2010 Temmuz Anneleri : )

Askveoglum; efim cok hakli.Yolun basindayken alinan darbelerle sadece sendeliyorsun ama o yola girselerdi iste o darbeyle yikiliyosun ve cok zor ayaga kalkiyosun.bizimde basimizda var bu durum bizzat yasadik.Her serde bir hayir olacagini sakin aklindan cikartma canim

biliyorum canım alıyodur ama,, maşallah benimkilerde peynir yoğurt vede süt mübtelasıı,önlerinde bi gıdım bırakmıyorlar gün içinde nekadar süt içiyorlar versem haddi hesabı yook,,oyüzden 500yüz cc içiyo ikisidee sonrası bizlerle yada cicibebe,,gözde zaten ekstra hala 1+ toz mama kullanıyo sabahları veriyorum geneldee 180cc okdar bencee bunlarda yeterlidir diş için ama,ne biliyim günde 1er tane veriyorum ikisine ,bununda yararı olsun çürümesine engel olsun,ve benimde unuttuğum günler oluyo ve dr unuttuğun gün olursa dengelensin diye 2tane vermeye kalkma ,,1taneye devam dedi,,ve hatta inanırmısın gözde 1yaşındaki kızım diş hapını elimde görünce nasıl tepiniyo gülerek çıldırıyo dans ediyoo vermem için çok tatlıı,sonra abiside geliyo hadi 1er tane veriyorum ellerine atıyolar ağzına ve alan arkasını dönüp gidiyoo,tabi işleri bitti benimle taaki bidahiki güne kadaryukardada yazmışım daha önce canım dr ablamın süt verdiği için kullanmadığını söylediğimde kızmıştı (maviyle işaretlediğim yerde)tabi herkez kendi bilir inşallah yavrucaklarımızın dişleri hepimizinki tabi hiç çürümeden atlatırlar çok zor inanınkii ,,

Son düzenleme:
ben de çalışan bir anneyim ve küçük bir ilçeye taşındık bu yaz.tavsiye üzerine bir bakıcıyla anlaştık ama o bize haber vermeden başkasıyla anlaşmış bizde kaldık ortada.şimdi evime gelecek bakıcı bulamıyorum çünkü herkes bakıcılık yapanları biz gelinceye kadar kapmışbugün kreşe bakmaya gittim ama pek gözüm tutmadı.7-8 çocuğun başına bir genç kız koymuşlar öğretmenler balkon keyfi yapıyordu.kreşin içinde 2 adam gezip duruyordu.biri öğretmenin kocasıymış.apartmanda daha önce çocuk bakmış bir kadınla görüştük bu akşam.eşlerimiz iş arkadaşı.herhalde o bakacak ama o da kendi evine istiyor.

bir de burada okuma yazma bilen bakıcı bulmak mesele.geçen gün bir kadın geldi.3 gün evime gelecek ve ev işlerine de yardım edecek.ben 300 lira teklif ettim.az buldu.birde şartları var,eşim eve gelirse rahatsız olurmuş,çarşamba günleri erken çıkarmış pazara gidecekmiş.okuma yazma bilmediğini duyunca zaten olmaz dedim.

pazartesi okula başlayacağım ama hala okur yazar bir bakıcı bulamadım.

Sitede üye arkadaşın biri şöyle yazmış..aynen kopyalıyorum...

"kesinlikle kreş diyorum. ülkemizde bakıcılar sertifikalı değil hatta eğitimli bile olmuyorlar. çocuğun konuşması bile düzgün olmuyor. Ben önce bakıcıya verdim ve ansızın ne zaman eve gelsem hanımı tv açmış bebeğimi karşısına oturtmuş, eline el işini alıp oturmuş şekilde buluyordum. Bebeğim bana "anne tez gel" deyince de moralim bozuldu. kısacası kreş diyorum ben. Ayrıca bazı şehirlerde bakıcı kreşten pahalı oluyor."

