2010 Temmuz Anneleri : )

evine hoşgeldin canım tatil dönüşü insanı en çok zorlayan evin birikmiş temizligi senin beraycık ters çevirmiş dökememiş allahtan bizim kuzu yag tenekesini şişeside degil yani devirdi heryer battı sinir krizi geçirdim resmen çok yaramaz oldu bu kuzular çok.canım dikkat edin hırsızlar çogaldı topıkten medaa arkadaşımızında evine girmiş hırsızz pcyi çalmış allah ıslah etsin onları milletin alın teriyle aldıgı eşyaları kazandıkları paraları vicdanları sızlamadan alıp gidiyorlar pislik asalak insan sürüleri

bu sözüm ikinizede siz zaten çalısarak evinize çok büyük bir katkıda bulunuyorsunuz.kimse sizden kışlık erzak yapmanızıbekleyemez kendinize zor yetiyosunuz yorgun argın işten gelip yemek bulaşık evi topla düzelt bide üstüne minik canavarlar allah yardımcısı olsun çalısan annelerin çok zor

canım sagol..bahçe oldu mu mecbursun bişelerin ucundan tutmaya hazıra konmak olmuyor dün benim kuzuda yanımda olsaydı eger max.1 saat yardım edebilirdim alah razı olsun kardeşim itiraz etmeden baktıda sonuna kadar yardım edebildim en azından banada verdiklerinde gönül rahatlıgıyla yiyip içebilicem benimde emegim var diyebilicem başka türlü yardıma gelmedi hazıra kondu gibi olucak belkı bana hissettirmicekler ama ben öle düşünücektim ..sen zaten bir afacanla ugraşıyorsun ee bide 2 canlısın çekil kenara bu işleri yapmayıver ya bizim kızda gece yatagına koyunca 1 saat kendi yatagında yatıyo aglayarak uyanıyo yanımıza koyuyoruz sabaha kadar mışıl mışıl uyuyo vazgeçirmemiz lazım ama nasıl ...mutfakta wcde afedersiniz heryerde peşimde gözünün önünden 2 sanıye ayrılıyım kıyamet kopuyo isatnbulda artık geceleri çok soguk oluyor 2 gecedir dogalgaz degilde klimayı açtık mecburen ...yaşamak çok zor valla hele birde evi btek maaş geçindiriyorsa herşeye zam herşeye zam ama ne hikmetse bi maaşlara zam yapılmıyor

Son düzenleme:

umutlu canım yaa nasıll moral oldu bu şimdi bana....Saolasın...Öyle ama işte yinede insan birşeyler yapsın istiyor...
Yapamayınca da üzülüyor...Allahtan kayınvalidem var...Ama hem eve hem işe hemde çocuğa yetişmek çok zor oluyor gerçekten...

kızlar dün bahçede üşümüşüz ama fark etmedik akşam eve girdik hepimiz burun çekiyoruz fış fışşıhlamur yaptım ıhalmurun içine kabuk tarçın ,zencefil (ama toz olanından degil top şeklınde manavlarda satılanlardan )bi tanede elma servis ederkende bal koydum neyse meliste istedi zencefil hafif acılık veriyo içmez dedim bu sıpa 200 ml içti ve bu gece okadar güzel uyudukı sabahta inanmazsınız iştahı açıldı sankı bunu niye yazdım iştahsız ve uykusuzluk problemi çeken bebişler için hem soguk algınlıgına birebir hemde daha yeni ögrendim uykusuzluga ve iştah açma da birebir denemekte fayda var

canım ev hanımları bile bazen evdeki işin temposuna yetişemezken zorlanırken siz hem evi hem işi idare etmek zorundasınız .birde üstüne minnoşlar ben sizleri düşünürken bile kafayı yıyorumallah yardımcınız olsun..ama bunları eşlerinize söyleseniz eve işe çocuga yetişemiyorum diye tek diyecekleri laf çünkü bütün erkekler böyle istisnaları saymaysak işe gitmek zor geliyo.bir evi bir çocugu idare edemiyorsun sanki bir tek sen dogurdun eskıden annelerimiz dogururdu ertesi gün çalısmaya başlardı bezen diyorumkı birgünlügüne roller degişse acaba neler olurdu

neyse canlarım ben kaçıyım dün bütün gün bahçede durmaktan evde hiç bir iş yapamadım kuzucumda uyudu işlere girişeyim hiç ama hiç içimden gelmiyo ama mecburum kendinize iyi bakın

oğlumla erkenden pazara gittik geldik. kuzey arabasında usluca oturdu. ama iki tur yapmak zorunda kaldım, bizim arabanın poşet asacak yeri yok maalesef çok zorlandım. aldıklarımıda arabada bıraktım ev malum beşinci kat ve asansör yok eşim çıkarıversin bir zahmet akşam.

kuzeyi yatağa attım uyuyacak şimdi bende uzanayım biraz yoruldum.

