2010 Temmuz Anneleri : )

evet ben de öyle anlaştım
yarın ders programıma göre konuşacağım
bakalım hayırlısı

iyi akşamlar darıldım size kimse bana cevap vermemiş unutulduk öylemi neyse :76: diş ilacı flor olmalı dişler kararmasın diye biz onu doktora sorduk türkiyede olupta bu ilacı kullanmanız gereksiz olur dedi..almanyada flor oranı çok düşük oldugu için bu ilaç sadece o ülkede kullanılıyormuş mecburiyetten :94:

benim doktorumda hafif grip olduğumuzda bile güç bela veriyor ilacı. hatta aşı olacağımızda ateş düşürücü vereyim mi diyorum yok verme ateşi çıkarsa veririsin diyor.

bana versede kulanmam herelde eğer öğle birşeyse.

kızlar araba maceralarınız çok komikmiş..

bu arada diş için flora gerekli mi ?

sizler diş fırçası aldınız mı

Son düzenleme:
bana doktorum öyle bişey demedii,ve ben şuan 2yaşındaki oğlumada 6 aylıktan beri veriyorum ,kızımada 6aylıkken başladım,,ablamın çocuklarının ikisininde dişleri kararak çürüdü vede döküldü kırıldı mahfoldu,şuan büyük oğlu 8yaşında neyseki ön dişleri düşüp yenisi çıktı,ama küçük kızı daha 3yaşında ve üst dişleri kapkara oldu çürüdü kırıldı şuan üst dişleri komple yok dipleri görünüyoo vede çürük olarak ,doğru dürüst bişey ısıramıyoo,,vede canı çok yanıyoo,,ve benimkilerde en ufak bi leke çürük v.s yok şükürki diş hapı sayesindee,oğlumunkini fırçalıyorum,ama kız daha küçük vede fırçalansa bile kullanmamı önerdi,
kızlar araba maceralarınız çok komikmiş..

bu arada diş için flora gerekli mi ?

sizler diş fırçası aldınız mı

tabiki gerekli,,sulardada mevcut zaten ama bilemeyizki yyeterlimi değilmii,ben memnunum hiç bizararını görmedim,ne yerlerse yesinler içim rahat hiç bişey olmadı şükür,,bembeyaz dişleri var ikisininde maşallah nazar değmesindee,,yinede sizler bilirsiniz,bence dr.unuza sorun o bilgi verir,,,

günaydın kızlar...

aşkoğlumm aklımız sende ona göree. tatülün tadını çıkarr...

al eline sabah kahveni ve paşayo annene ohh uzat ayaklarını... boşver dünyayı....

canım çekti yaaa :)):)

umutluu... demek küstünn aslında biz sana küstük ne o oyle bir de ciiik yapıp gdiyorsun... hergün bekliyoruz seni burda yoksam cvp vermicez yazdıklarına protesto edicez seni :82:

trendy21... şekerim bize doktor bişe demedi.. hoş benm sıpanın daha ust dişleri bile yeni uzuyorr... aama araştırmak lazım iyice.. sağlam olsn kuzumun dişleri çok öenmli diş olayı...

ben kullanıyorum doktor vermişti bize dişleri çıkmaya başladığında şu an hasta olduğu için fazla ilaç yüklemesi olmasın diye vermiyorum. ağzına alıp kıtır kıtır yiyor :)doktorda zaten havan ezip sür demişti. benim dişler çok sağlam değil oyüzden veriyorum. onunkiler bari sağlam olsun.

Son düzenleme:
evet üstündede öyle yazıyo yani ağzında ememeyen çoçocuklar yani küçük bebekleree kaşıkta az miktar suyla eritinde verin içirin yazıyoo,ama dediğin gibi benim kızın şuanda 6dişi var altta 2 üstte 4dişi var ve hapı kendi atıyo ağzına kıtır kıtır çiğniyoo,çokta iyi yapıyolariuğraştırmıyolar bizibide benim kız öyle bi hasta olduki hapa ne zaman kutusunu görse elimde dans ediyoo ver diyee,çok tatlı,veriyorum eline atıyo ağzına,abiside atıyo ağzına hapı alan arkasına dönüp gidiyoo uzaklaraayüzümüze bakan yok sonraa

sor canım dr'a zaten banada dr demedi bişey,isteyenlere öneriyo sadece,,ben ablamın çocuklarında böyle bi kötü tecrübe yaşadığım için çok korktum,okadar dedim ilkinde çürüdü çocuğunun dişleri bari 5yıl sonra olan kızında dikkat edip kullansaydın ya hap dedim...çocuk elinde biberon 10saatte içiyo mamasını büyük ihtimal biberon çürüğü artıı,bide ben ablama dediydim versene hapı diyede gerek yok hergün süt içiyolar onlar hap gerekli değil dedi,benimkilerde içiyolar ama yinede veriyorum ne alaka yanii,deyip,gidip dr'a sormuştum dr bana bi kızdı öyle saçma şey olurmu nolursa olsun kullanması lazım onu dedii,öyle işte,herkezin biliceği iş ama benim yavrularımında çürüyüpte acı çekmesine razı olamam,sonra niye ii bakmadın dişlerimize demezlermii,yeğenlerimi her gördüğümde okadar içim acıyokii,çok büyük bi hata yaptıı ablam vede şuan 2sininde fırçalama alışkanlığı yok ama öğretmesi lazımdıı,,ne biliyim kızıyorum işte ona herşeyi oluruna bırakıyo benim kabahatim değil diyooo,,bilmiyorum valla

Son düzenleme:
Kızlar herkese günaydın..