Gunaydin sekerlerimmmmm.evet bugun 11.00 ucagiyla alanya yolcusuyum.ananem cok hasta diye berayida goturuyoruz umarim guzel bir tatil gecirme sansim olur:)
Beni seven sevmeyen herkesi kocaman opuyorum,Allah'a emanet olun.

kreşe vereceksen kesinlikle çok iyi bir kreş olmalı. bakıcıya vereceksen gündüz arada sırada gidip kontrol edecek birileri olmalı etrafında ve iyi birisi olmalı. başkasının evine göndermeni tasiye etmem.bunu yapmış biri olarak söylüyorum.

efim 2.ye hamilesin sanırım hayırlı olsun canım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin allah:))
askveoğlum geçmiş olsun canım zararın neresinden dönersen kar olur mantığıyla bakmak lazım hayırlısı, evlenip ayrılmaları daha kötü olurdu belki...

gece elifin ağlamasıyla bir uyandım benim kaburgalar batıyor resmen, nefes almakta bile güçlük çekiyorum. kızımı bile kucağıma alamıyorum çok kötü şu anda.. eve hiç dokunmayı düşünmüyorum haftalık temizlik yapacaktım güya ama hiç niyetim yok pazartesi okula sakat bel ve sırtla gidemem. gidip uzanacam biraz kızım uyuyorken.. herkese iyi haftasonları...

merhaba kızlar:)
ben 1 haftadır annemdeydim bugün beraber geldik, kuruçeşmede piknik yaptık onlar gittiler bizi de eve bıraktılar...
ilke aynı, kuduruklukta sınır tanımıyo:)
askveoğlum, hayırlısı olsun canım düğün falan çok stresli dönemler, belki bir yol bulunur biraraya gelirler, bulunmazsa da hayırlısı böyleymiş...
efimcim kuşlarının ikisi de sağlıkla büyüsünler inşallah...
bahar araba maceralarına çok güldüm.
ben heralde 1 yılı geçkindir araba kullanmıyrum çıksam trafiğe kesin arıza çıkartırım...
bir de zaten düz vites kullanamam beceremem güya ehliyetim var...
neyse benden bu kadar haberler..

herkese slm kızlarrr ben gene sahalara dönüyorummm... :):)
nasılsınız hepinizi çok özledim ...

ayy şansıma bak yaa kimsede yok neyse yarın görüşmek üzere kızlar hoşçakalın..

bugün bir arkadaşın amcasının oğlunun sünneti vardı. tanımayız etmeyiz niye gittik bilmiyorum. eşime arkadaşı çok ısrar etmiş yalnız kalmayayım sizde gelin diye, e bende hadi değişiklil olsun dedim gittim.

nasıl görkemli bir sünnetti anlatamam. gerçekten çok iyi hazırlanmışlar. darısı bizim başımıza diyelim ama böylesini yapmamız bizim için biraz zor gibi.

kuzey de o gürültüde orada uyudu hemde emziğini evde unutmuşum emziksiz uyudu. oğluşuma bu akmşam gösterdiği anlayıştan dolayı ödül vereceğim.

Teşekkürler canım, saolasın.. Amin..

merhaba canlar:)
bugün yine üsküdar sokaklarında dolaşıp durduk...
1-2 ev baktık, bi tanesini beğendik geçenki olmamıştı pazarlıkta kaldı.
bu seferkinin içi de yapılı sadece mutfak eski oranın yapılması gerek diğer yerler temiz ferah hoşumuza gitti yani.
ama kv beni gerginlikten çatlattı resmen
eşimin teyzesindeymiş tesadüfen o da.
orda biraz oturduk sonra bu ev için emlakçı aradı hadi beraber bakalım ordan de karşıya geçelim dedik.
eve girdi yok karanlık bilmem ne.
arkada bi oda var orası da benim odam olsun falan diyo.
sanki konuşmuşuz beraber oturmaya ev bakıyoruz gibi davranıyo.
evi beğendim bile diyemedim.
çıktık dışarda eşim de kızdı teyzesinin bi dandik evi var orası daha güzelmiş .
evi görseniz kızlar öyle yayla gibi ev değil ama kullanışlı temiz bir 2+1 zaten bizim de aradığımız o.
ama sanki kendi çırağan sarayında oturuyomuş gibi bi tavırlar görseniz kafayı yersiniz.
benim de canım sıkıldı zaten teyzelerde de ben görmeden olmaz falan dedi.
eve güzelmiş bile diyemedim sinirden...
eşim de ben beğenmedim zannetti...

