myline sen evlilik konusunda benden daha tecrübelisin 7 yıllık evliymişsin muhtemelen yaş olarakta benden büyüksündür o yüzden sana bir fikir veremiyorum . kuru kuru üzülme demek fayda etmez ama üzülmüşsün bile senin yazdıklarını okuyunca bende üzüldüm. ne diyeceğimi bilemiyorum ama sende hakkını savun tamam dini görevlerimizide yerine getirelim ama diğer insanlar gibi tatile de gidelim demen belki bir çözüm olur arkadaşım.
Myline eşin ne iş yapıyor canım ya merak ettim..
Birde sanırım sen eşinden her yönde bir adım öndesin ve eşin bunu hazmedemiyor gibi geldi bana..
Buna sadece bugün yazdıklarından değil, geçen anlatığın iftar yemeğini beğenmeme ve boş boş oturup senin herşeyini eleştirmesinden vardım..
Naçizane fikrim..
Kadınları ve yaptıklarını alenen veya gizlice küçümseyen erkeklerden hiç hoşlanmıyorum..
Aslında kardeşi kendisinden para istediğinde:
''benden para istedi kardeşi ev almış 1-2 milyara ihtiyacı varmış. sende vardır dedi. bende yok dediğimde "o kadar senedir çalışıyorsun hiçmi para biriktirmedin. yiyip içip gezmişin" diyede laf yedim üstüne.''
Eşin sana vermiş olduğu şu cevabı kardeşine de vermeliydi:
"başka bir derdin yok dimi. ev olsun araba olsun. hayat bu zaten ee.. sonraa bunun sonu gelmez... dünyada o kadar aç insan var muhtaç insan var... hayat zaten koşuşturmaca ev alıyım araba alıyım diye çalışıyor insanlar... dini görevlerini unutuyor... vs"" vaaz yani bir nevi..
Allah yardımcın olsun arkadaşım.. Çok zor.. Allah güç, kuvvet, sabır versin..
kızlar hepinizden çok özür diliyorum burada bebeklerimizin gelişlenini paylaşmak için bulunuyoruz ama. ben çoğu zaman dertlerimle sizleri boğuyorum. hakkınızı helal edin.
TEKRAR TEKRAR ÖZÜR DİLERİM. ilgilenen cevap yazan herkesede çok teşekkür ederim.
kızlar hepinizden çok özür diliyorum burada bebeklerimizin gelişlenini paylaşmak için bulunuyoruz ama. ben çoğu zaman dertlerimle sizleri boğuyorum. hakkınızı helal edin.
TEKRAR TEKRAR ÖZÜR DİLERİM. ilgilenen cevap yazan herkesede çok teşekkür ederim.
ben okadar safım! ki şu senin yazdığını düşünüp de söyleyeyim
çok önemli tespitler yapmışın. bunlarda var evet yaptığı iş pazarlama... son 1-2 yıldır diyim ben sana onun öncesinde mağaza müdürü idi.. kapandı işsiz kaldı uzun süre sonrada ne iş yapacağına nereye başvuracağına karar veremedi. zaten askerliğide yoktu. hep geçici işler girdi çıktı. bi yere grdi tazminat alacağı yere çıkarken üzerine biz verdik. kasada açık çıktı diye bütün birikimimi vermiştim ozaman. bütün kredi kartlarını kapattım. bazılarında haberi bile olmadı.
şimdi düzenli gelirim var(!) diye benim üzerimde hakimiyet kurmaya çalışıyor. evet benimde hatalarım oldu ama şu an geçmişin acısını benden çıkarıyor olması çok feci...
Canım evin için, yavru kuşun için asgari ne gerekiyorsa al, gerisini köşeye at.. Paranı çarçur etme..
Uzun vadeli yatırım yap.. Mesela ben tazminatımla ve doğum paramla gramı 65 TL'den altın almıştım..
Şu an altın 100 TL'nin üzerinde.. Bozdurup evimize peşinat ödedik, çok da mutlu olduk iyi ki almışız diye..
Sorarsa Somali'ye yolluyorum dersin.. Hayır-hasenat yapıyorum dersin..
Senden makbuz isteyecek hali yok..
Ayrıca aranızda bir güven sorunu oluşmuş..
İnan bana ben senin yerinde olsam kasadaki açığı kendinin -yapıp yapmadığından- bile şüphelenirdim..
Çünkü böyle bir eşe güvenmek zor...
Ama gene de saygılı ol, iyi davran, kırıcı olma..
Kavga çıkaran taraf sen olma.. Bu çok önemli..
Malesef eşlerimizin bazı davranışlarına göğüs germeden ve katlanmadan güzel sonlara ulaşamıyoruz..
Kimse 4-4'lük değil..
Senin sınavında eşinle..
