2010 Temmuz Anneleri : )

senınki gurme olucak desene kıymayı bile seçiorr...

valla çok şirin oldular..

koştur koştur dur peşlerinde.

senınki gurme olucak desene kıymayı bile seçiorr...

valla çok şirin oldular..

koştur koştur dur peşlerinde.

canım ya vallahi de yandım.umarım geçici bir durumdur.gurmeli bir çocuk nereye kadar.

evet canım şirinlikleri olmasa çekilmezler zaten.

kızlar ölüyorummmmmm 15o kilo üzüm toplandı bahçeden 150 kılo üzümü ayıkladık pekmez ve üzüm suyu yaptık elim belim kopuyorrrr..bari bu kadar işe girişmişken eşime söleyeyımde domates sivribiber alsın kasa kasa menemenlık konserve hazırlıyım hamlarsam bir daha imkanı yok yapamam ara vermemk lazım ..bu arada bahçesinde kara üzümü olanlara üzüm suyu ve pekmezinin tarifini verebilirim kara üzüm kansızlıga birebir çok sevmesemde kansızlıgım dolayısıyla pekmezini yiyip suyunu içiyorum..her sene geleneksel bag bozumu yapılıyor.... her sene pekmez ve üzüm suyu seromanisi bu yazıda atlattık kısmet bir dahakı seneye

Son düzenleme:

ay ne guzel kendınız yapıyorsunuz zahmetlı ama yemesı guzeldır organık organık ben coktan yaptım domates konserve menemenlık corbalık pahalanmadan domates tekrar yapmalısın bence kolay gelsın efıyetler olsun sımdıden

iştahsızlıktan bahsedilmiş benim kuzumda önceden hiç birşeyi ayırt etmez ne verirsem yerdi ama şimdi nerdeyse aç dolaşıyo zorla tıkıyorum zorlamasam bir şey yemeyecek çünkü ..anne sütünden sonra ilk 6 aydan bahsediyorum bebişlere bütün yemekler degişik tatlar cazip geliyordu ne verirsek yiyorlardı.şimdi o hevesleride geçti belli beni en çok strese sokan şey iştahsızlıgı yemek saati işkence bazen şaşırıyorum gayet iyi yiyor sonra tkrar aynı ve bu kadar iştahsızlıga hatta açlıga ragmen enerjisine hayranım bitip tükenmiyo enerjisi maşallah ben yoruluyorum onu izlerken ...doktora gittim dedim 2 aydır nerdeyse kılosu aynı boyunu ölçtü boyu çok iyi boya gidiyor kılosunu takma kılosuda gayet iyi dedi.iştahsızlıgının ve uykusuzlugunun sebebi nedir dedim..dediki şu an keşif dönemindeler yemek yemekte uyumakta onlar için vakit kaybı dedi .uyurken bir şeyi karıştırabilirmi hayır yemek yerken hayır bebkler bunu zaman kaybı olarak görüyo dedi mantıklı geldi o yüzden takmayın bu bir dönemdir geçecek sabırlı olun dedi

valla çok zahmetli ama degiyor çekilen zahmete yorgunluga ne demişler emeksiz yemek olmaz ..bende yapıcam inşallah menemenlik canım maşallah sen hızlı çıkmıssın bende 2 veya 3 gün sonra yapıcam inşallah ...sizede afiyetler olsunn canım sagol

bende cok severım kalabalıkta oyle ısler yapmak zevkli oluyor . benım kayınvalıde yaptı sagolsun verdı bıze koylerinde yapıyor o rahat oluyor orda bırde domatesı fılan kendı yetıstırıyor . Gecenlerde seftalı recelı yaptım bende..

canım bende severim işten kaçmam ama kalabalık degildik 4 kişiydik ama 3,5 kişide diyebiliriz zahmetli işler ama sonradan emegin oldugu için yedigin şeyler daha bi tatlı geliyor sana eline saglık canım afiyetle yiyin inşallah

umutlu canım ellerinize sağlık.

bende domates yaptım. yarında kırmızı biberleri közleyip dolaba atacağım. başka ne yapsam diye düşünüyorum.

kışın elimin altında hazır birşeyler bulunsun istiyorum.