hızımı alamadım kaldığım yerden devam ediyorum:)
ben görmeden olmaz deyince ben de güvenle ben de görebilir miyiz, izin veriyo musun dedim ama gülerek falan değil gayet ciddi bir ifadeyle...
önce biz bi görelim almaya karar verince sizi de götürürüz bakarsınız dedim sonra da...
anlamışsa artık ...
biz bu evi en başta yatırım olsun diye bakmıştık, ama düzgün oturulabilecek frah bir ev olursa kendimiz de otururuz dedik.
öyle olunca kafamızdaki rakam birden yükseldi.
bu evi alırsak da zaten bir miktar borçlanacağız, en az 5 sene ödeyeceğiz yani şimdi oturduğumuz evin kira getirisi yüksek bizi çok zorlamaz ama en kötü şartları da düşünerek çok açılmak ve sıkıntıya düşeceğimiz bir borcun altına girmek istemiyoruz.
sanki borcun geri kalanını o ödeiycekmiş ya da parası varmış bize vercekmiş gibi bir havalarda...
burun kıvırmalar beğenmemeler.
kendi evi de öyle saray falan değil normal sıradan bir ev.
yani gerçekten artık hanımefendiliğimi korumakta zorlanıyorum.
neyin peşindesin kadın dememek için zor tutuyorum kendimi.
bilmiyorum artık kardeşine yeğenlerine hava atmak için mi böyle davrandı çözemedik.
beşiktaşa gelince eşim bi arkadaşını gördü onunla konuşuyo kv de beni örgütlüyo siz bilirsiniz de ben beğenmedim bu evi falan diyo.
ben de senin beğenmen beğenmemen önemli değil kısmetimizde bu evi almak varsa alırız dedim...
ay içim şişti valla akşam akşam...
neyse böyle benden haberler...

benim de içim şişti
çünkü hiç sevmediğim kadın evime geliyor
kaynanadan bahsediyorum
offffffff annemler geldi gitti ya bu gelmeden olmaz
illa gelecek kıskanç şey
2 haftadır gelmek içinuğraşıyor geliş biletini de eşim alır bu kez alamdı dolu hep
siz alın dedi oradan daha bulursunuz
biz para vermeyelim sen al demez mi
eşim yine bulamadı da almak zorunda kaldı cimri şey
oğluma bir çorap almış kul değildir
ancak kuru kuru seviyor
ay istemem bir şeyini de zaten
ayyyyyy ben içimi döksem sabahı bulur artı sinirlerim yerinden hoplar
en iyisi susayım da kendi kendimi yemeyeyim

ay yaaaa dedim acaba benmi yazdım bunuu nekadarda ortak düşüncelerimiz var bu eşimizin ailesi yönündeeen kuru kuru seviyo diyişine alkışladım valla,aynen sen ne dediysen hepsi bizzdede var yazık bize eimize dayanamayıp bırak kalp kırmayalım diye ellerinden geleni yapıyorlar ama onlaar varsa yoksaa bıdı bıdı,bide geldiklerinde elleri boş gelmiyorlarmıı ne sinir edici bişey ikuru kuru dediğin gibi anca okşamasını sevmesini bilirleeer,,aman sinirlerimi bende zıplatıcam şimdii,allah yukarda biliyo sevmiyorum onları zorlamı,ısınamadım olmuyoo çok kötü günler yaşattılar kaç kere affettim ama yine aynılar ,sırf eşim için katlanıyorum artık ağzımı açmıyoruum,onlarda dediğimden çıkmıyolar ama,çekiniyorlar benden aman öylede olsun mesafeli olmak ii bence ,bizede ayda 1 mutlaka gelirler şehre gelincee bi gece yatıp geri dönerler allahtaan,yoksa kavgamız eksik olmaz nekadar uzak okadar iyi..

selva kız senin alacağın oturacağın,onların maddi anlamda katkıda bulunmayacağı eve neden bizde görelim öğle alın diyolar anlamadım.

sana ne be ister dam alırım ister saray. kendilerini böyle nimetten sayanlara sinir oluyorum ya....

bu arada inşallah gönlüne göre ev bulursun canım.

bu arada kv gelirken size birşey almıyor diye hayıflanmışsınız.

ben çok şanslıyım galiba.benim kayınvalidem bana gelirken dolabında kalmış bir adet patlıcanı iki adet domatesi ve bilumum tekleme ne varsa alır getirir.

bunu niye yapar çözemedim üç yıldır. ben ne yapacağım bunları sap gibi yemeğini yapsam olmaz tek başına patlıcanı yesem olmaz getirme hem istanbuldan tekirdağa bu taşınır mı diyorum ama anlatamıyorum.

kendince birşeyler yapmaya çalışıyor herelde ne bileyim yawww iyi mi düşüneyim kötü mü düşeneyim bilemedim.

bende o anki onlara karşı olan hislerime göre bazen iyi yorumluyorum bazen kötü.

benide dengesiz etmişler yahu bunlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…