bu arada kuzey artık gündüz uykusunu bire düşürdü. öğlen bu saatleri bir kez uyuyor o kadar. tabi akşam saat sekiz gibi yatıyor maaşallah.sabah saat en geç de 7 de mesaimiz başlıyor.

cnm yaa..

eline sağlık.. kız ben senin evi msutakil bahçeli sanıyorum..

nerden aklımda kaldı anlamadmm

benim kızda öğlen uykusu uyuyoo bitek sonra akşam çok geç yattığıda oluyo erken yattığıda,ama genelde geceleri 2sefer uyanıyoo mama içip uyuyoo,,,sonra sabah 10larda kalkıyoo,tabi gece bi ona bi abisine bakmaktan harap olan ben uykusuz bi güne başlıyorum,,kalkarken zor oluyoda kalkınca uyku muyku kalmıyo gece geç yatıyoruz eşimle bideee oy oyy

Baharcım sıra bizde sanırım.. Hiç de gidesim yok hani..
Aynen bende senin gibi bagaja dolduruyorum, sonra Zeyno'yu park yatağına koyup, rahatça eve çıkarıyorum..
Bizim evde girişin üstü, çok rahat oluyor..
Offfff hadi ben kaçar...
Sorumluluklar, görevler, şunlar, bunlar..

Tutun kollarımdan düşerim şimdi, yalnızım dostlarım yalnızım yalnız...
Efkarlandım yine yeni yeniden...

Bizimde bugün pazarımız var:86:
Eşim iş çıkışında gidecek çok şükür ki bana kalmayacak...
Genelde iş çıkışlarında beraber gideriz ama bugün ben biraz erken çıkıcam işten..

Selam kızlar,
Şöyyle bir baktım geçmişeeee aman allahım hamarat hatunlar sizi....
Ben kış için hiçbirşey yapmadımm...Yapmayıda düşünemiyorum şimdilik..
2 gündür ablamdaydım..Ablamın kızına baktım..tabi benim yumurcakla beraber..
Çok yoruldum ama güzel vakit geçirmişim farkında olmadan....Bugün bir boşluga düştüm..
Umarım anneler ve kuzular iyilerdir....
ben ayrıntılı bir bakıyım geçmişeee .....

Kızlar benim boynum omuzlarım çok fena tutulmuş halde...
Geceleri sürekli özge yi emzirmekten oluyor onu kucağıma alıyorum çok uykum olduğu zamanda yanıma yatırıyorum..
Öyle oluncada ben 2 kat kalıyorum sonra her yerim tutuluyor...Ama diğer türlüde ben başa çıkamıyorum...İki ucu ...değnek yani...

canım maşallah sana geceleri kuzey gibi iki çocuğa bakmayı düşünemiyorum bile.

kızlar benim eşim pazardan alışveriş yapmayı hiç sevmiyor.pazara çıkacağıma 3 kuruş fazla veririm gider büyük marketlerden alırım diyor.bende işyerine çok yakın perşembe pazarı var gidip ordan alıyorum alacaklarımı.pazarda herşey daha taze oluyor ve ürün çeşitliliğide marketlere göre daha fazla.genelde sabahtan çıkıyorum öğle arası kuzumu emzirmeye gittiğimde eve bırakıyorum.allahtan işyerinde o konuda rahatız.hepimiz sırayla pazarımıza gidebiliyoruz.

Canım ya ne zamandır dikkatimi çekiyor.. Söylemeye fırsat bulamadım hiç..
Sen ne kadar yoruluyorsun böyle.. Ne dertli başın var senin.. Gece çocuğu emzir uyut, ev işi, sabah uykusuz işe gitmeler..
Sende bir anneden doğdun neden kendini bu kadar yıpratıyorsun..
Ya merak ediyorum akşam yemeğini yediniz, senin kayınvaliden veya eşin sana hiç yardımcı olmazlar mı?
Mesela kayınvaliden bulaşıkları yıkasa, eşin ortalığı süpürse, çocukla ilgilense.. Yani kısacası birşey yapsa..
Ne zamandır okuyorum arkadaşım herşeyi sen yapıyorsun, herşeyi sen yapıyorsun..
Valla okurken bana daral geliyor.. Ayrıca geceleri sen kızını az buçuk bir süte alıştırsan ne kadar güzel olur..
Ya da kendi sütünü sağıp onu içirsen.. Emzik kullanmıyor mu canım yavrukuşun?
Okuduğum ve anladığım kadarıyla eşin sana hiç yardımcı olmuyor ve bu çok acı..
Yazık günah sana.. Bu durumu onunla konuştun mu hiç?
Bak ben övünmek olsun diye söylemiyorum ama benim eşim ben evde olduğum halde gece birşey olsa ilk müdahaleyi o yapar..
Yani biz evlendiğimizden beri iş bölümü yaparız.. O süpürüyorsa ben toz alır yerleri silerim..
Günlük işlerime elinden geldiğince yardım eder.. Perdelerimizi ütüler, Zeyno'yu yıkar..
Her zaman iş bölümü yaparız.. Ama ben senin eşinde en ufak bir yardım ibaresi görmüyorum ve haddim olmayarak eşine kızıyorum..
Sakın yanlış anlama canım.. Gerçekten senin durumuna çok üzülüyorum..

