2010 Temmuz Anneleri : )

Allah senin yardımcın olsun canım..
Kayınvalidene diyecek birşey yok.. Belki içinden gelir de yapar diye düşündüm..
Yoksa bende kimseden zerre birşey istemem..
Hani ölse de kuyruğu dik gidenlerdenim..
Ama eşine gelince seni bayağı bir yalnız bıraktığını düşünüyorum..
Tamam çok yoruluyordur, eminim ama sen hiç mi yorulmuyorsun?
Sende çalışıyorsun.. Eve ekmek getiriyorsun.. Aynı konumdasınız tek bir farkla sen ''annesin''...
Bu durumda seni iki kat yoruyor.. Allah yardımcın olsun arkadaşım..
Akşam ev toparla, çocukla ilgilen, gece sabaha kadar çocuk emzir, sabah işe git!
Aslında kayınvaliden biraz söylese ''Oğlum eşine biraz yardımcı ol'' vs bence eşin sana yardımcı olur..
Yemek konusuna gelince ben yemeği eşimin gelmesine yakın yapıyorum, çünkü Zeyno'nun enerjisinin en az olduğu saatler..
Gerçekten bu bıcırıklarla yemek, ev işi yapmak zor..
Kolay gelsin arkadaşım..

bende pazarlardan alışveriş yapmayı sevmem normalde. kalabalıkda başım döner sapıtır kalırım orta yerde, genelde kavga etmeden de dönmem.

burada ki pazar çok tenha az tezgah var öğle istanbulun pazarı gibi büyük değil ufak bir sokak diyeyim. eşim birde marketten geçen muz almış üç tane üçüde çürüdü çürüyecek. önce neden bu kadar az aldın diye söylendim ama adam bulamadım en iyisi bu diyor. bu yüzden marketten ayağımı kestim.

aynen arkadaşım kuzeyde akşam 6 gibi mızlanıyor yere falan yatıyor kendi kendine bu seferde ben uyutmuyorum gece uykusuna geç geçmesin diye.

uykusu gelince çekilmez oluyor tabi o ayrı....

Gerçekten eşim diye söylemiyorum ama eşim her kadının hayalindeki bir eş ve babadır..
Ben ona bazen beceremezsin derim ama asla o aldırış etmez..
Gece mamasını da yapar, sütünü de içirir, her akşam, akşam yemeğinde kucağına alıp sıkılmadan yemek yedirir,
yeni tatlar tattırır.. ''Hayatım sen yorgunsun ver ben ilgileneyim'' dediğimde ''Bırak biz kızımla yemek yiyeceğiz, ben kızımı özledim'' der..
Üstü kirlenir bana sormadan gider değiştirir, banyo yaptırır, yere döküleni siler, süpürür..
Uyumadan önce evdeki bütün çöpleri toplar, mutfakta lavabonun içine varana kadar yani, poşetler, balkona çıkarır..
Sabahleyin de çöpe atar.. Ben çöp attığımı veya topladığımı çok az bilirim..
Sürahileri doldurur, dolaba konacak yemek varsa tezgahta koyar.. Buzdolabını kontrol eder, tarihi geçen var mı?
Çürüyen, pörsüyen var mı, atılacak veya hemen tüketilmesi gereken var mı? Çok ilgilidir evine, eşine ve çocuğuna karşı..
Yani kızlar bence olması gereken de budur diye düşünüyorum.. Çünkü çocuklar bizi çok yoruyor.. Paylaşımsız bu iş olmaz bu aralar..
Yavrukuşlar kendi kendine vakit geçirmeyi öğrenene kadar daha anlayışlı olmalılar diye düşünüyorum..
Çünkü sonuçta bizde evde onlarla ilgilenirken sanki bir işte çalışıyormuş gibi yoruluyoruz..
Kaldı ki ev işleri de cabası.. Yani ben her zaman eşime de söylerim, ''Ben senden razıyım hayatım, sende benden razı ol lütfen''

canım nolur beni yanlış anlama ama inan annelerimiz için çocuk bakmak çok zor onlar bizim gibi genç değiller.biz bile eşimle hafta sonları kuzeye bakmaktan yoruluyoruz ve o durumda annelerimizi daha iyi anlıyoruz.benim kayınvalidem bizim yemeğimizi yapıyor ama kayınpederim emekli olduğu için o kuzeye bakarken kayınvalidemde yemeğimizi yapabiliyor.bulaşığıda ben kendim hallediyorum bulaşık makinasına koyacaklarımı koyuyorum geri kalanını elde yıkıyorum.bıraksam kayınvalidem bulaşıklarıda yıkamama yardımcı olacak ama ben anne sen otur ben yaparım diyorum.sonra kahve yapıp kahvelerimizi içiyoruz daha sonra hepbirlikte dedemizle babannemizi evlerine bırakıyoruz.

bence, burda yardımcı olması gereken bana eşinmiş gibi geliyor.sonuçta sende çalışıyorsun oda çalışıyor.sen üstelik gece özgeyle uğraşıyorsun, gece sürekli memede uyumak isteyen bir çocuğun var(benim oğlum gibi)bu durumda bizlere eşlerimizin yardımcı olması gerekiyor bence.

canım eşine maşallah demekten başka birşey diyemiyorum tü tü tü maşallah allah nazarlardan saklasın mutluluğunuzu bir ömür boyu daim etsin inşallah.

canım eşine maşallah demekten başka birşey diyemiyorum tü tü tü maşallah allah nazarlardan saklasın mutluluğunuzu bir ömür boyu daim etsin inşallah.

Saolasın canım çok teşekkür ederim.. Allah hepimize bir ömür boyu, aynı yastıkta mutluluklar versin inşallah..