çok sagol canım seninde ellerine saglık..canım taze fasulye koyabilirsin .mısır koyabilirsin ..hatta fasulyeleri türlü şeklındede atabilirsin buzluga hazır yemegin olmuş olur ..bende biber közlemek istiyorum ama eşim sevmiyo közlenmişini sadece salçasını seviyor yemekler de

Selam kizlar bende kafayi yedim desem yeridir.dun gece edirneye geldik cok sukur.camasir yikadim astim arkama dondugumde baktimki camasirlar yerde,beray hanim hepsini indirmis asagi:) birara beraydan ses cikmayinca killandim bir baktim elinde zeytinya sisesi ters cevirmis Allahtan kapagi acamamis.kaba bi temizlik yaptim ama prs ye abla gelecek ince temizlige cam cerceve dip kose.bide bos ardiye odam var orayi bosaltip beraya oda yapicaz nasil yapicam bilmiyorum bisuru ivir zivir var.bugun ust kata hirsiz girmis sinirlerim bozuldu..
Son olarak keci suti nerde bulabilirim siz bebislerinize keci sutu verdinizmi hic cok iyi diyolar

benım kızda aynısını yapıyor camasırları yukarı asıyorum cekıp dusuruyor balkona cıkarmasam aglıyor yaramazlıkta sınır tanımıyor valla.benımde oyleydı canım tayıncıyım cok ıvır zıvır var benımde bos odadaydı berra olunca herseyı bır yerlere tıkıstırdım cekyat altına kıler a bazaya falan.aman dıkkat edın sızede gırmesın.kecı sutu mıgrosta var canım ben bır ara baya verdım ama sulandırdım bıraz cocuklara agır gelebılıyormus

Himmmm cok sagol canim bende ole yapim.

Kızlar herkese günaydın olsun...
150 kilo üzümden bahsedilmiş.. Ellerinize sağlık Umutlu.. Sağlıkla yiyin inşallah..
Kışın içinizi ısıtır hemde o biçim..
Kimileri de domates konservesi, biber közlemesi, türlü ve çeşitlerini yapıp dolaba atmaktan bahsetmiş..
Baharcım ve primera sizler de afiyetle yiyin..

Hanımlar itiraf etmeliyim ki çok hamaratsınız..
Esma kıskanmadan önce ben kıskanayım bari
Zeynep'ten önce bende yapardım ama gelgelelim ki şu an Zeynep bana 1 kg barbunya bile ayıklatmazken asla yapamam diye düşünüyorum..
Zaten şu hamile yorgunluğumu bir türlü üzerimden atamadım, kendimi hiç dinlenmiş hissedemiyorum..
Enerjim hiç yok sanki..
Günü kurtarmaya çalışıyorum desem yeridir..
Tek özen gösterdiğim şey evde çorbanın muhakkak olması, onu da Zeynep'e borçluyuz..

Bugün pazar var, hava da güzel.. Çıkıp Zeynep'e meyve almam lazım..
İnşallah bütün yavrular iyidir..
Bu aralar Zeynep evde peşimden ayrılmıyor.. Ben nereye o oradaya..
Ya inanın WC'ye bile beraber gidiyoruz .. Kapı kapanırsa kıyamet kopuyor.. Babasına da aynı şekil yapıyor..
Banyo en merak ettiği yerler arasında 1 numara.. Kesinlikle yalnız başına salonda 2 dk. durmuyor..
Ben mutfağa su içmeye gelsem pıtır pıtır peşimde.. Özgürlük denen birşey kalmadı, tuvalette bile rahat yok..
O uyuduğu zamanlarda dinlenmek adına bende uyuyorum.. Yoksa inanılmaz yorgun oluyorum..
O uyandığında da birşey yapamıyorum.. Sonra da öyle kalakalıyorum..
İnternet'e de giremiyorum.. Çünkü Zeynep beni bilgisayar başında görünce rahat durmuyor, o da bakmak, düğmelerine basmak, oynamak istiyor..
Yani neredeyse bütün vaktimiz beraber geçiyor..
Gece de aramızda yatıyor ohhhhh değmeyin keyfine..
Bu rahatlık kimde var yau? Neyse haftasonu bu beraber yatma işine bir nokta koymak istiyoruz..
En azından aynı odada yatağında yatırmayı planlıyoruz.. Bakalım yerse tabi bu velet

