ayyy esma yaaaaaaa kopardın beni gülmekten....ne alem hatunsun sen yaaaa.
bence her halinle güzelsin arkadaşımmm...Şirin mi şirin bir yüzün ve tertemiz bir kalbin varrrrrrr..
şimdi yanımda olsan sımsıkı sarılırdım sana
ne marka kızla buhar makınalarınız..
bende almak istiyorum eve...
inşallahh canımvalla bende anlamadım..d.günü fotolarında öle görünüyor selvacan ama gerçekte öle değil..Özellikle şu kardeşimin olayından sonra iyice saldım...Diyetisyenin verdii listenin biraz daha sıkısını yapmaya başladım...
tubiscim bende şuan 5 kilo diyorum..5 kilodan sonra keyfe keder vercem kiloloarı şuan 74 kiloyum...65 lere düşmek istiyorummm
esmacım bizimki chicco iyonlu buhar makinası
ah esmaa kot muhabbetini anlatmışsın ya ben de aynı durumu yaşadım
hiç kendimi o kadar kötü hissetmemiştim rezil olduğumu düşünmüş
yeni doğum yaptım da falan gibi açıklamalar yapma gereği duymuştum :)
inşallahh canım
bende 60 kiloyum ama boyda kısa 160
55 kilo da benim için ideal
Aaa çok sevindim inşallah güzelce taşınırsınız canım kendi evinize , Allah kolaylık versin,ah canım çok geçmiş olsun, allahtan ucuz kurtulmuşsun.canım biz şu an kiradayız ama allah nasip ederse kendi evimize taşınacağız inşallah.
günaydın canım, oğluşunun iyileşmesine çok sevindim.benim oğlanda bazı zamanlar altı açılırken elini pipisine götürüyor ama ben hemen bağlıyorum bezini.şimdilik huy haline gelmedi ama ilerleyen zamanlarda nasıl olur bilinmez. :)
Buhar makinası biz de kışın kaloriferler yanınca kullanıyoruz,merhaba kızlar:)
askveoğlum çok güldüm kopartıp bi de size mi yediriyo sıpa:)
misscim katılıyorum komşuna hasta oldukça daha da güçleniyolar dirençleri artıyo, böyle böyle alışcaklar işte...
ilke de öksürüyo dünden beri ama böyle gıcık gibi öyle küt küt değil.
eşimin şubeden bi arkadaşı buhar makinesi göndermiş bize kullanan var mı?
akşamları yatmadan çalıştırsam mı ne dersiniz?
burnu tıkanıyo bazen iyi gelir mi?
HAyırlı olsun,Kizlar bu arada konuyla kel alaka ama cok pis rejime basladim hehe:))))
Bizimki arzumun,ne marka kızla buhar makınalarınız..
bende almak istiyorum eve...
Canım saol ne güzel anlatmışsın,Ara başlıklarla özetliyorum çünkü gerçekten çok şey anlattı..
Anne ile yatma isteği 6 yaşına kadar devam edebilir, normaldir
ama 7 yaşına gelen çocuk hala annesiyle yatıyor ise muhakkak altında yatan nedenlere bakmak gerekir..
Anneyi kaybetme korkusu hala devam eden çocuk anne ile yatma alışkanlığını 6 yaşından sonra da devam ettirmek ister..
Anaokuluna veya okula gitmek istemeyen çocuk kesinlikle zorlanmamalıdır..
Çocuklarda geri döndüğünde evini yerinde bulamama, eve bir daha dönemeyeceğini düşünme, annesini kaybetme, ondan ayrılamama,
kendini güvende hissedememe, oradaki ortama alışamama, soyut kavramları algılayamama durumları vb. korkular olabileceğinden
önce bu korkuları giderip sonrasında çocuğu anaokuluna göndermek daha doğru olacaktır diyor..
Dokunulmak isteyen çocuğun birebir temasa özlemi olan çocuğun geceleri diş gıcırdatması olduğunu, uyku problemi ve beslenme sorunu olan yani yemek seçen çocukların
sorunlu çocuklar olduğunu ve anneleriyle beraber bu çocukların tedavi edilmesi gerektiğini vurguladı..
Ayrıca çocukların algılarının gelişmediği durumlarda da ki en önemlisi bu çocuklarını anaokuluna veya okula gitmeyi reddedeceğini söyledi..
yani kör olan birine bu yazıyı neden okuyamıyorsun demek neden yanlışsa algısı gelişmeyen çocuğa da neden okula gitmek istemiyorsun demek o kadar yanlıştır dedi..
Bu durumda beyinde gelişmeyen bir yer olduğunu ve bunun tedavi edilmesi gerektiğini vurguladı..