Canım bende seninle aynı fikirdeyim..
Zaten güzel olan ürün her yerde pahalı..
Ayrıca pazarlarda seninde belirttiğin üzere taze ve daha güzel oluyor meyve sebzeler..
Pazarı tek geçerim özellikle meyve konusunda.. Laf ettirmem..
Mesela pazardan aldığım kalitede bir muzu markette bulamayabiliyorum..
Benim belli tezgahlarım var, hiç şaşmaz.. Meyvesi de sebzesi de süper olur..
Birde gide gele tanıdıkları için ''Abla bak bu hafta şu çok güzel, tavsiye ederim'' derler, alırım.. Gerçekten çok da güzel çıkar..
Direk oraya gider, hemen eve dönerim.. Birde mesela diyelim sebzeyi hep bir yerden alıyorum ya,
hesap 16,5 tuttu, 15 olsun derim, ''Tamam abla senin canın saolsun'' derler, 15 TL veririm.. Çok pazarlıkçıyımdır..

Bizimkide artık 1 kere uyuyor canım..Saat 11:00 gibi yatıp 14:00 gibi kalkıyor..Aslında bir daha uyumak istiyor ama akşam 18:00 'a doğru o zamanda ben yatırmıyorum..Çünkü yatıp 8 de tekrar kalkıcak..gece uyku saaati de 23:00 lara kalıcak..

geçmiş olsun ccanım..Boyun tutulmaları bende de ara ara olur..bebek emzirmediğim halde...sanırım oğlanı çok kucağıma alıyorum..Biryerlerden patlıyor..

Hacercim bu arada Kay marka keçi sütünü migroslardan bulabilirsin..
Bende geçenlerde Mado'dan günlük keçi sütü aldım ....Sabah saatleri alınca kalıyor..Akşama doğru almak isteyince hiç kalmıyor...
Benim oğlan keçi sütünü pek sevmedi nedense ..mızmızlanıyor..ama yine de gece yatarken falan ben veriyorum..

Efimm ilgin için çok teşekkür ederim canım..
Mecburen yapıyorsun Efim kadınların hali böyle işte..
Eşim aslında bana yardım ediyordu takii kızım olana kadar ne olduysa oda ondan sonra elini eteğini çekti...
Tam yardım etmesi gereken zamanda yalnız kaldım..Konuşuyoruz tabiki ama bugün çok yoruldum diyor birde dekorasyon işinde olduğu için gündüz gerçekten yoruluyor...Kayınvalideme gelince birlikte oturuyoruz zaten o sadece kızıma bakıyor birde yemek yapıyor gerçi artık yemekte yapmak istemiyor bununla iş yapılmıyor çok yaramaz diyor...Biz eve gidince oda köşesine oturup dinleniyor arada bulaşıklara el attığı olur mesela akşam..Ben yaşlıyım artık siz gençsiniz benden işmi bekliyorsunuz diyede yorum yapıyor...O yüzden bende üzüldüğüm için ve kimseden laf duymamak için kendi kendime didinip duruyorum maalesef...
Yazdıklarını okuyunca üzüldüm demek ki dışarıdan halim bu kadar vahim duruyor desene...
Kızımda doğduğundan beri ne biberon nede emzik almıyor o yüzden sadece beni emmek istiyor...Gece mamasını yiyip yatmasına rağmen sürekli emmeye kalkıyor...Normal süt vermeye çalışıyorum bardakla onuda içmiyor...Çabalarım boşa çıkıyor..Bizim derdimiz meme yani..Bıraktırmaya kıyamıyorum sütüm var sonuçta diye...O yüzden günlerim ve gecelerim zor geçiyor....

Efim ,senin eşini gerçekten çok taktir ediyorum..maşallahh..
Benim eşimde yapmam demez ama "ayy beceremem,sen daha iyi yaparsın" vs..gibi bahaneler üretir..
temizlik vs..işlerinde biraz ucundan tutar ama onun dısında Oğlanla sadece oynamakla kalır...Çok basit süt içirmeyi bile "beceremem"(!) der....

maşallah canım, aslında ben normalde pazar işinden çok fazla anlamazdım.çünkü evlenmeden önce, canım babam sağolsun bütün masrafları o görürdü.annem yeter alma dedikce babam taşır taşır gelirdi ve senin gibi herşeyin en güzelini en iyi fiyata alırdı.ee evlenince baktım gördüm eşim pazara çıkmakla uğraşmak istemiyor hadi zeynep dedim iş başa düştü.ilk zamanlar mesela domates bir yerde 50 kuruş bir yerde 1 liraysa gider 1 liralık yerden alırdım.sanki daha pahalı olursa daha iyi olacakmış gibi geliyordu ki genelde öyle oluyor.öle yapa yapa artık neyi nereden alcağımı çok iyi biliyorum.yavaş yavaş babacığıma yetişeceğim heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…