2010 Temmuz Anneleri : )

efim ben de yapıyorum onu market market gezip ne ucuzsa alıyorum stokçu zihniyetim sayesinde.
kapalı balkonum var allah korusun savaş mavaş çıksa aç kalmayız abartmışım biraz.
giyim alışverişini hep sezon sonu yapıyorum ilkeye gelecek senenin kıyafetlerini alıyorum indirimdeyken.
giydiremeden küçüle bişeyimiz olmadı henüz demek ki doğru bişey yapıyorum.
bir de bez ve ıslak mendili acayip stokluyorum yedeklemeden rahat edemiyorum.

bir de saç düzleştirici demişsin bende sinbo marka var 19tlye almıştım ama çok memnunum öyle uygun bişey alabilirsin sen de çok para vermeye gerek yok...

Selva'cım bende alt-üst takım almak istiyorum kızıma artık..
Bütün yazı badilerimizle geçirdik.. Kışlık eşofman altlarını mothercare indirimden geçen kış almıştım..
Kadife pantolon, kot pantolon, ev ayakkabısı, külotlu çorabımız, çoraplarımız, uzun kollu badilerimiz, tulumlarımız mevcut..
Paltomuz vs'miz de var fakat alt-üst pijama eşofman takımlarımız eksik..
Uyku tulumumuz da var ama malesef büyük almıştım..
Şimdi yaşına uygun alıp geceleri üst açma-kapatma derdinden kurtulmak istiyorum..

ben pijama değil de çıtçıtlı tulum giydiriyorum canım.
zaradan aldım indirimdeyken 10tlye biraz da büyük aldım ayakları sıkışmasın diye çok rahat ediyorum pijamayla açılacakmış gibi geliyo.
bizim uyku tulumumuzu annem dikti geçen sene ama ilkokulu bitirene kadar giyer heralde uzun çünkü bayağı:))

bak sizin orda sports diye biyer var toriumdan hemen sonra biz ordan nike adidas puma marka acayip ucuz şeyler buluyoruz.
ben kendime nike ayakkabı almıştım 47tlye ilkeye dedesi eşofman aldı 35tlye.
gerçi 1 sezon giyeceği eşofmana da o para çoktu ama bişey demedim.
oraya ara sıra uğrayın siz hem kendinize hem zeynoya güzel şeyler bulursunuz.
hem de converse de var:))

evet gündemi senden takip ediyorduk...maleseff bende stok yapamıorum...

en ucuzunu bulup almaya çalışıorum... anlık ihtiyaçlardan....

geçen sezon kapanırken.. metin eren için stok yapalım dedim... ama olmadı..

malesef eşofman olarak benm kuzumunda bişeyi yok..

herşey ateş pahası... benide metin eren için büyk bir alışveriş bekliyor...

cnmm ne güzel yapıyorsun...

ben artık anlık alışverişe dondum... ama çok sıkıştık kemer sıkma zamanı..

pazar gitmeye karar verdim... ben yetişemessem çok tatlı bir komşum var listene bana bırak ihityaçlarını alırım dedi..

ev hanımı kendiside....

temizlik için yakıt için vee keyfi giderler için bir bütçe ayırmam gerek..

eşimm benm yapmamdan yana olmadı ben öylee sıkılırm dedii.. eline aldı herşeyı ama neyı neye harcadığını bılmıyor malesef..

buay duzene girip herşeyı halletmek istiyorum... allah yardımcımız olsun..

bimi çok beğeniorum kızlar.. ben bulaşık makınası kullanmaya başladığımdan beri colgonıt alırdım 20- 25 tl vererek..

son aylarda kokusu dahil midemi bulandırdı... bimin deterjanını övdüler bulaşık mak için

aldım kızalr sonuççç harikaa... 50 adet tablet 8.5 tl inanın calgonıtten çok çok iyi..