Bu yer bazen hemen gelişirmiş bazen 5-6 sene içerinde bazen de uzun süre gelişemezmiş..
Bana böyle çocuklar geldiğinde beyinlerindeki bu bölgelere baktığımda ve gelişim geriliği gördüğümde içim sızlıyor dedi kadın..
Ve böyle bir çocuğu döverek dayak atarak zorlayarak okula göndermenin ne kadar doğru birşey olacağını sorguladı..
Yani gitmek istemiyorsa iki neden var. Birincisi çocuğun kaybetme endişelerinin olduğu ikincisi ise beyinde bazı bölgelerin gelişemediği veya geç geliştiği..
Umarım anlatabilmişimdir..
Biz Koçtaştan almıştık.canım nerde bulabilirim bunları ?? bana çok çok acil lazım kapı çekmece durmuyo hiç yerinde :/
Aaa eşime anlatayım belki de oda suya sarıp sigarayı bırakır,canım inan bende hamile kalmadan önce hiç abartmıyorum günde 1 bardak su ya içerdim yada içmezdim.hamile kaldığımı öğrendim an sigarayı bıraktım ve su içmeye başladım.benim su içmememde ki esas neden sigaraydı.akşama kadar sigara kahve içerdim.sigarayı bırakmam su içme konusunda çok etkili oldu.
Dimi yaa hepimiz de genciz güzeliz:)))Ohhh ver gazı ver gazıııııııııı:)))))))Şu temmuz 2010 annelerinin hepsi mi güzel olur yaaaaaa maşallah diyim ben en iyisi :))
umarım hedeflediğin kiloya ulaşırsın cnm..
bende hamile iken 20 kilo alanlardanımm.. aslnda 60 lamı başladım 62 ilemi başladım hatırlamıyorum ...
ama doğuma 80 ile girdim... malumunuz doğum yaptıktan 30 gun sonra iş başı yaptım..
birde kolikli bebeğe bakınca uykuusz sersefil günlerr... (hayır hayırr ben bir daha çocuk yapamam )
tabıı boy uzun kiloda oluncaa ben kilo alınca once basnler çıkıncaa oldummu bir yarmagül...
herzman kot aldığım yere doğum sonrası kot almak için gittiğimde ...
hanımefendi burda sizin bedene göre kot yok dedi...
yıkıldığım gün o gündü... bedenler 31'e kadarmışş...
28 giyen ben oldummu 32...
o laf üzerineee hamur süt yapmadığından... ekmeği hayatımdan tammen çıkardım..
kahvaltıda yulaflı bisküvi yedim.. çayıma attığım şekeri bıraktım... bol bol su içtimmm....
vee beklenen son oldu.. eski kotlarıma girdim..
kilo bana hiç yakışmıyor çünkü ben kiloyu basenden başlayarak alıorum..
kiloyu verirken .. yüzden vererek başlıorum.. zayıfken yüzüm küçücük kalıorr...
keşkee vucudum zayıflasa ama yüzüm hamiş halim gibi kalsaydı...
malesef her güzellik bir arada olmadı...
şimdi zayıfım ama yüzümde zayıf olduğu için beğenmiorum kendimi..
şişko iken yüzüm güzel ama basenler kamyon damperi gibi maşallah...
kamyon arka yazıları sığacak kadr genişliorr...
ne sorunlu bir tipim varrr...
millet hamile iken göbek yapr ben hamile iken basen yaptım..
kocam bana vazo gibi olmuşsun hatun dedii
gobek yok basen varr
çocuğu basende büyyüttüm gibi bişey yanii..
yüzümee dolgumu yaptırsamm yaa
bak öyle dedin bir büyük bardak su+yeşil çay içiyorum...yok ben bu sefer çok kararlıyım eski günlerime döncem kısmet olursa....
Şu temmuz 2010 annelerinin hepsi mi güzel olur yaaaaaa maşallah diyim ben en iyisi :))
umarım hedeflediğin kiloya ulaşırsın cnm..
bende hamile iken 20 kilo alanlardanımm.. aslnda 60 lamı başladım 62 ilemi başladım hatırlamıyorum ...
ama doğuma 80 ile girdim... malumunuz doğum yaptıktan 30 gun sonra iş başı yaptım..
birde kolikli bebeğe bakınca uykuusz sersefil günlerr... (hayır hayırr ben bir daha çocuk yapamam )
tabıı boy uzun kiloda oluncaa ben kilo alınca once basnler çıkıncaa oldummu bir yarmagül...
herzman kot aldığım yere doğum sonrası kot almak için gittiğimde ...
hanımefendi burda sizin bedene göre kot yok dedi...
yıkıldığım gün o gündü... bedenler 31'e kadarmışş...
