Efimm ilgin için çok teşekkür ederim canım..
Mecburen yapıyorsun Efim kadınların hali böyle işte..
Eşim aslında bana yardım ediyordu takii kızım olana kadar ne olduysa oda ondan sonra elini eteğini çekti...
Tam yardım etmesi gereken zamanda yalnız kaldım..Konuşuyoruz tabiki ama bugün çok yoruldum diyor birde dekorasyon işinde olduğu için gündüz gerçekten yoruluyor...Kayınvalideme gelince birlikte oturuyoruz zaten o sadece kızıma bakıyor birde yemek yapıyor gerçi artık yemekte yapmak istemiyor bununla iş yapılmıyor çok yaramaz diyor...Biz eve gidince oda köşesine oturup dinleniyor arada bulaşıklara el attığı olur mesela akşam..Ben yaşlıyım artık siz gençsiniz benden işmi bekliyorsunuz diyede yorum yapıyor...O yüzden bende üzüldüğüm için ve kimseden laf duymamak için kendi kendime didinip duruyorum maalesef...
Yazdıklarını okuyunca üzüldüm demek ki dışarıdan halim bu kadar vahim duruyor desene...
Kızımda doğduğundan beri ne biberon nede emzik almıyor o yüzden sadece beni emmek istiyor...Gece mamasını yiyip yatmasına rağmen sürekli emmeye kalkıyor...Normal süt vermeye çalışıyorum bardakla onuda içmiyor...Çabalarım boşa çıkıyor..Bizim derdimiz meme yani..Bıraktırmaya kıyamıyorum sütüm var sonuçta diye...O yüzden günlerim ve gecelerim zor geçiyor....
Bizimkide artık 1 kere uyuyor canım..Saat 11:00 gibi yatıp 14:00 gibi kalkıyor..Aslında bir daha uyumak istiyor ama akşam 18:00 'a doğru o zamanda ben yatırmıyorum..Çünkü yatıp 8 de tekrar kalkıcak..gece uyku saaati de 23:00 lara kalıcak..
geçmiş olsun ccanım..Boyun tutulmaları bende de ara ara olur..bebek emzirmediğim halde...sanırım oğlanı çok kucağıma alıyorum..Biryerlerden patlıyor..
Hacercim bu arada Kay marka keçi sütünü migroslardan bulabilirsin..
Bende geçenlerde Mado'dan günlük keçi sütü aldım ....Sabah saatleri alınca kalıyor..Akşama doğru almak isteyince hiç kalmıyor...
Benim oğlan keçi sütünü pek sevmedi nedense ..mızmızlanıyor..ama yine de gece yatarken falan ben veriyorum..
Efim ,senin eşini gerçekten çok taktir ediyorum..maşallahh..
Benim eşimde yapmam demez ama "ayy beceremem,sen daha iyi yaparsın" vs..gibi bahaneler üretir..
temizlik vs..işlerinde biraz ucundan tutar ama onun dısında Oğlanla sadece oynamakla kalır...Çok basit süt içirmeyi bile "beceremem"(!) der....
Efimm ilgin için çok teşekkür ederim canım..
Mecburen yapıyorsun Efim kadınların hali böyle işte..
Eşim aslında bana yardım ediyordu takii kızım olana kadar ne olduysa oda ondan sonra elini eteğini çekti...
Tam yardım etmesi gereken zamanda yalnız kaldım..Konuşuyoruz tabiki ama bugün çok yoruldum diyor birde dekorasyon işinde olduğu için gündüz gerçekten yoruluyor...Kayınvalideme gelince birlikte oturuyoruz zaten o sadece kızıma bakıyor birde yemek yapıyor gerçi artık yemekte yapmak istemiyor bununla iş yapılmıyor çok yaramaz diyor...Biz eve gidince oda köşesine oturup dinleniyor arada bulaşıklara el attığı olur mesela akşam..Ben yaşlıyım artık siz gençsiniz benden işmi bekliyorsunuz diyede yorum yapıyor...O yüzden bende üzüldüğüm için ve kimseden laf duymamak için kendi kendime didinip duruyorum maalesef...
Yazdıklarını okuyunca üzüldüm demek ki dışarıdan halim bu kadar vahim duruyor desene...
Kızımda doğduğundan beri ne biberon nede emzik almıyor o yüzden sadece beni emmek istiyor...Gece mamasını yiyip yatmasına rağmen sürekli emmeye kalkıyor...Normal süt vermeye çalışıyorum bardakla onuda içmiyor...Çabalarım boşa çıkıyor..Bizim derdimiz meme yani..Bıraktırmaya kıyamıyorum sütüm var sonuçta diye...O yüzden günlerim ve gecelerim zor geçiyor....