bimin ürünlerini çok severek kullanıyorum.. yağ çözücü çamaşır suyu... birçok bilindik markadann çok çok iyi... tavsiye ederim

Bende stokcuyum:) esim cok sukur benden daha iyidir,kampanyalari takip eder ve yakalarsa baya alir.deterjan cocuk bezi ve islak mendil bide kasik mamasi ozellikle bu urunleri stoklariz.
Annem tekstilin gobeginde Zeytinburnunda oturuyor.burda urunler kaliteli ve ucuz.hic marka almam cunku bende yillarimi tekstile verdim markali urunlerin nerelerde yapildigini bildigim ve bu yuzden fazla para odememin bir anlami olmadigindan yanayim.sadece ayakkabiya taviz vermem cunku ayak sagligi cok onemli.ortapedik ve saglam ayakkabi alma taraftariyim.haftasonu burdan berayin tum eksiklerini alicam ins.sizlerde imkaniniz varsa buraya ugrayin kizlar bana dua edrsiniz:)

Tulumumuz dolu var canım bende mothercare indiriminden almıştım.. Allah'tan da almışım..
Bende şimdiye kadar kızıma aldıklarımda bir sorun yaşamadım.. Giydirmediğim hiç olmadı desem yeridir..
Bu kış herşeyi var da benim kız biraz sıkılgan bazen takım giyinip üzerini çıkartmak istiyor..
Yani badisi ve eşofmanıyla kalıyor.. Tulum ona hapis gibi geliyor
O yüzden en azından 3-4 takım alt-üst pijama istiyoruz..
Bende başlayayım geceleri şu tulumlardan giydirmeye...
O mağazayı biliyorum ama hiç girmedik.. Bakalım bir ara gireriz..

ben de güldal ya çözücü spreyi kullanıyorum süper bence.
bulaşık makinası kokusunu alıyorum bimden deterjanı denememiştim bitince bakayım nasılmış..
bizde para idaresi eşimdedir ben hiç karışmam ama istediğimi de alırım.
yani iyi idare ediyo benimki ben yapamam zaten hiç anlamam...

Bu nasil hava yaa Allah gunah yazmasin kis mevsimini ve sogugi sevmiyorum.hava kararinca benimde icim karariyor

550 kreş+550 kira+50 doğalgaz+50 elektrik (en az) + 30-40 su faturası(en az)+ 30 civarı telefon 300 civarı market alışverişi ki bazen fazla gidiyor 1510 tl temel ihtiyaçlar sadece.
bu maaşlara zam yapıyorlarmı ki elektriğe doğalgaza zam yapılıyor anlamıyorum ben zaten üç kuruşa çalışıyoruz. dün ev baktık kirasına 600 diyor adam merkezi sistem 300 tl de yakıt yuh ya...ne zormuş ev geçindirmek.

kredi kartı borçları cabası zaten onlar batırıyor bizi.
geçen ay ben 2 tane kapattırdım zaten kullanmıyorum artık kullanmıycamda peşin varsa alırım yoksa almam. sadece internette bir iki bişiy sattım onun için kullandım bi tane akbanktan aldım işim bitince onuda kapatıcam. nakit bundan sonra herşey.
eşimde kapatır kurtulur inşallah. ama adam para konusunda bana hesap veremezmiş. oyüzden amaaaann banaaneee....

Son düzenleme:
günayddın kızlar dün çok hastaydım yerimden kalkmaya halim yoktu.melis ilgi beklıyor,yemek yemesi lazım tekim dermanım yok hemm agladım hem bakımını yaptım çocugun hastalıgı çok kötü ama çocuk hasta olunca anne bakımını bi şekılde yapıyor iyileştirmeye çalısıyor ama anne hasta olunca ee bide yalnız olunca annenin hasta olması resmen felakete dönüşüyor.başım resmen 100 kiloydu bütün kemiklerim kırılıyodu kusma afdersiniz ishal perişandım emzirdigim içinde her ilacı içemiyorum bana uygun olanları içtim ıhlamur bal ne bulursam yedim içtim midem kaldırmasada bugun iyiyim iyi olmam lazım kuzumun ilgiye ihtiyacı var.. rabbin ne anneleri nede bebişleri saglıgından etmesin çok zor tam kuzum atlattı kkusmayı ishali peşine ben yakalandım kabus gibiydi

Allah şifa versin canım, çeken bilir, çok zor...

