evine hoşgeldin canım tatil dönüşü insanı en çok zorlayan evin birikmiş temizligiSelam kizlar bende kafayi yedim desem yeridir.dun gece edirneye geldik cok sukur.camasir yikadim astim arkama dondugumde baktimki camasirlar yerde,beray hanim hepsini indirmis asagi:) birara beraydan ses cikmayinca killandim bir baktim elinde zeytinya sisesi ters cevirmis Allahtan kapagi acamamis.kaba bi temizlik yaptim ama prs ye abla gelecek ince temizlige cam cerceve dip kose.bide bos ardiye odam var orayi bosaltip beraya oda yapicaz nasil yapicam bilmiyorum bisuru ivir zivir var.bugun ust kata hirsiz girmis sinirlerim bozuldu..
Son olarak keci suti nerde bulabilirim siz bebislerinize keci sutu verdinizmi hic cok iyi diyolar
gunaydın kızlar...
ayy pazarlar konserveler..
ben ne yaptım hiçbişee...
off offf offf .... evde hiçbir faaliyetim yok...
otelden farksız... tv bile açmıorum yatak odası mutfak banyooo...
misafir gelirsee... kek çay meyve işlerii...
çamaşır yıka ser toplaa..
kızlarrr... özlüyorum ben ev hallerimi yaaa... kışlık hazırlıklar falan...
pert oldum valla.. ordan oraya...
Günaydınn Esma..
çalışırken zor be canım haklısın haklıyız yani...
Aynen şikayetler yakın yani..
Evden zor çıkıyorum eve zor atıyorum kendimi...
Akşam ekstradan bir kek yapayım dedim kayınvalidem istiyordu...
hem özge de yer dedim...Ayy zor çıktım mutfaktan...
Kışlık içinde dolaba zar zor birşeyler koyduk çoğunuda kayınvalidem yaptı koydu zaten...
Yoksa benim yapmam bu tempoyla zor yani..
Kızlar herkese günaydın olsun...
150 kilo üzümden bahsedilmiş.. Ellerinize sağlık Umutlu.. Sağlıkla yiyin inşallah..
Kışın içinizi ısıtır hemde o biçim..
Kimileri de domates konservesi, biber közlemesi, türlü ve çeşitlerini yapıp dolaba atmaktan bahsetmiş..
Baharcım ve primera sizler de afiyetle yiyin..
Hanımlar itiraf etmeliyim ki çok hamaratsınız..
Esma kıskanmadan önce ben kıskanayım bari
Zeynep'ten önce bende yapardım ama gelgelelim ki şu an Zeynep bana 1 kg barbunya bile ayıklatmazken asla yapamam diye düşünüyorum..
Zaten şu hamile yorgunluğumu bir türlü üzerimden atamadım, kendimi hiç dinlenmiş hissedemiyorum..
Enerjim hiç yok sanki..
Günü kurtarmaya çalışıyorum desem yeridir..
Tek özen gösterdiğim şey evde çorbanın muhakkak olması, onu da Zeynep'e borçluyuz..
Bugün pazar var, hava da güzel.. Çıkıp Zeynep'e meyve almam lazım..
İnşallah bütün yavrular iyidir..
Bu aralar Zeynep evde peşimden ayrılmıyor.. Ben nereye o oradaya..
Ya inanın WC'ye bile beraber gidiyoruz.. Kapı kapanırsa kıyamet kopuyor.. Babasına da aynı şekil yapıyor..
Banyo en merak ettiği yerler arasında 1 numara.. Kesinlikle yalnız başına salonda 2 dk. durmuyor..
Ben mutfağa su içmeye gelsem pıtır pıtır peşimde.. Özgürlük denen birşey kalmadı, tuvalette bile rahat yok..
O uyuduğu zamanlarda dinlenmek adına bende uyuyorum.. Yoksa inanılmaz yorgun oluyorum..
O uyandığında da birşey yapamıyorum.. Sonra da öyle kalakalıyorum..