28 giyen ben oldummu 32...
o laf üzerineee hamur süt yapmadığından... ekmeği hayatımdan tammen çıkardım..
kahvaltıda yulaflı bisküvi yedim.. çayıma attığım şekeri bıraktım... bol bol su içtimmm....
vee beklenen son oldu.. eski kotlarıma girdim..
kilo bana hiç yakışmıyor çünkü ben kiloyu basenden başlayarak alıorum..
kiloyu verirken .. yüzden vererek başlıorum.. zayıfken yüzüm küçücük kalıorr...
keşkee vucudum zayıflasa ama yüzüm hamiş halim gibi kalsaydı...
malesef her güzellik bir arada olmadı...
şimdi zayıfım ama yüzümde zayıf olduğu için beğenmiorum kendimi..
şişko iken yüzüm güzel ama basenler kamyon damperi gibi maşallah...
kamyon arka yazıları sığacak kadr genişliorr...
ne sorunlu bir tipim varrr...
millet hamile iken göbek yapr ben hamile iken basen yaptım..
kocam bana vazo gibi olmuşsun hatun dedii
gobek yok basen varr
çocuğu basende büyyüttüm gibi bişey yanii..
yüzümee dolgumu yaptırsamm yaa
Kızlar az önce Rüzginin su çiçeği aşısını yaptırdık,
Çok ağlamadı Allahtan,
SAğlık ocağındaki ebe teyzemiz yaptı,
Giderken arabadan indik tuttuk elinden babasıyla yürüterek götrdük,
Aradada kollarından tutup hoooop kaldırdık çok hoşlaştı kereta,
Eşim diyor yaa inanamıyorum ne ara büyüdü de elinden tutup yürütüyoruz diye,
Valla zaman ne hızlı geçiyor,
Çıkışta da sağlık ocağının orda park vardı,
Tutturdu oraya giricem diye,
Nasıl bayılıyor salıncaktır dönme dolaptır,
Bizim de işe dönmemiz gerekiyor,
Dönerken ağlaya ağlaya döndük,
Aşıdan çok ona ağladı.
Aaa çok sevindim inşallah güzelce taşınırsınız canım kendi evinize , Allah kolaylık versin,
Taşınmak zor ama kiradan kendi evine geçmek güzel:))
Buhar makinası biz de kışın kaloriferler yanınca kullanıyoruz,
Çok faydalı,
Hem bizim hem Rüzginin boğazı burnu kurumuyor,
Odanın bir köşesinde yeri var,
Çok yakınımızda da durmuyor üflüyor kendi kendine.
HAyırlı olsun,
İnşallah azimle zafere ulaşırsın canım...
Bizimki arzumun,
Çok ideal,
Gayet memnunuz,
Hem fiyatı iyi hem de şekli çok şirin,sevimli:))
Canım saol ne güzel anlatmışsın,
Rapor etmişsin resmen bize,
Ahh daha çok işimiz var çok bir de okul muhabbetleri olacak bu bıdıkların.
Biz Koçtaştan almıştık.
Aaa eşime anlatayım belki de oda suya sarıp sigarayı bırakır,
KEşke bıraksa ne güzel olucak,
Sana da maşallah.
Dimi yaa hepimiz de genciz güzeliz:)))Ohhh ver gazı ver gazıııııııııı:)))))))
Deli Esma deliiii,
Koparttın beni burda,
Sen çok güzel bir hatunsun,
Her halin ayrı güzel,
Ama ben seni iyi anlıyorum ben de şu an 50 kiloyum,
Fizik gayet iyi,
Hatta yeni geldim ya bu okula,
Evli ve bir çocuk annesi olduğuma çok şaşırdılar bekar sanmışlar,
Tamam o güzel de,
Yüzüm de çöküyor kilo verince işte,
Ben de hamiş halimdeki yüzümü çok seviorum,
Hadi botoks yaptıralım şişirtelim kendimizi:)))
Evet canım aşıyı biz aldık götürdük,Aaa süperr hadi gözünüzaydın canım ya...
Darısı bizim başımıza..
Aaa sağlık ocağında yapıyorlarmıymış su çiçeği aşısını..
ben yapmıyorlar diye duymuştum bende bir sorayım ozaman..
Aşısını sizmi aldınız peki...