Allah şifa versin canım, çeken bilir, çok zor...

amin canım ... en zoruda hasta iken yalnız kalmak o insanı çaresiz bırakıyor el ayak tutmuyor çocuk ilgi beklıyor dün ne kadar agladım bilemezsin allah hastalıgı cümlemizden uzak tutsun inşallah

Tatlım senin işin de gerçekten zor... Allah sabır versin, güç kuvvet versin..
O temel ihtiyaçlara yakında birde doğalgaz eklenecektir..
Yani çalışsak da zor, evde oturup çocuk baksak da.. Sonuçta çocuğun bakımı da para...
Aldığımız hava para... Kemal Sunal filmlerine hep abartı gözüyle bakılır ama bunları yaşadıktan sonra hayatın taa kendisi olduğu net görülüyor..
Orta Direk Şaban filmi geldi aklıma.. Ve daha niceleri...
Yaşlı ama zengin kadınla evlenme çabaları boş değilmiş demek ki

ay kızlar yaramı deşmişsiniz bız tek maasa bakıyoruz 4 .5 yıldır evlıyım hıc duze cıktıgımızı bılmem maddıyattan hep kreıd falan odedık dugundur falan.elde bırsey yok hıcbır bırıkım yok.laylaylom mu yasıyoruz asla.nerdeyse bayramdan bayrama kıyafet alır olduk.gecen ay zorla kredıyı kapattırdım esıme ama 2 aydır duze cıkamıyoruz eksıler ancak azalıyor.markete gıdıyoruz 200 en az onun dısındada haftada en az 50-100 arası market alısverısı oluyor ıvır zıvır alınıyor yogurttur falan.600 e yakın oluyor abartısız ve aybasını cıkarmıyor esım gelıyor dolaba bakıyor yıne bırsey kalmamıs dıyor.ve ıkı kısıyız.kredı kartı 1500 den asagı olmuyor marketle beraber haftalık 50 lıra pazar parası verıyor alısverıs yapıyorum pazardan bır kılo uzum bır kılo patlıcan falan abartı hıcbırsey yok.ev kırası 400 oduyoruz.tel faturası ıkımızın 100 tl turkcell her yone sozde 40 lıra 1200 dk ama hıc 40 gelmedı hep daha fazla hatta bu ay esıme 85 lıra gelmıs.elektrık 60 gelmıs su 30 dogalgaz 30 .artık kalorıferde yanar burası cok soguk 2 haftadır kıza tulum gıydırıp ustune yorgan ortuyorum.kalorıfer yandı mı 200 olur.onun dısında telefonları yenıledık esım barısma hedıyesı dıye en pahalısını almıs 18001 lıra ıkımızın teller 12 ay taksıt evlılık yıl donum hedıyesı tost makınası 150 lıra yıne taksıt laptop alındı gecen sene hep taksıt dunyakadar varya ıcım baydı taksıtlerden .kredı varkende odeyemedı kartları 50 tl ustu tumunu taksıt yaptırmıs yarabbım ode ode bıtmıyor bu ay ızne gıdecegız bayram var yıne batacagız ceylının hıc kıslıgı yok hıcbırı olmuyor ıst a gıdecegız nereyı onerırsınız bız bagcılar tarafında kalacagız var mı onerecegınız yerler.anlayaacagınız esım 2250 maasa alıyor ama borclar 4000 ı buluyor gezıp tozsak keyfımıze yesek gocunmayacagım yemın edıyorum tek cesıt yemek yapıyorum hep ya yanına cacık salata falan en fazla ayda 1 kılo et zor gırer eve esım et yemez cunku aman ne bıleyım herkea aynı parayla 1000 lıra kredı oduyor memlekettekılerde bız bu kadar maas alsak lord oluruz dıyor gıcık oluyorum dunde esım tutturmus dersaneye yollayacakmıs benı ekstra 1000 lıra