İnternet'e de giremiyorum.. Çünkü Zeynep beni bilgisayar başında görünce rahat durmuyor, o da bakmak, düğmelerine basmak, oynamak istiyor..
Yani neredeyse bütün vaktimiz beraber geçiyor..
Gece de aramızda yatıyor ohhhhh değmeyin keyfine..
Bu rahatlık kimde var yau? Neyse haftasonu bu beraber yatma işine bir nokta koymak istiyoruz..
En azından aynı odada yatağında yatırmayı planlıyoruz.. Bakalım yerse tabi bu velet
Allah yavrularımızı sağlıktan ayırmasın..
Bu arada en yakın zamanda kızıma üst baş almam lazım, havalar giderek soğuyor..
Ekim sonu kasım başı doğalgazlar yanmaya başlar..
Doğalgaz demişken ona da zam geldi, sinir oldum..
Allah hepimizin yardımcısı olsun..
Herkesi tek tek öpüyorum, gününüz hayır olsun....
bu sözüm ikinizede siz zaten çalısarak evinize çok büyük bir katkıda bulunuyorsunuz.kimse sizden kışlık erzak yapmanızıbekleyemez kendinize zor yetiyosunuz yorgun argın işten gelip yemek bulaşık evi topla düzelt bide üstüne minik canavarlar allah yardımcısı olsun çalısan annelerin çok zor
umutlu canım yaa nasıll moral oldu bu şimdi bana....Saolasın...Öyle ama işte yinede insan birşeyler yapsın istiyor...
Yapamayınca da üzülüyor...Allahtan kayınvalidem var...Ama hem eve hem işe hemde çocuğa yetişmek çok zor oluyor gerçekten...
oğlumla erkenden pazara gittik geldik. kuzey arabasında usluca oturdu. ama iki tur yapmak zorunda kaldım, bizim arabanın poşet asacak yeri yok maalesef çok zorlandım. aldıklarımıda arabada bıraktım ev malum beşinci kat ve asansör yok eşim çıkarıversin bir zahmet akşam.
kuzeyi yatağa attım uyuyacak şimdi bende uzanayım biraz yoruldum.
bu arada kuzey artık gündüz uykusunu bire düşürdü. öğlen bu saatleri bir kez uyuyor o kadar. tabi akşam saat sekiz gibi yatıyor maaşallah.sabah saat en geç de 7 de mesaimiz başlıyor.
oğlumla erkenden pazara gittik geldik. kuzey arabasında usluca oturdu. ama iki tur yapmak zorunda kaldım, bizim arabanın poşet asacak yeri yok maalesef çok zorlandım. aldıklarımıda arabada bıraktım ev malum beşinci kat ve asansör yok eşim çıkarıversin bir zahmet akşam.
bu arada kuzey artık gündüz uykusunu bire düşürdü. öğlen bu saatleri bir kez uyuyor o kadar. tabi akşam saat sekiz gibi yatıyor maaşallah.sabah saat en geç de 7 de mesaimiz başlıyor.
benim kızda öğlen uykusu uyuyoo bitek sonra akşam çok geç yattığıda oluyo erken yattığıda,ama genelde geceleri 2sefer uyanıyoo mama içip uyuyoo,,,sonra sabah 10larda kalkıyoo,tabi gece bi ona bi abisine bakmaktan harap olan ben uykusuz bi güne başlıyorum,,kalkarken zor oluyoda kalkınca uyku muyku kalmıyo gece geç yatıyoruz eşimle bideee oy oyy
Kızlar benim boynum omuzlarım çok fena tutulmuş halde...
Geceleri sürekli özge yi emzirmekten oluyor onu kucağıma alıyorum çok uykum olduğu zamanda yanıma yatırıyorum..
