç tatil proğramı yapmadık. ben hayatımda bir sefer tatil yapmak istediğimi söyledim oda geçen sene. bana tepkisi çok sert oldu. emir veriyormuşum. tatile gidelim diyormuşum. nasıl söylenir bu bilemedim.
bu sene de sordum bu bayram için bir programın varmı (arkadaşları ölüdenize gidecek biliyorum) dedim. garip garip bakıp yok evdeyim dedi. ha iyi ozaman ben ankara gideceğim dedim bayramda (onun gelmek istemediğini biliyorum) dedim. ondan habersiz program yapmışım bana kızıyor. ki 1 ay öncesinden söyledim bayramda izin aldım 9 günlük tatilim var, ankaraya gideceğimi.

4- bizim de evim olsun birikim yapalım dediğimde aldığım cevap hep şu oldu. "başka bir derdin yok dimi. ev olsun araba olsun. hayat bu zaten ee.. sonraa bunun sonu gelmez... dünyada o kadar aç insan var muhtaç insan var... hayat zaten koşuşturmaca ev alıyım araba alıyım diye çalışıyor insanlar... dini görevlerini unutuyor... vs"" vaaz yani bir nevi...

ailelere gelince onun ailesi hiç yardım etmedi bize. düğünümüzü kendimiz yaptık (takıları bozdurup ödedik) nişanımda takıları ben aldım. fazla hiçbirşey istemedim illa şu yapılsın demedim.
eşya konusundada ailesi yardım etmedi. herşeyimizi kendimiz aldık. olmayanlarıda ben evlendikten sonra yavaş yavaş yaptım. (onlar bişiy yapmadı diye bende ailemden bişiy yaplarını istemedim zaten) ama yine az buçuk para yardımı yaptılar.
ama bizminin babası, kardeşi evlenirken işini kurdu. evini kurdu. şimdi diğer kardeşi evlenecek diye onunda işini kurdu. biri evini bile aldı. öbür gelinleride ev aldırmadan evlenmeyecek ki bekliyor kaç senedir istemeye gidemiyorlar para yok diye...

bize de gelip gidip siz niye ev almıyorsunuz iki kişi çalışıyorsuunuz diye kafamıza vuruyorlar resmen. ben savurgan bi insan oldum çıktım. adam daha kızı doğduğundan beri özenip ne bir oyuncak almışlığı vardır nede kıyafet. kendiliğinden bişiy yapmaz benim diretmem gerekiyor mutlaka.

dahada o kadar çok şey varki anlatamıyorum ben derdimi içim çürüdü artık.

ben nerede hata yapıyorum? hiçbirşey istemiyorum sadece huzur istiyorum çok mu ?

sen eşinin kardeşinin maddi ihtiyacını karşılamak zorunda değilsin..eğer durumu varsa ,birkmişi varsa eşin kendi yapmalı...hatta bunu yapmadan önce de senden izin almalı..kendi parası bile olsa....eşin de madem kıymet bilmiyor,fedakarlık yapma....evlendiğinden beri fedakarlıkları abartmışsın bence..nişanda neden sen verdin takı parasını ? o zaman anlamı gereği de yok takının bence....takı olmayıversin...

Son düzenleme:
bende esımden para ıstemem o bırakır suan calışmıyorum,
ama bı ıhtıyacım olduğunda gıder beraber alırz yada parasnı verır ben alırım fazla fazla para bırakıp vermez tabı ama genelde boırclara falan odemelere hep o dagıtr

bıde su ev projesı nedr kızlar gırdığınz bızımde bı evımz olsa keske

oğluşumun iyi olmasına çok sevindim...

ayrıcana kimsee benm kıskandığımı iddaa edemezz... :82::82:

hiç kıskanmaddım hemde hiiiççç

yok canım ben ona bişiy sorduğumda hesap verceğim diyor sonrada beni sevmiyorsun diye kim dengesiz çözemiyorum artık. bu gün artık tak etti bu mübarek ayda oruçlu iken bi kere dürüst ol ve düşün lütfen dedim artık. tak ettirdi.