ya bırde ayda ne kadar devam sutu alıyorsunuz cocuklara ben 20 kutu aldım 500 ml olanlardan onceden de vardı 3 tane kalmıs benım kız mı cok ıcıyor anlamadım gıttı kolıden alcam artık a101 dıye markt var orda ıcımın kıler 1 ,45 bez de 3 paket kullanıyorum ayda 3 paket ıslak mendıl abartmıyorum degıl mı

Herkese merhabalar...
Kızlarr derin mevzular açılmış...
Düşün düşünnn işin içinden çıkamıyorsun ki..
Bu devirde ev geçindirmek gerçekten çok zor ..Rabbim herkesin yardımcısı olsun inş..
Aynı şekilde...Faturalar aldı başını gidiyor nereden kıssak diye düşünüyoruz ama kısılacak birşeyimizde yok yani...
Güya aylık market alışverişine çıkıyoruz ama yine her akşamm marketteyiz..Eşim de isyanlarda bu ney ya diyor...
Biz mi çok yiyiyoruz ne böyle her akşam diyor..Anlamıyorum öyle homili gırtlak tiplerde değiliz ama...
Faturalarda aynı şekilde geçen ay gelmiş 54 tl su ft.ev telefonu zaten 60-70-80 arası dolanıp duruyor..Cepler ona keza...Elektirikte 30-40 civarı...Doğalgazda 37 gelmiş...Ve üstüne üstlük bizimde merkezi sistem yaz kışta 100 tl yakıt ödüyoruz...Apartman aidatı ayrı onun içinde ekstra para topluyorlar 100 tl boya badana yapılacakmış...Çok şükürki evimiz kira değil birde kira olsa naparız bilmem...İki kişi çalışıyoruz güya...Bizde de şimdiye kadar hep krediler vardı araba aldık model değiştirdik derken...
Birde doğum ardından çocuk masrafları bir düze çıkamıyorsun..Ne diyelim allah sağlık versin de hepsi olur diyoruz yinede...
Özge içinde alışverişe çıkmamız lazım..Artık ayakkabıları küçük geliyor ayağına hem ev için hemde dışarısı için lazım...Monta ihtiyacı var,uyku tulumumuz küçük geliyor yenisi lazım...Geçen hafta Wenice den 2 tshirt ve bir eşofman altı aldım fiyatları uygundu tshirt ler 6,99 tl,eşofmanda 12,99.du...
Öyle işte arkadaşlar herkeste durumlar aynı desenize...

Canım çok geçmiş olsun...
Toparlanmana sevindim..Çok kötü oluyor haklısın yanlızda olunca...
bende ayaktan atlatmaya çalışıyorum işteyim birde izinde alma şansım yok bugün ay sonu...
Kimseler hasta olmasın inş..

Özge'den haberler
Az önce babaannesi ile konuştuk..
benim kızım al mutfak masasının üzerinden reçel tabağını ye...
Babaanneside görmemiş sesleniyorum sesleniyorum sesi çıkmıyor diyor meğerse işi varmış benim kızın..
Eller kollar yüzü heryeri reçel diyo
Kendi işini kendisi görüyor...
telefonda soruyorum bende kızım mama yedin mi sen güzelmiydi diye ımmmmm diyor birde cadı çok güzelmiş yani...

Esma'cım bende Bim'in yoğurdunu seviyorum ve her zaman alıyorum..
Simbat kuruyemişlerini seviyorum, kajusuna bayılıyorum..
Ivır zıvırda aldığım çok olur.. Takip ederim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…