Ne zamandır yazacağım fakat benim sıpa bir türlü bana izin vermiyor..
Bu kız çok meraklı oldu annesi gibi..
Evde hiçbir şey yapamaz oldum yauu..
Bir ütü birikti dağlar kadar demeyeceğim resmen Kıbrıs Adası büyüklüğünde..
Eeeee bu arada tabi benim mide bulantıları -ki Zeynep'te mide bulantısı yaşadığımı hatırlamıyorum- tam gaz devam ediyor..
Gece Zeynep'e kalktığımda aman kalkmaz olaydım dedirtecek kadar beni delirtebiliyor...

Myline'ın bakıcıyı şutlamasına ne kadar sevindim anlatamam..
En iyisini yapmış bence.. Bu topikteki bakıcı dertlerini okudukça

getirin ulen çocuklarınızı ben bakacağım diyesim geliyor...

Bakıcılara yüz verip bulunmaz hint kumaşı olduklarını hissettirince,
el pençe divan modlarına girince -ki siz bu modlara girmeseniz bile-
merhametten maraz doğar düsturuna binaen onlar da kendilerini birşey sanıyorlar..

Geçenlerde de görümcemin bakıcısı haber vermeden 2 gün gelmemiş..
Bir de telefonda neden gelmedin diye sorunca görümcem, amannnnn sanki bakacak kişi mi yoktu demiş bakıcı..
Bunun üzerine o da bakıcısını şutlamış.. Kızı Aralık'ta 3'ü bitirip 4'e girecek.. Yani kendisini kurtardı az çok..
Şimdi kayınvalidesi bakıyor ama sanırım bir kreş bulmuşlar, kısa zaman zarfında oraya yollayacakmış..
Bana da eşim anlattı geçenlerde..

Bu arada bende kızıma daha 1 aydır oturarak yediriyorum..
Çünkü asla yemiyordu.. Ben kaşıkla veriyordum o tükürüyordu direkt..
Şimdi gayet iyi, oturarak yediriyorum.. Vitagil'i bende kullanıyorum gün aşırı..
Uyku kısmına gelince benim kız dün akşam 10 olmuş hala uyumak istemiyordu..
Anlamadım.. Dün az da uyudu, aslında böyle olmaması lazımdı..
Şimdi de sabah kalvaltısını yaptı uyuyor..
Sabahtan akşama kadar benimle gayet iyi.. Ayyy ne zaman ki babası geliyor,
çocuk hiçbir şey yemek istemiyor.. Babasının sırtından inmek istemiyor..
Babası hep onunla ilgilensin istiyor.. Adam ellerini yıkamaya WC'ye gidemiyor..
Zeynep peşinde pervane.. Dedeeee, dedeeeeeee, dedeeeeee geldiiiii diye bağırıyor evin içinde babasının arkasına..
Babasına hala dede diyor bu arada.. Geçen babası WC'de otururken babasının yanına gitmiş beni kucağına al diye ağlıyordu..
Çok fena babacı oldu yau anlatamam baba-kız aşkını..

Birde Bahar'cım yaşadıklarınıza çok güldüm.. Sen yokuş antremanlarına başla en kısa zamanda..

Benden sanırım bu kadar aklıma gelen birşeyler olursa fırsat buldukça yazmaya çalışacağım..
Herkese kolay gelsin..

yerim ben onun dede diyişini..

benmde çok bulantım olmuştu hamileliğimde çok çektim.. allah yardımcın olsun cnm...

yazmaya fırsatın olunca yaz cnm ..

indirimler ne alemde

bende ilaç kullanma taraftarı degilim senin gibi bizim doktorda aşıdan sonra ateşi çıkarsa ver ateş düşürücüyü yoksa verme diyo

diş kararmasının başlıca sebebi flor eksikligi degil kalsiyum eksikligidir .. ben doktorumuza bir kaç arkadaşım diş kararmasının önlemek için flor kullanıyolar dedim kullanmamıza gerek var mı dedim türkiye flor bakımından zengin bir ülke ama almanyada flor eksikligi mevcut ve orda bu ilacı kullanmak mecburi dedi ben tavsiye etmiyorum size onun yerine kalsiyum agırlıklı besleyin bebginizi dişleri kuvvetlenir kararıp dökülmez dedi

melis yüzünden bacım cee ee yapıyorum kaçıyorum :)beni protesto etmeyin anacım

canim ya alinma eskiden burada olan arkadaslarin bircogu artik yok ise basladilar daha yogunlar falan, yeni arkadaslarda tanimyor olabilirler.Ama eski gunleri inan bende cok ozledim.Bende cok nadir girebiliyorum hic vaktim olmuyor hem ise hem cocuk birde ev......neyseki annem simdilk yanimda ogluma o bakiyor.