Gerçekten eşim diye söylemiyorum ama eşimher kadının hayalindeki bir eş ve babadır..
Ben ona bazen beceremezsin derim ama asla o aldırış etmez..
Gece mamasını da yapar, sütünü de içirir, her akşam, akşam yemeğinde kucağına alıp sıkılmadan yemek yedirir,
yeni tatlar tattırır.. ''Hayatım sen yorgunsun ver ben ilgileneyim'' dediğimde ''Bırak biz kızımla yemek yiyeceğiz, ben kızımı özledim'' der..
Üstü kirlenir bana sormadan gider değiştirir, banyo yaptırır, yere döküleni siler, süpürür..
Uyumadan önce evdeki bütün çöpleri toplar, mutfakta lavabonun içine varana kadar yani, poşetler, balkona çıkarır..
Sabahleyin de çöpe atar.. Ben çöp attığımı veya topladığımı çok az bilirim..
Sürahileri doldurur, dolaba konacak yemek varsa tezgahta koyar.. Buzdolabını kontrol eder, tarihi geçen var mı?
Çürüyen, pörsüyen var mı, atılacak veya hemen tüketilmesi gereken var mı? Çok ilgilidir evine, eşine ve çocuğuna karşı..
Yani kızlar bence olması gereken de budur diye düşünüyorum.. Çünkü çocuklar bizi çok yoruyor.. Paylaşımsız bu iş olmaz bu aralar..
Yavrukuşlar kendi kendine vakit geçirmeyi öğrenene kadar daha anlayışlı olmalılar diye düşünüyorum..
Çünkü sonuçta bizde evde onlarla ilgilenirken sanki bir işte çalışıyormuş gibi yoruluyoruz..
Kaldı ki ev işleri de cabası.. Yani ben her zaman eşime de söylerim, ''Ben senden razıyım hayatım, sende benden razı ol lütfen''
canım eşine maşallah demekten başka birşey diyemiyorum tü tü tü maşallah allah nazarlardan saklasınmutluluğunuzu bir ömür boyu daim etsin inşallah.
Saolasın canım çok teşekkür ederim.. Allah hepimize bir ömür boyu, aynı yastıkta mutluluklar versin inşallah..
canım nolur beni yanlış anlama ama inan annelerimiz için çocuk bakmak çok zor onlar bizim gibi genç değiller.biz bile eşimle hafta sonları kuzeye bakmaktan yoruluyoruz ve o durumda annelerimizi daha iyi anlıyoruz.benim kayınvalidem bizim yemeğimizi yapıyor ama kayınpederim emekli olduğu için o kuzeye bakarken kayınvalidemde yemeğimizi yapabiliyor.bulaşığıda ben kendim hallediyorum bulaşık makinasına koyacaklarımı koyuyorum geri kalanını elde yıkıyorum.bıraksam kayınvalidem bulaşıklarıda yıkamama yardımcı olacak ama ben anne sen otur ben yaparım diyorum.sonra kahve yapıp kahvelerimizi içiyoruz daha sonra hepbirlikte dedemizle babannemizi evlerine bırakıyoruz.
bence, burda yardımcı olması gereken bana eşinmiş gibi geliyor.sonuçta sende çalışıyorsun oda çalışıyor.sen üstelik gece özgeyle uğraşıyorsun, gece sürekli memede uyumak isteyen bir çocuğun var(benim oğlum gibi)bu durumda bizlere eşlerimizin yardımcı olması gerekiyor bence.
Gerçekten eşim diye söylemiyorum ama eşimher kadının hayalindeki bir eş ve babadır..
Ben ona bazen beceremezsin derim ama asla o aldırış etmez..
Gece mamasını da yapar, sütünü de içirir, her akşam, akşam yemeğinde kucağına alıp sıkılmadan yemek yedirir,
yeni tatlar tattırır.. ''Hayatım sen yorgunsun ver ben ilgileneyim'' dediğimde ''Bırak biz kızımla yemek yiyeceğiz, ben kızımı özledim'' der..
Üstü kirlenir bana sormadan gider değiştirir, banyo yaptırır, yere döküleni siler, süpürür..
Uyumadan önce evdeki bütün çöpleri toplar, mutfakta lavabonun içine varana kadar yani, poşetler, balkona çıkarır..
Sabahleyin de çöpe atar.. Ben çöp attığımı veya topladığımı çok az bilirim..
Sürahileri doldurur, dolaba konacak yemek varsa tezgahta koyar.. Buzdolabını kontrol eder, tarihi geçen var mı?