Yanlış nalayacak birşey yok ki..
Ben burada zaten kayınvalideme herhangi birşey demedim demiyorum da..Daha öncede söylemiştim onlarda haklılar kendilerince onların bizim çocuklarımıza bakması bizim için büyük birşey sonuçta zaten birşey bekleyen yok onlardan..Yemeğimizi yapta demiyorum o kendi ne yapabilirse yapıyor allah razı olsun...Aynen yemek yiyiyoruz masayı topluyorum arada yardım ettiği oluyor hakkını yiyemem...Bulaşıkları topluyorsun arkadan çay servisi özge'nin karnını doyuyorsun arkadan meyve servisi derken gece bitiyor zaten...Eşimde genelde Özgeyle oynar onunla ilgilenir ben anca öyle iş yapabiliyorum zaten..İlgilenmediği zamanda bırakıyorum işi gücü...Kimse kimseyi değiştiremiyor...Şöylede bir durum var hiçbirşey yapmıyorda değil eşim ama her zaman değil..

Askveoglum canim sagol.mado ve migros merkezde artik haftasonu esimle gider aliriz:) istanbuldan tasin buraya bir marketten baska etrafimda bisi yok.pazara bile arabayla gitmem lazim baya uzak.biran once istanbula temelli doneriz ins.

Efim eşini gerçekten tebrik etmek lazım ozaman sana bu kadar yardımcı oluyorsa ne mutlu sana...Herşeyi yapıyor baksana..Allah bizim eşlerimize de böyle olmayı nasip etsin inş..

Efim eşini gerçekten tebrik etmek lazım ozaman sana bu kadar yardımcı oluyorsa ne mutlu sana...Herşeyi yapıyor baksana..Allah bizim eşlerimize de böyle olmayı nasip etsin inş..

bu duana amiiinnn

aminnnn
aminnnn
aminnnn

diyorum..

ay olurmu kızz yok yok olmaz.. ben kocam.. olmaz...

sadece eleştirir...

neden yemek buzdolabında değil..

neden çöpler dışarı çıkmadı..
neden çamaşırlar serilmedi...

işine gelince gece benle işi varsa...

hayatım yorgunsun boşver. sonra yaparsın...

asıl mesele yorgun olmam değil kendine zman ayıracak olmam..

benm kocam ne zman çcuk oldu çekti elini eteğini..

çocukla oynuyor okdar..

her kıyafet bir yerde..

çantası cep telefonu anahtarları..

duşa girer... soyunduklarını spete atmak yerine üzerine bırakır...

ve inanın bunlra çocuk olduktan sonra başladı..

önceleri yeri ben süpürsem o silerdi.

en çok yardımcı olacağı zmanlarda

o daha çok yoruyor benii...

allahımm ne olurrr benmm eşimdee düzelsinnn

evet canım doğru söylüyorsun yanlış anlaşılacak bir durum yok.dediğin gibi çocuklarımıza bakmaları bizim için çok büyük bir nimet.çocuklarımızı bırakıp işe gittiğimizde güvenilir ellerde olduklarını biliyoruz.bakıcıya vermiş olsaydık aklımız sürekli onlarda olurdu.eşlerimizinde en azından çocuklarımızla ilgilenmesi bizim işlerimizi yapabilmemiz açısından da bir avantaj.benim eşimde arada yardım eder ama herzaman değil.napalım biz anneyiz, biz kadınız, sanırım biraz da eşlerimize göre daha çok ezilmeye, daha çok taviz vermeye mahkumuz.

Canım benim ya gerçekten aminn yani..Hangi bayan istemezki eşinin ona bu derece yardım etmesini..
Ya esma aynen hislerime tercüman oluyorsun yani aynısının tıpkısı yaptıkları söyledikleri bu kadar olamaz yani...
Kızım olduktan sonra bıraktı bana yardım etmeyi nedenini çözemiyorum bende...
Yoksa dediğin gibi ben süpürsem siler yada süpürür,toz alır banyoyu temizlerdi,perde takardı ..Ama ne olduysa çocuktan sonra oldu sadece yargılama var şimdilerde neden böyle neden şöyle diye..

Askveoglum canim sagol.mado ve migros merkezde artik haftasonu esimle gider aliriz:) istanbuldan tasin buraya bir marketten baska etrafimda bisi yok.pazara bile arabayla gitmem lazim baya uzak.biran once istanbula temelli doneriz ins.

Canım Migros Sanal Market'ten internet üzerinden en az 30 TL'lik sipariş verirsen kapına kadar istediğin saatler arasında getiriyorlar..
İster kapıda nakit ister kredi kartı ister banka kartı ile ödeme şansın da var.. Bilmiyorsan eğer duyurulur..
Acil durumlarda ben söylüyorum..

Son düzenleme:

Amin canım.... İnşallah sizin eşleriniz daha tertipli düzenli olurlar..

belkide..

ikizdir kız bizimkiler..

türlerinde soon........

kendii dağıttığını toplasa çok şükür diyorum şu aralar...

Canimsin sagol fistik acik durumda isime yarayabilir

ölüyorum çok yoruldum....

saat beşten beri parktayız. kuzeyin peşinde koşmaktan helak oldum.

eve geldik yıkadım onu yerlerde yuvarlandı resmen. yemeğini yedirdim , o ara yemek yapmadığım aklıma geldi. onda da eşim yoldayım ne yemek var diye sorunca hatırladım. iki dakika içinde mantar sote yaptım.

yemeği o kadar hızlı yaptım ki soğan kabuklarını yemeğe atmadıysam şükür diyorum.

şimdi kuzeyi yatırdım az uyusun mutfağa tekrar girip bir makarna bir de salata yapacağım...

belim koptu ama yawww...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…