selam kızlar...
umarım tüm anne ve bebişler iyidir. biz hastaydık ama toparlandık çok şükür. bugünde okula gitmedim kızım sabah okadar güzel uyuyorduki kıyamadım uyandırmaya, sevk aldım, napim aman seminer zaten önemlii değil... bu arada 1. sınıfları aldım, gönüllü oldum gerçi ama 1haftadır gelen minikleri görünce pişman oldum sanki:)) neyse hayırlısı...
ya birşey soracam, sizin minişler kahvaltı öğününde neler yiyor yani normal kahvaltımı yapıyor işte biraz peynir, zeytin reçel, bir yudum süt, yumurta tarzı mı yoksa direkt biberonda süt mü alıyorlar. benimki inatla normal kahvaltı yapmak istemiyor bende peyniri yumurtayı falan sütün içine karıştırıyorum napim aç kalmasından daha iyidir diyorum. bu arada aç bırakmayı denedim acıkınca nasıl olsa yer dedim ama o daha fena oldu ağlama krizine girdi benim inatçı kızım, çok merak ettim cevap yazarsanız sevinirim.
herkesi öpüyoruz....

canım ben hala kahvaltıda bulamaç yapıyorum. tek tek yemeğe henüz geçemedik.

bulamaçın içine süt bebe bisküvisi peynir yumurta ceviz falan katıyorum.

önümüzdeki günlerde tek tek yedirmeyi deneyeceğim tekrardan.

aslında tek tek verince yiyor ama çok az sıkılıyor hemen....

efim canım nasılsın?

bebğimiz ne kadarlık oldu. sağlığı nasıl cinsiyeti belli oldu mu?

hep soracağım fırsat olmadı....

valla ne yalan söylüyim bende çok sevindim. kreşin tek kötü yanı hastalık kapması onun dışında süper. çok güzel oyunlar oynuyor. geçen sordum gün içinde ağlıyormu diye aa biz onu hiç ağlatırmıyız dediler. güveniyorum. umarım hep iyi devam eder böyle. bu arada burada kime sorsam bu kreşi metediyor.
benimle evde yapmayacağı şeyleri orada yapabiliyorlar. arkadaşları ile. saçlarını hiç toplatmazdı. toka taksan atardı. orada arkadaşlarında görünce itiraz etmiyor :)

maşallah 3. mü geliyor yoksa.. hayırlı olsun. Allah sağlıkla kavuştursun inşalalh :) benim kızda seninki babacı sorma, ama işi düşünce yine bana geliyor :)

Son düzenleme:

Bu sabahki karışımımız..
Bal, muz, labne peyniri, ceviz, tereyağı, bebe bisküvisi, 2 kaşık sütlü pirinçli muhallebi ve birazcık da süt..
Bazen de muz yerine yarım armut koyuyorum.. Gayet hoşuna giderek yiyor..
Blender saolsun.. Benimki gündüz su dışında asla biberonda birşey içmek istemiyor..
Zorlamıyorum.. Şimdi yoğurdunu yiyecek.. Dün yoğurtla armutu karıştırmıştım..
Bugün sade yesin.. Çok seviyor sade olunca..
Sabah kakasını yapması lazımdı.. Sanırım zorlanıyor, minik bir deneme yapmış ama başarılı olamamış

Merhabalar kızlar...
hayırlı cumalar diliyorum herkese...
bugün Özge'cik yine yengesinde...Akşam almaya gittik gelmiyecekmiş cimcime..
Orada çok mutlu hadi kızım biz gidiyoruz diyorum by by yapıyor...Abileri var tabi onlarla oynuyor...
Sabah doktor kontrolümüz vardı...Çok şükür daha iyiyiz bütün sorunumuz dişlerdenmiş meğerse...
En zor birkaç ayınız şuanda diyor doktorumuz...

Kizlar ilgilenen soran arkadaslarima tesekkur ederim.
Aslinda tatile degil,ailemin yanina kardesimin dugunu icin gelmistik.
Dugune 1 hafta kala hersey tam takir,hazirliklar falan,ayrildilar...
Psikolojik olarak goctuk.moraller sifir.sikintidan midem bulaniyo.cok yazacak durumum yok.suan bile iyi degilim.ara ara okuyup moral bulmaya calisiyorum sizlerle.hoscakalin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…