Bak rüzgar paşayı senn..Tabi annesi artık onlar ne derse o kendileri yönlendiriyorlar bizi..
o güzel dileklerin için çok sağol canım.banada taşınması çok zor geliyor, adeta gözümde büyütüyorum ama taşındıktan sonra daha rahat edeceğimize eminim.allahım kolaylıkla taşınmayı nasip etsin inşallah.
evet canım inan sigara içerken hiç içimden su içmek gelmiyordu.ne zaman sigarayı bıraktım o zaman su içmeye başladım.gerçi benim su içmem hamile iken oğluşum susuz kalmasın,doğduktan sonrada sütsüz kalmasın diyeydi ama benim içinde çok iyi oldu.önceden suyu çok çok az içtiğim için sabahları yüzüm şiş kalkardım ama şu anda kesinlikle öyle bir sorun yaşamıyorum.
canım, benim eşim sigarayı yaklaşık 3 hafta önce ilaçla bıraktı.eşini sigarayı bırakmayı ikna edebilirsen ilacı devlet karşılıyordu ama son durum ne bilmiyorum.benim çevremde ilaçla sigara bırakan toplam 5 kişi var.ilaç içipte sigara bırakmayan hiç olmadı.tavsiye ederim
Kızlar az önce Rüzginin su çiçeği aşısını yaptırdık,
Çok ağlamadı Allahtan,
SAğlık ocağındaki ebe teyzemiz yaptı,
Giderken arabadan indik tuttuk elinden babasıyla yürüterek götrdük,
Aradada kollarından tutup hoooop kaldırdık çok hoşlaştı kereta,
Eşim diyor yaa inanamıyorum ne ara büyüdü de elinden tutup yürütüyoruz diye,
Valla zaman ne hızlı geçiyor,
Çıkışta da sağlık ocağının orda park vardı,
Tutturdu oraya giricem diye,
Nasıl bayılıyor salıncaktır dönme dolaptır,
Bizim de işe dönmemiz gerekiyor,
Dönerken ağlaya ağlaya döndük,
Aşıdan çok ona ağladı.
Aaa süperr hadi gözünüzaydın canım ya...
Darısı bizim başımıza..
Aaa sağlık ocağında yapıyorlarmıymış su çiçeği aşısını..
ben yapmıyorlar diye duymuştum bende bir sorayım ozaman..
Aşısını sizmi aldınız peki...
Bak rüzgar paşayı senn..Tabi annesi artık onlar ne derse o kendileri yönlendiriyorlar bizi..
Evet canım aşıyı biz aldık götürdük,
Ebemiz de doktorumuzun eşi zaten güvenirim kendisine.
Hadi bir an önce sizin cimcimeyi de yaptırın.
Aaa ne ilacıymış bu?
Eşim kendi istiyor zaten ama bırakamıyor.
champix ve zyban olmak üzere iki tane ilaç var.hangisini kullanacağına doktor karar veriyor.benim eşim ramazanda gün alıp gitmişti.ilacını almıştı ama hemen kullanmaya başlamadı.ramazan geçtikten sonra başladı.o yüzden şu an devlet karşılıyor mu bilmiyorum.ama çok istedikten sonra kendi paranızla da alıp kullanabilirsiniz.benim eşimin içitiği ilaç çok pahalı değildi.70-80 lira bişiydi sanırım.yaklaşık 3 ay kullanılması gerekiyor diye biliyorum.sende bir araştır istersen.
Sağol canım yaa,
Parayla olsun hiç önemli değil,
Zaten ayda sigaraya ondan fazlasını vermiyor mu?
Üstelik sağlığından da giden gidiyor,
Ben hemen bu akşam anlatayım kendisine bunları.
Sağol inşallah bizimkinde de işe yarar.
canım nerde bulabilirim bunları ?? bana çok çok acil lazım kapı çekmece durmuyo hiç yerinde :/
Ben yokken ne kadar hos sohbet olmus:)) ben bittim okey donuyorum kizlar.yarin istdan misafir geliyo.evi tekrar supur sil toz al yemek ve tatli yap derken ancak isim bitti ama bende bittim.
Bu arada sanirim aranizda tek sigara icen benim.hamilelik ve emzirme surecinde icmedim sonra tekrar basladim seviyorum sigara icmeyi:)))
Ben yokken ne kadar hos sohbet olmus:)) ben bittim okey donuyorum kizlar.yarin istdan misafir geliyo.evi tekrar supur sil toz al yemek ve tatli yap derken ancak isim bitti ama bende bittim.
Bu arada sanirim aranizda tek sigara icen benim.hamilelik ve emzirme surecinde icmedim sonra tekrar basladim seviyorum sigara icmeyi:)))
hamile olduğumu öğrendiğim gün bıraktım
doğa 2,5 aylıktı emmeyi bıraktı ben tekrar başladım
ama bende seviyorum hacercim
bir de yanında kahve olursa ohh değme keyfime :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?