Öyle oluncada ben 2 kat kalıyorum sonra her yerim tutuluyor...Ama diğer türlüde ben başa çıkamıyorum...İki ucu ...değnek yani...
canım maşallah sana geceleri kuzey gibi iki çocuğa bakmayı düşünemiyorum bile.
kızlar benim eşim pazardan alışveriş yapmayı hiç sevmiyor.pazara çıkacağıma 3 kuruş fazla veririm gider büyük marketlerden alırım diyor.bende işyerine çok yakın perşembe pazarı var gidip ordan alıyorum alacaklarımı.pazarda herşey daha taze oluyor ve ürün çeşitliliğide marketlere göre daha fazla.genelde sabahtan çıkıyorum öğle arası kuzumu emzirmeye gittiğimde eve bırakıyorum.allahtan işyerinde o konuda rahatız.hepimiz sırayla pazarımıza gidebiliyoruz.
Kızlar benim boynum omuzlarım çok fena tutulmuş halde...
Geceleri sürekli özge yi emzirmekten oluyor onu kucağıma alıyorum çok uykum olduğu zamanda yanıma yatırıyorum..
Öyle oluncada ben 2 kat kalıyorum sonra her yerim tutuluyor...Ama diğer türlüde ben başa çıkamıyorum...İki ucu ...değnek yani...
Canım ya ne zamandır dikkatimi çekiyor.. Söylemeye fırsat bulamadım hiç..
Sen ne kadar yoruluyorsun böyle.. Ne dertli başın var senin.. Gece çocuğu emzir uyut, ev işi, sabah uykusuz işe gitmeler..
Sende bir anneden doğdun neden kendini bu kadar yıpratıyorsun..
Ya merak ediyorum akşam yemeğini yediniz, senin kayınvaliden veya eşin sana hiç yardımcı olmazlar mı?
Mesela kayınvaliden bulaşıkları yıkasa, eşin ortalığı süpürse, çocukla ilgilense.. Yani kısacası birşey yapsa..
Ne zamandır okuyorum arkadaşım herşeyi sen yapıyorsun, herşeyi sen yapıyorsun..
Valla okurken bana daral geliyor.. Ayrıca geceleri sen kızını az buçuk bir süte alıştırsan ne kadar güzel olur..
Ya da kendi sütünü sağıp onu içirsen.. Emzik kullanmıyor mu canım yavrukuşun?
Okuduğum ve anladığım kadarıyla eşin sana hiç yardımcı olmuyor ve bu çok acı..
Yazık günah sana.. Bu durumu onunla konuştun mu hiç?
Bak ben övünmek olsun diye söylemiyorum ama benim eşim ben evde olduğum halde gece birşey olsa ilk müdahaleyi o yapar..
Yani biz evlendiğimizden beri iş bölümü yaparız.. O süpürüyorsa ben toz alır yerleri silerim..
Günlük işlerime elinden geldiğince yardım eder.. Perdelerimizi ütüler, Zeyno'yu yıkar..
Her zaman iş bölümü yaparız.. Ama ben senin eşinde en ufak bir yardım ibaresi görmüyorum ve haddim olmayarak eşine kızıyorum..
Sakın yanlış anlama canım.. Gerçekten senin durumuna çok üzülüyorum..
Canım bende seninle aynı fikirdeyim..
Zaten güzel olan ürün her yerde pahalı..
Ayrıca pazarlarda seninde belirttiğin üzere taze ve daha güzel oluyor meyve sebzeler..
Pazarı tek geçerim özellikle meyve konusunda.. Laf ettirmem..
Mesela pazardan aldığım kalitede bir muzu markette bulamayabiliyorum..
Benim belli tezgahlarım var, hiç şaşmaz.. Meyvesi de sebzesi de süper olur..
Birde gide gele tanıdıkları için ''Abla bak bu hafta şu çok güzel, tavsiye ederim'' derler, alırım.. Gerçekten çok da güzel çıkar..
Direk oraya gider, hemen eve dönerim.. Birde mesela diyelim sebzeyi hep bir yerden alıyorum ya,
hesap 16,5 tuttu, 15 olsun derim, ''Tamam abla senin canın saolsun'' derler, 15 TL veririm.. Çok pazarlıkçıyımdır..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?