Allah yavrularımızı sağlıktan ayırmasın..
Bu arada en yakın zamanda kızıma üst baş almam lazım, havalar giderek soğuyor..
Ekim sonu kasım başı doğalgazlar yanmaya başlar..
Doğalgaz demişken ona da zam geldi, sinir oldum..
Allah hepimizin yardımcısı olsun..
Herkesi tek tek öpüyorum, gününüz hayır olsun....

günaydın arkadaşlar...

bir kaç gündür kırgınlık var üzerimde. akşam saat dokuzda yatıyorum. kafam hep sepet gibi.

kuzey beni perişan ediyor. efim senin gibi bizde wc ye beraber gidiyoruz. artık orada ne yapıldığını biliyor hep başımda çiş çiş diye söylenip duruyor.

hatta dün balkonda sigara içiyordum tüp vardı onun üzerine oturdum oda yanımda dikiliyordu. tüpün üzerinde beni otururken görünce hemen çiş diyor.

benimde yalnız yaptığım hiçbir aktivite yok kuzey hep dibimde. mutfakta, banyoda, salonda....

bugün bizimde paaraımız var kuzeyle pazara gideceğim bakalım üstesinden gelebilecek miyim?

Kocamannn günaydınlar herkese...
Amanınn nasıl bir sabahtı böyle bir koşturmaca...
Evden nasıl çıktığımı bilmedim vallahi..Arabaya zor attım kendimi..
Sabah kalktım Özge'nin kahvaltısını hazırlıyayım dedim hemde bize tost yapayım..
Tam tostları koydum uyandı koşa koşa gittim ayılmasın diye emzirdim tekrar uyudu...
Tekrar mutfağa işlerimi tamamlıyayım diye yine uyandı yine koşa koşa odaya...
Üzerimi zor giyindim ve çıktım eşimde hadi ben geç kaldım çabuk diyor.
Kadınların işi çok zor gerçekten...
Akşamlarıda aynı şekilde eve bir girişimiz var haldır haldır...
özge'ye babası sandalye almış ölüyoruz gülmekten..Küçük sandalyeye de büyük sandalyeye çıktığı gibi
çıkmaya çalışıyor tabi bir çıkıyor ayakta çocuk nereden bilecek çok tatlılar ya...

baharcım günaydın...
Aman devamı gelmez inş. o kırgınlığın ben 2 ayı geçti çekiyorum ilaçta kullanamadığım için geçiremiyorum bir türlü...
Ne güzel en azından 9 da yatabiliyorsun...Ben 1-2 den önce yatamıyorum zaten...
Akşam nasıl olduysa 23,15 te uyudu bende hemen işlerimi toparlayım uyudum arkasından çok şükür biraz dinlenebilmişim..
Güzel pazarlar bu arada size...Özge çok mutlu oluyor pazara gidince hiiç sesi çıkmıyor birde pazarcılar bağırdıkça nereye bakacağını şaşırıyor...

gunaydın kızlar...

ayy pazarlar konserveler..

ben ne yaptım hiçbişee...

off offf offf .... evde hiçbir faaliyetim yok...

otelden farksız... tv bile açmıorum yatak odası mutfak banyooo...

misafir gelirsee... kek çay meyve işlerii...

çamaşır yıka ser toplaa..

kızlarrr... özlüyorum ben ev hallerimi yaaa... kışlık hazırlıklar falan...

pert oldum valla.. ordan oraya...

Günaydınn Esma..
çalışırken zor be canım haklısın haklıyız yani...
Aynen şikayetler yakın yani..
Evden zor çıkıyorum eve zor atıyorum kendimi...
Akşam ekstradan bir kek yapayım dedim kayınvalidem istiyordu...
hem özge de yer dedim...Ayy zor çıktım mutfaktan...
Kışlık içinde dolaba zar zor birşeyler koyduk çoğunuda kayınvalidem yaptı koydu zaten...
Yoksa benim yapmam bu tempoyla zor yani..

günaydın kızlar durumlar bizde de aynı.bende kışa hazırlık mahiyetine hiçbirşey yapmadım.çalışınca o tür şeyler çok arka planda kalıyor.günün nasıl geçtiğini anlamıyorum bile.işe git işten gel yemeğini ye,toparla biraz kuzeyle ilgilen ordan kuzeyle yatağa hep aynı tempo.sağolasın benim kayınvalidem yapıyor kış hazırlığını, biz hazıra konuyoruz.allah razı olsun, büyüklerimizde olmasa biz napardık bilmem.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…