inanmadığım hala kendilerini okadar haklı görüyorlarki ben tek kalıyorum artık üzerime geliyor herşey. artık bişiy yapmıyorum. (borç batağında şu an ve zerre kadar acımıyorum eve haciz gelsin diye bekliyorum bakalım yakındır.) bundan sonra kızım ve ben varım diyorum o yanımızda figüran, ama isterse ki karakter olmayı kendisini düzeltecek yinede herşeye rağmen ona şans vermeye devam ediyorum.

var.. o sorunun ta kendisi benim kızım. benim kızımda daha yeni 8 kilo oldu dün tarttırdım. benimkide aşırı hareketli. kızımı resmen zorla büyütmeye çalışıyorum yemiyor. geceleri sabahlara kadar bir çok forumu araştırdık eşimle, olmadı kitaplar aldık okuduk. yalnız götürdüğümüz türlü hastane, doktor, kızım delik eşik edilesiye kadar yapılan testleri saymıyorum bile. bahara üzülürken eridim bittim. sağlıklı çok şükür yerinde durmuyor. ben en üzüldüğüm zamanlarda , bahara yemediği için kızdığım zamanlarda ne düşünüyorum biliyormusun. sitemizde 2 tane spastik özürlü çocuk var aynı zamanda yürüme engelliler. yapabildikleri tek şey anneleri onları havuzun kenarına getirip bırakıyorlar havuzu seyrediyor çocuklar. en üzgün anımda hep bunu hatırlayıp kızım sağlıklı diye çok şükrediyorum. biz kendimize bu yolu bulduk. benim kızım hep aç gezerki. bir ara yemeye başlamıştı yine bıraktı. çok minyon. 13 aylık demezsin ancak 9-10 aylık gibi birde zayıf çıtı pıtı. benim bulamadığım çözüm yolunu umarım sen bulursun ve burda paylaşırsın.

2 yıla yakındır evliyim ben çalışmıyorum ama eşim maaşını olduğu gibi bırakır eve. ben bi ihtiyacım olduğunda o paradan harcarım . gerisini biriktiriyorum. ssk mı yatırıyorum. kredi kartımı ödüyorum. maaş artı gelirleri olduğu için evin mutfak ihtiyacı , çocuğun tüm ihtiyaçlarını kendisi karşılar. ev ve araba konusuna gelince evlendiğimizde zaten arabası vardı. 1 ay önce 2. evimize yazıldık tokiden onuda geç kalmış evlilik hediyesi olarak söyledi. sonra gittik maketten katı cepheyi birklikte seçtik. tatile gelince biz tatil planı yapmıyoruz yapsakta planlar suya düşüyor. çünkü eşim hep çalışıyor. pazar günleri bile çok nadiren evdedir. biz ancak 1 haftalık kısa tatillere gidebiliyoruz. ailelerimiz yardım etmiyor. ama bizde ailelerimize yardım etmiyoruz. bizim maddi durumumuz iyi ama bunun karşılığı olarak ben genelde hep yalnızımdır. şöyle ağız tadıyla bir tatil vs bilmem yani. gezmeyide çok severim ama hep yalnız ya da arkadaşlarla geziyorum çünkü eşim hep işte. bana şimdi sorsanız ben derimki eşim normal insanlar gibi çalışsın akşam 6-7 oldumu eve gelsin , ctsi pazar evde olsun ama 2. evimiz olmasada olur. yani ne demek istediğimi anlatabildimmi . bence evlilikte eşinizle yeteri kadar vakit geçirip , dolu dolu yaşayabiliyorsanız gerisini boşverin. tabi ben kendi durumum için böyle düşünüyorum. belki eşim az çalışsaydı başka şeyler isterdim kimbilir...

myline sen evlilik konusunda benden daha tecrübelisin 7 yıllık evliymişsin muhtemelen yaş olarakta benden büyüksündür o yüzden sana bir fikir veremiyorum . kuru kuru üzülme demek fayda etmez ama üzülmüşsün bile senin yazdıklarını okuyunca bende üzüldüm. ne diyeceğimi bilemiyorum ama sende hakkını savun tamam dini görevlerimizide yerine getirelim ama diğer insanlar gibi tatile de gidelim demen belki bir çözüm olur arkadaşım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…