Sanırım sürekli ve güzel bir işi olsa ve kendisini senin karşında ezik hissetmese,
yani toplumun dayattığı erkeklik gururuna yenilmese aranızda sorun kalmayacak..
Bence çözüm bu..
Allah yardımcın olsun arkadaşım...
Canım evin için, yavru kuşun için asgari ne gerekiyorsa al, gerisini köşeye at.. Paranı çarçur etme..
Uzun vadeli yatırım yap.. Mesela ben tazminatımla ve doğum paramla gramı 65 TL'den altın almıştım..
Şu an altın 100 TL'nin üzerinde.. Bozdurup evimize peşinat ödedik, çok da mutlu olduk iyi ki almışız diye..
Sorarsa Somali'ye yolluyorum dersin.. Hayır-hasenat yapıyorum dersin..
Senden makbuz isteyecek hali yok..
Ayrıca aranızda bir güven sorunu oluşmuş..
İnan bana ben senin yerinde olsam kasadaki açığı kendinin -yapıp yapmadığından- bile şüphelenirdim..
Çünkü böyle bir eşe güvenmek zor...
Ama gene de saygılı ol, iyi davran, kırıcı olma..
Kavga çıkaran taraf sen olma.. Bu çok önemli..
Malesef eşlerimizin bazı davranışlarına göğüs germeden ve katlanmadan güzel sonlara ulaşamıyoruz..
Kimse 4-4'lük değil..
Senin sınavında eşinle..
Sanırım sürekli ve güzel bir işi olsa ve kendisini senin karşında ezik hissetmese,
yani toplumun dayattığı erkeklik gururuna yenilmese aranızda sorun kalmayacak..
Bence çözüm bu..
Allah yardımcın olsun arkadaşım...
myline sen çalışıyor musun canım atlamış olabilirim
çalışmıyorsan çalışmayı düşünmüyor musun?
çalışıyorsan da paranı eşine mi veriyorsun?
çalışıyorum canım ama fazlasıyla sorumsuz bir eşe sahibim.
tamam canım bakıcı diyince hatırladım
sen yine elinden geldiğince birikim yapmaya bak
kendinden bu kadar taviz verme artık kendi ayakları üzerinde duran bi kadınsın
seni bu kadar üzmemeli yaaa
efim olaylara bakış açına bayılıyorum arkadaşım :81:
Allah razı olsun efimcim." Sorarsa Somali'ye yolluyorum dersin.. Hayır-hasenat yapıyorum dersin.." çok iyi bir fikir. yok akıllandım zaten canım bundan sonra akıllı davranıyorum. ama nihayetinde kızıma ve kendime harcıyorum bakıcıya veriyorum. kalanıda atıyorum bir köşeye. ama bazen hiç kalmıyor. buna ragmen. kaç aydır çalışıyorum kendime bişiy almamışımdır.
dediğin gibi benimde sınavım eşimle demekki. allah daha büyük dert vermesin. inşallah bi gün anlayacak oda.
amin cümlemizin yardımcısı olsun.
Canım sen şimdi hiçbir şeyi kafana takmıyorsun..
Bunları hiç düşünmüyorsun.. Keyifleniyorsun..
Yavru kuşuna hiçbir şey aksettirmiyorsun..
Ne olursa olsun ona şevkatle yaklaşıyorsun...
Kaldı ki buradaki bütün annelerin böyle yaptığını biliyorum..
Eşine karşı sakın sakın tavır almıyorsun..
Çünkü sen aldıkça o daha beter olacaktır..
Onu ve onun yarattığı etkileri görmezden geliyorsun..
Şunu sakın unutma, kavga çıkaran taraf hiçbir ilişkide SEN OLMA!, sesini yükseltme.. Bu çok önemli..
Eğer vik vik edip çözemiyorsan ve bu kanayan bir yara olduysa sadece SUS, fikir beyan etme..
Çünkü erkekler bizim söylediğimiz herşeyi emir telakki edip doğru bile olsa inatlarından, erkekliklerine yediremediklerinden
YAPMIYORLAR.. Bu da onların doğru yolu bulmasını hayli geciktiriyor..
Bazı şeyleri zamana bırak, inatlaşma, suskun kal, merak uyandır..
Ve en önemlisi yavru kuşunla mutlu olmaya bak..
İftardan sonra al parka götür, yatağın üzerinde kendini oradan oraya atmasına izin ver, yastık savaşı yapın,
arkasından kovala kaçıversin, hop hop diyiver bir müzik açın beraber dans edin...
Bir kahkasıyla insan herşeyi unutuyor..
Ben inanıyorum ki eşin de daha güzel bir iş bulursa, ekonomik açıdan kendini daha yararlı görürse size karşı,
işte o zaman herşey değişir...
Şu ramazan günü Allah buradaki tüm arkadaşlarımın gönlüne göre versin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?