Çürüyen, pörsüyen var mı, atılacak veya hemen tüketilmesi gereken var mı? Çok ilgilidir evine, eşine ve çocuğuna karşı..
Yani kızlar bence olması gereken de budur diye düşünüyorum.. Çünkü çocuklar bizi çok yoruyor.. Paylaşımsız bu iş olmaz bu aralar..
Yavrukuşlar kendi kendine vakit geçirmeyi öğrenene kadar daha anlayışlı olmalılar diye düşünüyorum..
Çünkü sonuçta bizde evde onlarla ilgilenirken sanki bir işte çalışıyormuş gibi yoruluyoruz..
Kaldı ki ev işleri de cabası.. Yani ben her zaman eşime de söylerim, ''Ben senden razıyım hayatım, sende benden razı ol lütfen''
Efim eşini gerçekten tebrik etmek lazım ozaman sana bu kadar yardımcı oluyorsa ne mutlu sana...Herşeyi yapıyor baksana..Allah bizim eşlerimize de böyle olmayı nasip etsin inş..
Yanlış nalayacak birşey yok ki..
Ben burada zaten kayınvalideme herhangi birşey demedim demiyorum da..Daha öncede söylemiştim onlarda haklılar kendilerince onların bizim çocuklarımıza bakması bizim için büyük birşey sonuçta zaten birşey bekleyen yok onlardan..Yemeğimizi yapta demiyorum o kendi ne yapabilirse yapıyor allah razı olsun...Aynen yemek yiyiyoruz masayı topluyorum arada yardım ettiği oluyor hakkını yiyemem...Bulaşıkları topluyorsun arkadan çay servisi özge'nin karnını doyuyorsun arkadan meyve servisi derken gece bitiyor zaten...Eşimde genelde Özgeyle oynar onunla ilgilenir ben anca öyle iş yapabiliyorum zaten..İlgilenmediği zamanda bırakıyorum işi gücü...Kimse kimseyi değiştiremiyor...Şöylede bir durum var hiçbirşey yapmıyorda değil eşim ama her zaman değil..
bu duana amiiinnn
aminnnn
aminnnn
aminnnn
diyorum..
ay olurmu kızz yok yok olmaz.. ben kocam.. olmaz...
sadece eleştirir...
neden yemek buzdolabında değil..
neden çöpler dışarı çıkmadı..
neden çamaşırlar serilmedi...
işine gelince gece benle işi varsa...
hayatım yorgunsun boşver. sonra yaparsın...
asıl mesele yorgun olmam değil kendine zman ayıracak olmam..
benm kocam ne zman çcuk oldu çekti elini eteğini..
çocukla oynuyor okdar..
her kıyafet bir yerde..
çantası cep telefonu anahtarları..
duşa girer... soyunduklarını spete atmak yerine üzerine bırakır...
ve inanın bunlra çocuk olduktan sonra başladı..
önceleri yeri ben süpürsem o silerdi.
en çok yardımcı olacağı zmanlarda
o daha çok yoruyor benii...
allahımm ne olurrr benmm eşimdee düzelsinnn
Askveoglum canim sagol.mado ve migros merkezde artik haftasonu esimle gider aliriz:) istanbuldan tasin buraya bir marketten baska etrafimda bisi yok.pazara bile arabayla gitmem lazim baya uzak.biran once istanbula temelli doneriz ins.
Efim eşini gerçekten tebrik etmek lazım ozaman sana bu kadar yardımcı oluyorsa ne mutlu sana...Herşeyi yapıyor baksana..Allah bizim eşlerimize de böyle olmayı nasip etsin inş..
Canım benim ya gerçekten aminn yani..Hangi bayan istemezki eşinin ona bu derece yardım etmesini..
Ya esma aynen hislerime tercüman oluyorsun yani aynısının tıpkısı yaptıkları söyledikleri bu kadar olamaz yani...
Kızım olduktan sonra bıraktı bana yardım etmeyi nedenini çözemiyorum bende...
Yoksa dediğin gibi ben süpürsem siler yada süpürür,toz alır banyoyu temizlerdi,perde takardı ..Ama ne olduysa çocuktan sonra oldu sadece yargılama var şimdilerde neden böyle neden şöyle diye..
belkide..
ikizdir kız bizimkiler..
türlerinde soon........
kendii dağıttığını toplasa çok şükür diyorum şu aralar...
Canım Migros Sanal Market'ten internet üzerinden en az 30 TL'lik sipariş verirsen kapına kadar istediğin saatler arasında getiriyorlar..
İster kapıda nakit ister kredi kartı ister banka kartı ile ödeme şansın da var.. Bilmiyorsan eğer duyurulur..
Acil durumlarda ben söylüyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?